Zvezdu čeka blato u Kruševcu!
Foto: KURIR

Finale Kupa Srbije u Kruševcu

Zvezdu čeka blato u Kruševcu!

Fudbal -
Evandro: Ako budemo pravi tim, pobedićemo Čačane

Nema popravnog.Fudbaleri Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije večeras u Kruševcu (20.00) protiv Borca iz Čačka imaće protiv sebe motivisanog rivala, ali teži protivnik biće blatnjav i vodom natopljen teren. Trener Robert Prosinečki zna da je osvajanje trofeja imperativ, ali isto tako da na lošem terenu neće moći da razvije prepoznatljivu pas igru.Brazilac Evandro bio je povređen, ali će danas sigurno naći svoje mesto u startnih 11.- Osećam se dobro i povreda mišića je prošlost. Večeras moramo da izađemo na teren hladne glave i da budemo maksimalno koncentrisani na dešavanja na terenu. Finale je uvek neizvesno, igra se samo jedna utakmica, nemamo pravo na popravni - rekao je Evandro.Vezni fudbaler crveno-belih vrlo dobro zna koliko bi trijumf u Kupu Srbije značio klubu.- Nije bitno ko će biti najbolji na terenu, ni ko će postići golove. Najvažnije je da kao celina budemo kompaktni, jer samo tako možemo da osvojimo Kup i obradujemo navijače.Napadač Crvene zvezde Filip Kasalica kaže da brz gol rešava pitanje pobednika.- Dobro poznajem rivala. Radi se o dobroj ekipi i to što su ispali iz lige nije odraz i merilo njihovog kvaliteta. Neće biti lako, ali mi smo Zvezda i samo nas pobeda interesuje - rekao je Kasalica.

Licenca gotova stvarCrvena zvezda je blizu dobijanja licence za evropska takmičenja, pošto je klub nadomak obezbeđivanja svih sredstava i garancija koja je tražila UEFA. Klub je obezbedio skoro milion evra, koliko će biti isplaćeno na osnovu duga bivšim igračima i trenerima.Crveno-beli će zbog slabog koeficijenta takmičenje u kvalifikacijama za Ligu UEFA početi u drugom kolu.

Crvena zvezda - Borac , 20.00, Arena sport 1Stadion: FK Napredak. Kapacitet: 11.000. Sudija: Dejan Santrač.C. zvezda: Bajković - Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović - Evandro, Mijailović, Milivojević - Lazović, Borha, Kasalica. Trener: Robert Prosinečki.Borac: Milojević - Reljić, Višnjić, Maslać, Miličić - Prodanović, Stanić, Zoćević, Knežević - Jeremić, Živanović. Trener: Slavko Vojičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track