BLOG UŽIVO, VIDEO Dešan: Razočaranje je ogromno
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Dešan: Razočaranje je ogromno

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

Dešan: Razočaranje je ogromnoSelektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da oseća "ogromno razočaranje" porazom u finalu Evropskog prvenstva."Imali smo veliku priliku da budemo šampioni i nismo je iskoristili. Ne postoje reči kojima bi se opisalo ovo osećanje. Trebaće vremena da se ovo shvati. Zajedno smo patili, pobedjivali i na kraju izgubili. Teško je, ali mi se svidja što smo ostali tim", rekao je Dešan za francusku televiziju M6 odmah posle utakmice.Portugal je večeras u Sen Deniju posle produžetka pobedio domaćina Francusku sa 1:0 u finalu Evropskog prvenstva."Bilo bi čudesno da smo mogli publici da ponudimo ovaj trofej kod kuće, ali se to nije desilo", rekao je trener koji je kao igrač osvajao titulu evropskog prvaka 2000. godine.

21:00 - Matijašević: Stojković je želeo da ode, drugačija opcija nije postojalaSportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je fudbaler Filip Stojković želeo da ode i da nije imao razumevanja za želju beogradskog kluba da ostane. Stojković je iz Čukaričkog prešao u Minhen 1860, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor. "Imajući u vidu da je pred nama izuzetno važno drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, svi u klubu su hteli da po svaku cenu zadržimo Stojkovića. Filip je jedan od najboljih igrača Čukaričkog i mnogo bi nam značio u utakmicama protiv Videotona, koji ima kvalitetnu ekipu i favorit je u predstojećem dvomeču. Hteli smo da Stojković ostane, ali za našu želju ni novi Stojkovićev klub ni igrač nisu imali razumevanja. U odnosu na takav stav, drugačija opcija osim da ode nije postojala", naveo je Matijašević u saopštenju Čukaričkog. On je dodao da je Stojković jedan od igrača koji je zadužio Čukarički prethodnih sezona i "nismo hteli da pravimo komplikacije prilikom transfera". "Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere. Imamo opcije na poziciji desnog beka i očekujemo da ti igrači pruže svoj maksimum kako bi ostvarili zadatke trenera Milana Lešnjaka", dodao je Matijašević. Fudbaleri Čukaričkog će u četvrtak od 19 časova u Mađarskoj igrati protiv Videotona, prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Revanš utakmica je sedam dana kasnije u Beogradu.

20:47 - Rozberg kažnjen sa 10 sekundi, pao na treće mesto u trci na SilverstonuVozač Mercedesa Niko Rozberg kažnjen je dodavanjem 10 sekundi na rezultat u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije, pa je sa drugog pao na treće mesto. Rozberg je trku u Silverstonu završio na drugom mestu, iza klupskog kolega Luisa Hamiltona, a ispred Maksa Verštapena iz Red Bula. On je zbog kršenja pravila o pomoći vozačima iz boksa kažnjen dodavanjem 10 sekundi na rezultat, pa je pao na treće mesto, a Verštapen je sada drugi. Nekoliko krugova pre kraja trke Rozberg je prijavio problem sa menjačem, a iz boksa su mu savetovali da ne vozi u sedmoj brzini. Prema pravilima, ekipa iz boksa nema pravo da putem radija pomaže vozačima da reše neki tehnički problem."Vozač mora samostalno da vozi bolid, bez pomoći", piše u pravilu, koje je Mercedes prekršio. Posle ove odluke Rozberg sada ima samo bod više u generalnom plasmanu vozača od klupskog kolege Luisa Hamiltona, dok je Mercedes i dalje ubedljivo prvi u konkurenciji konstruktora.

