BLOG UŽIVO, VIDEO: Švajnštajger novi nemački rekorder po broju nastupa na EP
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Švajnštajger novi nemački rekorder po broju nastupa na EP

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:14 - Finale Klivlenda i Golden stejta najgledanije u istorijiFinalna serija NBA lige izmedju Klivlenda i Golden stejta najgledanije je finale još od finala 1998. godine, saopštila je danas kompanija Nilsen.Košarkaši Klivlenda osvojili su svoju prvu titulu u NBA ligi, pošto su u noći izmedju nedelje i ponedeljka savladali Golden Stejt sa 93:89 i finalnu seriju završili sa 4:3 u pobedama.Utakmice finala izmedju Klivlenda i Golden stejta u proseku je pratilo 20,2 miliona gledalaca, dok je sedmu, odlučujuću utakmicu gledao 30,1 milion gledalaca.Prethodna najgledanija serija velikog finala NBA lige bila je 1998. godine kada je Majkl Džordan sa Čikagom osvojio svoju šestu titulu prvaka.Pored igrača i navijača Klivlenda zadovoljna ovogodišnjom finalnom serijom bila je i televizija ABC koja je, kako se procenjuje, od oglašivača tokom sedam utakmica finala zaradila 295 miliona dolara.22:55 - Hrvatska pobedila Španiju, a Turska ČeškuFudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Hrvatsku 2:1, a Češka ekipu Turske 2:0 u mečevima trećeg kola grupe D na EP. Opširnije OVDE22:30 - Turska atletičarka hoće umanjenje suspenzijeTurska atletičarka kojoj je oduzeta zlatna olimpijska medalja zbog dopinga zatražila je da joj se skrati suspenzija. Ona je to zatražila zato što je pomogla Svetskoj antidoping agenciji (WADA) u istrazi o korupciji u atletici. Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saslušaće Asli Čakir Alptekin 4. jula. Ona je zatražila da joj se osmogodišnja suspenzija prekine zbog "značajne pomoći pružene WADA". Ova srednjeprugašica odslužila je tri godine svoje suspenzije, koja treba da istekne 2021. godine. Tim za istragu koji je oformila WADA tvrdio je u januaru da su dvojica sinova bivšeg predsednika IAAF-a Lamina Dijaka, probali da ucene Alptekinovu nakon što je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

22:10 - Policijski zid ispred hrvatskih navijača

22:00 - Lev: Moramo da budemo konkretniji u nastavku EPSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je da njegova ekipa mora da bude konkretnija u nastavku Evropskog prvenstva i dodao da mu je teško u ovom trenutku da razišlja o potencijalnim protivnicima u osmini finala. "Kreirali smo dosta dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili. Naš protivnik nije imao ni jednu priliku, moramo biti fokusiraniji pred golom. Igrali smo dobro, ali moramo biti još uverljiviji", rekao je Lev. Fudbaleri Nemačke pobedili su u Parizu selekciju Severne Irske sa 1:0 u trećem, poslednjem kolu Grupe C Evropskog prvenstva i tako se u osminu finala plasirali sa prvog mesta. "Uz dužno poštovanje prema Severnoj Irskoj, koja je igrala jako dobro u kvalifikacijama, bilo je za očekivati da oni pruže maksimum danas, jer je ovo utakmica njihovih života. Možda će i u nokaut fazi igrati slično, da će se boriti i pokazati strast, ali s takvim pristupom nećeš daleko dogurati", rekao je Lev.

21:45 - Majkl O'Nil: Nadam se da ćemo se radovati i za vikendSelektor fudbalske reprezentacije Severne Irske Majkl O'Nil rekao je da se nada da njegova ekipa neće završiti takmičenje na Evropskom prvenstvu posle grupne faze. "Nadam se da nećemo kući. Mislim da navijači neće još kući... Navijači su bili fantastični, pesme su bile fantastične i nadam se da će pevati i za vikend", rekao je O'Nil. Fudbaleri Severne Irske izgubili su danas od Nemačke sa 0:1 u utakmici trećeg kola Grupe C Evropskog prvenstva. Severna Irska je prvu fazu završila na trećem mestu na tabeli sa tri boda i moraće da sačeka kraj takmičenja po grupama da bi saznala da li ide dalje ili ne.

21:30 - Poznato je 11 učesnika osmine finala EP

21:25 - Morata i Bejl dele prvo mesto na listi strelaca

21:20 - Fomenko razmišlja o podnošenju ostavkeSelektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Mihajlo Fomenko rekao je da ga loš rezultat njegove ekipe na Evropskom prvenstvu podstiče na razmišljanje o svojoj budućnosti u nacionalnoj selekciji. "Kada radite u nacionalnom timu i kada nemate dobar rezultat onda morate da počnete da razmišljate o nekim stvarima. Tek sada mogu da vam odgovorim na pitanja vezana za moju budućnost u reprezentaciji", rekao je Fomenko. Ukrajina je Evropsko prvenstvo u Francuskoj završila u grupnoj fazi sa sva tri poraza. Ekipa Mihajla Fomenka je danas u trećem kolu Grupe C poražena s 0:1 od Poljske.

21:15 - Fabijanski: Verujem u dobar rezultat na EPGolman fudbalske reprezentacije Poljske Lukaš Fabijanski rekao je da veruje da će njegova ekipa ostvariti dobar rezultat u nastavku Evropskog prvenstva u Francuskoj. "Voleli bismo da smo postigli više golova u grupnoj fazi, ali kada pogledamo plasman i vidimo da je jedino što nas deli od svetskog šampiona samo jedan postignut gol manje, moramo da budemo zadovoljni. Ovo je prvi put da smo se plasirali u eliminacionu fazu. Znamo da možemo da idemo daleko", rekao je Fabijanski. Poljska je zauzela drugo mesto u Grupi C sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana Nemačka, ali s lošijom gol razlikom. Fudbaleri Poljske pobedili su danas u Marseju Ukrajinu s 1:0, a Fabijanski je rekao da je srećan zbog pobede, iako njegov tim nije odigrao "baš onako kako je želeo".

21:05 - Slovačka i Mađarske obezbedile plasman u osminu finala EP

21:00 - Pobeda Krunićeve, poraz Jorovićeve Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za glavni žreb turnira u Vimbldonu. Krunićeva je u prvom kolu kvalifikacija pobedila Holanđanku Sindi Burger 6:1, 6:1. Ona će u drugom kolu igrati protiv Belgijanke Mertens. Ivana Jorović je poražena u prvom kolu od Slovakinje Jane Cepelovu 6:2, 6:2.20:50 - UEFA pokrenula postupak protiv Albanaca i RumunaEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskih saveza Albanije i Rumunije zbog nereda navijača. UEFA tereti Rumune i Albance jer su pristalice na utakmici u Lionu palile baklje i bacale tvrde predmete u teren, s tim su albanski navijači još uleteli na teren. UEFA još nije donela odluku kada će kazna biti saopštena. Albanija je savladala Rumuniju 1:0 u Lionu i ostvarila prvu pobedu u svojoj istoriji na evropskim prvenstvima.

20:40 - Mekgovern: Bićemo razočarani ako ne prođemo daljeGolman Severne Irske Majkl Mekgovern rekao je danas da će on i njegovi saigrači biti vrlo razočarani ako ne prodju u osminu finala Evropskog prvenstva.Fudbaleri Severne Irske izgubili su danas od Nemačke sa 0:1 u utakmici trećeg kola Grupe C Evropskog prvenstva. Severna Irska je prvu fazu završila na trećem mestu na tabeli sa tri boda i moraće da sačeka kraj takmičenja po grupama da bi saznala da li ide dalje ili ne."Ako ne bude sudjeno da prodjemo dalje bićemo veoma razočarani", rekao je Mekgovern posle meča.Da bi zadržali šanse za prolaz u nokaut fazu fudbaleri Severne Irske danas u Parizu nisu smeli da izgube sa tri i više golova razlike i to im je pošlo za rukom, a jedan od najzaslužnijih za to bio je upravo Mekgovern."Bio sam veoma zauzet danas, bilo je veoma teško mentalno, znali smo da je svaki gol presudan... Nemačka je imala spor početak, ali danas je bila odlična", rekao je Mekgovern.20:25 - Viktor Troicki pobedio na egzibicionom turniruSrpski teniser Viktor Troicki pobedio je Žeremija Šardija 7:5, 6:4 na egzibicionom turniru egzibicionom turniru Budls u Harlingemu.

20:10 - Švajnštajger novi nemački rekorder po broju nastupa na EP

19:55 - Pobede Nemaca i PoljakaFudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je Severnu Irsku 1:0, a Poljska selekciju Ukrajine identičnim rezultatom u mečevima poslednjeg, 3. kola grupe C na EP. Opširnije OVDE19:43 - Vođa ruskih navijača izbačen po drugi put iz FrancuskeVodja ruskih navijača Aleksandar Šprigin izbačen je danas po drugi put iz Francuske, samo tri dana pošto je deportovan zbog navodne umešanosti u sukobe s engleskim navijačima u Marseju tokom Evropskog fudbalskog prvenstva. Opširnije OVDE19:30 - Fudbaleri Španije krenuli ka stadionu u Bordou

19:20 - Štork: Nisu svi Portugalci RonaldoSelektor fudbalske reprezentacije Madjarske Bernd Štork rekao je da, uoči odlučujuće utakmice na Evropskom prvenstvu protiv Portugala, ima jasnu poruku za svoje igrače - da ne smeju da budu opsednuti Kristijanom Ronaldom. "Svi uvek govore o Kristijanu Ronaldu. Ne mislim da je jedino on vrhunski fudbaler u timu Portugala. Moramo da se borimo jedni za druge, moramo biti hrabri. Ne vrti se sve oko njihovog broja 7", rekao je Štork. Madjarska je, posle dva odigrana kola, prva na tabeli Grupe F sa četiri boda, Island i Portugal imaju po dva, a Austrija bod, pa će odluka o tome ko će od ove četiri reprezentacije u osminu finala biti poznata posle utakmica trećeg kola. Sutra se sastaju Madjarska i Portugal, odnosno Island i Austrija. "Ko je mogao da pretpostavi da ćemo pred poslednje kolo biti prvi na tabeli sa četiri boda i da će Portugal morati da juri pobedu da bi prošao dalje? Ne mogu dovoljno komplimenata da dam svom timu", rekao je selektor Madjarske.

19:00 - Roma otkupila El ŠaravijaItalijanski fudbalski prvoligaš Roma odlučila je da aktivira mogućnost da otkupi napadača Stefana El Šaravija od Milana. "Danas je zaista veliki dan za mene jer sam postao igrač Rome u svakom pogledu. Želim da se zahvalim predsedniku (Džejmsu) Paloti, sportskom direktoru (Valteru) Sabatiniju, treneru (Lučanu) Spaletiju, mojim saigračima i svima u Romi što su od prvog dana verovali u mene", rekao je 23-godišnji El Šaravi. "Posebno se zahvaljujem navijačima žutocrvenih koji su me toplo dočekali i prihvatili. Zajedno ćemo postići velike stvari. Daje Roma!", dodao je on. Napadač je u januaru došao na pozajmicu, a klauzula o otkupu iznosila je 13 miliona evra. Krajnji rok za to je bio večeras u ponoć.

18:43 - Tipsarević pobedio AlmagraSrpski teniser Janko Tipsarević pobedio je Španca Nikolasa Almagra na egzibicionom turniru Budls u Harlingemu. Srbin je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 7:6.

18:33 - Jovana Jakšić uspešna na startu kvalifikacija za VimbldonSrpska teniserka Jovana Jakšić plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za treći grend slem u sezoni, Vimbldon, pošto je u prvom kolu pobedila Majo Hibi iz Japana. Jakšićeva je do trijumfa od 6:1 i 6:4 došla posle 73 minuta igre. Srpska teniserka, 210. na WTA rang listi, u drugom kolu kvalifikacija sastaće se sa petim nosiocem Marijom Sakari iz Grčke. Kasnije danas u kvalfikacijama će učestvovati Aleksandra Krunić i Ivana Jorović. Krunićeva će igrati protiv Sindi Burger iz Holandije, dok Jorovićevu očekuje meč sa Slovakinjom Janom Čepelovom.

18:20 - Paje daje odlične golove i na treningu

18:01 - Martin O'Nil: Moramo da ispravimo greškeSelektor fudbalske reprezentacije Irske Martin O'Nil rekao je da njegova ekipa mora da ispravi greške iz meča protiv Belgije ako želi pobedu protiv Italije u utakmici trećeg, odlučujućeg kola Evropskog prvenstva. "Moramo da eliminišemo greške koje smo pravili protiv Belgije, igrači su svesni toga. Moramo da vratimo načinu igre kao što smo igrali protiv Švedske. Italija je kvalitetna, tako da moramo biti spremni... Mislim da ćemo biti", rekao je O'Nil. Irska je, posle dva odigrana kola na Evropskom prvenstvu, poslednja na tabeli Grupe E sa jednim osvojenim bodom, koliko ima i trećeplasirana Švedska. Prva na tabeli je Italija sa šest bodova i već je obezbedila plasman u osminu finala, dok je na drugom mestu Belgija sa tri boda. Da bi izabranici Martina O'Nila sačuvali šanse za plasman u drugu fazu šampionata potrebna im je pobeda protiv Italije. Taj meč je na programu sutra od 21.00 u Lilu.

17:40 - Policija uspela da spreči veću tuču Ukrajinaca i PoljakaTuča i neredi na kratko su izbili u Marseju pred fudbalsku utakmicu Poljske i Ukrajine na Evropskom prvenstvu. Policija je brzo reagovala, ispalila je suzavac i uhapsila je bar dve osobe pošto su bučni navijači bacali flaše i tukli se na ulicama u gradskoj četvrti Stara luka. Na istom tom mestu su pre početka turnira izbile velike tuče ruskih i engleskih huligana. Neredi su brzo smireni, a navijači su se peške uputili prema stadionu Velodrom za utakmicu. Navijači Poljske su znatno brojniji od Ukrajinaca, a atmosfera je bučna, ali mirna. Ukrajina je posle dva poraza već eliminisana sa Eura, dok je Poljskoj dovoljan i bod da bi prošla dalje.

17:30 - UEFA kaznila FS Mađarske sa 65.000 evraEvropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Fudbalski savez Madjarske sa 65.000 evra zbog izgreda njenih navijača na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Madjarski huligani su se pred subotnju utakmicu sa Islandom sukobili s redarima i policajcima kada su pokušavali da se popnu na ogradu i udju na tribinu iza gola na stadionu Velodrom u Marseju. To je bio isti deo stadiona na kome su Rusi napali Engleze sedam dana pre toga. Madjarski navijači su posle toga u tri navrata palili baklje. Madjarska ima dobre šanse da se plasira u drugu fazu, a sutra igra sa Portugalom.

17:11 - Englezi gaze zastavu Poljske

16:55 - Fomenko: Situacija u Ukrajini je uticala na nasSelektor Ukrajine Mihajlo Fomenko okrivio je veoma lošu situaciju u državi zbog rane eliminacije njegovog tima sa Evropskog prvenstva u Francuskoj. "U Ukrajini je situacija veoma teška. Fudbal je naravno pogodjen takvom situacijom... Prvenstvo Ukrajine je žestoko uzdrmano i ovo sada je samo lančana reakcija. Na ovom prvenstvu nismo mogli da ispunimo naš primarni cilj, a to je prolazak u drugu fazu", rekao je Fomenko. Ukrajina je u prve dve utakmice na kontinentalnom šampionatu zabeležila poraze, pa je tako kolo pre kraja ostala bez šansi da izbori plasman u osminu finala. Ukrajina je u prvom kolu od Nemačke s 0:2, a istim rezultatom su izgubili i od Severne Irske.

16:41 - Ibrahimović se povlači iz reprezentacije posle EPKapiten fudbalske reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović objavio je da će se posle šampionata Evrope u Francuskoj povući iz nacionalnog tima. "Poslednju utakmicu za reprezentaciju odigraću na EURO, nadam se da to neće biti sutra protiv Belgije. Veoma sam ponosan na ono što smo postigli i uvek ću nositi švedsku zastavu sa sobom " - izjavio je Ibrahimović na konferenciji za medije uoči meča. Švedska posle dva odigrana kola u E grupi ima samo jedan bod, ali ukoliko sutra uveče savladala Belgiju, imaće velike šanse da izbori plasman u osminu finala. Ibrahimović je za Švedsku odigrao 115 utakmica i postigao rekordna 62 gola.

16:35 - Preminuo bivši Zvezdin golman Goran ŽivanovićU Beogradu je u 56. godini života preminuo nekadašnji golman Crvene zvezde Goran Živanović. Goran Živanović "Điđi" je rođen 18. avgusta 1960. godine u Topoli. U crveno-beli klub došao je 1973., prošao je sve omladinske selekcije, a 1979. je postao profesionalac. U Zvezdi je bio sve do 1984. godine, i za to vreme je odigrao ukupno 26 utakmica. Nakon Crvene zvezde, Goran Živanović je nosio dresove Vardara, Sutjeske, Gaka, kao i dva portugalska kluba. Branio je do svoje 36. godine, a posle toga se posvetio trenerskoj karijeri. Imao je profesionalnu A licencu, i kao trener je radio u Madeiri, Temišvaru, Panatinaikosu, i do 2013. u Abu Dabiju. Sahrana Gorana Živanovića biće održana u četvrtak, 23. juna u 12.30, na groblju Orlovača.16:24 - Mijatović: EVRO sa 24 reprezentacije pun pogodakProslavljeni jugoslovenski fudbaler Predrag Mijatović izjavio je da je Evropski šampionat sa 24 reprezentacije pun pogodak i ocenio da je Španija favorit da osvoji treći trofej u nizu. "Dobro je da učestvuju neke reprezentacije koje ranijih godina nisu imale šanse da dođu na finalni turnir, ali i da iznenade, kao što je recimo Vels. Kvalitet fudbala, za sada, je OK, neke utakmice su rešene u finišu i sve je to lepo za gledanje", rekao je Mijatović. Prema njegovim rečima favoriti su uvek isti, ali Španija je za korak ispred ostalih. "Španci imaju cilj da uđu u istoriju sa het-trikom, što nikom nije pošlo za rukom. Odigrali su odlično prve dve utakmice, imaju Inijestu, koji može da bude odlucujući faktor, kao sto je i ranije bio. Italija mi se sviđa kao tim, Nemci u svom stilu počnu stidljivo, pa doguraju do finala", istakao je Mijatović.16:10 - Bah: Ruski atletičari koji su "čisti" mogu u RioPredsednik Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je da ruski atletičari, koji nisu umešani u doping skandal, mogu da učestvuju na Igrama u Riju. Bah je posle sastanka Izvršnog komiteta MOK-a u Lozani, a nakon odluke Svetske atletske federacije (IAAF) da zabrani učešće ruskim atletičarima u Riju istakao da ova odluka ima savetodavni karakter i da će poslednju reč, ipak, imati IAAF. "Atletičar koji su "čisti" moći će da se takmiče pod zastavom Rusije u Riju, ali za svakog pojedinačno odobrenje će dati IAAF. Isto važi i za Keniju jer u obe zemlje postoji nezadovoljavajuće stanje borbe protiv dopinga", rekao je Bah.

15:43 - MOK podržao odluku o suspenziji ruskih atletičaraMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) podržao je odluku Međunarodne atletske federacije (IAAF) da produži suspenziju ruskim atletičarima, koji tako neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Na sastanku u Lozani, MOK je naveo da sportisti ozbiljno sumnjaju da takmičari koji dolaze iz Rusije i Kenije "nisu čisti". MOK je pozvao sve sportske federacije da uhvate lekare, kao i sportiste koji su umešani u doping, i naveo da sistem protiv dopinga ima odredjene nedostatke i da mora da bude transparentniji. MOK je pozvao Svetsku antidoping agenciju (WADA) da u 2017. godini sazove medjunarodnu konferenciju o dopingu. IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare posle izveštaja komisije WADA o navodnom sistemskom dopingu koji je navodno finansirala i podržavala država.

15:15 - Hrvatski i španski navijači zajedno pevaju

15:00 - Peđa Krstin poražen na startu kvalifikacija za VimbldonSrpsi teniser Peđa Krstin izgubio je u prvom kolu kvalifikacija za Vimbldon. Krstina je pobedio Hrvat Franko Škugor sa 6:2, 6:4. Za manje od sat vremena igre Krstin, inače 184. na ATP listi izgubio je od 193. igrača sveta. Ovim je učešće naših predstavnika u kvalifikacijama završeno, jer je pre dva dana, na startu izgubio i Marko Tepavac. Naši predstavnici u muškom singlu u glavnom žrebu biće Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i Dušan Lajović.

14: 47 - Peskov ne želi da priča o mogućem bojkotu ruskih sportista na OIPortparol predsednika Rusije Vladimira Putina nije želeo da kaže da li će svi ruski sportisti bojkotovati predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ako ostane na snazi odluka i suspenziji njihovih atletičara. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) će u Lozani razmatrati odluku Medjunarodne atletske federacije (IAAF) da ne ukine suspenziju ruski atletičara za međunarodna takmičenja, uključujući i Olimpijske igre. IAAF je prošlog novembra suspendovala ruske atletičare posle izveštaja komisije Svetske antidoping agencije (WADA) o navodnom sistemskom dopingu koji je navodno finansirala i podržavala država. IAAF je tada saopštila da će ukinuti suspenziju Rusije ako njen Atletski savez sprovede temeljne reforme. Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da bi bilo prerano pričati o reakciji Rusije, pre nego što MOK donese svoju odluku. Upitan o mogućem bojkotu ruskih sportista, Peskov je rekao da "niko ne želi takve presedane". Ruska državna Duma saopštila je danas da bi suspenzija podigla sumnju medju sportistima mnogih zemalja i da bi predstavljala kolektivnu kaznu, kakvu su koristile španska inkvizicija i totalitarni režimi. Duma je navela da računa na MOK da osmisli "objektivnu odluku" koja neće dovesti u pitanje ideale i ciljeve olimpijskog pokreta.

14:24 - Takmičenje u Jadranskoj ligi počinje 1. oktobraTakmičenje u košarkaškoj Jadranskoj ligi u sezoni 2016-2017. počeće 1. oktobra, saopšteno je danas na sajtu takmičenja. Kako se navodi, posle analiziranja trenutne situacije i konsultacija s klubovima, predsedništvo lige je jednoglasno zaključilo da je ABA liga napravila ogroman doprinos afirmaciji i podizanju kvaliteta košarke u regionu."Zbog toga, ABA liga predstavlja apsolutan prioritet i prednost svih klubova", navodi se u saopštenju.Naredna Skupština lige biće održana 11. jula u Podgorici, gde će u skladu sa osnivačkim aktom, Skupština sprovesti promene u predsedništvu ABA.Takodje, tada će biti napravljen raspored za predstojeću takmičarsku sezonu.

13:55 - Real vraća Moratu, ali ga stavlja na transfer listuFudbaler Juventusa Alvaro Morata definitivno će vratiti u Real jer će Madriđani iskoristiti klauzulu i platiti 30 miliona evra. Ugledni španski i italijanski mediji, Marka i Gazeta delo Sport, pišu da je Real obavestio Juventus da će do kraja juna aktivirati tu mogućnost iz ranije sklopljenog posla. Real je prilikom transfera španskog napadača u Juventus pre dve godine stavio klauzulu u kojoj ima pravo povratka u Madrid za 30 miliona, 10 više nego što ga je torinski klub platio. Ipak, to ne znači da će Morata ostati u Realu pošto postoji plan da ga prodaju za 75 miliona evra, što bi mogli da iskoriste Čelsi, Arsenal i Mančester Junajted. Morata iza sebe ima dve odlične sezone u dresu šampiona Italije, postao je jedan od ključnih igrača i osvojio dve "duple krune" i igrao finale Lige šampiona.

13:43 - Mutko kritikovao fudbalske reprezentativce Rusije zbog eliminacije sa EPPredsednik Fudbalskog saveza Rusije Vitalij Mutko kritikovao je reprezentaciju te zemlje zbog "nedostatka talenta i želje", posle eliminacije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Francuskoj. Fudbaleri Rusije izgubili su sinoć u Tuluzu od Velsa sa 0:3, u poslednjoj utakmici Grupe B na Evropskom prvenstvu, što im je bio drugi poraz. Rusija je poslednja na tabeli s jednim bodom i završila je takmičenje na turniru. Mutko, koji je i ministar sporta Rusije, rekao je da četvrto mesto na tabeli i porazi od Slovačke i Velsa "pokazuju pravi nivo našeg fudbala" uoči Svetskog prvenstva 2018. godine, čiji će Rusija biti domaćin. "Mi trenutno nemamo nijednog vrhunskog igrača. Možda mnogima nedostaje želja da se razvijaju i usavrše" - rekao je Mutko. Mutko je dodao da bi Rusija trebalo da se koncentriše na razvoj mladih igrača i unapređivanje domaće lige, ali je dodao da se "ništa ne može promeniti za jedan sat".

13:36 - Perasović potpisao dvogodišnji ugovor sa EfesomHrvatski košarkaški trener Velimir Perasović potpisao je dvogodišnji ugovor sa Efesom, saopštio je danas turski klub na svom sajtu.Perasović je drugi put u Efesu, a prethodno je u tom istanbulskom klubu radio u sezoni 2010-2011 i osvojio Kup Turske.Trenersku karijeru počeo je u Splitu, a trenirao je još Sevilju, Taukeramiku, Estudijantes, Cibonu, reprezentaciju Hrvatske, Valensiju i prošle sezone Laboral Kuču.

13:02 - Košarkaši iz Kos. Mitrovice besplatno na kampu u CGDeset košarkaša "Trepče" iz Kosovske Mitrovice, boraviće besplatno na košarkaškom kampu koji će biti održan od 10. do 17. jula u Kolašinu, Crna Gora.Predsednik Skupštine KK "Trepča" Bojan Jakšić rekao je Tanjugu da je reč o kampu koji unazad nekoliko godina uspešno organizuju proslavljeni košarkaši Nikola Peković, Vlado Ssćepanović i Savo Djikanović.Košarkaški klub "Trepča" iz Kosovske Mitrovice potpisao je nedavno povljeu o bratimljenju sa KK Partizan iz Beograda, čiji je Nikola Peković predsednik i zahvaljujući čijoj pomoći košarkaši iz Kosocske Mitrovice će boraviti na košarkaškom kampu u Crnoj Gori, rekao je Jakšić.Treneri Partizana će tokom avgusta održati u Kosovskoj Mitrovici četvorodnevni košarkaški kamp za najmlađe košarkaše sa Kosova i Metohije, kazao je Jakšić.

12:37 - Đurđić: Jedva čekam da zaigram za Partizan, možemo u LENekadašnji fudbalski reprezentativac Srbije Nikola Đurđić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom crno-belima i poručio da jedva čeka izazove u crno-belom dresu. Đurđić u redove osvajača srpskog kupa dolazi iz nemačkog Augsburga, a u Partizanu nosiće dres sa brojem 40."Bilo je stresno u poslednjih mesec dana kada je počela priča i drago mi je što se sve pozitivno završilo. Svako ko me poznaje, zna da koliko volim Partizan, finansijski faktor nije bio presudan. Jako sam srećan i jedva čekam obaveze" - rekao je Đurđić. Đurđić je istako da očekuje puno uspeha u Evropi, bar da crno-beli ponove prošlogodišnji kada su igrali grupnu fazu Lige Evrope.

12:16 - Perasović se vratio na klupu EfesaNovi trener košarkaškog kluba Anadolu Efes je Velimir Perasović. Perasović je na toj poziciji radio i u sezoni 2010/2011. Ovaj 51-godišnji sturčnjak je potpisao ugovor na dve sezone, i to posle sjajnih uspeha sa Laboral Kućom, sa kojom je stigao i do završnog turnira Evrolige.Trostruki prvak Evrope tokom igračkih dana u Splitu, Velimir Perasović je u dresu Jugoslavije bio prvak sveta (1990.) i Evrope (1991.), a sa hrvatskom je osvojio olimpijsko srebro 1992. Kao trener, predvodiće ekipu čija se uprava sa Dušanom Ivkovićem rastala pred kraj minule sezone.

12:03 - Takmičenje u ABA ligi počinje 1. oktobraTakmičenje u košarkaškoj ABA ligi u sezoni 2016/2017 počeće 1. oktobra, saopšteno je na sajtu takmičenja. Kako se navodi na sajtu, posle analiziranja trenutne situacije i posle konsultacija sa klubovima, predsedništvo lige je jednoglasno zaključilo da je ABA liga napravila ogroman doprinos afirmaciji i podizanju kvaliteta košarke u regionu. "Zbog toga, ABA liga predstavlja apsolutan prioritet i prednost svih klubova" - navodi se u saopštenju. Naredna Skupština ABA lige održaće se 1. jula u Podgorici, gde će u skladu sa osnivačkim aktom, Skupština sprovesti promene u predsedništvu ABA. Takođe, tada će biti napravljen raspored za predstojeću takmičarsku sezonu.

11:15 - Mamić napustio Dinamo i otišao u Saudijsku ArabijuHrvatski fudbalski trener Zoran Mamić napustio je zagrebački Dinamo i prešao u Al Nasr, objavio je klub iz Saudijske Arabije. Mamić je potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom iz Rijada, koji je osam puta bio šampion Saudijske Arabije. Mamić je tri sezone sedeo na klupi Dinama i osvojio isto toliko titula, uz dva nacionalna kupa, a prošle sezone uspeo je da se plasira u Ligu šampiona. Hrvatski mediji spekulišu da bi na Maksimiru mogao da ga nasledi Nenad Bjelica ili Zlatko Kranjčar.

