BLOG UŽIVO, VIDEO:  Kakav dan za Barsu, dovela dvojicu francuskih reprezentativaca
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Kakav dan za Barsu, dovela dvojicu francuskih reprezentativaca

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:55 - Linkoln pobedio Seltik, Zrinjski odigrao nerešeno sa LegijomFudbaleri gibraltarskog Linkolna pobedili su večeras na svom terenu škotski Seltik sa 1:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.Jedini gol postigao je Li Kaskjaro u 48. minutu utakmice.To je bila prva zvanična utakmica novog trenera Brendana Rodžersa na klupi Seltika.Britanski mediji su u izveštajima sa meča naveli da je ovo "jedan od najmračnijih dana u istoriji Seltika", pošto ih je porazio "poluprofesionalni" klub sa Gibraltara.Bi-Bi-Si je naveo da će Rodžers morati da objasni ovako "jadnu igru" i rezultat protiv Linkoln Red Impsa.Fudbaleri Zrinjskog odigrali su na svom terenu nerešeno 1:1 sa Legijom iz Varšave.Legija je povela u 48. minutu golom Nemanje Nikolića, a gol za šampiona Bosne i Hercegovine postigao je Matija Katanec u 57. minutu.Rezultati večeras odigranih prvih utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona: Zrinjski - Legija 1:1 Dinamo Tbilisi - Alašket 2:0 Karabag - Dudelanž 2:0 Hapoel - Šerif 3:2 Bate - SJK 2:0 Linkoln - Seltik 1:0 TNS - APOEL 0:0 Valeta - Crvena zvezda 1:2 Salcburg - Liepaja 1:0 Vardar - Dinamo Zagreb 1:2 Revanš utakmice igraju se 19. i 20. jula.

22:10 - Mekilroj traži bolje testiranje na doping u golfuJedan od najboljih golfera sveta Rori Mekilroj zatražio je danas bolje testiranje na doping u golfu, pošto bi, kako je rekao, u sadašnjem režimu testiranja "mogao lako da se izvuče".Svetska anti doping agencija nedavno je saopštila da je 2014. godine izvršila 507 testova na golferima i da je pronašla osam pozitvinih rezultata."Ove godine su me samo jednom testirali i to sam dao uzorak urina. U testu urina ne možete baš da pronadjete HGH (hormon ljudskog rasta), što znači da bi mogao da uzmem HGH i da se izvučem", rekao je Mekilroj, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).Ove godine u Rio de Žaneiru golf će se posle 112 godina vratiti na Olimpijske igre."Ako se golf vraća na Olimpijske igre, onda moraju da se poboljšaju testiranja na doping. U proseku, testiraju nas četiri ili pet puta godišnje. To je malo u poredjenju sa drugim olimpijskim sportovima", dodao je dvadesetsedmogodišnji golfer. ; Mekilroj neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zbog straha od virusa zika.

21:12 -Spaleti: Toti još može da igraTrener fudbalera Rome Lučano Spaleti rekao je danas da bi legenda kluba Frančesko Toti mogao da nastavi karijeru i po završetku sezone 2016-2017.Toti, koji će u septembru napuniti 40 godina, prošlog meseca je postigao dogovor sa upravom Rome o novom jednogodišnjem ugovoru.Predsednik Rome Džejms Palota rekao je da će predstojeća sezona biti poslednja za Totija kao igrača, pošto će posle toga preuzeti jednu od funkcija u klubu.Spaleti je rekao da bi Toti mogao da igra dokle god želi."Palota može da priča šta hoće. Ali, Toti će prestati kada on to odluči. Mislim da to neće biti ove sezone. On može da prestane kad god želi i o tome ne možemo ni vi ni ja da odlučimo. Želite da Toti prestane ove godine, da ga uništite na psihičkom planu, da ga odvedete na turneju terena i muzeja. Ako nastavi da pravi dobru statistiku, on još može da igra", rekao je Spaleti, preneli su italijanski mediji.Toti je debitovao za Romu 4. septembra 1994. godine. Odigrao je 758 utakmica i najbolji je strelac u istoriji kluba sa 304 gola. Spaleti je naveo da će biti teško zameniti igrača sredine terena Miralema Pjanića, koji je ovog leta prešao u Juventus sa 32 miliona evra."On je kvalitetan, donosi dobre odluke na terenu. Ali, naš cilj je da ostanemo konkurentni sa Juventusom i ostalim klubovima iz vrha", rekao je Spaleti.