20:26 - Streljaštvo: Dupla kruna za PletikosićaJedan od najboljih svetskih strelaca malokalibarskom puškom iz ležećeg stava, reprezentativac Srbije Stevan Pletikosić drugog dana Prvenstva Srbije MK oružjem u Novom Sadu odbranio je titulu u popularnom "olimpijskom meču", uz državni rekord finala, a šampionat države završava osvajanjem "duple krune", jer se okitio i zlatom iz trostava.Pletikosić je do zlata MK puškom iz ležećeg stava došao ubedljivom pobedom i rezultatom 209,6 krugova, čime je za 0,2 kruga nadmašio vlastiti državni rekord finala, postavljen početkom juna na finalu Kupa Srbije, takođe u Novom Sadu. Srebro je pripalo Dejanu Pešiću (Pančevo), a bronza Milutinu Stefanoviću, Pletikosićevom klupskom drugu iz kragujevačkog "Čika Mate", koji je odbranio ekipnu šampionsku krunu. Kvalifikacije su bile izjednačene, na prva tri mesta poređali su se olimpijci Milutin Stefanović, Milenko Sebić (na kraju sedmi) i Stevan Pletikosić. Stefanović i Sebić su postigli isti rezultat, a Pletikosić zaostao minimalan jedan deseti deo kruga. Dame su gađale iz trostava, a trijumfovala je olimpijska vicešampionka Ivana Anđušić Maksimović. Pištoljem središnjeg paljenja pobedio je Branislav Janković.

20:13 - Britanke i Belgijanci osvojili zlato u štafetama 4 x 400 metaraŽenska atletska reprezentacija Velike Britanije osvojila je zlatnu medalju u štafeti 4 x 400 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Britanke su osvojile zlato rezultatom 3:25,05 minuta, što je najbolje vreme u svetu ove sezone. Drugo mesto zauzele su francuske atletičarke sa 3:25,96 minuta, a treće su bile Italijanke rezultatom 3:27,49 minuta. U muškoj konkurenciji u štafeti 4 x 400 metara najbrži su bili atletičari Belgije sa 3:01,10 minuta, što je najbolji rezultat u Evropi ove sezone. Srebrnu medalju osvojili su Poljaci sa 3:01,18 minuta, a bronzu Britanci sa 3:01,44 minuta.

20:06 - Holanđanke i Britanci osvojili zlato u štafetama 4 x 100 metaraŽenska atletska reprezentacija Holandije osvojila je zlatnu medalju u štafeti 4 x 100 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Holanđanke su osvojile zlato rezultatom 42,04 sekunde, što je novi državni rekord. Srebrnu medalju osvojile su Britanke rezultatom 42,45 sekunde, a bronzu Nemačka sa 42,48. U muškoj konkurenciji u štafeti 4 x 100 metara najbrži su bili Britanci, rezultatom 38,17 sekundi. Drugi su bili Francuzi sa 38,38 sekundi, a treći atletičari iz Nemačke sa 38,47 sekundi.

19:56 - Španac Fifa osvojio zlato u trci na 5.000 metaraŠpanski atletičar Ilijas Fifa osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 5.000 metara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Fifa je trku završio za 13:40,85 minuta, a isti rezultat imali su i njegov sunarodnik Adel Mehal i Nemac Ričard Rigner, pa je pobednik odlučen u foto finišu.Utvrdjeno je da je Fifa osvojio zlato, Mehal srebro, a Rigner bronzu.Četvrtoplasirani Danac Henrik Ingebrigsen trku je završio za 13:40,86.

19:41 - Italijan Tamberi osvojio zlato u skoku u visItalijanski atletičar Djanmarko Tamberi osvojio je danas zlatnu medalju u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Tamberi je skočio dva metra i 32 centimetra, što mu je bilo dovoljno za zlatnu medalju.Drugi je bio Britanac Robi Grabarc sa 2,29 metara, a isti rezultat ostvario je i njegov sunarodnik Kris Bejker.

19:20 - Blater podvrgnut operaciji zbog raka kožeBivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater podvrgnut je operaciji kako bi se uklonio rak kože. Kako je saopštio Blaterov portparol, bivši predsednik FIFA je imao lakšu hirušku intervenciju na levom uhu i sada je "kod kuće i dobro se oseća". Portparol je dodao da je osamdesetogodišnji Blater proveo jednu noć u klinici pre nego što je u četvrtak pušten kući. Blater je prošlog novembra proveo nekoliko dana u bolnici u Cirihu pošto mu se zbog stresa pogoršalo zdravstveno stanje. On je suspendovan na šest godina iz fudbalskih aktivnosti zbog sukoba interesa i finansijskih malverzacija. Sud za sportsku arbitražu će saslušati njegovu žalbu 25. avgusta u Lozani.Njega je u februaru, posle 18 godina na čelu FIFA zamenio bivši generalni sekretar Evropske fudbalske unije (UEFA) Đani Infantino.

