POBIĆEMO SE ZA PEHAR: Liverpul i Sevilja igraju finale Lige Evrope
Foto: Reuters

Borba za drugi najvredniji trofej u Evropi

POBIĆEMO SE ZA PEHAR: Liverpul i Sevilja igraju finale Lige Evrope

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula i Sevilje (20.45) igraju finale Lige Evrope u Bazelu. Španci jure treću titulu zaredom, a Liverpul mesto u Ligi šampiona sledeće godine

Ko će do trona Lige Evrope? Španska ekipa koja juri treći uzastopni trofej u ovom takmičenju ili engleski tim koji pod komandnom palicom Jirgena Klopa počinje da liči na mašineriju?Pred nama je sat i po, a možda i više od dva sata velike fudbalske predstave na Sent Jakobs parku u Bazelu - finale Lige Evrope između Liverpula i Sevilje (20.45).Večeras će jedna tradicija biti srušena, pošto ni Liverpul, koji je nominalni domaćin na ovom susretu, ni Sevilja nikada nisu izgubili finale Kupa UEFA, odnosno Lige Evrope, koja je nasledila ovo takmičenje. Sevilja je četiri puta igrala za trofej i sva četiri puta pobeđivala, dok je Liverpul takođe stoodstotan posle tri učešća.

Zasluženo u finalu

Nema sumnje da ćemo na terenu gledati veliki taktički rat, a od toga kako su Klop i Emeri pripremili svoje ekipe umnogome će zavisti i ishod susreta.- Očekujem duele po celom terenu, mnogo tuče. Nema trofeja ako se malo budemo igrali fudbala, moramo da pokažemo da smo zaista spremni za veliki trenutak. Jedna je utakmica, šanse su 50-50 i nema favorita - kaže Klop i dodaje:- Moramo dati sve da iskoristimo priliku, iako znamo da će biti veoma teško. Obe ekipe su zaslužile ovo finale, a ko igra u finalu, može da pobedi. To ćemo pokušati da uradimo. Kada sam došao ovde, nisam mogao da zamislim da ćemo igrati finale, ali mogu da kažem da sam uživao u svakom koraku - zaključio je menadžer Liverpula.Gladni novih titulaNjegov kolega sa klupe Sevilje Unaj Emeri želi do trećeg trofeja zaredom.- Igranje finala i osvajanje trofeja u meni je rodilo mnogo emocija i učinilo da vreme u Sevilji bude zaista posebno. Činjenica da smo treći put uzastopno u finalu govori koliko smo gladni trofeja u ovom takmičenju. Očekujem mnogo navijača Liverpula i to će nas motivisati da odigramo sjajan meč protiv velikog rivala, da stignemo do cilja i pobedimo.

Duži odmorPARTIZAN NAVIJA ZA ŠPANCEFudbaleri Partizana večeras će biti uz Sevilju, jer bi im pobeda španskog tima omogućila da preskoče jedno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ukoliko Španci trijumfuju, crno-beli će, kao ekipa s najboljim koeficijentom u prvoj rundi kvalifikacija, napredovati direktno do druge, odnosno, umesto 30. juna, svoju evropsku avanturu počeće dve nedelje kasnije.

ZANIMLJIVOSTI- Liverpul je pobedio u oba evropska finala u kojima su mu protivnici bili iz Španije- Engleski tim poražen je samo jednom ove sezone u Ligi Evrope, i to od španskog Viljareala- Čak 11 različitih igrača postizalo je golove za crvene i to je rekord ove sezone u Ligi Evrope- Timovi iz Španije osvojili su sedam od poslednjih 12 Liga Evrope- Sevilja je zabeležila po tri pobede i remija uz dva poraza u osam evropskih susreta sa timovima sa Ostrva- Pre deset godina Sevilja je u finalu Kupa UEFA savladala engleski Midlsbro sa 4:0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track