BLOG UŽIVO, VIDEO: Fudbaleri Jagodine ispali iz Superlige
Foto: Beta

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Fudbaleri Jagodine ispali iz Superlige

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Kompani propušta Evropsko prvenstvo u FrancuskojFudbaler Mančester sitija Vensan Kompani saopštio je danas da zbog povrede neće igrati za reprezentaciju Belgije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj. ; Kompani je ove sezone odigrao samo 14 utakmica u Premijer ligi zbog povrede lista koju je zadobio u septembru. On je igrao 10 minuta u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida prošle nedelje. Kompani je na svom Fejsbuk profilu naveo da se ove sezone neće vraćati na teren. "Propustiću Evropsko prvenstvo. To je za mene tužna vest. Mogao bih sada da se sažaljevam, mogao bih da strahujem za svoju karijeru, kao i ostali. Mogao bih da odustanem. Ali, ja nisam takav, ja odlučujem o svojoj budućnosti. Naporno radim, ja sam borac i za takve ljude uspeh dolazi u različitim oblicima. Verujemo u sebe i onda kada postane teško", naveo je on. Evropsko prvenstvo održaće se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a Belgija će igrati u Grupi E sa Švedskom, Italijom i Irskom. "Ostajem miran i pozitivan. Nastaviću svojim putem sa još većim ubedjenjem. Verujem mojim prijateljima i saigračima da će nas učiniti ponosnim na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Sada sam i zvanično njihov najvatreniji navijač i biću tamo da ih podržim", dodao je Kompani.

22:44 - Milan pobedio Bolonju, Inter obezbedio plasman u Ligu EvropaFudbaleri Milana pobedili su večeras na gostujućem terenu Bolonju sa 1:0, u pretposlednjem, 37. kolu italijanskog prvenstva i popeli se na šesto mesto na tabeli. Jedini gol za Milan postigao je Karlos Baka u 40. minutu iz jedanaesterca. "Roso-neri" su prekinuli niz od tri utakmice bez pobede i sada sa 57 bodova zauzimaju šesto mesto na tabeli. Bolonja je 14. sa 41 bodom. Fudbaleri Intera pobedili su na svom terenu Empoli sa 2:1 i obezbedili četvrto mesto na tabeli koje vodi u grupnu fazu takmičenja u Ligi Evropa. Inter je poveo u 12. minutu golom Maura Ikardija posle dodavanja Ivana Perišića, a izjednačio je Manuel Pučareli u 37. minutu. Pobedu plavo-crnima doneo je Perišić u 40. minutu. Ekipa Roberta Mančinija je osigurala četvrto mesto na tabeli. Inter ima 67 bodova, sedam više od Fiorentine, koja ima utakmicu manje.

22:11 - Kolašinac pobedio u Senti i postao najbolji EvropljaninSrpski bacač kugle Asmir Kolašinac pobedio je danas na mitingu u Senti daljinom od 20 metara i 96 centimetara, a tim rezultatom preuzeo je vodeće mesto na ovogodišnjoj evropskoj rang listi. "Prezadovoljan sam rezultatom. Insistirao sam da bacam, kako bih video u kojoj sam fazi sa pripremama", rekao je Kolašinac, a prenosi Atletski savez Srbije na zvaničnom sajtu. Ovaj 31-godišnji Sjeničanin je novi rekord mitinga u Senti ostvario u trećem pokušaju, a u ostalim serijama, tim redosledom, bacao je 20,28, 20,03, 20,24, 20 i 20,31 metar. "Najbitnije je da mi je tehnika u svih šest serija bila odlična i da nisam imao nijedan prestup. Očekujem sve bolje rezultate kako sezona bude odmicala", istakao je Kolašinac. Asmir Kolašinac, kojem je to bilo prvo ovosezonsko takmičenje, na svetskim tablicama za 2016. godinu zauzima peto mesto, a najbolji je Džo Kovač iz SAD s 21.47 metara.

21:19 - Lešnjak: Poraz protiv Radničkog će mi pomoći u prelaznom rokuTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je da posle današnjeg poraza od Radničkog 1:5 video sliku svojih igrača koja će mu pomoći u letnjem prelaznom roku. "Primili smo gol rano, u četvrtom minutu iz prekida, a posle toga Radnički nas je kaznio tri puta, od 33. do 38. minuta. Radnički je zasluženo pobedio. Pokušao sam da osvežim ekipu igračima koji su manje igrali i pokušali smo da iznenadimo protivnika. Drago mi je da sam video sliku svih mojih igrača koja će mi pomoći u prelaznom roku. Znamo kome treba da se zahvalimo i ko će ostati u klubu", rekao je Lešnjak posle utakmice, saopštio je Čukarički. Čukarički je danas na svom terenu izgubio od Radničkog iz Niša sa 1:5 i pao na treće mesto na tabeli. "Čestitam igračima Radničkog na zasluženoj pobedi. Do kraja imamo dve meč lopte i matematički dovoljna su nam tri boda (za drugo mesto). Potrudićemo se da ih što pre osvojimo", dodao je Lešnjak. Partizan je danas pobedio Voždovac sa 2:1 i preuzeo drugo mesto s bodom više od Čukaričkog.

20:34 - Fudbaleri Jagodine ispali iz SuperligeFudbaleri Jagodine odigrali su danas nerešeno 1:1 na svom terenu sa Radom, u utakmici 35. kola Superlige Srbije i ispali iz lige. Jagodina je povela u četvrtom minutu golom Danijela Gašića, posle centaršuta Uroša Nikolića, a bod Radu doneo je Milan Ćulum u 34. minutu na asistenciju Borka Veselinovića. Dva kola pre kraja Jagodina je poslednja na tabeli plej-auta sa 14 bodova i ima sedam manje od Rada koji zauzima šesto mesto. Mladost na sedmom ima 22 boda, ali i utakmicu manje, pošto će sutra u Lučanima od 19 časova igrati protiv Novog Pazara.Fudbaleri Javora odigrali su u Ivanjici 1:1 sa Metalcem. Javor je poveo već u prvom minutu golom Andrije Ratkovića, a gol za ekipu iz Gornjeg Milanovca postigao je Dragan Mlovanović u 36. minutu. Javor je prvi na tabeli sa 25 bodova, a Metalac na trećem mestu ima bod manje. Izmedju njih je Novi Pazar koji ima 25 bodova, a sutra igra u Lučanima. Takodje, sutra od 17 časova igraće se utakmica OFK Beograd - Spartak. Beogradski tim je u zoni ispadanja, na pretposlednjem mestu sa 15 bodova, a Spartak je četvrti sa 23.

20:11 - Simona Halep osvojila turnir u MadriduRumunska teniserka Simona Halep osvojila je danas turnir u Madridu pošto je u finalu pobedila 38. teniserku sveta Dominiku Cibulkovu u dva seta, 6:2, 6:4. Sedma teniserka sveta Halep pobedila je za sat i 20 minuta, tri puta je oduzela servis Cibulkovoj, koja nije uspela da napravi nijedan brejk. Halep je tako osvojila svoju 12. titulu u karijeri, a prvu od 2015. godine i turnira u Indijan Velsu kada je pobedila Jelenu Janković sa 2:6, 7:5, 6:4.

19:22 - Mitrović: Trebalo je da dam golTrener fudbalera Njukasla Rafael Benites rekao je da je razočaran današnjim rezultatom protiv Aston Vile (0:0), ali da njegova ekipa još ima šanse za opstanak u Premijer ligi. Njukasl je danas u Birmingemu odigrao bez golova sa Aston Vilom i pao je u zonu ispadanja, na 18. mesto na tabeli sa 34 bodova. Aston Vila je već ispala u Čempionšip i ima 17 bodova, pretposlednji je Norič sa 31 bodom, a prvi van zone ispadanja je Sanderlend sa 35 bodova. Norič i Sanderlend imaju po utakmicu manje od Njukasla. "Razočarani smo. Sada moramo da čekamo i vidimo šta će naši konkurenti uraditi tokom nedelje i onda da pokušamo da pobedimo Totenhem u poslednjem kolu. U prvom poluvremenu nismo bili dobri kada smo imali loptu, a u drugom delu smo imali nekoliko dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili. Morali smo da promenimo neke stvari u drugom poluvremenu, to smo uradili, ali nije bilo dovoljno", rekao je Benites, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Španski trener naveo je da su igrači razočarani, pošto su imali priliku da ostanu ispred Sanderlenda. "Ali, ne možemo da promenimo stvari, moramo da analiziramo šta smo uradili i pred poslednju utakmicu budemo sigurni da možemo bolje", dodao je on. Napadač Njukasla Aleksandar Mitrović rekao je da je njegova ekipa bila nemoćna pred golom Aston Vile. "Imali smo šanse ali nismo uspeli da postignemo gol. Ovo je loš rezultat za nas. Trebalo je da postignem gol ali nisam. Nisam pratio utakmicu, ali mislim da ima veoma dobrih vesti za Sanderlend. Moramo da pobedimo u poslednjoj utakmici i onda da vidimo šta će biti. Aston Vila je bila veoma defanzivna, oni nisu hteli da postignu gol. Ne znam zbog čega su tako igrali, ali mi smo imali šanse i trebalo je da pobedimo. Još smo u igri", rekao je Mitrović.

18:33 - Fudbaler Čukaričkog Andrija Pavlović najbolji igrač u aprilu u Super ligiFudbaler Čukaričkog Andrija Pavlović izabran je danas za najboljeg igrača u aprilu u Super ligi Srbije. U anketi koju organizuju SOS kanal i Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost u kojoj učestvuju novinari domaćih medija, Pavlović je dobio 89 glasova. Zahvaljujući dobrim igrama i golovima protiv Partizana i Crvene zvezde, prvi strelac ekipe sa Banovog brda ubedljivo je pobedio konkurenciju i ima 33 poena više od najbližeg pratioca Saše Marjanovića iz Radničkog. Treće mesto u anketi zauzeo je napadač Novog Pazara Vojo Ubiparip sa 30 bodova, a zatim slede trojica igrača Partizana Nemanja Mihajlović (24), Saša Ilić (14) i golman Bojan Šaranov sa 13 bodova. U generalnom plasmanu vodi fudbaler Crvene zvezde Ugo Vijeira sa 218 poena, Andrija Pavlović je drugi, ispred Marka Grujića, Filipa Kneževića i Aleksandra Kataija (101).

17:14 - Midlsbro se posle sedam godina vratio u Premijer liguFudbaleri Midlsbroa vratili su se posle sedam godina u englesku Premijer ligu, pošto su danas na svom terenu odigrali nerešeno 1:1 sa Brajtonom, u utakmici poslednjeg 46. kola druge lige - Čempionšipa. Na stadionu Riversajd, u takozvanoj najskupljoj utakmici u svetskom fudbalu vrednoj 170 miliona funti zbog plasmana u Premijer ligu, domaći Midlsbro je poveo u 19. minutu golom Kristijana Stuanija, a konačan rezultat postavio je Dejl Stivens u 55. minutu. Stivens je na neki način i tragičar meča pošto je četiri minuta posle postignutog gola isključen zbog oštrog prekršaja na Gastonu Ramirezu, pa je Midlsbro uz brojčanu prednost na terenu uspeo da sačuva svoj gol do kraja utakmice, uz osam minuta sudijske nadoknade. Za plasman u Premijer ligu obema ekipama je bila potrebna pobeda, ali je Midlsbrou odgovarao i nerešen rezultat pošto ima bolju gol razliku od Brajtona. Obe ekipe imaju po 89 bodova, Midlsbro je drugi, a Brajton treći. Plasman u englesko fudbalsko elitno takmičenje već je obezbedio prvoplasirani Barnli, koji ima 93 boda. "Ne mogu biti ponosniji na igrače, ovakvu publiku i navijače. Kada sam došao u klub neki su govorili da sam lud kada sam rekao da je cilj da vratim Midlsbro u Premijer ligu. Ovo je sjajno", rekao je trener Midlsbroa Aitor Karanka posle utakmice, preneli su britanski mediji.

16:33 - Borkoviću 20 bodova iz BelgijeSrpski automobilista Dušan Borković treći trkački vikend TCR šampionata završio je sa 20 bodova na stazi Spa Frankošamp u Belgiji. Borković nije završio drugu trku zbog incidenta koji je, već u prvom krugu, izazvao Djani Morbideli u pokušaju da obiđe srpskog vozača i tako mu u potpunosti uništio točak. Borković je ranije osvojio 15 bodova iz prve trke, dok je još pet imao iz kvalifikacija. Vozač NIS Petrol B3 rejsing tima u ukupnom plasmanu ima 47 poena i zauzima devetu poziciju. "Jako sam razočaran posle druge trke, sjajno mi je krenuo vikend i bio sam pun optimizma pred drugu trku. Ali ovo su stvari na koje ne može da utiče nijedan vozač i koje se dešavaju. Sada sam u potpunosti fokusiran na sledeću trku", rekao je Borković. Sedma i osma runda TCR šampionata održaće se na stazi Imola u Italiji 22.maja.