18:54 - Kolašinac peti u finalu bacanja kugle na EPSrpski atletičar Asmir Kolašinac zauzeo je peto mesto u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Kolašinac je do petog mesta došao hicem od 20 metara i 43 centimetara u poslednjoj, šestoj seriji. On je u prvoj seriji bacio 20,01 metar, u drugoj 20,05, dok je u trećoj, četvrtoj i petoj seriji prestupio. Zlatnu medalju osvojio je Nemac David Štorl sa 21,31 metar, drugo mesto zauzeo je Mihal Haratjuk iz Poljske sa 21,19 metara, a treći je bio Portugalac Canko Arnaudov sa 20,59 metara.

18:40 - Kraus osvojila zlato na 3.000 metara stiplčezNemačka atletičarka Gesa Felisitas Kraus osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stiplčez na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.Kraus je trku završila za 9:18,85 minuta, što je najbolje vreme u Evropi ove sezone.Srebrnu medalju osvojila je Albanka Luiza Gega rezultatom 9:28,52 minuta, što je novi državni rekord.Treća kroz cilj prošla je Ozlem Kaja iz Turske sa 9:35,05 minuta.

18:16 - Sara Petersen osvojila zlato na EP u trci na 400 metara sa preponamaDanska atletičarka Sara Slot Petersen osvojila je zlatnu medalju u trci 400 metara sa preponama na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Petersen je trku završila za 55,12 sekundi, što je njen najbolji rezultat u sezoni. Srebro je osvojila Joana Linkijevic iz Poljske sa 55,33 sekunde, a bronzanu medalju Lea Šprunger iz Švajcarske rezultatom od 55,41 sekundi.

17:14 - Francuzi savladali Kanadu i izborili plasman na OI u RijuKošarkaška reprezentacija Francuske izborila je plasman na Olimpijske igre u Riju, pošto je u finalu kvalifikacionog turnira u Manili savladala Kanadu 83:74. Najzaslužniji za trijumf Francuza bili su Toni Parker sa 26 i Nando De Kolo, MVP turnira, sa 22 poena. Francuzi se na taj način pridružili Srbiji i Hrvatskoj, koje su na turnirima u Beogradu i Torinu obezbedile mesto na olimpijskom turniru. Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

16:58 - Kontador se povukao sa Tur d'Fransa zbog grozniceDvostruki pobednik Tur d'Franska španski biciklista Alberto Kontador povukao se iz te trke tokom devete etape zbog groznice. Nešto više od 100 kilometara pre kraja devete etape, Kontador je stao sa strane, sišao sa bicikla i seo u automobil svoje ekipe Tinkof. Kontador je pao u prve dve etape i izgubio mnogo vremena za vodećima. On je posle osme etape bio 20. u ukupnom plasmanu, sa tri minuta i 12 sekundi zaostatka za vodećim Krisom Frumom.

16:10 - Francuska pojačala mere bezbednosti uoči finala EPZa finale Evropskog prvenstva u fudbalu, uprava pariske policije pojačaće snage oko Stadiona Francuske i u javnom prevozu kako bi se obezbedio javni red i mir i predupredila opasnost od terorizma. Načelnik pariske policije Mišel Kado najavio je da će na Jelisejskim poljima biti raspoređeno 3.400 policajaca i žandarma. Kado je na konferenciji za medije precizirao da će oko 1.300 pripadnika bezbednosnih snaga biti raspoređeno na Stadionu Francuske, dok će ih oko 1.400 biti u navijačkoj zoni u Parizu, a 700 u javnom prevozu. Nikakav defile nije predviđen u pariskoj aveniji za ponedeljak, čak ni u slučaju pobede francuske reprezentacije, napomenuo je on. To znači da, ukoliko pobede, Francuzi neće moći da se provozaju autobusom kao što su to učinili 1998. godine osvojivši pobedu na tadašnjem Svetskom prvenstvu u fudbalu.

