(VIDEO) APSOLUTNA DOMINACIJA: Bajern overio četvrtu uzastopnu, a ukupno 26. titulu prvaka Nemačke
Foto: Reuters

Dva gola Levandovskog

(VIDEO) APSOLUTNA DOMINACIJA: Bajern overio četvrtu uzastopnu, a ukupno 26. titulu prvaka Nemačke

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna overili su titulu šampiona Nemačke pobedom 2:1 na gostovanju Ingolštadu 33, pretposlednjem kolu Bundeslige.

Bavarci su skupili 85 bodova, osam više od drugoplasirane Borusije Dortmund, koja je poražena od Ajntrahta u Frankfurtu (0:1), pa bi ekipa Pepa Gvardiole bila prvak čak i da je izgubila u Ingolštadu. Ipak je Bajern, ranjen eliminacijom iz Lige šampiona od madridskog Atletika, zabeležio 27. prvenstvenu pobedu i potvrdio osvajanje četvrte uzastopne, a ukupno 16 titule, po čemu je rekorder u Nemačkoj.

Golove za Bajern postigao je Robert Levandovski u 15. iz penala i 32. minutu, a poraz domaćina ublažio je Hartman u 42, takođe sa bele tačke. Poljak se učvrstio na vrhu liste strelaca sa 29 golova, četiri više od napadača Borusije Dortmund Pjer-Emerika Obamejanga.

Pre rastanka sa trenerom Gvardiolom, koji po završetku sezone prelazi u Mančester siti, ekipu Bajerna očekuje meč poslednjeg kola Bundeslige na "Alijanc areni" sa odavno otpisanim Hanoverom, a 21. maja i finale Kupa sa "milionerima" iz Dortmunda.

Borusija Dortmund će ovo prvenstvo završiti kao druga (77 bodova), a Bajer Leverkuzen (57), uprkos današnjem porazu u Menhengladbahu (1:2) kao treći, i te dve ekipe će, uz naravno Bajern, igrati u grupnoj fazi Lige šampiona sledeće sezone.

U kvalifikacije za elitno takmičenje će Borusija Menhengladbah, jer je sa 52 boda na četvrtom mestu neuhvatljiva za Majnc, Hertu i Šalke, kojima imaju po tri boda manje, ali i značajno goru gol-razliku. Pomenuta tri tima plasirana od petog do sedmog mesta idu u Ligu Evrope.

Poslednje kolo doneće odgovor na pitanje ko će uz Hanover direktno u Cvajtu, a ko u baraž sa trećeplasiranim iz druge lige. Štutgart je današnjim porazom od Majnca na svom stadionu (1:3) najbliži ispadanju sa 33 boda (gol-razlika -23), pa Verder sa 35 bodova (-16), zatim Ajntraht sa 36 bodova (-17)...

All goals - Ingolstadt 1 - 2 Bayern Munich -07... by AlmarsadPro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track