19:55 - Metjuz pobedio u 10. etapi Tur de FransaBiciklista ekipe Orika Majkl Metjuz pobedio je u današnjoj 10. etapi Tur de Fransa, u sprintu u samoj završnici.Metjuz je etapu završio vremenom od četiri sata, 22 minuta i 38 sekundi. On je bio jedan od vozača u grupi koja se odvojila tokom uspona do Port d'Anvalira, što je najviši uspon na Turu na 2.408 metara.Isti rezultat imali su drugoplasirani Peter Sagan iz Tinkofa, trećeplasirani Edvard Boason Hagen iz ekipe Dimenžn Dejta, kao i još dvojica biciklista.Metjuzu su mnogo pomogle kolege iz ekipe Deril Impej i Luk Darbridž. Sagan je devet kilometara pre kraja etape ubrzao i pokušao da ugrozi Australijanca, Impej mu je uzvratio, a zatim je Darbridž pokušao još jedan napad da izmori Sagana, pa je mala grupa vozača ostala u grupi sve do poslednjeg kilometra. Impej je zatim odlično postavio Metjuza koji je u sprintu osvojio prvo mesto.Australijanac je tako ostvario prvu etapnu pobedu u karijeri na Turu."Ovo je neverovatno. Bio sam blizu odustajanja od ove trke, pošto sam u poslednje dve godine imao dva teška pada. Mislio sam da ova trka možda nije za mene, ali danas mi se ostvario san. Darbridž i Impej su mi omogućili pobedu. Ne mogu rečima da objasnim šta su danas uradili za mene", rekao je Metjuz.Etapa dužine 197 kilometara vožena je od mesta u Andori Eskalde Engordani do Revela u južnoj Francuskoj.Kris Frum je zadržao žutu majicu vodećeg, iako je na cilj stigao u grupi vozača sa devet minuta i 39 sekundi zaostatka za Metjuzom. U generalnom plasmanu Frum ima 16 sekundi prednosti nad Adom Jejtsom, dok je treći Den Martin sa 19 sekundi zaostatka.Naredna, 11. etapa, dužine 162,5 kilometara, voziće se sutra od Karkasona do Monpeljea.

19:24 - Jefimova učestvuje na OI, Fina odbacila optužbe za dopingRuska plivačica Julija Jefimova takmičiće se na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je Medjunarodna plivačka federacija (Fina) odbacila optužbe protiv nje za doping, rekao je danas advokat četvorostruke svetske šampionke."Dobili smo zvaničan dopis od Fine pre sat vremena i sve optužbe su odbačene. Jefimova može da se takmiči i neće biti kažnjena", rekao je advokat Artem Pacev za agenciju R-Sport.U periodu od 15. februara do 5. marta Jefimova je pet puta testirana i u četiri uzorka pronadjen je meldonijum, supstanca koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih.Pozitivan je bio uzorak od 15. februara analiziran u Montrealu, kao i tri uzorka, uzeta 23. februara, 3. i 5. marta, koji su analizirani u Los Andjelesu. Uzorak, uzet 2. marta, a analiziran u Solt Lejk Sitiju, bio je negativan. Na osnovu toga Fina je ukinula suspenziju."Svi smo srećni zbog Julije. Ona će se priključiti ekipi u Riju 1. ili 2. avgusta", rekao je Pacev.Meldonijum je postao svetski poznat početkom marta, kada je ruska teniserka Marija Šarapova objavila da su njeni doping rezultati bili pozitivni na tu supstancu na Australijan openu u januaru. Meldonijum se koristi kod bolesti srca i povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema.