15:56 - Klišina kao neutralni takmičar nastupa na OIMedjunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je da će ruska atletičarka Darija Klišina kao neutralni takmičar nastupiti u skoku u dalj na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. IAAF je navela da Klišina ispunjava potrebne kriterijume i da je Odbor za reviziju "jednoglasno prihvatio prijavu Darije Klišine, kojoj je dozvoljeno da učestvuje na medjunarodnim takmičenjima kao neutralni sportista". Klišinoj je još potrebna dozvola Medjunarodnog olimpijskog komiteta. Ona je na svojoj Fejsbuk stranici navela da je veoma srećna i zahvalila je IAAF na odluci. Ruske vlasti su danas obavestile IAAF da imaju samo jednu atletičarku, Dariju Klišinu za Igre u Riju. "Mnogi su odbili učešće. Jedino je Darija Klišina prihvatila", izjavila je članica ruskog olimpijskog odbora Aleksandra Briljantova. Ukupno 68 atletičara zatražilo je da individualno učestvuje na Igrama posle skandala o dopingu koji je pogodio Rusiju, a konačnu odluku IAAF doneće 18. jula. Atletska takmičenja u Riju počeće 12. avgusta. IAAF je 1. jula odobrila ruskoj atletičarki, uzbunjivačici Juliji Stepanovoj da kao neutralni sportista učestvuje na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

15:46 - Maradona: Ronaldov motiv je važniji od taktike u finalu EPLegendardni argentinski fudbaler i trener Dijego Armando Maradona izjavio je da je motiv za osvajanje evropske titule važnije od taktike u večerašnjem finalu EP između Francuske i Portugalije. "Ronaldo ima 31 godinu i ovo mu je najveća šansa da osvoji nešto sa reprezentacijom. Na velikim utakmicama motiv može da bude važniji od taktike i zbog toga mislim da bi utakmicu mogla da odluči Ronaldova motivacija. Ronaldo bi konačno mogao da osvoji trofej i sa reprezentacijom Portugala", rekao je Maradona.15:30 - Rikardo Karvaljo i Ronaldo igrali su u finalu EP i pre 12 godina

15:04 - Rodžers zadovoljan formom igrača pred početak kvalifikacija za LŠTrener Seltika Brendan Rodžers rekao je da njegovi fudbaleri u dobroj formi dočekuju duele sa ekipom Linkoln Red Imps sa Gibraltara, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Seltik je tokom priprema pobedio Šturm sa 1:0, Olimpiju sa 2:1 i odigrao je nerešeno 2:2 protiv Celja i Maribora 0:0. "To je bila odlična turneja za nas. Mi smo tek 20 dana zajedno. Mislim da smo odlično radili i na kraju dvadesetodnevnih pripema u prvu utakmicu u kvalifikacijama ulazimo kao tim. Prezadovoljan sam ponašanjem igrača. Ima još mnogo da radimo pre nego što postanemo savršeni, ali po pitanju stava, oduševljen sam", rekao je Rodžers. U prvoj utakmici u utorak Seltik će igrati na gostovanju, a revaš utakmica igraće se osam dana kasnije u Glazgovu. "Biće teška utakmica na Gibraltaru, ali spremni smo koliko možemo da budemo. Mnogo rada smo uložili na terenu i van njega. Primili smo samo jedan gol iz igre u pripremnim utakmicama, pa mislim da je naša obrana bila veoma dobra. Kako vreme bude odmicalo, popravićemo se u napadu", rekao je bivši trener Liverpula Rodžers.

