BLOG UŽIVO, VIDEO Grujić: Ostvario mi se san
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Grujić: Ostvario mi se san

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:10 - Baka otkrio da ima ponude brojnih evropskih klubovaFudbaler Milana Karlos Baka rekao je danas da je veliki broj klubova iz cele Evrope zainteresovano za njegov potpis."Moja budućnost je u božijim rukama. Svi znaju da imam četvorogodišnji ugovor s Milanom. Imam ponude klubova iz Engleske, Španije, Italije, Francuske i Nemačke. Nije lako doneti odluku", rekao je Baka za španski AS.Baka je dodao da je njegov agent razgovarao i sa predstavnicima tih klubovima i sa predstavnicima Milana."Imamo vremena, mirni smo", rekao je kolumbijski fudbaler i naveo da Liga šampiona može da bude glavni faktor u donošenju odluke.Baka je u Milan došao prošle godine iz Sevilje, a mediji ga povezuju sa Vest Hemom, Romom, Atletiko Madridom.Milan je prošlu sezonu u Seriji A završio na sedmom mestu na tabeli i tako ostao bez nastupa u evropskim takmičenjima.

22:40 - Lalatović: Trebalo je ubedljivije, zaslužujemo da idemo daljeTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da mu je žao što njegova ekipa nije dala više od jednog gola Konas Kiju i da očekuje plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa."Dominirali smo, izgarali svih 90 minuta. Žao mi je što nismo ubedljivije pobedili jer smo to apsolutno zaslužili. Imali smo nekoliko velikih šansi koje smo morali da iskoristimo. Da smo ih 'otvorili' na vreme, bilo bi pitanje koliko ćemo golova dati. Po kvalitetu, zaslužujemo treće kolo", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice u Novom Sadu.Vojvodina je sa 1:0 pobedila Konas Ki u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.Novosadski klub je bio dominantan i imao nekoliko izglednih prilika da zabeleže ubedljivu pobedu. Gosti iz Velsa su se branili celu utakmicu i često odugovlačili."Samo posed lopte i šutevi u gol govore o našoj želji da pobedimo. Želeli smo da dominiramo i zadovoljimo publiku sa tri-četiri gola razlike. Nismo uspeli jer je teško igrati protiv ekipe koja gaji ovakav stil", kazao je Lalatović.On je dodao da je stil igre Konas Kija nepoznanica za njega."Taj stil igre je meni nepoznanica, fudbal shvatam drugačije. To je ostrvski fudbal, nemam ništa protiv. Jako je teško probiti formaciju 4-6-0. Imaćemo svoje šanse u Velsu. Oni su dobar tim, nadaju se prolasku i nadam se da će tamo hteti više da igraju, a mi da imamo više prostora", rekao je Lalatović.Trener Konas Kija Endru Morison rekao je da je njegov tim i dalje u igri za plasman u narednu rundu."Znali smo kako će biti teško, Vojvodina je najbolja ekipa protiv koje sam vodio tim. Imali smo plan igre i držali ga se, nije bilo smisla da igramo otvoreno. Kada igrate protiv ovakvog tima, možete da odete kući sa šest ili sedam golova u mreži, da budete razbijeni. I dalje smo u igri, veoma sam ponosan na svoj tim", rekao je Morison.Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Velsu.

21:21 - Mlađi junior Elzan Bibić prvak Evrope na 3.000 metaraReprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 3.000 metara na Evropskom prvenstvu za mladje juniore u Tbilisiju, u Gruziji.Ovaj 17-godišnji Novopazarac ubedljivo je pobedio u konkurenciji 19 atletičara vremenom od osam minuta, devet sekundi i šest stotinki.Drigo mesto zauzeo je Anas Mahbub el Hamduini iz Španije sa 8:20,20 minuta, a treće Rumun Adrijan Garčea rezultatom 8:20,94.Bibićev lični rekord na 3.000 metara iznosi 8:01,90 minuta i to je najbolje ovogodišnje ostvarenje na svetu u uzrastu do 18 godina i četvrto u konkurenciji takmičara do 20 godina starosti.Elzan Bibić će već sutra od 10.45 po vremenu u Tbilisiju, odnosno 8.45 po srednjeevropskom, trčati u kvalifikacijama na 800 metara.

