I Vest Hem ide u Premijer ligu
Foto: AFP

finale plej-ofa

I Vest Hem ide u Premijer ligu

Fudbal -
Finalni meč pred punim Vemblijem odlučio je Rikardo Vaz Te četiri minuta pre kraja kada je postigao pobedonosni pogodak.

BEOGRAD - Fudbaleri Vest Hema igraće naredne sezone u Premijer ligi pošto su na Vembliju u finalu plej-ofa savladali Blekpul sa 2:1. Londonski klub tako je popunio poslendnje upražnjeno mesto za tamičenje u najkvalitetnijoj ligi Engleske.

Finalni meč pred punim Vemblijem odlučio je Rikardo Vaz Te četiri minuta pre kraja kada je postigao pobedonosni pogodak. Vest Hem je poveo u prvom poluvremenu preko iskusnog napadača Karltona Kola koji je u 35. minutu pogodio mrežu Blekpula.

Već na startu drugog poluvremena Tomas Ins je uspeo da izjednači, tako da je pitanje pobednika bilo rešeno u samom finišu meča. Četiri minuta pre kraja susreta, Kevin Nolan je posle dobre akcije Vest Hema centrirao, a u gužvi se najbolje snašao Vaz Te i odveo svoj tim u Premijer ligu.

Pre Vest Hema u elitno takmičenje iz Čempionšipa su se plasirali Vigan i Sautemptonm a klub iz Londona se posle sezone u nižem rangu vraća u najjače takmičenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja