BLOG UŽIVO, VIDEO: OFK Beograd ispao iz Superlige
Foto: Beta

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: OFK Beograd ispao iz Superlige

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:08 - Milojević: Naš kvalitet je došao do izražajaTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je večeras da je njegova ekipa odigrala odličnu utakmicu protiv Konstantina na startu Super lige Srbije. Košarkaši Mega Leksa su savladali niški Konstantin sa 93:63 (29:15, 21:17, 24:10, 19:21) u prvom kolu Super lige Srbije. "Odlična utakmica cele ekipe, sa uslovno rečeno tri nova igrača. Cilj je bio da se oni što više uklope u sistem. Mislim da je taj deo posla dobro uradjen i smatram da spremni dočekujemo Partizan", rekao je Milojević. "Zadovoljan sam utakmicom. Pristup je bio takav da je razlika u kvalitetu na našoj strani došla do izražaja. Od prvog momenta imali smo kontrolu meča i zato smo zasluženo slavili. Za tri dana nas očekuje duel sa Partizanom koji je nam je glavni rival za prvo mesto u grupi. Očekujem dobru utakmicu i neka bolji pobedi", rekao je Milojević. Izabranici Dejana Milojevića su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika na današnjem meču, pošto je rezultat posle 20 minuta bio 50:32. U nastavku utakmice se razlika popela na 39 poena a u poslednjoj deonici su šansu dobili i igrači koji su igrali manje u prethodnom periodu. Najbolji u redovima Mege je bio kapiten Rade Zagorac sa 20 poena, pet skokova i sedam asistencija. Svoj debi na zvaničnim utakmicama Mega Leksa su imala čak tri igrača. Petar Popović je postigao 18 poena, Ivica Zubac sa 16 poena uz pet blokada i Aleksandar Rašić sa pet poena i tri ukradene lopte. U narednom kolu Super lige, Mega Leks 11. maja dočekuje Partizan.

22:34 - Troicki u drugom kolu turnira u RimuSrpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo marstera u Rimu, pošto je večeras na startu tog turnira bio bolji od Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije u dva seta - 6:4, 6:1. Troicki je u prvom setu napravio jedan brejk i to u desetom gemu, ali to mu je bilo i više nego dovoljno za prednost od 1:0. Srpski teniser je u drugom setu napravio dva brejka na početku i poveo sa 5:0. Potom je u šestom gemu propustio tri meč lopte, ali je već prvu u narednom, gemu na svoj servis, iskoristio i plasirao se u drugo kolo. Troickog u drugom kolu čeka težak posao, pošto će mu protivnik biti Japanac Kei Nišikori.

22:07 - Ibrahimović najbolji fudbaler francuske ligeFudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović izabran je danas, rekordni treći put, za najboljeg igrača francuske Lige 1. Ibrahimovića su za najboljeg fudbalera izabrale njegove kolege, a iza njega su ostali još jedan igrač PSŽ-a Anhel di Marija, napadač Nice Hatem Ben Arfa i igrač Marseja Lasana Dijara. Reprezentativac Švedske je ove sezone u Ligi 1 postigao 35 golova i vodio je PSŽ do četvrte uzastopne titule prvaka Francuske. Drugu sezonu za redom trener PSŽ-a Loran Blan proglašen je za najboljeg stučnjaka lige, dok je osamnaestogodišnji fudbaler Rena Osman Dembele izabran za najboljeg mladog igrača.

