BORA MILUTINOVIĆ: Muslin ima ideju, uveren sam da idemo u Rusiju
Foto: Nebojša Mandić

Veruje u novog selektora

BORA MILUTINOVIĆ: Muslin ima ideju, uveren sam da idemo u Rusiju

Fudbal -

Proslavljeni srpski stručnjak Bora Milutinović pozdravio je odluku da Slavoljub Muslin preuzme klupu nacionalnog tima i poručio da je uveren da će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"Drago mi je da je Muslin postao savezni kapiten, do uspeha mu je najvažnije da ima podršku ljudi koji su ga doveli, ali i navijača. Njegovi saradnici i on moraju da budu svesni šta znači biti član reprezentacije i koliko je to zadovoljstvo, posebno ako se plasiraju na Svetsko prvenstvo. Siguran sam da sa svojim kvalitetima imaju puno šansi da se nađu u Rusiji, nama bliskoj zemlji", rekao je Milutinović.

Milutinović, rekorder po broju učešća na Svetskim prvenstvima sa pet različitih selekcija (Meksiko, Kostarika, SAD, Nigerija, Kina), ističe da Srbija ima kvalitet, ali da je neophodno da se stvori znatno bolji ambijent.

"Moramo da stvorimo ambijent, tim i duh reprezentacije. Mislim da je jasno posle Muslinovih izjava da ima izvanrednu ideju i verujem da će sa igračima realizovati taj san, a to je mesto na Svetskom prvenstvu".

Milutinović smatra da je kvalifikaciona grupa, u kojoj se Srbija nalazi sa Velsom, Republikom Irskom, Austrijom, Gruzijom i Moldavijom, veoma respektabilna.

"Sve timove moramo da poštujemo, ali najviše sami sebe. Imamo kvalitet da se stvori timski duh, da igrači budu optimisti i da se stvori pozitivan ambijent". Siguran sam da će tako postići pozitivan rezultat", zaključio je 71-godišnji stručnjak, koji je poslednjih godina angažovan kao savetnik u FA Katara, domaćinu Mundijala 2022. godine.

Srbija 5. septembra počinje kvalifikacije na domaćem terenu protiv Republike Irske, a prethodno je očekuju prijateljske utakmice sa Kiprom, Izraelom i Rusijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track