SLAVOLJUB MUSLIN ZA KURIR: Debitant a šampion, to može samo Zidan
Foto: Dado Đilas, Profimedia

Spreman da čestita učeniku

SLAVOLJUB MUSLIN ZA KURIR: Debitant a šampion, to može samo Zidan

Fudbal -

Selektor „orlova“ pre 20 godina trenirao Zi-Zua. Kako kaže, još tada, u Bordou, videlo se da će Francuz biti velikan

Zinedin Zidan bio je jedan od najvećih evropskih fudbalera svih vremena, a kako je krenuo na klupi Reala, sva je prilika da će istu slavu dostići i kao trener!

Selektor Srbije Slavoljub Muslin popularnog Zi-Zua trenirao je u Bordou u sezoni 1995/96. U razgovoru za Kurir, naš trener kaže da ga uopšte ne čudi što je njegov nekadašnji igrač za samo nekoliko meseci vođenja slavnog madridskog kluba osvojio Ligu šampiona.Disciplinovan- U vreme kad sam ga trenirao, bio je mlad, ali je već postao reprezentativac i pokazivao fantastične domete. Imao je fanatičnu disciplinu, a samo takvi kasnije mogu da budu uspešni treneri, jer znaju kako da disciplinuju ekipu. Mnogo je slušao, upijao sve što trener kaže, a kasnije je u igri pokazivao da neke stvari mogu da se izvedu i na način na koji je on to zamislio. Kažem vam, mene uopšte ne čudi što je sada kao debitant osvojio Ligu šampiona - kaže Muslin.

Jedna od najkarakterističnijih osobina koju je Zidan posedovao kao igrač je podređivanje kolektivu.Nije egoista- Uopšte nije bio egoista, a to i sada ispoljava. Prva stvar koju je uradio po dolasku na klupu Reala bila je izjava da mu je čast da trenira igrača kao što je Kristijano Ronaldo, a bio je bolji od njega. Uspeo je uspostavi ravnotežu u timu prepunom zvezda, a to nije nimalo lako. Zinedin je izvanredna osoba, porodičan čovek...

A Zidan? On kaže da je san postao java.- Sanjao sam o ovome kad sam postao prvi trener Reala. To možeš da ostvariš ako radiš sa ovakvim timom. Real tokom istorije pravi velike i važne stvari. Ovo smo postigli radom i trudom. Borili smo se do kraja i zaslužili trofej. Iza osvajanja Lige šampiona stoji mnogo rada i imao sam sreće da ostvarim nešto posebno - rekao je Zi-Zu posle velikog uspeha na početku trenerske karijere.

Slavila se titulaFEŠTA U MADRIDUFudbalerima Reala priređen je veličanstven doček u Madridu. A kako i ne bi kad su u neizvesnom finalu Lige šampiona pobedili gradskog rivala Atletiko, i to golom u poslednjoj penal seriji. Fešta je trajala tokom čitavog dana, a kroz masu navijača kružio je autobus s Ronaldom i drugovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track