(VIDEO) RADNIK OSETIO MOĆ ŠAMPIONA: Zvezda posle preokreta ubedljivo slavila u Surdulici
Foto: Crvenazvezdafk.com

Četiri gola u mreži domaćina

(VIDEO) RADNIK OSETIO MOĆ ŠAMPIONA: Zvezda posle preokreta ubedljivo slavila u Surdulici

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici sa 4:1 u utakmici 6. kola plej-ofa.

Domaćin je poveo u 10. minutu posle velikog kiksa Lukovića. Kapiten Crvene zvezde je izgubio loptu na 20-tak metara od svog gola, što je iskoristio Deletić i matirao Kahrimana.

Crveno-beli su tek tada počeli da igraju na prepoznatljivom nivou. Do izjednačenja su došli u 30. minutu, kada je Ristić izveo slobodan udarac sa desne strane, poslao loptu na suprotnu stranu, gde se našao Katai i sproveo je u mrežu.

Gosti su tada još jače krenuli ka golu domaćina, pa je Katai u poslednjem minutu prvog poluvremena postigao novi pogodak. Napadač Crvene zvezde je primio loptu na ivici šestaestarca, šutirao između dvojice igrača i pogodio bliži ugao.

Do trećeg gola gosti stižu u 56. minutu. Plavšić je šutirao ka golu domaćina, lopta se odbila do Vijeire koji je sa nekoliko metara sproveo u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Petar Orlandić u 89. minutu. Plavšić je uposlio Le Taleka, ovaj prosledio loptu do Orlandića, koji je sa pet metara pogodio mrežu Surduličana.

Zvezda ima 48 bodova, 11 više od drugoplasiranog Partizana.

Fudbaleri Vojvodine napravili su važan korak u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa, pošto su danas pobedili direktnog rivala Borac.

Vojvodina je u Novom Sadu pobedila sa 2:0, golovima Siniše Babića u petom i Nikole Ašćerića u 84. minutu.

Novosadski klub je izbio na treće mesto sa 36 bodova, koliko ima i Čukarički, koji je kao gost sa 2:0 izgubio od Voždovca. Golove za Voždovac dali su Jovan Stojanović u 46. i Ognjen Krasić u 77. minutu, dok je Čukarički od 71. imao igrača manje, posle isključenja Đorđa Đurića.

Borac je propustio šansu, pošto dve utakmice pre kraja ima sedam bodova manje od Vojvodine i Čukaričkog.U trci je još Radnički iz Niša koji će sutra imati šansu da se približi rivalima ako pobedi Partizan na svom stadionu.

DRUGO POLUVREME

89. minut - GOOO!!! Petar Orlandić postiže novi gol za Zvezdu. Plavšić je uposlio Le Taleka koji je iskosa sa leve strane uposlio Orlandića, a ovaj sa pet metara ćušnuo loptu u mrežu.

87. minut - Strelac jedinog gola za Radnik Deletić propustio je priliku da se ponovo upiše u listu strelaca.

81. minut - Žuti karton za Zorana Rendulića, fudbalera Crvene zvezde.

79. minut - Izmena u Crvenoj zvezdi. Umesto najboljeg fudbalera ovog meča i dvostrukog strelca Aleksandra Kataija u igri je Uroš Račić.

78. minut - Izmena u Radniku. Jovan Jovanović zamenio je Miloša Stankovića.

77. minut - Miloš Stanković je propustio vrlo dobru priliku za Radnik. Šutirao je sa oko sedam-osam metara iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla preko gola.

74. minut - Izmena u Zvezdi, umesto Srnića u igri je Petar Orlandić.

61. minut - Vijeira je propustio još jednu šansu. Plavšić je idealno centrirao sa leve strane, a Vijeira loše reagovao i glavom poslao loptu pored stative sa 5-6 metara.

56. minut - GOOOL!!! Hugo Vijeira je duplirao vođstvo Crvene zvezde. Plavšić je prethodno uputio šut ka golu domaćeg tima, lopta se odbila do Vijeire koji je sa nekoliko metara sprovodi u mrežu.

PRVO POLUVREME

45. minut - GOOOOOOOOOL 1:2 - Katai sa 18. metara levom nogom postiže gol za preokret Zvezde

43. minut - Bomba Le Taleka tik pored gola

36. minut - Prilika za Vijeiru, koji nije iskoristio poklon štopera Radnika, koiji je pogrešio, a posle toga je golman domaćih dobio žuti karton jer se žustro raspravljao sa saigračem

30. minut - GOOOOOOOOOOL 1:1 - Ristić je izveo slobodan udarac na drugoj stativi katai je ostao sam i zatresao mrežu

25. minut - Ristić je pao u kaznenom prostoru Radnika, a u kontri je Stojanović šutirao pored gola Kahrimana

22. minut - Dva puta u istom napadu igrači Radnika su sa gol linije izbacili loptu u polje. Prvo je pokušao Katai, a potom i Srnić, ali gola nema

21. minut - Neprecizan pokušaj Ristića

20. minut - Slobodan udarac sa 20 metara izveo je Katai, ali je lopta otišla preko gola

18. minut - Pokušaj Kataija zaustavio je Ristić

15. minut - Solidan pokušaj Srnića

10. minut - GOOOOOOOL 1:0 - Velika greška Lukovića, kome je Deletić uzeo loptu, izbio sam pred Kahrimana, obišao ga i poslao loptu u praznu mrežu

7. minut - Loše ispucavanje Kahrimana, ali je golman Zvezde do lopte došao pre napadača Radnika Stojanovića

4. minut - Slobodan udarac za Radnik i pokušaj Vukovića

2. minut - Kontra domaćih i pokušaj Deletića. Odbrana Kahrimana

1. minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

RADNIK: Ristić - Marković, Simonović, Vuković, Milovanović – Mutavdžić, Putinčanin, Deletić – F. Stojanović, Arsić, S. Stojanović.

C. ZVEZDA: Kahriman – Petković, Rendulić, Luković, Anđelković – Le Talek, Ristić – Srnić, Plavšić, Katai – Vijeira.

Sastavi Biće to još jedan duel ekipe koja je najprijatnije iznenađenje aktuelnog šampionata i ekipe koja je nedavno obezbedila šampionsku titulu nakon fantastične sezone obeležene rekordima.Surduličani sjajno igraju ove sezone, iznad svih očekivanja, a dobri rezultati omogućavaju im da u prvoj superligaškoj sezoni stignu možda i do šestog mesta na tabeli. Od trinaest prolećnih mečeva pet su rešili u svoju korist (Čukarički 2:1, Javor 1:0, Mladost 3:1, Voždovac 2:1 i Vojvodina 1:0), dva meča završena su remijem (Metalac 0:0 i Jagodina 0:0), dok su u šest mečeva doživeli poraze (Voždovac 1:2, Partizan 2:3, Novi Pazar 0:2, Radnički Niš 1:5, Partizan 0:4, Borac 1:3.

Ono što je verovatno najveći nedostatak ovog tima jeste dosta slaba igra u odbrani, jer su na prethodnih 35 mečeva primili čak 59 pogodaka, po čemu su najlošiji tim elitnog ranga. Trenutno se nalaze na 7.mestu na tabeli sa 25 bodova, uz četiri boda zaostatka u odnosu na šestoplasirani Borac (koji je odigrao jedan meč manje) i četiri boda prednosti u odnosu na osmoplasirani Voždovac.

Crveno-beli su prolećni deo šampionata započeli u prepoznatljivom stilu i zabeležili pet vezanih pobeda u duelima sa ekipama Mladosti (2:1), Partizana (2:1), Jagodine (3:1), Spartaka (4:0) i Novog Pazara (4:0). Ipak, usledio je period rezultatske krize i slabije igre, verovatno kao posledica opuštanja i zasićenja ekipe koja je do tada redom rušila rekorde.

Tako su na prethodnih sedam suseta izabranici trenera Miodraga Božovića ostvarili samo dva trijumfa (Rad 1:0, Voždovac 1:0), uz tri remija (Vojvodina 0:0, Borac 1:1, Partizan 1:1) i dva poraza (Čukarički 1:2 i u prethodnom kolu Vojvodina 1:3).

Meč 32.kola nije odigran zbog tragedije koja se dogodila u Čačku kada je uoči duela sa Borcem stradao jedan navijač crveno-belih (igra se 18.maja). Pobeda u 34.kolu nad ekipom Voždovca odlučila je šampionsku trku, jer je Crvena zvezda sa ta tri boda matematički osigurala osvajanje titule.

