BLOG UŽIVO, VIDEO Mažić sudi duel Španije i Turske
Foto: Getty Images

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Mažić sudi duel Španije i Turske

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:29 - Dunga dobio otkaz, Brazil bez selektoraKarlos Dunga (52) više nije selektor Brazila.Nacionalni fudbalski savez doneo je očekivanu odluku odmah po povratku ekipe iz SAD, gde je Brazil eliminisan već u prvoj fazi "Kopa Amerika Sentenario".Dungini izabranici (oslabljeni Nejmarovim izostankom) izgubili su odlučujući meč od Perua neregularnim golom, a pre toga remizirali sa Ekvadorom i savladali slabašni Haiti.Dunga je u utorak obavio kratkotrajan razgovor sa predstavnicima Saveza, nakon koga je odlučeno da on i njegov stručni štab budu razrešeni dužnosti.

21:07 - Forlan napustio Penjarol, ali će nastaviti da igraNekadašnja zvezda urugvajske fudbalske reprezentacije Dijego Forlan rekao je danas da će napustiti Penjarol, koji je u nedelju postao prvak Urugvaja, ali je dodao da će nastaviti da igra.On je na konferenciji za novinare potvrdio da je igranje za Penjarol bilo najveći izazov u njegovom životu, iako bi volelo da je postigao više golova."Ne znam gde ću otići, ali ću nastaviti da igram", rekao je napadač koji još nema ponuda za nastavak karijere."Imam želju da igram, osećam se dobro. Kad postaneš prvak to ti daje dodatni motiv da nastaviš da igraš", dodao je on.Forlan, koji je proglašen za najboljeg igrača na Svetskom prvenstvu 2010. godine, stavio je tačku na svoju reprezentativnu karijeru u martu 2015. kada je imao 35 godina.On je postigao 36 golova u 112 utakmica za nacionalni tim, igrao na tri svetska prvenstva (2002, 2010. i 2014. godine) i osvojio Kopa Amerika 2011. godine.Rodjen je u Montevideu, a u karijeri je još igrao za Mančester junajted sa kojim je bio šampion Engleske 2003. godine, zatim za Viljareal i Atletiko Madrid sa kojim je slavio u Ligi Evropa 2010. godine.

20:00 - Loris: Možemo očekivati više od PogbeKapiten i čuvar mreže francuske fudbalske reprezentacije Ugo Loris rekao je danas da očekuje da će Pol Pogba pružiti mnogo više u nastavku Evropskog prvenstva, nakon razočaravajućeg nastupa na otvaranju šampionata protiv Rumunije."Neću reći da li sam razgovarao sa njim na tu temu ili ne, ali je očigledno da od njega možemo očekivati bolje partije", rekao je Loris na konferenciji za novinare uoči drugog meča u Grupi A u kojem Francuska igra protiv Albanije.Francuska je u prvom kolu šampionata pobedila Rumuniju sa 2:1."Najvažnije je pobediti u prvoj utakmici. Ne sumnjam da će se igra popraviti u ključnim trenucima šampionata", rekao je Loris.Meč drugog kola Grupe A izmedju Francuske i Albanije igra se sutra od 21.00 na stadionu Velodrom u Marseju.

19:29 - Svi barovi u Lilu zatvaraju se u ponoćSvi barovi i kafei u Lilu u sredu i četvrtak biće zatvoreni u ponoć kako bi se izbegli sukobi navijača poput onih u Marseju prethodnog vikenda, rekao je danas predstavnik lokalne vlasti Mišel Laland."Naša strategija je da rasporedimo veliki broj policajaca širom Lila. Centralni delovi Lila biće prezasićeni policijskim snagama kako bi se izbegli neredi poput onih u Marseju", rekao je Laland.U Lilu će se sutra od 15.00 igrati utakmica drugog kola Grupe B izmedju Rusije i Slovačke, a dan kasnije u Lensu, 30 kilometara od Lila, sastaju se Vels i Engleska.Početak Evropskog prvenstva u Francuskoj obeležili su sukobi navijača, a najveći incidenti dogodili su se u Marsejupre utakmice Engleske i Rusije. Incidenata je bilo i na samom stadionu Velodrom, jer su ruski navijači po završetku meča napali pristalice Engleske.