18:37 - Kakav dan za Barsu, dovela dvojicu francuskih reprezentativacaTek pošto je saopštila da štoper Samjuel Umtiti stiže na "Nou Kamp" iz Liona u transferu vrednom 25 miliona evra, Barselona je završila još jedan posao. Konkurenciju u timu Luisa Enrikea za poziciju levog beka pojačaće još jedan francuski reprezentativac Lukas Dinje. To je objavila katalonska stanica TV3 koja gotovo nikad ne greši kad su u pitanju vesti iz Barselone. Prvak Španije će PSŽ-u platiti između 12 i 16 miliona evra za ovaj transfer. Dinje je prošlu sezonu proveo u Romi kao pozajmljen igrač "svetaca".Levog beka u Barsi igra Đordi Alba.

18:16 - Kontador propušta Olimpijske igre zbog povrede i bolestiŠpanski biciklista Alberto Kontador neće se takmičiti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zbog povreda i bolesti zbog kojih je odustao od učešća na Tur de Fransu."Učešće u Riju je praktično isključeno. Nije pitanje da li ću se oporaviti, već da li bi mogao da se takmičim u najboljem stanju", rekao je Kontador.Dvostruki pobednik Tura rekao je da se nada da će se oporaviti za špansku Vueltu, koja počinje 20. avgusta."Propuštanje Olimpijskih igara je veliki udarac za mene, pošto mi je to bio drugi cilj, posle osvajanja Tura", dodao je tridesettrogodišnji Kontador.On se povukao sa Tura u nedelju tokom devete etape zbog groznice. On je pao sa bicikla u prve dve etape i napravio veliki zaostatak za vodećima.Takmičenje u biciklizmu na Igrama u Riju počinju 6. avgusta.

17:33 - Aleksandra Krunić izgubila na startu tunira u BukureštuSrpska teniserka Aleksandra Krunić poražena je u prvom kolu turnira u Bukureštu od Italijanke Sare Erani 3:6, 2.6. Meč je trajao samo sat vremena. Erani je u oba seta brzo dolazila do dva brejka prednosti. Aleksandra je u prvom uspela da uzvrati jednom, ali više od toga nije mogla, pa se Italijanka zasluženo našla u drugom kolu.

17:00 - Konte hoće AndersonaBrazilac Felipe Anderson želi da napusto Lacio. Sjajni ofanzivni vezista je i tokom prethodnih prelaznih rokova bio meta velikih klubova, ali su Rimljani uspevali da ga zadrže. Sada ga u svojim redovima želi Čelsi, a novi trener Antonio Konte posebno insistira na dovođenju Andersona.

16:09 - Burusis novi košarkaš PanatinaikosaGrčki košarkaš Janis Burusis vratio se u domovinu i potpisao dvogodišnji ugovor sa Panatinaikosom, saopšteno je na sajtu kluba.Uprkos tome što uskoro puni 33 godine, Burusis će narednog leta imati opciju da ode u NBA ligu ukoliko dobije ponudu.Snažni centar je u Grčkoj igrao za gradske rivale "zelenih" Olimpijakos i AEK, kao i za Barselonu, milanski Armani i Real Madrid.Prošlu sezonu proveo je u Laboral Kući i bio jedan od najzaslužnijih za plasman na fajnal-for Evrolige.