14:52 - Andrej Barna oborio juniorski rekord Milorada Čavića na 50m slobodnoU kvalifikacijama na Evropskom juniorskom prvenstvu mladi plivač Srbije, Andrej Barna oborio je nacionalni juniorski rekord na 50m slobodno. Andrej je plivao 22.67 i kao treći se plasirao u večerašnje polufinale. Brži od njega bili su samo Bruno Blašković iz Hrvatske i Italijan Izzo Giovanni za samo par stotih delova sekunde. Prethodni juniorski rekord Srbije na 50m slobodno od 22.74 držao je Milorad Čavić od 2002. godine. Milorad je trenutno vlasnik i apsolutnog rekorda u istoj disciplini sa 22.29 sekundi. Ovaj rezultat Andreja Barne je ujedno i najbolje vreme u Srbiji ove godine i čini ga drugim najbržim plivačem ove discipline u Srbiji ikad.14:30 - Dokić menja povređenog Anastasijevića u KrakovuSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio je spisak igraca za završni turnir Svetske lige u Krakovu, na kojem je Tomislav Dokić, umesto povređenog Aleksandra Atanasijevića. Na spisku se nalaze: Tehničari: Nikola Jovović (Monca), Aleksa Brđović (Gazprom Jugra). Korektori: Dražen Luburić (Pjaćenca), Tomislav Dokić (Foinikas Siros). Libera: Nikola Rosić (Dragons Lugano), Neven Majstorović (Čarni Radom). Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinac (Belhatov), Aleksandar Okolić (Crvena zvezda). Primači: Uroš Kovačević (Verona), Marko Ivović (Belogorje Belgorod), Miloš Nikić (Modena), Milan Katić (Glatasaraj). Srbija će u Krakovu igrati u K grupi sa Poljskom (četvrtak, 20.30) i Francuskom (petak, 17.30). U J grupi su Brazil, SAD i Italija. Plasman u polufinale izboriće po dve selekcije iz obe grupe. Polufinalni mečevi igraju se u subotu od 17.30 i 20.30. Utakmica za treće mesto na programu je u nedelju u 17.30, a finale u 20.30 sati.

14:00 - Rusija šalje Dariju Klišinu na OIRuske vlasti obavestile su Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF) da imaju samo jednu atletičarku, Dariju Klišinu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru jer je jedina prihvatila učešće za Rusiju, javila je ruska agencija TASS. "Mnogi su odbili učešće. Jedino je Darija Klišina prihvatila", izjavila je članica ruskog olimpijskog odbora Aleksandra Briljantova. Ukupno 68 atletičara zatražilo je da individualno učestvuje na Igrama posle skandala o dopingu koji je pogodio Rusiju. IAAF je nedavno saopštila da ruski atletičari "koji su bili van zemlje" i koji pokažu da su ih na doping testirali "neki drugi sistemi" mogu kao neutralni takmičari da učestvuju na Olimpijskim igrama. Rusija se žalila na suspenziju svojih atletičara sa međunarodnih takmičenja zbog dopinga. Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odlučiće u ubrzanom postupku, 21. jula, o žalbi Rusije na suspenziju njenih atletičara kao i zahtevima atletičara da individualno učestvuju na Igrama.13:46 - Musić potpisao prvi ugovor sa MegomTalentovani plejmejker Novak Musić je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Mega Leksom. Kapiten juniorskog tima Mege je 27. maja napunio 18 godina a višegodišnju vernost klubu je potpisao na pripremama sa juniorskom reprezentacijom Srbije sa kojom se sprema sa odlazak na Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina koje će se održati u Samsunu u Turskoj. Musić je izjavio da će dati sve od sebe da opravda poverenje. "Velika mi je čast što sam potpisao ugovor sa Mega Leksom. Svima je dobro poznato koliko je Mega dobar klub za napredovanje mladih igrača a na meni je da kroz treninge i utakmice opravdam ukazano poverenje", izjavio je Musić.

13:26 - Klišina će predstavljati Rusiju na OIRuske vlasti obavestile su Međunarodnu atletsku federaciju (IAAF) da imaju samo jednu atletičarku, Dariju Klišinu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru jer je jedina prihvatila učešće za Rusiju. "Mnogi su odbili učešće. Jedino je Daria Klišina prihvatila", izjavila je članica ruskog olimpijskog odbora Aleksandra Briljantova. Ukupno 68 atletičara zatražilo je da individualno učestvuje na Igrama posle skandala o dopingu koji je pogodio Rusiju. IAAF je nedavno saopštila da ruski atletičari "koji su bili van zemlje" i koji pokažu da su ih na doping testirali "neki drugi sistemi" mogu kao neutralni takmičari da učestvuju na Olimpijskim igrama. Rusija se žalila na suspenziju svojih atletičara sa medjunarodnih takmičenja zbog dopinga. Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odlučiće u ubrzanom postupku, 21. jula, o žalbi Rusije na suspenziju njenih atletičara kao i zahtevima atletičara da individualno učestvuju na Igrama.