18:19 - Kramarić: Protiv Češke će biti teže nego protiv Turske Fudbaler Hrvatske Andrej Kramarić rekao je danas da njegovu ekipu protiv Češke čaka teži meč nego protiv Turske na otvaranju Evropskog prvenstva."Česi su me pozitivno iznenadili protiv Španije. Bili su disciplinovani i držali su utakmicu u neizvesnosti do poslednjih minuta.Očekujem tešku utakmicu, težu nego protiv Turske. Bacaće se na glavu i sigurno neće biti lako", rekao je Kramarić, prenosi Hina."Mnogi podcenjuju Češku, a ja sam siguran da će nam to biti jednako teška ili čak teža utakmica nego protiv Turske", dodao je on.Hrvatska je u prvom kolu Grupe D pobedila Tursku sa 1:0, dok je Španija bila bolja od Češke istim rezultatom.Kramariću je EURO u Francuskoj prvo veliko takmičenje u nacionalnom dresu. "Ako budemo svi zajedno do kraja, verujemo da možemo puno da uradimo", rekao je on.Kramarić je posebno pohvalio atmosferu koja vlada u svlačionici. "Atmosfera je odlična, postojipovezanost starih i mladih što se najbolje vidi na terenu. Svi osećamo da možemo daleko, to se oseća u vazduhu, ali nema potrebe stvarati euforiju", rekao je Kramarić.Utakmica drugog kola Grupe D izmedju Hrvatske i Češke igra se u petak od 18.00.

17:10 - Zoran Milenković preuzeo PartizanNovi trener vaterpolista Partizana je Zoran Milenković. Mladi stručnjak će na klupi crno-belih naslediti Vladimira Vujasinovića, koji trenersku karijeru nastavlja u Pro Reku. Milenković je do sada bio trener drugog tima Partizana Banjice, koja se takmiči u Prvoj A ligi. Već godinama radi kao trener u Partizanovoj vaterpolo školi, važi za jednog od najobrazovanijih vaterpolo stručnjaka u našoj zemlji. Sem sa mlađim kategorijama Partizana dokazao se i u radu sa reprezentacijama Srbije.

16:50 - Bonući otkrio zašto su Italijani tako hladni pred protivničkim golomItalija je na startu EP pobedila Belgiju 2:0. Leonardo Bonući otkrio je zašto su Italijani tako hladni pred protivničkim golom

16:35 - Džuba: Nećemo biti izbačeni sa EPNapadač fudbalske reprezentacije Rusije Artjom Džuba rekao je da bi bilo "izuzetno glupo" da njegova ekipa bude diskvalfikovana sa Evropskog prvenstva zbog sukoba njihovih navijača s engleskim. "Bilo bi izuzetno glupo da nas diskvalfikuju zbog sukoba. Čitajući englesku štampu stiče se utisak da su njihovi navijači andjeli. Trebalo bi biti objektivan i shvatiti da se krivica deli. U svakom slučaju, tim stvarima nije mesto u fudbalu... Mi bismo samo želeli da se koncentrišemo na igru", rekao je Dzjuba i dodao: "Ovo nije takmičenje u sukobima na ulici, ovo je takmičenje u fudbalu, tako da se nadamo da će naši navijači ponašati kako bi trebalo". Rusiju će se sutra od 15.00 u Lilu sastati sa Slovačkom u drugom kolu Grupe B Evropskog prvenstva.

16:20 - Stadioni u Sent Etjenu i Bordou spremni za večerašnje duele

16:10 - Podolski o Levu: Tako se ponaša 80 odsto muškaracaFudbalski reprezentativac Nemačke Lukas Podolski konačno je danas razbio tišinu i reagovao na ponašanje svog selektora Joahima Leva, ocenivši da se tako ponaša 80 odsto muškaraca. Podolski je prvi reagovao na ponašanje svog selektora, a novinaru je mirno odgovorio na pitanje o tome. "Ne vidim šta je tako posebno u tome. Mislim da 80 odsto muškaraca, uključujući i vas i mene, ponekad češkaju testise", mirno je odgovorio igrač Galatasaraja. Opširnije OVDE

16:00 - Navijači Islanda i Portugala zajedno šetaju Sent Etjenom

15:50 - Austrijanci spremni za duel sa Mađarima

15:45 - Zverev eliminisao TroickogSrpski teniser Viktor Troicki eliminisan je na startu turnira u Haleu, pošto je izgubio od Nemca Aleksandra Zvereva 6:4, 6:4. Meč je trajao 76 minuta, a Zverev je ovim trijumfom izjednačio skor u međusobnim duelima na 1:1. Troickom je ovo druga uzastopna eliminacija u prvom kolu, nakon što je prethodno na startu završio turnir u Štutgartu. Turnir u Haleu igra se za nagradni fond od 1,7 miliona evra.

15:30 - Slutski: Uveren sam da nećemo biti izbačeni sa EPSelektor fudbalske reprezentacije Rusije Leonid Slutski rekao je da je uveren da navijaci neće praviti više incidenata i da njegova selekcija neće biti izbačena sa prvenstva Evrope. "Siguran sam u to, neće bit nikakvih nereda", izjavio je Slutski uoči utakmice protiv Slovačke. UEFA je ranije danas kaznila FS Rusije uslovnom diskvalifikacijom i novcano sa 150.000 evra i poručila da će u slucaju novih navijačkih nereda ruski državni tim izbaciti sa šampionata. Rusija naredni meč igra sutra od 15 sati protiv Slovacke u Lilu.15:10 - Mihajlović želi Ljajića u TorinuTrener Torina Siniša Mihajlović označio je fudbalera Rome Adema Ljajića kao jedno od prioritetnih pojačanja u letnjem prelaznom roku. Kako se navodi, Mihajlović i sportski direktor Đanluka Petraći već su uputili zahtev Romi za transfer srpskog veziste. Interesantno da je Mihajlović iz doba kada je bio selektor reprezentacije Srbije odstranio Ljajića iz ekipe jer nije pevao himnu. Ljajić je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Interu, koji nije iskoristio opciju da ga otkupi, ali je Roma spremna da sasluša ponude Torina i Fiorentine.

15:00 - Mutko: Kazna UEFA je preteranaMinistar sporta Rusije i predsednik Fudbalskog saveza te zemlje (RFU), Vitalij Mutko rekao je da je kazna UEFA "preterana", ali da će je ta zemlja poštovati. "Disciplinske odluke su donete, a uskoro očekujemo i zvanični dopis. Poštujemo odluku UEFA, kako može biti drugačije? Iako su kazne preterane. Novčana kazna je previsoka, ali smo je očekivali. Nema to ni malo smisla", rekao je Mutko. UEFA je kaznila Rusiju sa 150.000 evra i uslovnom diskvalifikacijom sa turnira. Mutko je kazao da mu je žao što će te odluke uticati na tim. "Kakve veze tim ima sa tim. Oni nisu uradili ništa da bi bili kažnjeni", rekao je Mutko.

14:46 - Levandovski: Nemačka je prvi favorit za osvajanje EPPoljski fudbalski reprezentativac Robert Levandovski rekao je da njegov tim očekuje vrlo težak meč protiv Nemačke, koja je, prema njegovom mišljenju, prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva. Poljska je u prvom kolu C grupe golom Arkadijuša Milika slavila protiv Severne Irske 1:0, dok je Nemačka pogocima Škodrana Mustafija i Bastijana Švajnštajgera savladala Ukrajinu 2:0. "Biće sigurno posebna utakmica protiv Nemačke, poznajemo se veoma dobro. Sreli smo se dva puta u kvalifkacijama i Nemačka je za mene favorit, ne samo protiv nas, već je prvi favorit za osvajanje Evropskog prvenstva. Znamo koliko je jaka Nemačka, ali mi ćemo se boriti i sve je moguće na ovakvim turnirima. Moramo da ostanemo mirni i puni samopouzdanja i da uživamo na terenu", rekao je 27-godišnji napadač.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

14:30 - Ivanović po odlasku u AEK: Sezona u Megi najlepša u karijeriDosadašnji košarkaš Mega Leksa Nikola Ivanović potpisao je danas ugovor sa AEK-om iz Atine, a na rastanku je kazao da mu je sezona u "malom velikom klubu" bila najlepša u karijeri. "Sve što bih rekao bi možda zvučalo kao kliše, ali, jednostavno, jeste tako. Uživao sam u svakom trenutku ove sezone u Megi i siguran sam da mi nijedna neće biti lepša. Svi u klubu imaju jasan cilj, da izvuku najbolje iz tebe i zaista sam svima zahvalan na svemu što mi je pruženo ove godine", rekao je Ivanović. Mega je ove sezone izborila plasman u Jadransku ligu i osvojila je Kup Radivoja Koraća. Ivanović je u Jadranskoj ligi igrao u proseku 30,2 minuta po meču i imao učinak od 13,4 poena, 5,2 asistencije i 1,5 ukradenu loptu. Na završnom turniru Kupa Koraća izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) finala, u kome je postigao 24 poena uz pet asistencija.13:55 - Jelena Janković uspešna na početku MajorkeSrpska teniserka Jelena Janković pobedom je počela takmičenje na novom turniru u Majorci, pošto je danas pobedila Hrvaticu Anu Konjuh u dva seta, 7:5, 6:3. Jankovićeva je druga nositeljka u Majorki, a njena protivnica u četvrtfinalu biće pobednica duela Frančeske Skjavone i Elise Mertens. Majorka je iz kategorije međunarodnih turnira, igra se na travi, za ukupni nagradni fond od 226.750 dolara. Pobednica turnira osvaja 280 WTA bodova.13:00 - Mažić sudi utakmicu Španije i TurskeSrpski fudbalski sudija Milorad Mažić određen je za glavnog sudiju meča Španija-Turska u Grupi D na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, saopšteno je danas. Ovo će najboljem srpskom sudiji biti druga utakmica na Evropskom prvenstvu na kojoj će biti sudija. Njegovi pomoćnici biće Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok će iza golova stajati Danilo Grujić i Nenad Đokić. Ova sudijska ekipa vodila je i meč Irske i Švedske, za koji je dobila pohvale. Utakmica Španija-Turska igra se u petak. Opširnije OVDE12:00 - Rusiji 150 hiljada evra kazne i uslovna diskvalifikacijaDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Rusiju sa 150.000 evra, kao i uslovnom dikvalifikacijom sa Evropskog prvenstva u Francuskoj ako njeni navijači ponovo budu umešani u nasilje. "Diskvalifikacija Rusije suspendovana je do kraja turnira. Ova suspenzija biće ukinuta ako se incidenti slične prirode ponove unutar stadiona na bilo kojoj preostaloj utakmici ruske reprezentacije tokom turnira", navodi se u saopštenju UEFA. Disciplinska komisija evropske kuće fudbala pokrenula je postupak protiv Rusije nakon subotnje utakmice Rusije i Engleske (1:1), posle koje su ruski huligani prodrli na tribinu sa pristalicama Engleske i fizički ih napali. Opširnije OVDE