16:09 - Matje se vraća na teren posle operacije kolenaFudbaler Barselone Žeremi Matje dobio je dozvolu lekara da se vrati na teren pošto se oporavio od operacije desnog kolena, saopštio je danas španski klub. Matje je operisan 31. marta, pošto je povredio koleno dok je igrao za reprezentaciju Francuske protiv Rusije. On se na teren vraća dva kola pre kraja španskog šampionata a biće na raspolaganju treneru Luisu Enrikeu i za utakmicu protiv Sevilje, u finalu Kupa kralja 22. maja. Dva kola pre kraja Barselona je prva na tabeli Primere sa 85 bodova, koliko ima i drugoplasirani Atletiko Madrid, dok Real Madrid ima bod manje.

15:32 - Lajović bez glavnog žreba u RimuSrpski teniser Dušan Lajović neće nastupiti ove godine u glavnom žrebu Mastersa u Rimu posle poraza u kvalifikacijama. Bolji od njega u polufinalu kvalifikacija bio je Francuz Keni De Sheper sa 6:3, 7:5.U prvom setu odlučio je brejk u šestom gemu, a Lajović nije uspeo da iskoristi svoje dve brejk šanse. U nastavku je bilo zanimljivije, Lajović je ispustio servis u petom gemu, ali je izjednačio u osmom. Dva gema kasnije srpski teniser je propustio set loptu na servis rivala, pa je izgubivši tri vezana gema ispao sa turnira.

14:45 - Golijanin novi predednik Odbojkaškog saveza SrbijeOdbojkaški savez Srbije izabrao je na današnjoj skupštini Nenada Golijanina za predsednika.Golijanin je do sada bio prvi predsednik, a na skupštini u beogradskom hotelu "M" izabran je jednoglasnom odlukom 47 delegata. On je na toj funkciji zamenio Aleksandra Boričića, koji je od oktobra prošle godine predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV).Na predlog Nenada Golijanina, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, na prvoj sednici Predsedništva i Izvršnog odbora, a koji je usvojio Izvršni odbor, Aleksandar Boričić, proglašen je za počasnog predsednika Odbojkaškog saveza Srbije.Aleksandar Boričić je u oktobru 2015. godine postao predsednik Evropske odbojkaške konfederacije, CEV.

13:27 - Milojević: Maksimalno ozbiljno; Cvetković: ProbaćemoTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegova ekipa mora "maksimalno ozbiljno" da odigra sutra protiv Konstantina da bi mogla da ga pobedi na početku Super lige. "Konstantin je tim koji poseduje kvalitet i koji se zasluženo plasirao u Super ligu. Igrali smo sa njima u kupu, i tada smo tek pred kraj uspeli da prelomimo meč u našu korist. Ta utakmica je opomena da moramo da maksimalno ozbiljno pristupimo meču kako bi došli do pobede da na startu takmičenja", rekao je Milojević za klupski sajt.Trener Konstantina Marko Cvetković rekao je da je ekipi dobro došla pauza u prvenstvu da popravi stvari koje je trebalo posle slabe završnice KLS. On je ocenio da je njegov tim najmanje zvučno ime u grupi sa Partizanom, Borcem i Megom, ali da će se boriti u svakom meču, pa tako i protiv prvog rivala. "Mega je nešto najpozitivnije što se dogodilo srpskoj košarci ove sezone. Igraju poletno i sa mnogo energije, a opet, iako su mladi, veoma zrelo i taktički mudro. Imaju nove igrače u rotaciji, sigurno je da nisu uspeli da se uigraju do kraja i možda nam samo to ide u korist. U svakom slučaju, na nama je da im pružimo dostojan otpor, baš kao što smo to učinili na Kupu Koraća", rekao je Cvetković za sajt kluba. Utakmica Mega Leks - Konstantin igra se sutra od 19.00.

12:55 - Katai: Naježim se kad pomislim na duel sa OlimpijakosomFudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai pozvao je navijače da ispune stadion u prijateljskoj utakmice protiv Olimpijakosa i proslave osvajanje šampionske titule. "Naježim se kad pomislim koliko će biti dobro na tribinama našeg stadiona. Očekujem veliku podršku, mnogo gledalaca koji će doći da uživaju u dobrom fudbalu. Pozivam ih da dođu jer verujem da će gledati dobar duel, a moći će na delu da vide zvanično nove šampione Srbije", rekao je Katai za klupski sajt. On je dodao da ime protivnika daje utakmici na značaju, kao i to što su pristalice dva tima u prijateljskim odnosima. "Verujem da niko ne želi da propusti ovaj praznik fudbala, a mi igrači ćemo se potruditi da opravdamo ono što se od nas očekuje", naveo je krilni fudbaler. Katai je dobro upoznat sa kvalitetom Olimpijakosa jer je upravo iz Atine došao u Crvenu zvezdu. "U pitanju je zaista sjajan tim koji je ponovo dominantno osvojio titulu u Grčkoj. Olimpijakos već jako dugo vodi glavnu reč u grčkom fudbalu, redovan je učesnik u Ligi šampiona, igrali su neke zaista velike mečeve i ostvarili velike pobede. Zar je potrebno reći više?", zaključio je Katai. Utakmica između Crvene zvezde i Olimpijakosa igra se sutra od 19 sati na stadionu Rajko Mitić.

12:31 - Hicfeld: Gvariola unapredio Bajern, nije bio neuspešanNekadašnji trener Bajerna Otmar Hicfeld rekao je da Pep Gvardiola nije imao neuspešnu misiju u Minhenu, iako za tri godine nije uspeo da osvoji Ligu šampiona, i poručio da je Španac unapredio klub. "Postoji samo jedan zaključak - Gvardiola nije bio neuspešan. On nije imao pošten tretman, unapredio je Bajern i celu Bundesligu. Svako ko ne priznaje da je odlična stvar to što je Gvradiolin Bajern tri godine igrao u polufinalu Lige šampiona nema pojma", rekao je Hicfeld za Bild. Legendarni trener ističe da Bavarci nisu više gladni trofeja, nakon što su 2013. godine osvojili "triplu krunu". "Gvardiola je napravio da igrači Bajerna ne padnu posle uspešne 2013. Doneo je brzinu i sjajnu pas igru u tim, kao nikada ranije. Mislim da će dobiti zahvalnost tek kada se oseti njegov odlazak iz Nemačke", zaključio je Hicfeld. Gvardiola će na kraju sezone preuzeti Mančester Siti, što je objavljeno još početkom februara. On je osvojio tri titule nemačke Bundeslige, nacionalni kup, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

10:48 - Lester slavi titulu prvaka Engleske

10:11 - Juventus dovodi Pjanića za 38 miliona evra?Šampion Italije Juvetus poslednji je stao u red zainteresovanih klubova za transfer Miralema Pjanića iz Rome, prenosi Gazeta delo Sport. Kako se navodi, trener Masimilijano Alegri odmah nakon produžetka saradnje zahteva od uprave da mu dovede reprezentativca Bosne i Hercegovine. Roma nema nameru da pusti Pjanića konkurentu u borbi za Skudeto, ali se veruje da će torinski klub aktivirati otkupnu klauzulu od 38 miliona evra. Odličnog vezistu Rimljana žele još Čelsi, Mančester Siti, Barselona, Real Madrid, minhenski Bajern i Pari Sen Žermen, pa neće biti lako Juventusu da pobedi u ovoj trci. Pjanić je član Rome od 2011. godine, a ranije je igrao za Lion i Mec.

09:39 - Klivlend bolji od Atlante, “brejk” Sparsa u OklahomiKošarkaši Klivlenda savladali su kao gosti ekipu Atlante sa 121:108, i tako stigli do 3:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije.

Kavsi su ponovo imali odlično šutersko veče, kao i u prethodnoj utakmici, kada su postavili rekord po broju ubačenih trojki (25). Ovoga puta ubacili su 21 trojku iz 39 pokušaja. Klivlend je do pobede predvodio Čening Fraj sa rekordom karijere u plej-ofu I 27 ubačenih poena, dok su standardno dobre partije pružili Kajri Irving sa 24, koliko je imao I Lebron DŽejms ali uz 13 skokova. Kod Atlante, najefikasniji je bio Al Horford sa 24, DŽef Tig je imao dabl-dabl sa 19 poena i 14 asistencija, dok je Kajl Korver meč završio sa 18 poena.

Košarkaši San Antonija pobedili su u gostima Oklahomu sa 100:96, i ponovo stigli do prednosti u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije (2:1).

Sparsi, za koje na ovom meču nije nastupao srpski košarkaš Boban Marjanović, od starta su krenuli silovito i u jednom trenutku imali su čak 15 poena prednosti. Ipak, predvođeni Raselom Vesbrukom i Kevinom Durantom, Oklahoma se vratila u meč i povela na sedam minuta do kraja. Sparsi su ipak uspeli da “slome” Oklahomu u završnici i tako stignu do važne pobede i “brejka” u polufinalnoj seriji. San Antonio je do pobede predvodio Kavaj Lenard sa 31 poenom i 11 skokova, Lamarkus Oldriž je dodao 24, dok je Toni Parker ubacio 19 poena. U timu Oklahome najbolju partiju pružio je Rasel Vesbruk sa 31 poenom, Durent je dodao 26, dok je Serž Ibaka upisao 15.

09:12 - Dokumentarni film o najuspešnijem treneru Evrolige Željku Obradoviću

08:40 - Na aukciji patike Majka Džordana sa Olimpijade 1992, drugi predmeti Drim timaLekar američkog košarkačkog Drim tima koji je igrao na Olimpijadi u Barseloni 1992. godine, Dejvid Fišer, prodaje na aukciji skoro sve predmete koje je sakupio tokom tog istorijskog leta. To će biti jedinstvena prilika da 24 godina kasnije navijači i kolekcionari dodju do nekih jedinstvenih predmeta koje su koristili članovi muškog košarkaškog tima SAD koji je doprineo da košarkaši iz NBA-a postanu poznati širom sveta. "Ovo je bio tako jedinstven tim", rekao je Fišer za AP. "To je bio najveći sportski tim ikad sastavljen. Ima drugih ljubitelja košarke i kolekcionara u svetu. Mislim da je dobro vreme da omogućim da i drugi uživaju u tim predmetima", rekao je Fišer. Tim je sastavljen da bi se povratila prednost SAD u košarkaškoj hijerarhiji posle Olimpijade u Seulu 1988. kada su Amerikanci bili treći. Prvi put je dozvoljeno igračima NBA lige da igraju za nacionalni tim i rezultat je bio skup talenata do tada nevidjenog. Majkl Džordan je tada bkio svog vrhunca. Čarls ; Barkli, Patrik Juing, Karl Maloun, Dejvid Robinson su bili na vrhuncu. Medžik Džonson i Leri Bird su se bližili kraju svoje karijere. Grupa je inspirisala mladu generaciju igrača, pridobila gledaoce, a protivnici su im se toliko divili da su se ; slikali sa njima na terenu pre početka utakmice. "Svaka patika koju držim, svaka košarkaška lopta mi vraća živa sećanja na svaki trenutak i okolnosti oko toga", rekao je Fišer. ; U kolekciji koju Fišer prodaje ima par izlizanih cipela s autogramom od skoro sakog člana tima, prsten za Olimpijske igre koji je dobio kad su osvojili zlatnu medalju, puno drugih predmeta koje je potpisao ceo tim, uključujući košarkaške lopte i slike, i zlatnu medalju sa takmičenja na kome su se kvalifikovali za Olimpijadu. Džordan, Bird,Medžik i ostali su bili vrlo kratko zajedno, jedno leto, što znači da je teže doći do mnogih kolekcionarskih predmeta vezanih za tim. Aukcija je već počela onlajn na www.ha.com i trajaće do 13. maja. Kris Ajvi direktor aukcija sportskih predmeta za Heritidž aukcije koja vodi prodaju rekao je da je od posebne vrednosti to što je Fišer bio lično tamo i nema sumnje u autentičnost predmeta. On je procenio da bi cela kolekcija mogla da donese do 200.000 dolara. Najtraženije su izlizane Džordanove patike, Fišerov olimpijski prsten i specijalna lopta koju je potpisao ceo tim, a koju su dobili samo članovi tima.

08:23 - Đoković u polufinalu mastersa u Madridu pobedom nad RaonićemSrpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Madridu pošto je pobedio 10. tenisera sveta, Kanađanina Miloša Raonića, posle dva seta, 6:3 i 6:4. OPŠIRNIJE OVDE

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track