START NA MALTI: Crveno-beli milioneri sanjaju Ligu šampiona
Foto: Beta

Zvezda večeras počinje kvalifikacije za elitu

START NA MALTI: Crveno-beli milioneri sanjaju Ligu šampiona

Fudbal -

Šampion Srbije s najskupljim timom u poslednjih nekoliko godina apsolutni favorit protiv Valete

Crvena zvezda počinje kvalifikacije za Ligu šampiona s najskupljim timom u poslednjih nekoliko sezona.Crveno-beli su apsolutni favoriti u dvomeču s predstavnikom Malte, Valetom. Prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona prvak Srbije igra večeras (20.00) na Malti, dok je revanš naredne srede u Beogradu.Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije ništa prepuštao slučaju kad je Evropa ove godine u pitanju. Uslišio je svaku želju trenera Miodraga Božovića, pa su na Marakanu ovog leta stigli provereni strani igrači, poput Gelora Kange, Pabla Moučea, Džona Ruiza i Tomasa Fibela. S njima i uz starosedeoce Uga Vijeiru, Aleksandra Kataija, Luisa Ibanjeza, Mičela Donalda i Damjana le Taleka, Crvena zvezda bi trebalo da ima respektabilan tim za Evropu. U ekipi je čak 12 igrača koji imaju vrednost veću od milion evra, a tu je i Brazilac Edson, koji nije otputovao na Maltu.

Crveno-beli su se slično proveli u svom poslednjem napadu na Ligu šampiona u sezoni 2007/2008. Klub su vodili Dragan Stojković Piksi i Marko Mišković. Tog leta su stigli Maurisio Molina, Ernan Barkos, Franklin Salas, Gžegož Bronovicki, Ognjen Koroman, Žoao Lukas i Nenad Jestrović. Kockala se Zvezda tada, bilo je zategnuto s predstavnikom Estonije Levadijom u trećem kolu, kad je smenjen Boško Đurovski i umesto njega doveden Milorad Kosanović, da bi šansa za ulazak u elitu i dobitak od nekoliko miliona evra prokockani u dvomeču sa Glazgov rendžersom, koji nije bio bolji, ali je prošao dalje zahvaljujući golu Naća Nova u 90. minutu prvog meča u Škotskoj.

Sasvim je jasno da će dvomeč s Maltežanima biti samo uvertira Crvenoj zvezdi za jake mečeve koji je očekuju već u trećem kolu kvalifikacija. Tada neće biti nosioci, pa im protivnici mogu biti Olimpijakos, Kopenhagen, Dinamo iz Zagreba, Salcburg, Seltik, Viktorija Plzenj, Bate Borisov, Apoel, Ludogorec, Legija iz Varšave.

Liga šampiona - 2. koloKVALIFIKACIJEZrinjski - Legija18.30Dinamo - Alaškert19.00Karabag - Dudelanž19.00Ber Ševa - Šerif 19.50TNS - Aporl20.00Bate - SJK20.00Linkoln - Seltik20.00Salcburg - Lijepaja20.30Vardar - Dinamo20.45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track