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11:00 - Francuska policija zaustavila autobus sa ruskim navijačimaAutobus sa oko 50 ruskih navijača zaustavljen je na putu za Lil, a oko 100 francuskih policajaca obavilo je pretres, prenela je ruska televizija RT navode navijača. Rusija će sutra u Lilu igrati protiv Slovačke meč drugog kola na Evropskom prvenstvu.Vođa ruske unije navijača Aleksandr Šprigin rekao je da se plaši da će oni biti deportovani. "Rekli su nam da će svi navijači iz autobusa biti deportovani. Čekamo da dođe ruski konzul, a francuska policija preti da će upotrebiti silu. Ovo je sramota. Zašto deportuju zvanični klub navijača koji nema veze sa nasiljem u Marseju? Verujemo da ovako nadoknađuju svoje propuste", rekao je Špigrin.10:33 - Kapiten Hrijapa još godinu dana u CSKAKapiten moskovskog CSKA Viktor Hrijapa igraće još jednu sezonu u tom košarkaškom klubu, saopšteno je danas.Evropski šampion odlučio je da iskoristi opciju i zadrži iskusno krilo još godinu dana u svojim redovima. Hrijapa u avgustu puni 34 godine, a ovo će mu biti 12. sezona u CSKA, odnosno 10. uzastopno.Hrijapa je bio junak CSKA u pobedi nad Fenerbahčeom u finalu završnog turnira Evrolige, pošto je manje od dve sekunde pre kraja ubacio loptu u koš i tako izborio produžetak, posle koga je ekipa pobedila i postala prvak Evrope.To je Hrijapi bila druga titula evropskog prvaka sa CSKA, a prvu je osvojio 2008. On je ove sezone manje igrao zbog povreda, a u proseku je beležio 6,0 poena, 3,7 skokova i 1,8 asistencija po meču. 10:10 - Makabi doveo Sonija VimsaNajveći košarkaški klub Izraela, Makabi iz Tel Aviva, objavio je danas i treće veliko pojačanja u dva dana, pošto je potpisao ugovor sa Amerikancem Sonijem Vimsom.Vims je proteklu sezonu proveo u NBA, ali nije uspeo da se nametne. Feniks ga je oslobodio ugovora u martu, posle čega je prešao u Filadelfiju, gde se brzo povredio, tako da je i tamo dobio otkaz.U Evropi je igrao za Žalgiris, a proslavio se u CSKA-u, sa kojim je osvojio tri VTB lige, a 2014. godine bio je i član prve petorke Evrolige. U poslednjoj sezoni među Moskovljanima beležio je u proseku 12,1 poen, 3,1 skok i tri asistencije po meču.Makabi je u ponedeljak objavio da je potpisao ugovor s dosadašnjim prvotimcima Crvene zvezde Maikom Cirbesom i Kvinsijem Milerom, a prošle nedelje je na mesto trenera došao selektor Izraela Erez Edelštajn.Makabi prolazi kroz teške trenutke, pošto je drugu godinu uzastopno ostao bez titule prvaka Izraela.09:45 - Kuman novi trener EvertonaEngleski fudbalski prvoligaš Everton imenovao je danas Ronalda Kumana za novog trenera, a klub je saopštio da je ugovor potpisan na tri godine. Dosadašnji trener Sautemptona jedini je čovek koji je igrao u "velikoj trojci" holandskog fudbala, a onda i trenirao Ajaks, PSV i Fejenord. Kao trener je osvojio tri prvenstva Holandije, holandski kup i a s Barselonom Kup kralja u Španiji. Kao igrač je još trofejniji, a najveću slavu stekao je u Barseloni, sa kojom je osvojio četiri prvenstva i Kup šampiona. Sa reprezentacijom Holandije osvojio je Evropsko prvenstvo kao igrač.Sautempton je u prethodne dve sezone s njim završavao na sedmom i šestom mestu, odnosno do kvalifikacija za Ligu Evropa.09:30 - Francuske vlasti izbacuju ruske huligane iz zemljeGrupa fudbalskih navijača Rusije biće izbačena iz Francuske posle nereda na prvenstvu Evrope i gradu Marseju, saopštili su danas tamošnje vlasti. Francuske vlasti zaustavile su danas organizvanu grupu ruskih navijača na ulazu u Lil, koji su krenuli na utakmicu protiv Slovačke. Proverava se identitet 50 huligana, a neki od njih su već izbačeni i nalaze se u prihvatnom centru na francuskoj granici. Ruski i engleski huligani potukli su se i izazvali nerede u marseljskoj Staroj luci, zbog čega je francuska policija morala da koristi suzavac kako bi rasterala izgrednike.Nasilje je nastavljeno na stadionu, uhapšeno je ukupno 20 ljudi, dok je tokom nereda 35 povređeno.

09:10 - Kurtoa: Nadigrali su nas na svim frontovimaGolman fudbalske reprezentacije Belgije Tibo Kurtoa rekao je posle poraza od Italije od 0:2 na Evropskom prvenstvu da je njegov tim nadigran u svim elementima igre. "Bili su bolji i nadigrali su nas na svim frontovima. Taktički, tehnički i organizaciono smo bili lošiji", rekao je golman Čelsija posle meča. Belgija je pre početka turnira važila za jednog od favorita, ali se to nije videlo protiv iskusne Italije. "Pravili smo iste greške kao u prijateljskim mečevima. Prvi put nismo pratili svog čoveka. Ovo je veliko razočarenje, jer je prvi meč jako važan. Mogli smo da postignemo velike stvari posle remija u drugom meču u grupi. Moramo da pobedimo u sledeće dve utakmice, moramo da igramo bolje", rekao je Kurtoa.08:45 - Klivlend pobedio Golden StejtKošarkaši Klivlenda pobedili su u Ouklendu Golden Stejt sa 112:97 i tako smanjili prednost aktulenog šampiona na 3:2 u finalu plej-ofa NBA lige. Kavalirse su do pobede predvodili Lebron Džejms sa 41 poenom, 16 skokova i sedam asistencija, i Kajri Irving s takodje 41 poenom. Oni su tako iskoristili odsustvo suspendovanog Drejmonda Grina i vratili su seriju u Klivlend.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track