PRED 21. ANGAŽMANOM: Kipar ili Grčka naredna destinacija Mrdakovića
Foto: Fonet

Iskusni centarfor traži novi izazov

PRED 21. ANGAŽMANOM: Kipar ili Grčka naredna destinacija Mrdakovića

Fudbal -

Iskusni srpski fudbaler Miljan Mrdaković nalazi se na meti klubova iz Grčke i sa Kipra pred početak letnjeg prelaznog roka.

34-godišnji centarfor tako možda neće morati da menja zemlju prebivališta pošto je prethodnu sezonu završio u Agrotikos Asterasu.

Mrdaković ima veliko igračko iskustvo iz ove dve zemlje pošto je do sada nastupao za ukupno sedam ekipa iz Grčke ili sa Kipra: Apolon Limasol, Etnikos, AEK Larnaku, Enozis, Veriju, Levadijakos i Agrotikos Asteras.

Mrdaković, kao jedan od najvećih fudbalskih globtrotera u istoriji, bi tako ovog leta mogao da pronađe svoj čak 21. klub u karijeri, a put ga je vodio kroz ukupno deset država po raznim kontinentima.

Kao poseban faktor u ovom dostignuću ističe se to što Mrdaković nikada nije igrao u rangu takmičenja koje je niži od druge lige.

Svoje prebogato fudbalsko putovanje Mrdaković je započeo kao dečak u Radničkom iz Niša, da bi potom prešao u beogradski Partizan.

Kasnije postaje član belgijskog Anderlehta, odakle je otišao na pozajmicu u Alst.

Sa 20 godina ponovo dolazi u Srbiju, u OFK Beograd, odakle se posle izuzetne sezone vraća u Belgiju, u Gent.

Nakon još jednog povratka u OFK Beograd, Mrdaković je igrao u Austriji, Ukrajini, Izrelu, Portugalu, Kipru, Grčkoj, Kini i Singapuru.

Srpski fudbaler ima i tri nastupa uz jedan pogodak za olimpijsku reprezentaciju Srbije, na Olimpijskim Igrama u Pekingu 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track