15:22 - Umtiti pojačao Barselonu za 25 miliona evraFrancuski fudbalski reprezentativac Samjuel Umtiti napustio je Lion i pojačao Barselonu, saopštio je katalonski klub.Umtiti, koji igra na poziciji štopera i levog beka, potpisaće petogodišnju saradnju sa šampionom Španije kada prođe lekarske preglede.Barselona je za transfer Lionu platila 25 miliona evra i u ugovor Umtitija unela klauzulu od 60 miliona.Umtiti je prošao sve mlađe kategorije Liona i za prvi tim odigrao 170 utakmica, uz pet golova.On je naknadno uvršten u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo, nakon povrede Žeremija Matijea, a odigrao je tri utakmice na turniru.

14:31 - Vermalen želi da pređe u Vest HemFudbaler Barselone Tomas Vermalen ima veliku želju da se vrati u Premijer ligu ovog leta i pojača Vest Hem.Do sada je na adresu Katalonaca jedina konkretna ponuda za Vermalena stigla iz Rome, ali igrač čeka ponudu londonskog kluba, koji bi trebalo da iznosi oko 12 miliona evra.Vermalen je tokom karijere nastupao za Ajaks, RKC Valvajk i Arsenal, pre nego što je u avgustu 2014. stigao na Kamp Nou.Od dolaska u Barselonu imao je velike probleme sa povredama, pa je do sada Katalonce upisao samo 21 nastup uz jedan pogodak i osvojio dve Primere, dva Kupa Kralja, Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.Za reprezentaciju Belgije nastupao je na 58 mečeva i postigao je jedan gol.

14:02 - Lešnjak: Čeka nas težak zadatak protiv VideotonaTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je danas da njegova ekipa ove sezone u Ligi Evropa želi da načini korak više, ali je istakao da ih protiv madjarskog Videotona čeka težak zadatak."Želimo da napravimo korak više, jer je to za klub dobro, ali znamo da nas protiv Videotona čeka težak zadatak. Trebalo bi da iskoristimo ovu šansu i izborimo plasman u treće kolo, ali videćemo kako će se sve to završiti jer su Madjari na veoma dobrom putu... Setite se kako smo pre pet-šest godina pričali o Belgijancima i Švajcarcima, vidite gde su sad oni", rekao je Lešnjak na konferenci za novinare.Fudbalere Čukaričkog u četvrtak očekuje prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa protiv madjarskog Videotona."U odnosu na Ordabasi, Videoton je individualno malo kvalitetniji tim, a i timski izgledaju bolje na terenu od Kazahstanaca. Specifično je što igraju izuzetno agresivno, imaju dva madjarska reprezentativca, Danko Lazović je nedavno potpisao za njih... Igraju jako dobro na svom terenu, ali bitno je da mi postignemo gol, jer će nam taj gol mnogo olakšati posao u revanšu", rekao je Lešnjak.Trener Čukaričkog je naveo da mu je drago što će meč u Madjarskoj biti odigran pred punim stadionu u Felčutu, iako bi to za njegovu ekipu moglo da bude otežavajuća okolnost.Lešnjak je rekao da su svi igrači spremni za predstojeću utakmicu.Fudbaler Čukaričkog Djordje Djurić rekao je da se njegova ekipa neće bratiti protiv Videota jer želi da ostvari što bolji rezultat pred revanš u Beogradu."Očekuje nas težak meč protiv Videotona, ulogu favorita bih prepustio njima, ali mi se nećemo braniti jer želimo što bolji rezultat pred revanš", rekao je Djurić.Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa igra se u četvrtak od 20.30 u Felčutu.

