(VIDEO) DVA OD DVA MUSLINA: Srbija pobedila Izrael u Novom Sadu
Foto: Tanjug

Prijateljski meč na Karađorđu

(VIDEO) DVA OD DVA MUSLINA: Srbija pobedila Izrael u Novom Sadu

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Izrael 3:1 (1:0) u prijateljskoj utakmici na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

1 / 4 Foto: Tanjug

"Orlovi" su poveli golom kapitena Branislava Ivanovića u 33. minutu, izjednačio je kapiten gostiju Zahavi iz penala u 50. minutu, prednost domaćinu vratio je u 73. minutu Nemanja Milunović svojim "prvencem" u dresu reprezentacije, a tačku na pobedu stavio je Dušan Tadić u 88.

Na tribinama stadiona Vojvodine bilo je oko 10.000 gledalaca.

Ovo je bila druga provera za "orlove" otkako je za selektora postavljen Slavoljub Muslin. Prethodno, srpska reprezentacija savladala je Kipar u Užicu 2:1.

"Naša igra protiv Izraela nije bila velika, ali iskoristili smo šanse. Utakmica je bila izjednačena, a mi smo bili bolji u drugom poluvremenu i dali golove kada je trebalo", ocenio je posle meča Muslin za RTS i osvrnuo se na dosadašnjih osam treninga i dva meča na kojima je vodio "orlove".

"Imam viziju, ali fali nam mnogo igrača zbog povreda. Najvažnije je da pobeđujemo zbog samopouzdanja".

Treći u nizu prijateljskih utakmica, koje "orlovima" služe kao priprema za septembarski početak kvalifikacija za Mundijal 2018, igraće sa Rusijom 5. juna u Monte Karlu.

"Rusima će to biti generalna proba za Evropsko prvenstvo. Biće teško, jer iza igrača je teška sezona, vidim da su i ovaj meč jedva završili".

Selektor Muslin je večeras značajno promenio sastav u odnosu na meč sa Kiprom. Ponovo se odlučio za sistem 5-3-2 sa trojicom štopera (Ivanović, Milunović, Spajić) i dvojicom bekova (Sedlar, Kolarov), a u napadu je ukazao poverenje bivšem i sadašnjem fudbaleru Čukaričkog, Stojiljkoviću i Pavloviću.

Muslin nije mogao da računa na Nastasića, Fejsu, Matića, Gudelja, Markovića i Nemanju Maksimovića.

SRBIJA: Rajković - Sedlar (od 46. Rukavina), Ivanović (od 46. Slobodan Rajković), Milunović, Spajić (od 46. Nikola Maksimović), Kolarov - Milivojević, Zdjelar (od 46. Grujić), Tošić (od 79. Mitrović) - Stojiljković, Pavlović (od 69. Tadić).

IZRAEL: Goreš - Jeini, Davidzada, Meir, Ejtan - Nir, Bibars, Munas, Zahavi, Benhamin - Belišon.

Sudija: Sebastijan Kolesku (Rumunija).

TOK MEČA:

Kraj - 3:1!

88. minut - GOOOLLL - 3:1 - TADIĆ! Majstorija ljubimca novosadske publike.

79. minut - Mitrović je zamenio Tošića.

73. minut - GOOOLLL - 2:1! MILUNOVIĆ! Posle kornera sa desne strane Milunović je postigao prvenac za reprezentaciju šutem o zemlju.

69. minut - Tadić je zamenio Pavlovića.

60. minut - ŠANSA za Izrael! Dobro kontra gostiju, Belišon je lukavo šutirao u dalji ugao, a Kahriman je sjajno intervenisao.

53. minut - Snažan i precizan šut Rukavine, ali se izraelski golman Goreš ponovo istakao.

50. minut - GOOOLLL - 1:1! Zahavi iz penala! Kapiten Izraela je sa "bele tačke" savladao saigrača iz Makabija iz Tel Aviva Rajkovića. Svemu je prethodio prekršaj Grujića nad Ejanom na ivici kaznenog prostora.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Muslin je u igru uveo Rukavinu, Slobodana Rajkovića, Nikolu Maksimovića i Grujića.

Kraj prvog poluvremena

45. minut - Žuti karton za Zdjelara zbog oštrog starta.

33. minut - GOOOLLL - 1:0! IVANOVIĆ! Posle kornera sa leve strane lopta je izbačena iz izraelskog kaznenog prostora, ali ju je Zdjelar glavom vratio pred gol, gde se srpski kapiten našao u skok duelu sa golmanom Gorešom, obojica su pala na zemlju, a onda je Ivanović, u svom 86. nastupu za reprezentaciju Srbije, makazicama zatresao mrežu. Gosti su tražili od sudije Koleskua da dosudi faul nad golmanom, ali je Rumun pokazao na centar.

25. minut - ŠANSA za SRBIJU - Sedlar je centrirao sa desne strane, Stojiljković je nadskočio čuvara i dobro šutirao glavom, golman Goreš je sjajno intervenisao.

19. minut - Izraelci su pogodili prečku svog gola, ali tek pošto je dosuđena ofsajd pozicija Pavlovića.

15. minut - ŠANSA ZA SRBIJU - Ivanović je dugom loptom pronašao na levom krilu Tošića, koji je zalomio svog čuvara i iz dobre pozicije šutirao desnom nogom, a odbranom se istakao Goreš.

10. minut - ŠANSA za IZRAEL! Zahavi je usamljen na 12, 13 metara od gola primio loptu, na nju je natrčao Munas i pucao - pored gola.

6. minut - Prvi pokušaj gostiju. Kapiten Zahavi je na dubinski pas reagovao snažnim, ali nepreciznim udarcem.

4. minut - Prvi šut uputio je Kolarov. Uhvatio je volej posle akcije Pavlovića i Tošića, ali je bio neprecizan.

1. minut - Utakmica je počela.

19:57 - Kolarov: Ide na boljeAleksanadr Kolarov neće moći da bude starter u prvom meču kvalifikacija zbog meča pauze (crveni karton protiv Francuske), ali bio je i ostao jedan od aduta Srbije, sada na novom putu koji nas očekuje."Mislim da svakog dana sve ide na bolje. Naravno da treba malo vremena da se uigramo, ali pred nama su još dve utakmice i moramo što pre da se prilagodimo i prihvatimo zahteve selektora. Iskreno se nadam da ćemo u tome uspeti i da bi već za prvi meč na startu kvalifikacija sve trebalo da bude na svom mestu" kaže Kolarov i dodaje:"Ne poznajem Izrael, ali sigurno da se radi o dobroj reprezentaciji koja se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nalazila u grupi sa Bosnom i Hercegovinom. Sve do pred kraj imali su šanse da se izbore za odlazak na šampionat i to govori da se radi o ozbiljnoj selekciji koja napreduje. Bez obzira mislim da imamo veći kvalitet, ali to moramo da pokažemo na terenu. Očekuje nas, dakle, sigurno teška utakmica ali uz pravi pristup možemo da pobedimo".

19:50 - Muslin: Ne mogu da kažem da smo sve postigliPoznajemo Izrael koliko je to potrebno. Imaju kvaliteta, brze igrače, ali nama je fokus na ono što ćemo mi da uradimo na terenu. Na to kako ćemo da reagujemo i prilagodimo se na zahteve koje tražimo. Gledamo, naravno, rivala, uvek ćemo, pogotovo u kvalifikacijama, da analiziramo dobre i pogotovo loše strane protivnika, ali želimo da napravimo našu igru, igru koja će biti prepoznatljiva, igru koja će nam doneti željeni rezultat. Neću da se samo mi prilagođavamo protivniku, imamo dovoljno dobre igrače da protivnik razmišlja o nama - izjavio je selektor Muslin.O dosadašnjem radu sa reprezentacijom Muslin je rekao:"Iz treninga u trening sve je bolje, radimo na terenu, radimo i van terena, pričamo, objašnjavamo, ukazujemo na greške iz prvog meča, sve snimamo. Sve, dakle, ide na bolje, ali ne mogu posle sedam dana da kažem da smo sve postigli. Ne, radimo, trudimo se da postignemo što više za ovo vreme koliko smo zajedno, iskoristimo svaki minut, svaki trening, naravno utakmicu. Mislim da ćemo do prve kvalifikacione utakmice biti spremni.

19:45 - Podsetite se detalja sa Muslinovog debija...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track