BLOG UŽIVO, VIDEO Ibrahimović se porazom oprostio od reprezentacije Švedske
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Ibrahimović se porazom oprostio od reprezentacije Švedske

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:20 - Poznati parovi osmine finala EP

23:05 - Čačić: Portugal je težak protivnikSelektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je da je Portugal težak protivnik, ali je istakao da veruje u kvalitet svoje ekipe. "U ovoj fazi takmičenja nema laganih protivnika, a mi smo dobili možda i najtežeg. Ali, bili smo i u najjačoj grupi pa smo je uspešno prošli i nema razloga da i u ovaj susret ne udjemo sa samopouzdanjem. Poštujemo Portugal, ali verujemo u kvalitet, zajedništvo i karakter koje smo do sada pokazali i radujemo se novom izazovu", rekao je Čačić. Utakmica osmine finala Evropskog prvenstva izmedju Hrvatske i Portugala igra se u subotu od 21.00 u Lensu. Pobednik te utakmice će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Poljska - Švajcarska.

22:55 - Irci pobedili Italije, a Belgijanci ŠveđaneFudbalska reprezentacija Republike Irske pobedila je Italiju 1:0, a Belgija je identičnim rezultatom nadigrala Švedsku u mečevima poslednjeg, 3. kola grupe E na EP u Francuskoj. Opširnije OVDE

22:40 - Derik Rouz trejdovan u Njujork NikseDosadašnji košarkaš Čikaga Derik Rouz sledeće sezone igraće za Njujork nikse, objavio je večeras ESPN.Niksi će u Gikago poslati Robina Lopesa, Hozea Kalderona i Džerijana Grenta, dok će put Njujorka krenuti Rouz, Džastin Holidej i pik iz druge runde ovogodišnjeg drafta, naveo je izvor ESPN-a.Rouz je u sezoni 2015/16. na 66 utakmica prosečno postizao po 16,4 poena, uz 4,7 asistencija.Rouz, koji je u redovima Čikago bulsa od 2008. godine, u sezoni 2010/11. je bio najkorisniji igrač lige.

22:34 - Ljajić ide u Torino?Fudbalski reprezentativac Srbije Adem Ljajić trebalo bi da bude novi igrač Torina. Kako se navodi, Torino je dogovorio sa Romom transfer i ostalo je još da Ljajić pristane na uslove kluba koji je nedavno preuzeo Siniša Mihajlović. Ako se realizuje transfer, Ljajić i Mihajlović će ponovo raditi zajedno. Mihajlović je trenirao Ljajića u Fiorentini, ali je njihov odnos obeležio boravak u reprezentaciji Srbije, kada ga je selektor tada izbacio iz nacionalnog tima jer fudbaler rodom iz Novog Pazara nije želeo da peva himnu. Takodje, iz Rome bi u Torino trebalo da predje i Jago Falke, koji bi igrao na pozajmici.

22:15 - Pogledajte ludu proslavu pobedničkog gola islandskog komentatora

22:05 - Santoš: Zasluženo smo u osmini finala EPSelektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da je njegova ekipa zaslužila da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva. "Plasirali smo se u osminu finala, želeli smo da budemo prvi u grupi, ali definitivno smo zaslužili da se plasiramo u nokaut fazu", rekao je Santoš. Portugal se u osminu finala plasirao sa trećeg mesta u grupi. "Na prva dva meča bili smo dobri u odbrani ali nismo postizali golove, a danas je bilo suprotno, bili smo odlični u napadu. Moram da čestitam igračima koji su se tri puta vraćali", rekao je Santoš. Selekcija Portugala će u osmini finala igrati protiv Hrvatske. "I dalje smo veoma ambiciozni i motivisani. Znamo šta želimo da uradimo", rekao je selektor Portugala.

21:50 - Lagerbek zadovoljan: Nikad nisam izgubio od EngleskeSelektor fudbalera Islanda Lars Lagerbek rekao je danas da je njegova reprezentacija napravila fantastičan uspeh i da je zadovoljan što će u osmini finala igrati protiv Engleske. "Ovo je apsolutno fantastično. Ekstremno sam srećan, posebno zbog igrača i stručnog štaba. Način na koji su radili ovih godina je fascinantan, njihov rad, odnos, karakter, učinak", rekao je Lagerbek. Protivnik u osmini finala biće mu Engleska. "Svaki naredni rival je težak, naravno, ali je prilično dobro što ćemo igrati protiv Engleske. Dok sam vodio reprezentaciju Švedske, nikad nisam izgubio od njih, a igrali smo pet-šest puta. Nadam se da će se to nastaviti", kazao je Lagerbek. Utakmica između Engleske i Islanda igraće se 27. juna u Nici.21:30 - Islanđani presrećni, Austrijanci razočaraniFudbaleri Islanda Kari Arnason i Jon Dadi Bodvarson rekli su da su presrećni i ponosni na uspeh koji su ostvarili na Evropskom prvenstvu i istakli da jedva čekaju duel sa Engleskom u osmini finala. "Ne mogu da opišem kako se osećam. Uraditi ovo sa najboljim prijateljima je fantastičan osećaj. Tako se osećaju svi u timu, ekstra je zabavno uraditi ovo sa najboljim drugarima... To je što nas je ovde bodrilo 10.000 Islanđana je neverovatno", rekao je Arnason. Island će u osmini finala igrati protiv Engleske."Uvek sam navijao za Englesku na velikim turnirima. Duel s njima je ostvarenje sna, ali mi ćemo da uđemo u tu utakmicu svom snagom i pokušaćemo da napravimo dobar rezultat. Verujemo u naše mogućnosti", rekao je Arnason "Ovo je veliko razočarenje. Imali smo velike planove, ali mučili smo se da postignemo golove u ove tri utakmice. Nismo koristili šanse, a u odbrani smo pravili individualne greške... Nismo ispunili očekivanja. Razočarenje je zaista ogromno", rekao je kapiten Austije Kristijan Fuhs.

21:10 - Mađari ponosni posle plasmana u osminu finala EPFudbalski reprezentativci Madjarske najavili su danas borbu za što bolji plasman na Evropskom prvenstvu, posle remija 3:3 sa Portugalom i zauzimanja prvog mesta u Grupi F. Dvostruki strelac za Madjarsku Balaš Džudžak rekao je da je ponosan na svoj tim i sebe. "Ovo je bila fantastična utakmica protiv reprezentacije svetskog renomea. Mi smo takvoj ekipi dali tri gola i moramo da budemo veoma ponosni. Zadovoljan sam zbog golova, ali još više zbog toga kako smo timski odigrali", rekao je Džudžak. Strelac prvog gola Zoltan Gera dodao je da je Madjarska već zabeležila veliki rezultat. "Ovo je fantastično. Ovakve stvari mnogo znače za naš tim", naveo je 37-godišnji Gera.

21:00 - Mendi prešao iz Marseja u MonakoDosadašnji fudbaler Marseja Bendžamen Mendi potpisao je danas petogodišnji ugovor sa Monakom."Nikad neću zaboraviti Marsej... Nadam se da će se vratiti na mesto koje mu pripada, medju najbolje francuske klubove", napisao je Mendi na svom tviter nalogu.Mendi je za tri sezone provedene u Marseju odigrao 81 utakmicu u šampionatu Francuske i postigao dva gola. On je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Marseja, koji je sezonu završio tek na 13. mestu na tabeli Lige 1.

20:35 - Vimbldon: Krunić u poslednjem kolu kvalifikacijaSrpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u poslednje kolo kvalifikacija za treći grend slem turnir u sezoni, Vimbldon, pošto je danas pobedila Elis Mertens iz Belgije.Krunić je do pobede protiv 131. teniserke sveta stigla posle dva i po sata igre i tri seta - 3:6, 7:5, 6:3.Srpska teniserka će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Kineskinje Jing-Jung Duan.Za razliku od Aleksandre Krunić, Jovana Jakšić nije uspela da stigne do poslednjeg kola kvalifikacija, pošto je danas izgubila od Marije Sakari iz Grčke sa 7:6, 6:2.19:55 - Island pobedio Austriju, Mađari i Portugalci remiziraliFudbaleri Islanda pobedili su Austriju 2:1, dok su Mađarska i Portugali igrali 3:3 u mečevima poslednjeg, 3. kola grupe F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Opširnije OVDE

19:35 - Pjaca i Rog: Odigrali smo utakmicu karijereFudbalski reprezentativci Hrvatske Marko Pjaca i Marko Rog rekli su danas da je za njih utakmica protiv Španije na Evropskom prvenstvu bila utakmica karijere. Fudbaleri Hrvatske pobedili su sinoć u Bordou selekciju Španije sa 2:1 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva i tako se sa prvog mesta plasirali u osminu finala. Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila sa sedam bodova, dok je Španija druga sa bodom manje. Izabranici Ante Čačića će ime protivnika u osmini finala saznati kad se završe sve utakmice grupne faze, dok će se Španija u borbi za četvrtfinale boriti sa Italijom. Saigrači iz Dinama Marko Pjaca i Marko Rog bili su medju pet novih lica koja je Ante Čačić uvrstio u sastav za meč protiv Španije. "Iza nas je utakmica karijere", rekli su gotovo uglas dan posle pobede.

19:15 - Lebron Džejms nema nameru da napusti KlivlendAmerički košarkaš Lebron Džejms rekao je danas da nema nameru da ovog leta napusti Klivlend, sa kojim je osvojio šampionsku titulu u NBA ligi."Svidja mi se ovde, volim svoje saigrače. Naravno, moj menadžer treba sve da sredi, ali sam srećan. Nemam nameru da idem bilo gde", rekao je Klivlend tokom proslave titule.Džejms (31) se 2014. vratio u Klivlend nakon četiri godine provedene u Majamiju.On je ove sezone Klivlendu doneo prvu titulu u NBA istoriji i bio je najkorisniji igrač finalne serije protiv Golden Stejta.Džejms u Klivlendu zaradjuje 23 miliona dolara godišnje, a uskoro bi trebalo da potpiše novi ugovor.

18:30 - Čačić: Prvenstvo za nas tek sada počinjeSelektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić rekao je da za njegovu ekipu, posle plasmana u osminu finala, Evropsko prvenstvo tek počinje. "Bićemo pametniji večeras kada se završi takmičenje po grupama. Nismo se bavili predvidjanjem, jer ima mnogo kombinacija, ali prvenstvo počinje tek sada. Sada kreće faza u kojoj nema popravnog", rekao je Čačić. Fudbaleri Hrvatske pobedili su sinoć u Bordou selekciju Španije sa 2:1 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva i tako se sa prvog mesta plasirali u osminu finala. Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila sa sedam bodova, dok je Španija druga sa bodom manje. Izabranici Ante Čačića će ime protivnika u osmini finala saznati kad se završe sve utakmice grupne faze, dok će se Španija u borbi za četvrtfinale boriti sa Italijom. Čačić pre utakmice sa Španijom nije želeo da otkrije "čarobnu formulu" za trijumf protiv "furije", ali je nakon meča otkrio karte.

18:10 - Srbija ubedljiva protiv Kine, igrači okrenuti ka SADVaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Kinu u Svetskoj ligi sa 20:5, u drugom kolu Svetske lige u kineskom gradu Hejdžouu. Srbiji je ovo bila 300. utakmica od osamostaljenja i 249. pobeda. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Milan Aleksić sa četiri gola, a svi igrači koji su nastupili, upisali su se u strelce. Selektor Dejan Savić odmarao je danas Živka Gocića i Stefana Mitrovića, tako da je kapiten u jubilarnoj utakmici bio Filip Filipović. Srbija sutra igra protiv SAD za prvo mesto u grupi, pošto su Amerikanci ranije danas pobedili Brazil.

17:55 - Mutko daje šansu Sluckom da se predomisliFudbalski savez Rusije odlučio je da Leonidu Sluckom da vremena da se predomisli pre nego što prihvatimo njegovu ostavku na mesto selektora, izjavio je predsednik saveza Vitalij Mutko. Slucki je, posle eliminacije Rusije sa Evropskog prvenstva već u grupnoj fazi, rekao da bi domaćinu Svetskog prvenstva 2018. godine bilo bolje sa novim selektorom. Predsednik Fudbalskog saveza Rusije Vitalij Mutko, koji je ujedno i ministar sporta, naveo je da želi da se Slucki predomisli. "Dajmo mu još malo vremena, svi smo još vrlo emotivni", rekao je Mutko za ruske medije, ali je i priznao da bi Slucki na kraju stvarno mogao da napusti kormilo reprezentacije Rusije. Slucki je Rusiju preuzeo prošle godine i uspeo je da odvede tu selekciju na EURO, ali je Rusija na šampionatu u Francuskoj više nego razočarala pošto je takmičenje završila već u grupnoj fazi s porazima od Slovačke i Velsa i samo jednim osvojenim bodom.

17:30 - Šuker: Bilo bi bolje da smo igrali protiv ItalijePredsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je da bi mu bilo draže da Hrvatska u osmini finala Evropskog prvenstva igra protiv Italije i dodao da su reprezentativci te zemlje bolji protiv snažnijih ekipa nego protiv manje atraktivnih protivnika. "Hrvatska uvek, još dok sam ja bio igrač, više voli da igra protiv velikih, jer nema šta da izgubi a može puno da dobije. Radije bih igrao protiv Italije jer smo poslednjih godina uvek dobro prolazili protiv njih", rekao je Šuker. Fudbaleri Hrvatske pobedili su sinoć u Bordou selekciju Španije sa 2:1 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva i tako se sa prvog mesta plasirali u osminu finala. Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila sa sedam bodova, dok je Španija druga sa bodom manje. Izabranici Ante Čačića će ime protivnika u osmini finala saznati kad se završe sve utakmice grupne faze, dok će se Španija u borbi za četvrtfinale boriti sa Italijom.

17:10 - Nemci igraju košarku uoči osmine finala EP

17:00 - Navijači Irske spremni za duel sa Irskom

16:50 - Stadion u Lionu spreman za meč Portugal - Mađarska

16:40 - Velikani u redu za Perišića: Barselona, Čelsi, PSŽ...Hrvatski fudbaler Ivan Perišić nalazi se na meti brojnih evropskih velikana, a prva u redu stoji Barselona. Perišić je odličnim partijama na Evropskom prvenstvu sve oduševio, posebno nakon jučerašnje pobede Hrvatske nad Španijom (2:1), kada je upisao asistenciju i gol, pa će Interu biti teško da ga zadrži.Perišiću ugovor sa "nero-azurima" ističe 2020. godine, ali su spremni da ga puste u drugi klub za 30 miliona evra.Pored Barselone žele ga još Čelsi, Mančester Junajted i Pari Sen Žermen.On je prošlog leta stigao u Inter iz Volfsburga za 18 miliona evra, a ranije je igrao za Borusiju iz Dortmunda, Klub Briž, belgijski Roselar i drugi tim Sošoa.

16:30 - Aranitović se oporavlja, biće spreman za novu sezonuMladi košarkaš Crvene zvezde Aleksandar Aranitović uspešno se oporavlja posle operacije kolena i trebalo bi da bude spreman da početak nove sezone. Aranitović, koji je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena u martu, operisan je na klinici u Augsburgu kod jednog od najpoznatijih svetskih lekara za ovu vrstu povreda, dr. Ulriha Benica, i prema procenama doktora trebalo bi do početka priprema da bude na raspolaganju treneru Dejanu Radonjiću. On je član crveno-belih još od kadetskih dana i smatra se jednim od najboljih bekova u Evropi u svom uzrastu, a osvojio je juniorsku Evroligu sa Zvezdom. Sa regionalnim i srpskim šampionom u januaru je potpisao četvorogodišnji ugovor.

16:20 - Grbić i Stanković se raduju igranju pred domaćom publikomSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić i kapiten Dragan Stanković izjavili su da se raduju što će igrati pred domaćom publikom, kao i da će sutrašnji meč protiv Brazila u Svetskoj ligi biti jako težak. "Imamo jako težak zadatak prvog dana, igramo protiv ekipe koju ne treba posebno da predstavljam. Ekipa koja uvek igra u najjačem sastavu. Mislim da je ovo prava prilika za domaću publiku da prisustvuje jednom odbojkaškom spektaklu. Mislim da će biti dobra utakmica, jer obe ekipe igraju dobro. Za mene je važno da imamo isti pristup, koncentraciju i energiju kao prvog vikenda. To neće biti lako, ali mislim da protivnik sa druge strane mreže itekako motiviše. Nadam se dobroj utakmici i dobroj igri i da bolji pobedi" - rekao je Grbić. Srbija je prvog vikenda Svetske lige dobila sve tri utakmice bez ijednog izgubljenog seta. Sutra počinje drugi vikend, a u Beogradu će u Grupi F nastupiti još i Bugarska i Iran. "Kada smo pre nedelju dana bili na ovom istom mestu i pričali o vikendu u Rusiji rekli smo da nas čekaju tri teške utakmice i niko od nas nije slutio da ćemo se vratiti sa tri pobede i set razlikom 9:0. Zaista odličan početak i sada moramo da održimo taj nivo, da se ne zadovoljimo postignutim, već da iz ovog vikenda izvučemo maksimum" - rekao je kapiten Dragan Stanković. Mečevi će se igrati ovog vikenda u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

15:16 - Velikani u redu za Perišića: Barselona, Čelsi, PSŽ...Hrvatski fudbaler Ivan Perišić nalazi se na meti brojnih evropskih velikana, a prva u redu stoji Barselona, prenosi katalonski list Sport. Perišić je odličnim partijama na Evropskom prvenstvu sve oduševio, posebno nakon jučerašnje pobede Hrvatske nad Španijom (2:1), kada je upisao asistenciju i gol, pa će Interu biti teško da ga zadrži. Perišiću ugovor sa "nero-azurima" ističe 2020. godine, ali su spremni da ga puste u drugi klub za 30 miliona evra. Pored Barselone žele ga još Čelsi, Mančester Junajted i Pari Sen Žermen. On je prošlog leta stigao u Inter iz Volfsburga za 18 miliona evra, a ranije je igrao za Borusiju iz Dortmunda, Klub Briž, belgijski Roselar i drugi tim Sošoa.

15:07 - Juventus želi Sančeza kao zamenu za MoratuFudbaler Arsenala Aleksis Sančez na meti je šampiona Italije Juventusa, prenosi Gazeta delo Sport.Italijanski list navodi da uprava kluba Sančeza vidi kao idealnu zamenu za Alvara Moratu, koji će se nakon Evropskog prvenstva vratiti u Real Madrid.Ipak, Sančez je nekoliko puta ponovio da uživa u Arsenalu i da nema nameru da napusti London, a početkom sezone zadužio je i novi dres sa brojem sedam.Čileanski napadač je tokom karijere nastupao za Udineze, Kolo Kolo, River Platu i Barselonu, pre nego što je u julu 2014. stigao na Emirate.Od dolaska u London, postao je standardan i jedan od najvažnijih igrača "tobdžija" za koje je do sada upisao 93 nastupa uz 42 gola.Sa Arsenalom je osvojio dva trofeja FA Kupa i dva Komjuniti Šilda.Dres reprezentacije Čilea nosio je 99 puta, postigao je 34 gola i osvojio Kopa Ameriku prošle godine.

14:35 - Vaterpolo: Srbija ubedljiva protiv Kine Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na završnom turniru Svetske lige, pošto je danas u drugom kolu B grupe savladala Kinu 20:5. Evropski i svetski šampioni juce su bili bolji od Brazila 14:10, a sutra u trećem kolu, od devet sati po srednjeevropskom vremenu, igraju protiv selekcije SAD.

14:30 - Vanja Vučićević pojačao Crvenu zvezduFudbalski šampion Srbije Crvena zvezda potpisala je ugovor sa 18-godišnjim napadačem Vanjom Vučičevićem, dosadašnjim igračem Čukaričkog. Vučičević je visok 190 centimetara. Ponikao je u OFK Beogradu, a prošle sezone je proveo u Čukaričkom, u kojem je postao najbolji strelac omladinske lige Srbije. Posle dužih pregovora s klubom sa Banovog Brda, igrač je na kraju odlučio da ne potpiše ugovor s "brđanima", posle čega je reagovala Zvezda i dovela ga u svoje redove.Vučičević je sin Partizanove legende Nebojše Vučićevića, koji je odigrao 140 utakmica tokom pet sezona u kojima je nastupao za crno-bele osamdesetih godina prošlog veka.

13:51 - Fudbal na pesku u Beogradu: Srbija u petak protiv MađarskeSelektor reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku Dejan Knežević rekao je da će ekipa učiniti sve da se domaćoj publici predstavi na pravi način na debitanstkom nastupu na turniru "Euro cup Belgrade 2016". Beograd i Ada Ciganlija od 24. do 26. juna biće centar Evrope u fudbalu na pesku, pošto su domaćini turnira na kojem, pored Srbije, učestvuje sedam najjačih selekcija na kontinentu. Igraće se po nokaut sistemu, a Srbija u četvrfinalu igra protiv Mađarske, u petak od 19 sati.

13:46 - Švacer opet pozitivan na doping testuNekadašnji olimpijski šampion u brzom hodanju Aleks Švacer suočava se sa još jednom doping optužbom, pošto je Atletski savez Italije (FIDAL) saopštio danas da je bio pozitivan na steroide.Uzorak je uzet 1. januara, a drugi put je testiran 12. maja, nakon što se Švacer kvalifikovao za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru."Trenutno sam šokiran. Pokušavamo da shvatimo šta se desilo", rekao je predsednik FIDAL Alfio Djomi.U toku dana se očekuju dalji komentari.Ovu vest prva je objavila Gazeta delo sport, a Švacerov advokat kazao je da je to laž i zapretio je tužbom. Očekuje se da će njih dvojica kasnije danas održati konferenciju za novinare.Švacer je pred Olimpijske igre u Londonu 2012. bio pozitivan na EPO, i tada je suspendovan na tri godine i devet meseci. On se u maju vratio takmičenju i na Svetskom prvenstvu u Rimu je pobedio u trci na 50 kilometara. U toj disciplini je osvojio zlato na Igrama u Pekingu 2008.Švacer je 2012. na konferenciji za novinare priznao da se dopingovao kod svoje kuće, koju je delio sa svojom tadašnjom devojkom, umetičkom klizačicom Karolinom Kostner.On se tada raspakao i ispričao kako je samo otputovao u Tursku i kupio EPO za 1.500 evra u apoteci. Potom ga je sakrio u kutiju vitamina i držao u frižideru kuće Karoline Kostner u Nemačkoj, gde je boravio u pripremama za Igre u Londonu.Švacer je ispričao da je na internetu naučio kako se koristi EPO, kao i da ga je svakodnevno tajno ubrizgavao da Kostnerova i njeni roditelji ne bi saznali šta radi.Italijanski olimpijski komitet je, medjutim, suspendovao Kostnerovu na 16 meseci zato što je Švarceru pomagala u doping prekršajima.Švacer je 2014. godine osudjen i na uslovnu kaznu zatvora. On je rekao da završava karijeru, ali se potom predomislio. Povratak takmičenju izazvao je kontroverze, pošto su neki italijanski sportisti javno govorili da nije trebalo da mu se dozvoli povratak.

13:35 - Ronaldo oteo mikrofon novinaru i bacio ga u jezeroKapiten reprezentacije Portuglala Kristijano Ronaldo iznerviran pitanjem jednog novinara oteo mu je mikrofon i bacio u jezero.Ronaldo je uoči meča sa Mađarskom bio u šetnji sa saigračima iz nacionalnog tima, gde ga je presreo novinar sa pitanjem: "Da li je spreman za meč?".Fudbaler Real Madrida je u tom trenutku bez reči oteo mikrofon i bacio ga u jezero na potpuni šok novinara.Ronaldo još uvek nije uspeo da postigne pogodak na Evropskom prvenstvu, a promašio je i penal na meču protiv Austrije (0:0), dok je u prvom meču Portugalija odigrala nerešeno sa Islandom (1:1).Meč trećeg kola F grupe između Mađarske i Portugalija igra se danas od 18 sati.

13:06 - Švacer opet pozitivan na doping testuNekadašnji olimpijski šampion u brzom hodanju Aleks Švacer suočava se sa još jednom doping optužbom, pošto je Atletski savez Italije (FIDAL) saopštio da je bio pozitivan na steroide. Uzorak je uzet 1. januara, a drugi put je testiran 12. maja, nakon što se Švacer kvalifikovao za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. "Trenutno sam šokiran. Pokušavamo da shvatimo šta se desilo" - rekao je predsednik FIDAL Alfio Đomi. Švacer je pred Olimpijske igre u Londonu 2012. bio pozitivan na EPO, i tada je suspendovan na tri godine i devet meseci. On se u maju vratio takmičenju i na Svetskom prvenstvu u Rimu je pobedio u trci na 50 kilometara. U toj disciplini je osvojio zlato na Igrama u Pekingu 2008. Švacer je 2012. na konferenciji za novinare priznao da se dopingovao kod svoje kuće, koju je delio sa svojom tadašnjom devojkom, umetičkom klizačicom Karolinom Kostner.

12:40 - Rori Mekilroj odustao od OI zbog straha od virusa zikaIrski golfer Rori Mekilroj objavio je da neće nastupati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru iz straha zbog virusa zika. Golf se vraća na Olimpijske igre posle 112 godina, a Mekilroj je trebalo da bude možda i najveća zvezda tog sporta u Riju, ali je prošlog meseca rekao da prati razvoj situacije u Brazilu od kada se verio, zbog povezanosti virusa sa problemima u trudnoći i posledicama po bebe."Posle mnogo razmišljanja i razmatranja, odlučio sam da povučem svoje ime iz razmatranja za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog leta. Posle razgovora sa onima koji su mi najbliži, shvatio sam da su moje zdravlje i zdravlje moje porodice važnije od svega drugog. Iako je rizik od infekcije virusom jako mali, to je ipak rizik koji nisam spreman da preduzmem" - naveo je Mekilroj u saopštenju. "Verujem da će Irci razumeti moju odluku. Bezrezervna podrška koju dobijam svaki put kada nastupam na turnirima kod kuće i u inostranstvu mi mnogo znače" - dodaje se. Mekilroj je jedan od nekoliko popularnih golfera koji su se povukli, a među kojima su Adam Skot, Lui Ustajezn, Čarl Svarcel, Mark Lišman i Vidžej Sing.

12:12 - Inter želi ŠkrtelaFudbaler Liverpula Martin Škrtel želja je milanskog Intera, prenosi Kalčomerkato. Kako se navodi, defanzivac Liverpula gotovo izvesno će napustiti Enfild ovog leta, a italijanski klub uključio se u trku za slovačkog reprezentativca."Uskoro ćemo znati više. Mnogi klubovi su zainteresovani za njega. Inter takođe predstavlja konkretnu mogućnost" - rekao je Škrtelov agent Karol Ksono. Tokom karijere Škrtel je nastupao za Trenčin i Zenit, pre nego što je u januaru 2008. stigao u Liverpul. Do sada je za engleski klub upisao 319 nastupa, postigao 18 golova i osvojio Liga kup. Prethodnih nedelja veliko interesovanje za 31-godišnjeg defanzivca pokazali su turski Fenerbahče i Bešiktaš.

11:55 - Laveci slomio lakat, ne igra u finalu Kopa AmerikaArgentinski fudbaler Esekjel Laveci slomio je levi lakat u polufinalnoj pobedi nad SAD na Kopa Amerika Sentenerio i neće moći da igra u finalu, saopšteno je danas.Argentina je pobedila 4:0, a Laveci se povredio u drugom poluvremenu, kada je pao preko reklame dok je jurio loptu. On se u padu dočekao na levi lakat i odmah ga je uhvatio drugom rukom sa bolnom grimasom na licu.Medicinsko osoblje ga je brzo iznelo sa terena, a na fotografijama se vidi koliko mu je podlaktica bila izletela iz emsta.Selektor Argentine Herardo Martino rekao je posle meča da će igrač morati da ide na nove preglede, kao i da ta povreda zahteva operaciju.Laveci je postigao prvi gol Argentine na meču, a u trenutku povrede njegov tim je vodio 3:0.

11:36 - Juventus odustao od MaskeranaŠampion Italije Juventus odustao je od dovođenja defanzivca Barselone Havijera Maskerana, potvrdio je za Marku generalni direktor kluba Bepe Marota.Poslednjih nedelja Juventus se dovodio u vezu sa argentinskim reprezentativcem, ali sve je izvesnije da Barselona neće pustiti Maskerana iz Katalonije."Barselona ne želi da proda Maskerana, tako da je to zatvorena priča", kratko je poručio Marota za špansku Marku.Maskerano je tokom karijere nastupao za River Platu, Korintijans, Vest Hem i Liverpul, pre nego što je avgustu 2010. stigao na Nou Kamp.Do sada je za Katalonce upisao 282 utakmice i osvojio je četiri titule u Primeri, tri Kupa i dva Superkupa Španije, uz po dva trofeja u Ligi šampiona, UEFA Superkupu i FIFA Svetskom klupskom prvenstvu.Juventus će ipak morati da se zadovolji dovođenjem samo jednog igrača Barselone, pošto su mnogi španski mediji preneli da će Dani Alves pojačati redove prvaka Italije.

11:23 - Inijesta: Prepustio sam Ramosu penal, bio je siguran u golNajbolji fudbaler španske reprezentaciej Andres INijesta izjavio je da je on trebalo da izvede penal protiv Hrvatske, ali da ga je prepustio Serhiju Ramosu jer je defanzivac Reala bio uveren da će postići gol.Ipak, udarac Ramosa u 72. minutu, pri rezultatu 1:1 odbranio je Danijel Subašić, a potom je u finišu meca Ivan Perišić pogodio za veliko slavlje "kockastih" i prolazak u osminu finala sa pozicije broj 1."Ramos je tražio da izvede penal, imao je mnogo samopouzdanja, a mi uvek verujemo igracu kad ima takav osećaj", rekao je Inijesta i dodao da su penal hteli da izvedu i Sesk Fabregas i David Silva.Španija je doživela prvi poraz na Evropskim prvenstvima posle 2004. godine i sada mora "težim putem" do treće uzastopne titule."Nismo ocekivali ovakvu situaciju, ali sve je to fudbal, videćemo još šta će šampionat doneti", porucio je Inijesta.

10:51 - Perišić: Italijani treba da budu srećni što ne igraju sa Hrvatskom u osmini finalaFudbaler Hrvatske Ivan Perišić rekao je da njegova ekipa ne sme da se opusti posle pobede nad Španijom i plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva s prvog mesta u grupi. "Odigrali smo odličnu utakmicu i na kraju osvojili prvo mesto u grupi. Međutim, ovo je tek početak. Moramo da ostanemo koncentrisani i da nastavimo da se borimo, jer samo tako možemo da nadmašimo bronzu iz Francuske 1998" - rekao je Perišić. Fudbaleri Hrvatske pobedili su u Bordou selekciju Španije sa 2:1 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva i tako se sa prvog mesta plasirali u osminu finala. Hrvatska je grupnu fazu takmičenja završila sedam bodova, dok je Španija druga sa bodom manje.