21:25 - Zvezda i Mega ubedljivi, FMP bolji od MetalcaKošarkaši Crvene zvezde pobedom su počeli odbranu titule šampiona Srbije, pošto su danas u Beogradu slavili protiv Tamiša sa 94:54 (18:9, 29:20, 17:15, 30:10) u prvom kolu Super lige. Ekipa Tamiša pružila je solidan otpor crveno-belima u prvih 15 minuta utakmice, imala je rezultatski priključak, ali je tim Dejana Radonjića u finišu prvog poluvremena pojačao tempo, pa je na veliki odmor otišao sa 18 poena prednosti (47:29). Zvezda je u drugom poluvremenu zaigrala nešto opuštenije , ali Tamiš to nije iskoristio, pa su crveno-beli rutinski priveli meč kraju. U redovima Zvezde, koja je na kraju slavila sa ubedljivih 40 poena razlike, igrali su svi igrači, osim Marka Gudurića. Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Marko Simonović sa 15 poena, Nemanja Dangubić je dodao 12, a Kvinsi Miler 11 poena. U redovima Tamiša najbolji je bio Nikola Vujović sa 11 poena. Do prve pobede stigli su i košarkaši Mega Leksa, koji su na svom terenu bili bolji od Konstantina sa ubedljvih 93:63. Megu je do pobede predvodio Rade Zagorac sa 20 poena, Petar Popović je ubacio 18, a Ivica Zubac 16 poena. U niškoj ekipi najefikasniji i jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Nemanja Gudžić sa 11 poena. Košarkaši FMP-a napravili su iznenadjenje u prvom kolu, pošto su u gostima pobedili Metalac sa 84:80. Najefikasniji u redovima FMP-a bio je Ognjen Dobrić sa 25 poena, dok je u valjevskom timu najbolji bio Nikola Jevtović sa 27 poena.

21:04 - Mediji: Velbek ponovo povređen, pod znakom pitanja za EPNastup fudbalera Arsenala Danija Velbeka na predstojećem Evropskom prvenstvu pod znakom je pitanja posle povrede koju je reprezentativac Engleske zaradio na današnjoj utakmici protiv Mančester sitija, preneli su britanski mediji. Velbek je u 24. minutu utakmice protiv Sitija napustio teren zbog povrede kolena. Trener Arsenala Arsen Venger je posle meča rekao da je zabrinut, kao i da će stepen povrede Velbeka biti poznat sutra posle skenera. Selektor Engleske Roj Hodžson trebalo bi da 12. maja saopšti spisak od 23 fudbalera za EURO u Francuskoj. Velbek se na teren vratio u februaru posle pauze od 10 meseci zbog povrede kolena, koju je zaradio u aprilu prošle godine.

20:13 - Kasiljas: Jednog dana ću reći zašto sam otišao iz RealaŠpanski golman Iker Kasiljas rekao je danas da se tokom poslednjih godina u Real Madridu osećao kao marioneta i obećao da će prave razloge odlaska iz tog fudbalskog kluba otkriti kada za to dodje vreme. Kasiljas je za Real odigrao više od 700 utakmica u svim takmičenjima od 1999. do 2015. godine, pre nešto što je napustio Santjago Bernabeu i prešao u Porto na početku ove sezone. "Mogao sam da ostanem i budem marioneta s kojom ljudi vole da se igraju... Uvek sam gledao interes Reala, da sam brinuo o svom interesu, gledali biste cirkus svaki dan, posebno u poslednjoj sezoni", rekao je Kasiljas. "Jednog dana ću reći zašto sam morao da odem", dodao je on. Kasiljas je priznao da nije bilo lako raditi s portugalskim trenerom Žozeom Morinjom. "Loš odnos s Morinjom je podelio ljude... Bilo je veoma neprijatno, jer u svlačionici nije bilo dva čoveka, a da im odnos nije bio uzdrman", rekao je Kasiljas.

19:29 - OFK Beograd ispao iz SuperligeFudbaleri OFK Beograda izgubili su danas na svom terenu od Spartaka sa 1:3 i tako ostali bez šanse da sačuvaju superligaški status. Ekipa s Karaburme je pretposlednja na plej-aut tabeli sa 15 bodova, odnosno ima čak sedam manje od Mladosti, koja ima i meč manje. OFK Beograd naredne sezone neće igrati u najjačoj srpskoj ligi, prvi put posle 18 godina. Spartak je, na drugoj strani, prvi na tabeli sa 26 bodova. Golove za tim iz Subotice na današnjem meču postigli su Danijel Farkaš, Janko Tumbasević i Stefan Ilić, dok je strelac jedinog gola za OFK Beograd bio Petar Gigić. Od ranije je poznato da će naredne sezone u nižem rangu takmičenja igrati i Jagodina, tako da poslednja dva kola plej-auta neće imati takmičarski značaj.

19:06 - Lajpcig sledeće sezone u BundesligiFudbaleri Lajpciga obezbedili su danas plasman u Bundesligu, pošto su na svom terenu pobedili Karlsrue sa 2:0 u utakmici 33. kola Cvajte. Povratak u najjači rang takmičenje već je obezbedio Frajburg, šampion Cvajte, dok je Lajpcig, kolo pre kraja šampionata, drugi na tabeli sa 67 bodova, odnosno ima pet više od Nirnberga. Trećeplasirani Nirnberg i dalje ima šanse da naredne sezone igra u Bundesligi, pošto će u baražu igrati protiv tima koji zauzme 16. mesto u najjačoj nemačkoj ligi.

18:36 - Seltik osvojio petu uzastopnu tituluFudbaleri Seltika osvojili su petu uzastopnu titulu šampiona Škotske, pošto su danas pobedili Aberdin sa 3:2 u utakmici 37. kola. Ekipi iz Glazgova je, da bi obezbedila titulu dva kola pre kraja šampionata, bio potreban bod iz današnjeg meča. Uz dva gola Patrika Robertsa u sedmom i 20. minutu i pogotkom Mikaela Lustinga u 49. minutu, Seltik je imao ubedljivu prednost od 3:0. Aberdin se nije predavao do kraja meča, ali jedino što su uspeli igrači te ekipe je da smanje rezultat na 3:2. Seltik je prvi na tabeli sa 83 boda, dok je Aberdin drugi sa 71. Seltiku je ovo 47. titula šampiona Škotske, ali je i dalje iza najvećeg rivala, Glazgov Rendžersa, po broju osvojenih trofeja, odnosno ima sedam titula manje. Ta dva kluba će se sledeće sezone ponovo boriti za titulu, pošto se Rendžers, posle četiri godine od bankrotstva i ispadanja u niži rang takmičenja, vraća u Premijer ligu Škotske.

17:46 - Rolan Garos možda bez Del PotraArgentinski teniser Huan Martin del Potro dobro će razmisliti da li da učestvuje na Rolan Garosu, drugom Gren slem turniru u sezoni. Nekada jedan od najboljih igrača sveta dugo je pauzirao zbog povrede ruke, a dolazak u Pariz zavisiće od stanja njegovog zgloba."Sve će zavisiti od mog zdravlja. Da vidimo šta ć́e se desiti sledeć́e nedelje. Voleo bih da igram, ali sam svestan da posle Rolan Garosa preostaje veliki deo sezone, za koju mogu temeljno da se pripremim i igram bolje. Možda bi trebalo da se fokusiram na turnire na tvrdoj podlozi", rekao je Del Potro, trenutno tek 274. igrač sveta.Rolan Garos će biti održan od 23. maja do 5. juna.