Crveno-beli trenutno imaju 45 bodva, osam više od drugoplasiranog Partizana i devet više od trećeplasiranog Čukaričkog (uz jedan odigran meč manje u odnosu na oba rivala).

Biće to treći ovosezonski duel ova dva tima, a prethodna dva pripala su crveno-belima. Prvi meč odigran je tokom jesenjeg dela sezone u Surdulici, Beograđani su slavili rezultatom 2:0(0:0), a pogotke su postigli Aleksandar Katai i Saša Stojanović. Drugi susret odigran je na stadionu ''Rajko Mitić'', a crveno-beli su slavili više nego ubedljivu pobedu rezultatom 5:0 (2:0). Pogotke za beogradski tim postigli su tom prilikom Ugo Vijeira (3), Aleksandar Katai i Slavoljub Srnić.

Domaćini u ovaj meč ulaze rasterećeno i sa željom da pred mnogobrojnom publikom prikažu dobru igru i pokušaju da nadigraju mnogo snažnijeg protivnika.

Šef stručnog štaba Radnika, mladi Miloš Veselinović, istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da će njegovi igrači pokušati da pariraju Crvenoj zvezdi i da zbiju redove u otvorenoj i jako dinamičnoj utakmici. On je istakao da je umor prisutan kod igrača, zbog duge i naporne sezone, ali da je ekipa u dobrom raspoloženju:

''Iako nam forma nije baš sjajna, ekipa je u dobrom raspoloženju pred subotnji susret. Privodimo ovosezonski posao kraju i nadamo se da smo uspeli u tome da se sportskoj javnosti prikažemo u najboljem svetlu. Veliki broj utakmica u ovoj sezoni možda je i doprineo tome da smo se i umorili pri kraju i da nam je verovatno usledio i mali pad takmičarske euforije koja je vladala pre našeg plasmana u plej-of.''

On je takođe istakao da je privilegija igrati poslednju utakmicu u ovoj sezoni u Surdulici baš protiv Crvene zvezde i da će, bez sumnje, utakmica biti odigrana u svečanom ambijentu. Rekao je potom i da očekuje pune tribine i veliku podršku navijača.

Trener Veselinović se osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da je izvesno da neće igrati Gojković, zbog obnovljene povrede zgloba, a da će o ostalim igračima moći konkretnije govoriti uoči samog susreta.

U taboru gostiju vlada odlično raspoloženje nakon obezbeđenog osvajanja šampionske titule, a svi jedva čekaju poslednji meč i dodelu trofeja. Želja je svih da se duga i naporna sezona okonča sa još tri pobede i tako na najlepši način ode na zasluženi odmor.

Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio je šef stručnog štaba crveno-belih Miodrag Grof Božović koji je tom prilikom istakao da je ekipa Radnika najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva:

''Po mom mišljenju Radnik je najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva zato što je uspeo da se plasira u plej-of i do pre dva-tri kola imao šansu i da se bori za mesta koja vode u Evropu. Nisu u tome uspeli, ali su ekipa koja ima dobar rezultat i zna da igra fudbal. Neće nam biti nimalo lako, posebno zato što smo mi veliki izazov za sve protivnike. Očekujem da pobedimo zbog kluba čije boje branimo. Iako smo obezbedili prvo mesto treba maksimalno da se pripremimo i da ovu utakmicu rešimo u svoju korist.''

Prema njegovim rečima šansu će ponovo dobiti i igrači koji su ove sezone imali manju minutažu, a to će im ujedno biti i prilika da pokažu da zaslužuju mesto u ekipi i u narednoj sezoni:

''Imamo nekoliko povređenih igrača koji neće biti sutra u ekipi, ali nije ništa strašno. Već za utakmicu protiv Borca ćemo biti u punom sastavu. Sigurno je teško pronaći motiv s obzirom na to da smo još pre nekoliko meseci obezbedili veliku prednost. Osetio se kod nas mali pad, ali imamo obavezu prema klubu, navijačima, prema dresu koji nosimo da uvek pobeđujemo. Pružićemo šansu svim igračima, a posebno onima koji su imali manju minutažu. Na kraju prvenstva ćemo napraviti spiskove ko treba da ide, a ko ostaje na Marakani, pa će onim igračima kod kojih imamo dilemu ovo biti prilika da pokažu da zaslužuju mesto u timu i sledeće sezone.''

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track