11:09 - Hodžson: Ne plašimo se bilo kog protivnikaSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da se njegova ekipa ne plaši bilo kog protivnika u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Engleska je sinoć odigrala bez golova sa Slovačkom, u utakmici poslednjeg kola Grupe B i zauzela drugo mesto u grupi. U osmini finala Engleska će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe F, Portugala, Mađarske, Islanda ili Austrije. Engleska je sinoć imala 30 šuteva na protivnički gol, ali nije uspela da iskoristi šanse. "Još nismo osuđeni na propast. Ne možemo da uradimo mnogo više. Dominirali smo od početka do kraja, imali mnogo prilika, a jednom ćemo ih iskoristiti. Ne mogu da kritikujem zalaganje i trud igrača. Pomalo je neprijatno, u sve tri utakmice to je bio napad protiv odbrane i nikada nisam mislio da ću videti da Engleska toliko dominira kao što smo mi to uradili" - rekaoje Hodžson.

10:48 - Srbija na startu bolja od BrazilaVaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je otpocela odbranu titule na završnom turniru Svetske lige, pošto je jutros u prvom kolu B grupe savladala Brazil 14:10.Evropski i svetski šampioni sutra u drugom kolu igraju protiv domaćinha Kine od 13 sati po srednjeevropskom vremenu.

10:13 - Bejl: Odigrali smo najbolji meč otkad sam u reprezentacijiNajbolji velški fudbaler Geret Bejl, posle pobede nad Rusijom (3:0) na Evropskom prvenstvu, izjavio je da je ekipa odigrala najbolji meč otkad je počeo da igra za reprezentaciju.Velšani su ostvarili drugi trijumf na prvenstvu u Francuskoj i sa prvog mesta idu u osminu finala."Znali smo koliko nam je važna bila utakmica sa Rusijom, sve je bilo u našim rukama, i mnogo smo želeli pobedu. Odigrali smo verovatno najbolji meč otkad sam počeo da igram za Vels. Ova ekipa može mnogo u nokaut fazi", rekao je Bejl posle utakmice.NJegov saigrač Aron Remzi bio je prezadovoljan zbog plasmana u narednu rundu."Odigrali smo fantastično. Niko nije očekivao da ćemo završiti na prvom mestu grupe. Ostvarili smo i više nego što smo želeli. Pokazali smo da smo jak odbrambeni tim, ali i da možemo da kontrolišemo posed lopte", zaključio je Remzi.Vels je u B grupi još savladao Slovačku 2:1 i izgubio od Engleske, takođe 2:1.

09:58 - Mamić napustio Dinamo i otišao u Saudijsku ArabijuHrvatski fudbalski trener Zoran Mamić napustio je zagrebački Dinamo i prešao u Al Nasr, objavio je danas klub iz Saudijske Arabije.Mamić je potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom iz Rijada, koji je osam puta bio šampion Saudijske Arabije.Mamić je tri sezone sedeo na klupi Dinama i osvojio isto toliko titula, uz dva nacionalna kupa, a prošle sezone uspeo je da se plasira u Ligu šampiona.Hrvatski mediji spekulišu da bi na Maksimiru mogao da ga nasledi Nenad Bjelica ili Zlatko Kranjčar.

09:23 - Slucki napušta klupu RusijeSelektor fudbalske reprezentacije Rusije Leonid Slucki preuzeo je na sebe krivicu posle eliminacije sa Evropskog prvenstva u Francuskoj i podneo ostavku.On je ostavku podneo posle poraza od Velsa 3:0, čime su Rusi završili kontinentalni šampionat u grupnoj fazi sa samo jednim bodom."Želim da se izvinim navijačima, posebno zbog poraza od Velsa. Kada ekipa ovako odigra, trener je kriv. Potreban je novi čovek da dođe na moje mesto i pripremi tim za Svetsko prvenstvo u našoj zemlji", rekao je Slucki posle utakmice na konferenciji za medije.Slucki, ujedno i trener moskovskog CSKA, na klupi Rusije zadržao se nešto manje od godinu dana kada je prošlog avgusta nasledio Fabija Kapela.

08:45 - Izbačeni vođa ruskih navijača ponovo uhapšen u FrancuskojJedan od vođa ruskih fudbalskih navijača Aleksander Šprigin, koji je za vikend bio izbačen iz Francuske zbog nasilja na Evropskom prvenstvu, vratio se u tu zemlju i tamo je ponovo uhapšen.On je agenciji AFP rekao da se vratio u Francusku i da bi pratio meč Rusije protiv Velsa."Francuske vlasti su mi rekle da nisam deportovan, već samo izbačen. Moja šengenska viza nije poništena i svi su pečati još tu", rekao je Šprigin.Zbog toga, naveo je, "može legalno da boravi u Evropskoj uniji"."Na utakmici sam sa kartom", kazao je Šprigin u telefonskoj izjavi sa stadiona u Tuluzu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track