17:14 - Sasuolo nadomak Evrope, Palermo blizu opstankaFudbaleri Sasuola pobedili su danas u gostima Frozinone s 1:0 u 37. kolu italijanske Serije A, pa su tako došli na korak od plasmana u kvalifikacije za Ligu Evropa. Sasuolo je do trijumfa došao 85. minutu golom Matea Politana, a asistent kod pogotka bio je Domeniko Berardi. Sasuolo kolo pre kraja šampionata zauzima šesto mesto s 58 bodova, tri manje od petoplasirane Fiorentine koja je danas na svom terenu odigrala nerešeno s Palermom. Frozinone je današnjim porazom izgubio i teoretske šanse da se i naredne godine takmiči u Seriji A, pošto imaju 31 bod, pet manje od Palerma. Ekipa sa Sicilije je nerešenim ishodom protiv Fiorentine osvojila veoma bitan bod u borbi za opstanak. Oni sada zauzimaju 17. mesto sa 36 bodova, jednim više od prve ekipe iz zone ispadanja - Karpija. Karpi je na svom terenu poražen s 1:3 od Lacija, iako je u prvom poluvremenu Džeri Mbakogu imao dvaput priliku da postigne gol iz jedanaesterca, ali nijedan nije realizovao. Na drugoj strani Lacio je meč završio s devetoricom igrača na terenu, pošto su Lukas Bilja i Filip Djordjević dobili crvene kartone, ali utakmcia u Karpiju je pre toga bila rešena. Golove za trijumf Lacija postigli su Milan Biševac u 23. minutu, Antonio Kandreva u 32. i Miroslav Klose u 73. Strelac jedinog pogotka za Karpi bio je Mbakogu u 84. minutu. U ostalim utakmicama Djenova je s 3:0 u gostima pobedila Sampdoriju, dok su Atalanta i Udineze odigrali nerešeno 1:1. Ranije danas Roma je s 3:0 pobedila Kjevo, a utakmicu je obeležio 600. nastup legendarnog Frančeska Totija za rimski klub.

16:28 - Matijašević: Fudbaleri imaju podršku svih u klubuSportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je danas da fudbaleri ekipe s Banovog brda imaju apsolutnu podršku svih u klubu i dodao da veruje da će sezonu završiti na jednoj od pozicija koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. "Kao što nismo leteli posle pobeda protiv Partizana i Zvezde, tako nećemo ;ni sad da očajavamo ili da padamo u depresiju. Mnogo puta smo čuli do sada 'u pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi'. Nećemo seći ništa preko ;noći. Ovi momci imaju snage da ostvare konačan cilj, to je mesto koje vodi ;u Evropu. Lično verujem da ćemo u tome uspeti", rekao je Matijašević za klupski sajt. Čukarički je sinoć u 35. kolu Super lige izgubio od ;Radničkog na svom terenu s 5:1, a u prethodnom kolu je poražen od Vojvodine ;s 2:1, takodje na Banovom brdu, pa je pozicija koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa pod znakom pitanja. Ekipa Milana Lešnjaka narednog vikenda gostuje Voždovcu, a pobeda u tom meču bi Čukaričkom donela plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa. "Ne sumnjam u igrače i stručni štab. Imaju aspolutnu podršku vlasnika ;kluba i mene. Uradićemo sve da podignemo ekipu i da bude potpuno ;koncentrisani na sledeći meč, kao i na poslednju utakmicu sezone. Naša je ;obaveza da dostojanstveno završimo šampionat, jer je mnogo uloženo da ;budemo na mestu na kojem smo sada", kazao je Matijašević. Ekipa se malo opustila, u to nema ;sumnje, nedostajalo je i nekoliko igrača zbog kartona. No, ne može da bude više opuštanja, ;jer smo sami sebi zagorčali situaciju. Idemo korak po korak. Ni naši ;rivali ne mogu da pobede sve utakmice do kraja, ali mi ćemo se ponašati ;kao da mogu", dodao je on. Desni bek Čukaričkog Filip Stojković ocenio je da su igrači krivi za dva uzastopna poraza na Banovom brdu i dodao da greške iz utakmica protiv Vojvodine i Radničkog moraju da se isprave. "Niko od nas nije ni u snu mogao da pomisli da ćemo posle takve serije od sedam pobeda, koje smo teškom mukom ostvarili, sada biti u ovakvoj poziciji. ;Objektivno sami smo krivi. Nema tu šta mnogo da se drugo kaže. Na kraju se ;pamte samo rezultati. Velike pobede i teški porazi su ipak sastavni deo sporta. To što vas ne ;slomi, može samo da vas ojača", rekao je Stojković. Čukarički posle 35 odigranih utakmica u prvenstvu Srbije zauzima treće mesto sa 36 bodova, jednim manje od drugoplasiranog Partizana, a tri više od četvrtoplasirane Vojvodine.

