Ilić mora da igra

Novi trener, stare navike

Ilić mora da igra

Fudbal -
Vladimir Vermezović od ponedeljka počinje razgovore sa igračima i već sada kaže da kapitena vidi u timu uprkos njegovim godinama

Slede razgovori.Novi šef stručnog štaba Partizana Vladimir Vermezović sačekaće ponedeljak i zvaničan kraj ere Avrama Granta na klupi crno-belih kako bi započeo svoju misiju u Humskoj. Prvi zadatak koji je sebi postavio je razgovor sa svakim igračem kako bi se odmah upoznali s planovima za narednu sezonu. Kapiten Saša Ilić mogao bi da bude prvi sagovornik.- Ilić je živa legenda kluba, čovek koji je obeležio skoro deceniju i po u Partizanu i zato mora da ostane deo ekipe. Možda ga godine sprečavaju da kao nekad pokaže fudbalsko umeće, ali njegovo iskustvo biće dragoceno za tim, o tome nemam dilemu - rekao je Vladimir Vermezović.Libijski centarfor Muhamed Zabija biće prva pridošlica iz inostranstva. Vermezović, uprkos pohvalama na račun igračkih kvaliteta, upozorava navijače da moraju biti strpljivi sa Zabijom.- Dobro mi je poznat mentalitet igrača iz Afrike i način na koji su trenirali. Gledao sam Zabiju, nema sumnje da je igrač za Partizan, ali moramo pokazati strpljenje dok se ne privikne na nove uslove, drugačiji sistem igre i treninga. Nekima je potrebno manje od šest meseci za adaptaciju, nekome treba i cela godina. Videćemo kako će Libijac da se snađe - jasan je Vermezović.

Saša Ilić
Saša Ilić

Baranin u Partizanu?Bivši fudbaler Bežanije Ljubo Baranin izjavio je za azerbejdžanski sajt na ruskom jeziku da bi mogao da nastavi karijeru u Humskoj.- Moj menadžer pregovara s Partizanom. Ipak, više bih voleo da karijeru nastavim u Azerbejdžanu, delom zbog toga što se u Srbiji manje zarađuje, a delom i zbog toga što se ovde osećam sjajno. Ovde sam pružao najbolje partije otkad sam profesionalac - kaže Baranin.

Osetljivi JužnoafrikanciDugogodišnja želja navijača Partizana da u crno-belom dresu vide reprezentativca Južne Afrike Šabalalu neće se ispuniti ni ovog leta.- Južnoafrikanci zarađuju previše za srpske prilike, pa čak mislim da bi bili skupi i mnogo bogatijim Evropljanima od nas. Drugi problem je to što su previše osetljivi. Većina, ne kažem da su svi. Pitanje je kako bi reagovali posle prvih zvižduka - ističe Vermezović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track