Najnovije vesti

VLADIMIR STOJKOVIĆ: Nema izgovora, moramo u Rusiju
Foto: FSS

Orlovi nastavili sa pripremama

VLADIMIR STOJKOVIĆ: Nema izgovora, moramo u Rusiju

Fudbal

Posle dobre uvertire i pobede protiv Kipra, pred najboljom reprezentacijom Srbije je drugi test, sada protiv Izraela u Novom Sadu, 31. maja, a onda i 5. juna, duel sa Rusijom u Monte Karlu.

U Sportskom centru FSS Ivanović i drugovi su nastavili sa pripremama, posle dana pauze, a na usluzi novinarima bio je Vladimir Stojković.

-Odradio sam prvi trening sa novim selektorom,a sigurno da svaki selektor sa sobom donosi nešto novo i neke stvari biće, naravno, drugačije. Na prvom mestu sistem igre, ali na nama je da što pre prihvatimo zahteve selektora, rekao je Vladimir Stojković.

Reprezentacija će imati tri utakmice da se upozna sa novim sistemom igre, prilagodi zahtevima selektora Slavoljuba Muslina?

-Zbog toga ne treba očekivati ništa spektakularno, jer moramo da se upoznamo i sa sistemom i sa zahtevima selektora, a opet važno je da u svim utakmicama ostavimo dobar utisak i pokažemo napredak. Sve je podređeno startu kvalifikacija i zbog toga je važno da svako od nas da svoj maksimum kako bi dostigli željeni nivo.

Nije tajna, bilo je ranije dosta izgovora od strane igrača da je česta smena selektora jedan od razloga za neuspehe. Niko ne bi voleo da čuje nešto slično od trenutka kada počnu naredne kvalifikacije?

-Slažem se da je bilo dosta priče na tu temu, da je ona bila jedna vrsta alibija u prethodnih šest godina.Moram, međutim, da istaknem da je bilo tu svega i svačega što je uticalo na rezultate. Da se ne vraćamo na dešavanja u Đenovi ili protiv Albanije, stvari koje nisu bile fudbalske a koje su uticale kasnije na atmosferu i celokupan ambijent. Uvek smo kretali iz nekog debelog minusa. Mi igrači, ipak, snosimo najveću odgovornost. I tu ne postoji dilema. Isto tako smatram da mi i bez selektora moramo da ostvarimo cilj i plasman na veliko takmičenje. Kada to kažem onda mislim na kvalitet koji poseduje reprezentacija.A dobro je, naravno, da imamo selektora koji je poznat po disciplini, osobu koja iza sebe ima trofeje i veliko iskustvo.

Javnost traži rezultate, narod želi Srbiju na Svetskom prvenstvu.Koliko ta činjenica može da optereti reprezentaciju?

-Pred sobom imamo samo jednu obavezu i moranje a to je da odemo u Rusiju. Međutim, na tom putu javnost ne može da očekuje od nas da pobeđujemo sa 5:0 ili 6:0!? To je davno prošlo vreme u fudbalu. Videli ste, primera radi, da jedna Portugalija „čeka“ na pobedu protiv Jermenije do 89. minuta. Sto puta sam rekao novinarima, ajde da pobedimo 1:0 i tako budemo bliži konačnom cilju. Utisak je važan, ali važniji je rezultat.

Mnogi su apostrofirali jedinstvo kao ključ uspeha, hemiju između igrača i navijača?

-Podrška je važna, ona mora da se zasluži, ali jasno je da se navijačima možemo mnogo. I sa medijima. Budimo svi pozitivni, nemoj da tražimo samo nešto loše, nego gledajmo napred kako bi se na kraju svi radovali. U Rusiju želimo svi, i mi igrači, ali i navijači, novinari. Zato budimo zajedno na ovom putu do Rusije, zaključio je Vladimir Stojković.

Reprezentacija u ponedeljak, 30. maja, ima trening u 10,00 koji će biti otvoren prvih 15 minuta, a sledeća konferencija za štampu,, poslednja pred meč sa Izraelom, planirana je istog dana u 12,30.

Nemanja Milunović: Svaki dan se vidi razlika

Debitovao je protiv Kipra, pokazao da može da se računa na njegove usluge, Nemanja Milunović.

-Tri utakmice do prvog meča sa Republikom Irskom pokazaće mnogo. Uostalom već sada se vidi razlika u odnosu na sam početak. Analizirali smo greške iz prvog meča sa Kiprom, već se vidi se razlika i na treninzima,a kako se radi sve o vrhunskim profesionalcima uveren sam da će to septembarskog starta sve biti u redu, rekao je Nemanja Milunović.

Nikola Stojiljković: Iz meča u meč sve bolje

Iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Brage, a nema sumnje da će učiniti sve da se nametne i bude rešenja i kod selektora Slavoljuba Muslina, Nikola Stojiljković.

-Nemamo mnogo vremena, zato svi činimo sve da se što pre prilagodimo novim zahtevima selektora. Greške iz meča sa Kiprom da eliminišemo, dobre stvari da unapredimo. Mislim da će nam naredna dva meča biti od velike pomoći, uostalom kao i prvi duel sa Kiprom, kako bi ostvarili ono što svi želimo,a to je da spremno dočekamo septembar i start u kvalifikacijama, ne ostavlja dilemu Nikola Stojiljković.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...