16:04 - Mandžukić: Pogba mora da ostane u JuventusuHrvatski napadač Mario Mandžukić veruje da Pol Pogba mora da ostane u Juventusu ukoliko želi da ispuni svoj potencijal. Francuski fudbaler je bio među najzaslužnijima za osvajanje petog uzastopnog Skudeta. Uz osam golova imao je i rekordnih 12 asistencija u 34 duela Serije A, a odavno se spekuliše da će napustiti klub na kraju sezone. Navodno su najzainteresovaniji Barselona i Mančester siti, ali Mandžukić je saigrača savetovao da ostane u Torinu. „Video sam u svojoj karijeri mnogo igrača sredine terena, ali u tim godinama nisam video takav kvalitet i potencijal. On će postati jedan od najboljih ako ne i najbolji na svetu. Već sam mu rekao da ostane u Torinu još nekoliko godina i dostigne svoj maksimalni potencijal“, izjavio je Madžukić.15:32 - Klop zove navijače u Bazel, klub kaže nemojteLiverpul je upozorio navijače da ne dolaze na finale Lige Evrope ako nemaju karte, iako ih je Jirgen Klop drugačije savetovao. Menadžer kluba sa Enfilda je rekao da bi čak i navijači bez karata trebalo da dođu u Bazel i vide koliko je lep švajcarski grad.Liverpul i Sevilja sastaju se 18. maja na Sent Jakobs parku, a svaki klub će dobiti oko 10.000 karata. „Bazel ima predivan stadion, a i grad je predivan. Isplati se otići tamo i ako nemate kartu“, rekao je Nemac, a klub je izdao saopštenje u kojem upozorava navijače bez karata. „Liverpul podseća navijače koji nisu uspeli da obezbede kartu da ne putuju u Bazel na finale Lige Evrope protiv Sevilja. UEFA je potvrdila da je Liverpul dobio 10.236 karata za meč. Posle sastanka Liverpula sa UEFA klub savetuje navijače da ne putuju u Bazel ako nemaju kartu za meč“, stoji u saopštenju.

14:38 - Roma ne odustaje od drugog mestaFudbaleri Rome savladali su Kjevo u prvom nedeljnom meču 37. kola Serije A i nastavili borbu za mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona. Roma je potvrdila poziciju favorita i na svom terenu slavila rezultatom 3:0.Prvi pogodak na meču postigao je Radža Naingolan u 18. minutu, kada je na ivici kaznenog prostora pokupio jedan odbitak i u padu, pogodio donji levi ugao gola gostiju. Dvadesetak minuta kasnije Antonio Rudiger ostao je usamljen na drugoj stativi i lagano u mrežu sproveo centaršut Miralema Pjanića iz skraćenog kornera. Tim rezultatom otišlo se na odmor, ’Vučica’ je u nastavku imala nekoliko prilika da ostvari i ubedljiviji trijumf, ali je Peroti bio neprecizan u nekoliko navrata. Ipak, u samom finišu Pjanić je postavio konačan rezultat. Legendarni kapiten Frančesko Toti u 59. minutu zamenio je Mohameda Salaha i upisao jubilarni 600. nastup u italijanskom šampionatu. Srpski internacionalac Ivan Radovanović je za 'Leteće magarce' igrao prvih pola sata, dok je Nikola Ninković poraz svog tima gledao sa klupe za rezervne igrače. Ekipa koju vodi Lučano Spaleti osvojila je nova tri boda i sada na drugom mestu ima 77, jedan više od Napolija koji tokom večeri gostuje Torinu.

13:51 - Vasić i Beđik peti u EvropiSrpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić - Nenad Beđik osvojio je peto mesto na prvenstvu Evrope u Bradenburgu. Vasić i Beđik u finalu ove discipline ostvarili su vreme 7:09.90. Na veliko iznenađenje evropski šampioni postali su Mađari Adrijan Juhas i Bela Ssimon (7:05.70) koji su zahvaljujući sjajnom finišu stigli do zlata. Srebro je pripalo Britancima Alenu Sinkleru i Stjuartu Inesu (7:06.28), a bronza Holanđanima Roelu Brasu i Micxelu Stenmanu (7:06.68).

12:54 - Hiljadu dece u špaliru za bratske kluboveDa utakmica između Crvene zvezde i Olimpijakosa zaista prođe u fenomenalnoj, slavljeničkoj atmosferi, postaraće se preko hiljadu dece iz škola fudbala FK Crvena zvezda.Projekat „škola fudbala Crvena zvezda“ obuhvata decu od 6 do 12 godina sa teritorije Beograda i cele Srbije. Upravo će budući fudbaleri dočekati fudbalere Crvene zvezde i Olimpijakosa dok budu izlazili iz tunela, poređani u špalir. Na taj način će dečaci imati priliku da izbliza vide i pozdrave šampione Srbije i Grčke, i ulepšaju ovu fudbalsku priredbu. Ono što je sigurno je da će na terenu biti preko hiljadu dece koja će potom napraviti i zajedničku fotografiju sa igračima oba kluba.

Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda
Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda u projektu imam 13 škola fudbala i četiri škole fudbala koje će narednih dana sa klubom potpisati ugovor. Na utakmici protiv Olimpijakosa u goste nam dolaze sledeće škole fudbala : „Donjošorac“ - Šabac, „DTVD“ - Aranđelovac, „CZ GM“ - Gornji Milanovac, „Stari Grad“ - Golubac, „Žarkovo“ - Beograd, „Bubamara“ - Leštane, „Mladi Orlovi“ - Umka, „Nika“ - Beograd, „Rađ“ - Krupanj, „Dušanovac“ - Beograd, „Ada“ - Beograd, „Futog“ - Futog, „Winner“ - Beograd, „One team“ - Bački Jarak. Škole fudbala „Petlić“ - Zrenjanin, „Arena“ - Kragujevac i „Crvena zvezda“ - Užice nisu bile u mogućnosti da se pridruže u punom sastavu.

10:03 - Red Bul Salcburg prvak AustrijeAustrijski prvoligaš Red Bul Salcburg uspeo je da, po treći put zaredom, osvoji prvenstvo Austrije. Salcburg je juče, na domaćem terenu, odigrao nerešeno protiv Ssturma iz Grca rezultatom od 1:1, što mu je bilo dovoljno da ga druge ekipe ne mogu više svrgnuti sa prve pozicije na tabeli. Naime, drugoplasirani Rapid, tri kola pred kraj prvenstva, zaostaje deset poena. Red Bul je time deseti put u svojoj istoriji osvojio titlu prvaka Austrije, a po sedmi u eri „Red Bula“. Inače Red Bul Salcburg se nalazi i u finalu Kupa Austrije, koji će se odigrati 19.maja u Klagenfurtu protiv Admiere. Time tim iz Salcburga ima šansu da po treći put zaredom osvojio i “dubl”.

09:35 - Portland bolji od Golden Stejta, Toronto slavio u MajamijuKošarkaši Portlanda savladali su na svom terenu Golden Stejt sa 120:108, i tako stigli do prve pobede u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije (2:1).

Portland je do pobede predvodio Demijen Lilard sa 40 poena i 10 asistencija, Al-Faruk Aminu je imao dabl-dabl sa 23 poena i 10 skokova, dok je Si-DŽej Mekalum meč završio sa 22. Kod Voriorsa, koji su ponovo igrali bez pomoći Stefona Karija, najefikasniji je bio Drejmond Grin sa 37 poena, dva manje imao je Klej Tompson, dok je još samo Leandro Barbosa imao dvocifren broj poena (10).