20:33 - Peroti: Roma može do SkudetaFudbaler Rome Dijego Peroti rekao je danas da će njegova ekipa biti ozbiljan kandidat za osvajanje titule u Seriji A naredne sezone.Roma je prošlu sezonu završila na trećem mestu, ali je od dolaska Lučana Spaletija u januaru izgubila samo jednu utakmicu u italijanskom šampionatu."Očekujem da ćemo biti ozbiljni kandidati za Skudeto, s obzirom kako smo završili prošlu sezonu. Ovaj tim je sposoban za to. Možemo da se borimo sa Juventusom, Interom, Milanom i bilo kojim drugim timom za prvo mesto. Imam poverenja u saigrače", rekao je Peroti za italijanske medije.Nova sezona u Seriji A počinje 21. avgusta.

20:08 - Benatija na pozajmici u JuventusuMarokanski fudbaler Mehdi Benatija napustio je Bajern i samo ga lekarski pregledi dele od prelaska na jednogodišnju pozajmicu u Juventus, saopštio je danas šampion Italije.Juventus će na kraju sezone imati opciju da otkupi kompletan ugovor Benatije za 20 miliona evra.Benatija se vraća u Seriju A, gde je sa velikim uspehom igrao za Udineze i Romu, odakle je 2014. godine prešao u Bajern za 26 miliona evra.Ovaj 29-godišnji štoper imao je velikih problema sa povredama u Minhenu, ali je za dve sezone uspeo da odigrao 43 utakmice i postigne tri gola.

19:35 - Škrtel potpisao za FenerbahčeDosadašnji fudbaler Liverpula Martin Škrtel potpisao je danas ugovor sa turskim Fenerbahčeom.Kako su preneli britanski mediji, Škrtel je prošao lekarske preglede, dogovorio se oko ličnih uslova i potpisao je ugovor vredan 5,5 miliona funti.Fenerbahče je na društvenim mrežama objavio da je 31-godišnji defanzivac došao u klub, ali nije naveo detalje.Škrtel je posle osam godina napustio Liverpul, za koji je odigrao 320 utakmica i osvojio Liga kup 2012. godine.On je prošle sezone odigrao 27 utakmica, najmanje mečeva u jednoj sezoni otkako je došao na Enfild.

19:04 - Grujić: Ostvario mi se sanSrpski fudbaler Marko Grujić imao je sjajan debi u dresu Liverpula. Na prijateljskoj utakmici sa Flitvudom, koju su "crveni" dobili rezultatom 5:0, postigao je gol, pogodio je prečku, a nad njim je napravljen i penal."Ostvario mi se san, veoma sam srećan i ponosan. Kada sam došao ovde, samo sam hteo da budem sa ovim momcima. Trener mi je dao priliku da igram u startnih 11 i ja sam je iskoristio", rekao je Grujić.I trener Jirgen Klop je nahvalio srpskog internacionalca. Više o tome pročitajte OVDE.

18:37 - Frum zadržao žutu majicu, etapu obeležio bizaran udesBritanac Kris Frum zadržao je žutu majicu uprkos bizarnom udesu tokom današnje 12. etape Tur de Fransa, u kojoj je nekoliko biciklista palo, a ukupni lider trke je deonicu završio trčeći.Pobednik etape je Tomas De Gent, ali deonicu je obeležio udes u samom finišu. Deonica je skraćena za šest kilometara zbog jakog vetra.Frum je na padinama Mon Vantua vodio bitku sa Ričijem Portom i Baukeom Molemom, kao i Nairom Kvintanom, a onda su biciklisti naleteli na motocikl koji je snimao trku.Na snimku se vide vozači kako prolaze kroz kordon ljudi, koji su praktično bili na stazi, a onda je Port udario u motocikl, a onda u njega i Frum i Molema. Motor je morao da stane zbog gledalaca na stazi.Molema je nastavio da vozi, a Frum je probao da trči sa biciklom koji je bio previše oštećen da bi ga vozio. On je potom ostavio bicikl i probao da trči sam. Tada su ga pretekli i Adam Jejts i Nairo Kvintana.Britanac se potom zaustavio i sačekao neutralni servis da dobije novi bicikl, da bi onda opet stao da uzme novi bicikl od svog tima Skaj, sa šest minuta i 45 sekundi manje od pobednika deonice Tomasa De Genta.Dugo posle trke nije se znao konačni poredak, niti da li će biti priznati rezultati iz finiša, pošto je greška bila "mehanička", odnosno za nju su krivi organizatori."Ljudi su jednostavno stajali na putu, a motocikl se zaustavio tačno ispred mene, tako da nisam imao kud. Sledeće sekunde sam se nalazio preko motora. Kris mi je bio na točku i udario je tačno u mene... U jednom trenutku smo imali 23 sekunde prednosti, a u sledećem su svi bili ispred nas zbog nečeg tako blesavog", rekao je Port.