13:37 - Đoković i Travančić pojačali FK Novi PazarFudbalski klub Novi Pazar dogovorio je jednogodišnju saradnju sa napadačem Aleksandrom Đokovićem, dok je nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovone Anid Travančić pojačao vezni red tog superligaša, objavljeno je danas."Osećam se kao domaćin, s obzirom da sam iz Kosovske Mitrovice. Često sam igrao protiv Pazara, drago mi je što smo sada na istoj strani. Rano je za prognoze, pripreme su u toku i noge su teške, ali verujem da ćemo igrati dobar fudbal", rekao je Đoković novinarima. ; ; ; ; Taj 24-godišnji fudbaler prošao je Partizanovu omladinsku školu, a u Novi Pazar je stigao iz lučanske Mladosti.Ranije je nastupao za Napredak, Bežaniju, Los Andjeles Galaksi, Hapoel Ramat Hašaron i Teleoptik, kao i za selekciju Srbije do 19 godina.Travančić (22) je rekao da je napravio kratku pauzu u karijeri i da očekuje uspešan povratak na teren."Razočarao sam se u menadžere, klubove i priče, uspeo sam da ih se oslobodim i vraćam se u život. U Srbiji se pruža šansa mladim igračima, koji mogu nešto napraviti. Nadam se da ćemo se dobro spremiti za start šampionata", kazao je Travančić.On je prethodno bio član Proletera iz Teslića, a igrao je i za TOŠK iz Tešnja, Sarajevo, Čelik, kao i za omladinske ekipe zagrebačke Lokomotive, Hajduka i ; Zagreba.

13:04 - Musa: Ne osećam pritisak, samo želim da postižem goloveFudbaler Lestera Ahmed Musa rekao je danas da ne oseća pritisak zbog novca koji je šampion Premijer lige izdvojio za njega i dodao da mu je želja da postigne što više golova.Musa je Lester stigao iz moskovskog CSKA za oko 16 miliona funti, što je najveća svota novca koju je taj klub izdvojio za nekog igrača.Novinare je, upravo zbog te cifre, zanimalo da li oseća pritisak."Nikada nisam osećao pritisak, neće ni u Lesteru biti drugačije. Nema razloga da osećam pritisak... Volim da postižem golove, postizao sam ih u svakom klubu u kom sam do sad igrao. To mi je cilj i Lesteru. Nadam se da ću ih dati što više i da ću da pomoći timu", rekao je Musa za lokalne medije.Musa je za CSKA igrao od 2012. godine i od tada je odigrao 168 utakmica i postigao 54 gola. Za reprezentaciju Nigerije je debitovao 2010. godine, upisao je 58 nastupa za nacionalnu selekciju i postigao 11 golova.

12:38 - Runi: Najvažnija stvar koju će doneti Murinjo je njegovo iskustvoKapiten fudbalskog kluba Mančester junajted Vejn Runi rekao je je najvažnija stvar koju će novi trener Žoze Murinjo doneti na Old Traford biti njegovo iskustvo."Uvek sam ga poštovao i kao čoveka i kao trenera. On je dobar čovek i jedan od najuspešnijih menadžera svih vremena", rekao je Runi za klupski magazin.Runi je naveo da je uvek bilo teško igrati protiv ekipa koje je sa klupe predvodio portugalski stručnjk."Igrao sam poslednjih godina protiv dosta ekipa koje je predvodio Murinjo i nikad nije bilo lako, tako da mislim da to sve govori. Njegove timove je uvek bilo teško pobediti, taktički su uvek disciplinovani i, što je najvažnije, uspešni", rekao je Runi."On će sve te kvalitete doneti, siguran sam da će imati nove ideje, ali najvažnije će biti njegovo iskustvo. Vodio je dosta uspešnih klubova tokom karijere i svo to iskustvo će biti od vitalnog značaja", dodao je kapiten Junajteda.

12:05 - Brus: Hal je zainteresovan za Robson-KanuaTrener engleskog premijerligaša Hal sitija Stiv Brus otkrio je danas da taj fudbalski klub želi da angažuje reprezentativca Velsa Hala Robson-Kanua.Reding na kraju prošle sezone nije Robson-Kanuu ponudio novi ugovor, ali je on svojim nastupima na Evropskom prvenstvu privukao pažnju velikog broja klubova.Jedan od tih klubova je i Hal."Da li imamo nameru da mu ponudimo ugovor? Da. Videćemo se sa njim u narednih nekoliko dana. Znamo da imamo konkurenciju, videćemo šta ćemo da uradimo", rekao je Brus za Bi-Bi-Si.

11:31 - Arsenal nudi 65 miliona evra i Žirua za IguainaArsenal je spreman da ponudi 65 miliona evra i Olivijea Žirua za transfer najboljeg fudbalera Napolija Gonzala Iguaina, prenosi Bi Bi Si.Predsednik italijanskog kluba Aurelio De Laurentis pustio bi Iguaina u Englesku, ali ne ispod 94 miliona evra, koliko iznosi izlazna klauzula u njegovom ugovoru.Za odličnog Argentinca, strelca čak 34 golova u Seriji A prošle sezone, zainteresovani su još Vest Hem, Juventus i Čelsi, ali De Laurentis nema nameru da pojačava konkrentski klub iz Torina.Juventus je već obavio razgovore sa ocem i bratom Iguaina, ali problem predstavlja tvrd stav kontroverznog De Laurentisa.Iguain je 2013. godine prešao u Napilj iz madridskog Reala i do sada postigao 91 gol na 146 utakmica.

11:10 - Vest Hem: Paje nije na prodajuKoopredsednik Vest Hema Dejvid Gold rekao je danas da francuski fudbaler Dmitri Paje nije na prodaju.Paje je u Vest Hem došao 2015. godine iz Marseja i imao je odličnu prvu sezonu u Premijer ligi, pošto je postigao 12 golova i upisao 15 asistancija. Nakon toga, Paje je proglašen za najkorisnijeg fudbaler Evropskog prvenstva.Francuski fudbaler je zbog dobrih partija mnogih velikih klubova poput Čelsija, Mančester sitija i Pari Sen Žermena.Gold je u izjavi za radio Bi-Bi-Si rekao da Vest Hem neće čak ni saslušati ponude manje od 50 miliona funti za Pajea."Mi nećemo ni saslušati ponude manje od 50 miliona evra... Paje je važan za nas, tim se gradi oko njega. On nije na prodaju", rekao je Gold.Na pitanje kako Vest Hem može da zadržio Pejea, Gold je odgovorio: "Učiniš ga srećnim"."Paje je živi Londonu s porodicom, navijači ga obožavaju, idemo na Olimpijski stadion... Mi smo uradili sve što mogli da uradimo. Nadamo se da će to biti dovoljno", rekao je Gold.

10:48 - Sud odbacio žalbu Džonsona na zatvorsku kaznuNekadašnjem engleskom fudbalskom reprezentativcu Adamu Džonsonu odbačena je žalba na kaznu od šest godina zatvora zbog seks afere sa maloletnicom, saopštila je njegova sestra Faje."Razočarana sam da je sudija odbacio žalbu mog brata. Uverena sam da me takve stvari čine još jačom i nikada neću odustati", napisala je Faje Džonson na svom Tviter profilu.Sud u Bretfordu je u bivšeg krilnog fudbalera Sanderlenda i Mančester Sitija u martu proglasio krivim posle prisnih odnosa sa 15-godišnjom devojčicom.Džonson je priznao da je malotenicu navodio na seksualne aktivnosti, ali demantovao da je do istih došlo.Zbog tog skandala dobio je otkaz u Sanderlendu, a tokom karijere igrao je još za Njukasl, Midlzboro, Lids i Votford.Za reprezentaciju Engleske odigrao je 12 utakmica i dao dva gola.

10:23 - Lafajet prešao u UnikahuBivši košarkaš Partizana Oliver Lafajet pojačao je Unikahu, potvrdio je danas klub iz Malage.Lafajet je prošlu sezonu proveo u milanskom Armaniju, dok je sa španskim timom potpisao jednogodišnji ugovor.Ovaj 32-godišnji Amerikanac evropsku karijeru počeo je 2010. godine kada je iz Bostona došao u Partizan, ali je napustio crno-bele posle samo mesec dana.Potom je igrao za Makabi Ašdod, Prokom, Efes, Žalgiris, Valensiju i Olimpijakos. Osvajao je titule prvaka u Litvaniji, Grčkoj i Italiji, dok sa Valensijom ima trofej Evrokupa.Bio je član reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Španiji.