Toronto je kao gost savladao Majami sa 95:91,i tako poveo u polufinalnoj seriji Istočne konferencije (2:1). Meč su obeležile povrede startnih centara dva tima, pošto je Hasan Vajtsajd povredio koleno u drugoj četvrtini, dok je Jonas Valančijunas iz Toronta, uganuo zglob u trećoj deonici.

Toronto je od starta preuzeo inicijativu i čuvao vođstvo, ali je Dvejn Vejd serijom poena u trećoj četvrtini, doneo izjednačenje, a potom i prednost Majamiju. Ipak, Reptorsi u finišu četvrte četvrtine, preko Kajla Laurija stiže do prednosti. Majami je na 20 sekundi do kraja, pri rezultatu 91:88, imao šut za izjednačenje, ali je otvorenu trojku promašio DŽo DŽonson i Toronto je mirno priveo utakmicu kraju. U pobedničkom timu najefikasniji je bio Lauri sa 33 poena, Demar Derouzen je ubacio 19, dok je Valančijunas do povrede igrao odlično i upisao je 16 poena uz 12 skokova. Kod Majamija, Dvejn Vejd je ubacio 38, Goran Dragić je dodao 12, a Džo Džonson 10 poena.

09:02 - Kolašinac pobedio u Senti i postao najbolji EvropljaninSrpski bacač kugle Asmir Kolašinac pobedio je danas na mitingu u Senti daljinom od 20 metara i 96 centimetara, a tim rezultatom preuzeo je vodeće mesto na ovogodišnjoj evropskoj rang listi. "Prezadovoljan sam rezultatom. Insistirao sam da bacam, kako bih video u kojoj sam fazi sa pripremama", rekao je Kolašinac, a prenosi Atletski savez Srbije na zvaničnom sajtu. Ovaj 31-godišnji Sjeničanin je novi rekord mitinga u Senti ostvario u trećem pokušaju, a u ostalim serijama, tim redosledom, bacao je 20,28, 20,03, 20,24, 20 i 20,31 metar. "Najbitnije je da mi je tehnika u svih šest serija bila odlična i da nisam imao nijedan prestup. Očekujem sve bolje rezultate kako sezona bude odmicala", istakao je Kolašinac. Asmir Kolašinac, kojem je to bilo prvo ovosezonsko takmičenje, na svetskim tablicama za 2016. godinu zauzima peto mesto, a najbolji je Džo Kovač iz SAD s 21.47 metara.

08:33 - Kompani propušta Evropsko prvenstvo u FrancuskojFudbaler Mančester sitija Vensan Kompani saopštio je da zbog povrede neće igrati za reprezentaciju Belgije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Kompani je ove sezone odigrao samo 14 utakmica u Premijer ligi zbog povrede lista koju je zadobio u septembru. On je igrao 10 minuta u revanšu polufinala Lige šampiona protiv Real Madrida prošle nedelje. Kompani je na svom Fejsbuk profilu naveo da se ove sezone neće vraćati na teren. "Propustiću Evropsko prvenstvo. To je za mene tužna vest. Mogao bih sada da se sažaljevam, mogao bih da strahujem za svoju karijeru, kao i ostali. Mogao bih da odustanem. Ali, ja nisam takav, ja odlučujem o svojoj budućnosti. Naporno radim, ja sam borac i za takve ljude uspeh dolazi u različitim oblicima. Verujemo u sebe i onda kada postane teško", naveo je on. Evropsko prvenstvo održaće se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a Belgija će igrati u Grupi E sa Švedskom, Italijom i Irskom. "Ostajem miran i pozitivan. Nastaviću svojim putem sa još većim ubedjenjem. Verujem mojim prijateljima i saigračima da će nas učiniti ponosnim na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Sada sam i zvanično njihov najvatreniji navijač i biću tamo da ih podržim", dodao je Kompani.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track