18:05 - UEFA: EVRO 2016 prošao bez sumnji u nameštanje i nedozvoljeno klađenjeEvropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da je Evropsko prvenstvo u Francuskoj proteklo bez ijedne sumnje u nameštanje utakmica i nedozvoljeno kladjenje.Uefa je navela da je pre Evropskog prvenstva u Francuskoj, održanog od 10. juna do 10. jula, uvela niz mera kako bi suzbila bilo kakvu zabrinutost oko neregularnosti.Sudijama su tokom radionica pre turnira date smernice da im pomognu u suočavanju sa potencijalnim problemima, uključujući i mogući kontakt sa osobama u pokušajima da se nameste utakmice. Slične smernice dobili su i svi učesnici turnira pre dolaska u Francusku, dok je Uefa preko svog sistema za praćenje i otkrivanje prevara kod kladjenja proveravala nepravilnosti."Nisu se pojavile sumnje za bilo koju od 51 utakmice na turniru u Francuskoj. Veoma smo zadovoljni ishodom našeg programa koji je prvi put primenjen na Evropskom prvenstvu. U tesnoj saradnji sa francuskom policijom i ostalim zainteresovanim stranama, imali smo siguran fudbalski turnir, u smislu kladjenja. Analiza koju je sprovela posebna radna grupe Uefe pokazala je da su utakmice na Evropskom prvenstvu protekle bez ikakvih problema po pitanju integriteta", navodi se u saopštenju Uefe.Fudbalska reprezentacija Portugala osvojila je Evropsko prvenstvo pošto je posle produžetaka pobedila domaćina Francusku sa 1:0.

17:42 - Konte: Teri će uvek biti kapiten ČelsijaNovi trener Čelsija Antonio Konte rekao je danas da će Džon Teri uvek biti kapiten tog fudbalskog kluba, zbog uticaja koji ima na terenu i van njega.Konte se danas obratio medijima prvi put kao trener Čelsija, pošto je preuzeo ekipu po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj, gde je njegov dosadašnji tim, reprezentacija Italije eliminisana u četvrtfinalu.Posle brojnih spekulacija o odlasku sa Stamford Bridža, dugogodišnji kapiten Čelsija Teri produžio je u maju ugovor na godinu dana."Džon Teri je potpisao ugovor kao igrač, a ne za neku drugu ulogu. On je kapiten ovog tima i sjajan igrač, sa jakom ličnošću i harizmom. Želim da razgovaram sa njim pošto on poznaje duh kluba. On je važan igrač, a svi fudbaleri znaju da na treningu, na terenu, biram startnih 11 igrača", rekao je Konte, preneli su britanski mediji."Džon Teri je kapiten, kada igra i kada ne igra. On je uvek kapiten", dodao je bivši trener Juventusa.Teri je produžio ugovor samo šest nedelja pošto je Konte imenovan za trenera "plavaca", a četrdesetšestogodišnji Italijan rekao je da je i on učestvovao u odluci."Džon Teri je za mene važan igrač, za navijače, za klub. Svi zajedno donosimo odluke, drago mi je što je potpisao novi ugovor sa Čelsijem", rekao je Konte.

17:08 - Ajon ostaje u Realu do 2019.Meksički košarkaš Gustavo Ajon produžio je danas ugovor sa Real Madridom do 2019. godine, saopštio je španski klub.Ajon je u Real stigao 2014. godine iz NBA lige, iz Atlante.On je za Real do sada odigrao 146 utakmica, a sa "kraljevskim" klubom osvojio je jedan trofej u Evroligi, dva puta je bio prvak Španije, a osvojio je i dva nacionalna kupa.Ajon je u karijeri još igrao za Milvoki, Orlando, Nju Orleans, Fuenlabradu, Tenerife i Iljeskas.

16:32 - Tim Kejhil se vraća u Australiju Fudbaler Hangžu grintauna Tim Kejhil dogovorio se o uslovima prelaska u Melburn siti, preneli su australijski mediji. Izvršni direktor Fudbalskog saveza Australije (FFA) saopštio je da pregovori sa bivšim fudbalerom Evertona dobro napreduju."Razgovarao sam sa menadžerom Tima Kejhila. Nije prikladno da kažem nešto više, ali odvijaju se pozitivni razgovori. Želeli bismo da Tim igra u australijskoj ligi, verujem da je sada pravo vreme u njegovoj karijeri", rekao je izvršni direktor FFA Dejvid Gelop. