(VIDEO) EMOTIVNI RASTANAK POSLE 29 GODINA: Evo kako se Rajan Gigs oprostio od Mančester junajteda
Foto: Reuters

Odlazak legende

(VIDEO) EMOTIVNI RASTANAK POSLE 29 GODINA: Evo kako se Rajan Gigs oprostio od Mančester junajteda

Fudbal -

Legenda Mančester junajteda Rajan Gigs rekao je na današnjem oproštaju od kluba da je s ponosom nosio njegov dres, kao i da ima planove da se bavi trenerskim poslom.

"Posle 29 sezona u Mančester junajtedu kao igrač i pomoćni trener, znam da je pobeđivanje utkano u DNK ovog kluba. Zdravo je imati visoka očekivanja, treba očekivati pobede. Mančester junajted ne očekuje i ne zaslužuje ništa manje", rekao je Gigs.

Velšanin je danas zvanično otišao sa "Old Traforda".

"Zbog toga sam doneo veliku odluku da odem iz kluba koji je bio moj život od kada sam imao 14 godina. Nisam je lako doneo. Sa sobom nosim mnogo uspomena i životno iskustvo koje će mi, nadam se, dobro služiti u budućnosti. Osećam da je pravo vreme. Iako nemam neposrednih planova da se bavim trenerskim poslom, to je mesto na kome želim da budem", napisao je Gigs.

On se posebno zahvalio trenerima sa kojima je radio.

"Imao sam izuzetno mnogo sreće da radim sa dva trenerska mentora. Prvo sa ser Aleksom (Fergusonom). Veći deo života sam proveo radeći sa njim i učeći od njega i verujem da je on najbolji fudbalski trener svih vremena. A posle sam radio sa Lujom van Galom, čija biografija govori sama za sebe. Znanje koje sam pokupio od njih je neprocenjivo", naveo je Rajan Gigs.

Legenda "crvenih đavola" se zahvalio i osoblju kluba i svima sa kojima je radio.

"Čestitam Žozeu Morinju na imenovanju za trenera najvećeg svetskog kluba. Vrlo je malo dokazanih pobednika na najvišem nivou, a Žoze je nesumnjivo jedan od njih. Znam da će mu navijači pružiti dobrodošlicu", naveo je Gigs.

"Izuzetno je teško reći zbogom posle 29 godina. Voleo sam svaki trenutak proveden na terenu i pored njega. Podrška koju su navijači uvek davali bila je fenomenalna, hvala im. Vreme je za novo poglavlje i nove izazove. Uzbudjen sam zbog budućnosti", naveo je Gigs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track