10:11 - Selektor Ukrajinaca: Možda nemamo dobar mentalitet?!Selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine Mihajlo Fomenko rekao je da ga loš rezultat njegove ekipe na Evropskom prvenstvu podstiče na razmišljanje o svojoj budućnosti u nacionalnoj selekciji. "Kada radite u nacionalnom timu i kada nemate dobar rezultat onda morate da počnete da razmišljate o nekim stvarima. Tek sada mogu da vam odgovorim na pitanja vezana za moju budućnost u reprezentaciji" - rekao je Fomenko. Ukrajina je Evropsko prvenstvo u Francuskoj završila u grupnoj fazi sa sva tri poraza. Ekipa Mihajla Fomenka je u trećem kolu Grupe C poražena s 0:1 od Poljske.

09:38 - Ubijen jaguar koji je učestvovao u Olimpijskoj ceremonijiU brazilskom gradu Manaus je ubijen jaguar koji je prethodno učestvovao u ceremoniji nošenja olimpijske baklje, saopštila je danas brazilska vojska.Ženka jaguara zvana Džuma je nakon ceremonije u ponedeljak u zoološkom vrtu u Manausu pobegla od svojih trenera i napala jednog vojnika, rekao je portparol vojske, a prenela agencija Bi-Bi-Si.U životinju su ispaljene četiri strelice sa sredstvom za smirenje, ali je to nije umirilo, pa ju je jedan vojnik ubio iz pištolja.Organizatori Olimpijskih igara, koje se održavaju u avgustu u Rio de Žaneiru, saopštili su da je bila greška da se olimpijska baklja izlaže pored divlje životinje na lancu.Aktivisti za zaštitu prava životinja su osudili ubijanje ženke jaguara, a neki postavljaju pitanje zašto je životinja uopšte učestvovala u događaju povezanom sa Olimpijskim igrama."Kad ćemo naučiti? Divlje životinje koje se se drže zarobljene i tera ih se da rade stvari koje ih plaše, a ponekad i bole, a uvek su za njih neprirodne, prava su tempirana bomba", izjavila je direktorka organizacije PETA Britani Pit.Džuma je odrasla u zoološkom vrtu u Manausu zajedno sa šestoro braće i sestara.Olimpijska baklja je na turneji kroz Brazil do početka Olimpijskih igara.

09:00 - Mesi postao najbolji strelac Argentine svih vremenaArgentinski fudbaler Lionel Mesi postao je najbolji strelac svoje reprezentacije posle gola koji je postigao protiv SAD u polufinalu Kopa Amerika Sentenario.

Argentina je u meču u Hjustonu slavila sa 4:0 i plasirala se u finale, a Mesi je iz slobodnog udarca dao drugi gol za svoj tim, odnosno 55. u 112 nastupa za "gaučose".Petostruki najbolji igrač sveta pretekao je tako Gabrijela Batistutu, koji je dao 54 gola u 78 nastupa. "Batigol" je igrao za Argentinu od 1991. do 2002. i za to vreme je osvojio dva Kopa Amerika, a na svetskim prvenstvima 1994. i 1998. postizao je het-trikove.Mesi sledeće nedelje puni 29 godina, tako da će verovatno još više poboljšati svoj učinak. Njegovi najbliži rivali trenutno su Serhio Aguero sa 33 gola i Gonsalo Iguain sa 26.Mesi je 27 svojih golova za reprezentaciju postigao na prijateljskim utakmicama, 15 na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, osam na Kopa Amerika i pet na Svetskom prvenstvu.Mesi je na Kopa Amerika Sentenario postigao het-trik u pobedi nad Panamom 5:0, što mu je bio četvrti het-trik za Argentinu. U šest navrata je davao po dva gola na meču, a 11 golova je postigao iz penala i 44 iz igre.Napadač Barselone debitovao je za Argentinu 2005, kao 18-godišnjak, ali je prvi gol postigao tek u svom šestom nastupu, u porazu od Hrvatske 3:2 u prijateljskom meču. Prvi takmičarski gol postigao je na Svetskom prvenstvu 2006, kada su "gaučosi" pobedili Srbiju i Crnu Goru 6:0. Prvi het-trik postigao je u svom 68. nastupu, u pobedi od 3:1 nad Švajcarskom u prijateljskom meču igranom 2012.On je u februaru postao tek drugi igrač Argentine koji je dostigao granicu od 50 golova.Lionel Mesi je u poslednje dve godine sa Argentinom stizao do finala Svetskog prvenstva i Kopa Amerika, ali još nema nijedan veliki trofej sa nacionalnim timom.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track