13:05 - Sve oči u finalu EP biće uprte u Grizmana i Ronalda

12:31 - Olivera Jevtić zadovoljna ostvarenim na EPSrpska atletičarka Olivera Jevtić rekla je da je zadovoljna ostvarenim rezultatom na polumaratonu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. "Zadovoljna sam svojim rezultatom. Ono što sam zacrtala, to sam i ostvarila", rekla je Jevtićeva. Olivera Jevtić osvojila je danas 28. mesto u polumaratonu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Ona je trku završila za sat, 13 minuta i 39 sekundi. "Što se tiče plasmana, on je skroman, s obzirom da je trka bila izuzetno masovna sa ekipnim plasmanima. Puno je trkačica koje ne trče maraton već 10 kilometra, pa im je ovo odgovaralo. Malo me je iznenadilo što je staza kružna, pa je bilo puno krivina, a na nekim delovima je bila i veoma uska. Bilo je dosta uzbrdica i nizbrdica, a ja sa mojom visinom nisam uspela da nadjem korak", rekla je Jevtićeva.

12:00 - Kristina Mladenović podržala Francuze protiv Portugalaca

11:30 - Odbijene žalbe, bez ruskih atletičara u Riju 11:06 - Još nekoliko informacija uoči finala EP
10:45 - Softbol reprezentacija Srbije putuje na SP u Kanadu sa predstavnicima ženske reprezentacije u softbolu. Posle prijema u Skupštini, Srpkinje su posetile Sportski savez Srbije. Ugostili su ih savetnih predsednika dr Dane Korica, profesor Nenad Đurđević i pravnik Slaven Radonić. Sport je nešto najlepše, što čovek sebi može priuštiti. Softbol je vrlo neobičan sport i puno puta sam ga gledao uživo u Srbiji. Čestitam čelnim ljudima Softbol saveza Srbije, koji se svakodnevno bore, da bi vama bilo bolje. I da bi mogli da nastupate na velikim međunarodnim takmičenjima. Uz igru na turnirima, imate i priliku da vidite gradove Evrope i sveta, koji mnogi ne vide nikada. Želim vam puno uspeha", istakao je Dane Korica.

10:20 - Olivera Jevtić 28. na EPSrpska atletičarka Olivera Jevtić osvojila je 28. mesto u polumaratonu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Jevtićeva je ostvarila rezultat od jedan čas, 13 minuta i 39 sekundi. Zlatnu medalju osvojila je Portugalka Sara Moreira (1:10:19), srebro je pripalo Italijanki Veroniki Inglesi (1:10:35), dok je bronzana bila još jedna Portugalka, Džesika Augusto (1:10:55).

09:51 - Lakazet ostaje u LionuPredsednik fudbalskog kluba Lion Žan-Mišel Ola rekao je da će Aleksandr Lakazet ostati u tom klubu i dodao da nije tačna informacija da je bilo pregovora s londonskim Arsenalom za francuskog napadača. Lakazet je u prethodne dve sezone postigao 48 golova u dresu Liona, a posle dobrih partija bilo je spekulacija da je blizu odlaska iz kluba. Pojedini mediji su pisali da je Lakazet na meti Arsenala i da su dve strane bile u pregovorima. Ola je, madjutim, naveo da nikakvih pregovora nije bilo. "Video sam se sa (trenerom Arsenala) Arsenom Vengerom na utakmicama Francuske (na Evropskom prvenstvu) i ništa mi nije rekao... Mislim da će Lakazet ostati i mi smo veoma srećni zbog toga", rekao je Ola. Za razliku od Lakazeta, Matje Valbuena je na izlaznim vratima. Ola je potvrdio da je na meti turskog Fenerbahčea. "Ima kontakta, to je tačno", rekao je Ola.

09:30 - Simonović i Dangubić ostaju u ZvezdiReprezentativac Srbije Marko Simonović odlučio je da produži ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja naredne sezone. Simonović je istekao ugovor sa crveno-belima, a sledeće nedelje će potpisati novi. Simonović je tokom oktobra 2015. godine potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom u koju se vratio iz Orteza. Simonović je visok 203, igra na poziciji krilia, a sa crveno-belima do sada ima osvojena dva nacionalna kupa, ABA i KLS ligu. Zvezda je saopštila da će Nemanja Dangubić da produži ugovor sa klubom do 2018. godine. Dangubić koji je sa Crvenom zvezdom osvojio kup, dve ABA lige i dva prvenstva Srbije, ima važeći ugovor sa klubom do kraja takmičarske sezone 2016-2017. Bivši košarkaš Hemofarma i Mega Leksa, stigao je u Crvenu zvezdu tokom leta 2014. godine, 09:05 - Anri: Grizman je naš RonaldoBivši francsuki fudbaler Tjeri Anri rekao je da je Antoan Grizman francuski Ronaldo. Grizman je jedan od najzaslužnijih za to što se Francuska plasirala u finale Evropskog prvenstva gde će se od 21 čas za trofej boriti sa Portugalom. "Pogba igra veoma dobro, Paje takođe, ali naš ključni igrač, naš Ronaldo je Grizman. Ako je on dobro raspoložen, znate šta sve može da postigne. Ako pobedimo, može se reći da je to upravo zbog njega", rekao je Anri i dodao: "Ronaldo će imati dosta prilika u meču, samo treba da se nadamo da neće postići gol. On može biti i potpuno nevidjiv tokom meča, ali i dalje će znati da će imati jednu ili dve šanse za gol. Teško je zaustaviti igrača kao što je on".

08:48 - Budimpešta domaćin EP u vaterpolu 2020.Evropsko prvenstvo u vaterpolu, plivanju u zatvorenim i otvorenim bazenima 2020. godine biće organizovani u Mađarskoj, saopštio je LEN. To će biti prvi put da se sva tri takmičenja u jednoj godini organizuju u istoj državi. Takmičenje u vaterpolu organizovaće se u januaru, plivanje, ronjenje i sinhrono plivanje održaće se u maju u Budimpešti, a takmičenje u plivanju u otvorenim bazenima planirano je za jun u Balatonu. Pre toga Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2018. godine biće održano u Barseloni.08:33 - Marej i Raonić u finalu VimbldonaBritanski teniser Endi Marej i Kanađanin crnogorskog porekla Miloš Raonić igraće u finalu Vimbldona. Meč je na programu od 15.00 sati.Marej je drugi, a Raonić sedmi teniser sveta. Njih dvojica su odigrala devet mečeva u istoriji, a Marej vodi 6:3 u pobedama. Britanac će po drugi put u karijeri pokušati da osvoji Vimbldon, a Raonić po prvi put igra u finalu jednog gren slem turnira.

08:10 - Francuska protiv Portugala u finalu EPFrancuska i Portugal igraće večeras u finalu EP od 21.00 čas u Sen Deniju. Sve je spremno za ovaj spektal. Francuzi će pokušati da osvoje treću, a Portugalci prvu titulu šampiona Starog kontinenta. S jedne strane Grizman, najbolji strelac turnira sa šest golova, želi da uradi nešto slično onome što je Mišel Platini napravio 1984. godine, kada je sa devet pogodaka predvodio Francuze do prve titule, a sa druge Ronaldo, kome u karijeri nedostaje još samo trofej sa nacionalnim timom. Francuzi su obe titule osvojili tako što su pobeđivali Portugaliju, oba puta posle produžetaka, 1984. bilo je 3:2 u polufinalu, a 2000. u četvrtfinalu 2:1, dok su Portugalci najbliži trofeju bili 2004. kada su kao domaćini, u finalu, u Lisabonu, neočekivano izgubili od Grčke 1:0.

OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track