09:48 - Vanda Nara šalje Ikardija u Atletiko?Kapiten fudbalera Intera Mauro Ikardi nezadovoljan je jer mu klub nije ponudio povećanje plate i želi da pređe u madridski Atletiko, prenosi Gazeta delo Sport.Kako se navodi, njegova žena i agent Vanda Nara kritikovala je čelnike kluba da Ikardi ne zarađuje proporcijalno učinku na terenu i pokušaće da iskoristi prijateljske veze sa zemljakom i trenerom Atletika Dijegom Simeoneom kako bi se realizovao transfer.Ikardi je prošlog leta produžio ugovor do 2019. godine i postao najplaćenijni igrač ekipe sa godišnjom zaradom od 3,2 miliona evra.Ovaj 23-godišnji napadač prošle sezone je sa 16 golova u Seriji A bio najboljih strelac Intera, za koji nastupa od 2013. godine.

09:11 - Murinjo: Pobeđivao sam na Old Trafordu, zašto ne bih opet?Novi menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo izjavio je danas da klubu želi da vrati stari sjaj i napadne trofeje već u prvoj sezoni od dolaska.Murinjo je na čuvenom "Teatru snova" imao mnogo uspeha, slaveći sa Portom, Čelsijem i Real Madridom, zbog čega veruje da će nastaviti tradiciju, sada u ulozi domaćina."Prvi put kada sam bio na tom stadionu osećao sam se kao da sanjam. Preko Old Traforda sam osvojio Ligu šampiona sa Portom, golom u poslednjim minutima i ispisao istoriju svoje zemlje. Trijumfovao sam sa Portom, Čelsijem i Realom, zašto ne bih i sa Junajtedom pred svojim navijačima?", rekao je Murinjo, a prenosi Dejli Mejl.Portugalski stručnjak već je počeo sa rekonstrukcijom tima, doveo je Zlatana Ibrahimovića, Henrika Mhtarijana i Erika Bailija, ali se na njima sigurno neće zaustaviti.

08:19 - Zvezda počinje kvalifikacije za Ligu šampionaFudbaleri Crvene zvezde igraju večeras sa Valetom, utakmicu kojom će početi kvalifikacije za Ligu šampiona.Šampion Srbije će večeras od 20 časova igrati na gostujućem terenu protiv Valete u mestu Paola na Malti, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za najelitnije evropsko klupsko takmičenje.Ekipa je na Maltu doputovala u ponedeljak tokom dana u dobrom raspoloženju, a predveče je trenirala na stadionu na kom će se igrati utakmica.Za Zvezdu bi utakmicu trebalo da počnu Damir Kahriman, Miloš Cvetković, Aleksandar Luković, Tomas Fibel, Luis Ibanjes, Mičel Donald, Damjan Le Talek, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić, Aleksandar Katai i Ugo Vijeira.Trener Miodrag Božović najavio je da će pojačanja crveno-belih u letnjem prelaznom roku Džon Ruis i Pablo Mouče sigurno ući u igru u drugom poluvremenu.Veliku pažnju na Malti izazvala je cena ulaznica. Domaćin je odredio da ulaz za decu košta evro, za članove kluba 15, a za sve ostale 50 evra.Stadion Hibernijansa, na kom će se igrati utakmica, ima kapacitet 2.968 mesta.Zvezda će na putu do Lige šampiona imati tri prepreke. Valeta ne bi trebalo da predstavlja veći problem, a crveno-beli će ako prodju imati još dva rivala, ali u trećem i četvrtom kolu neće biti nosioci.Revanš sa Valetom igraće se sledećeg utorka u Beogradu.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track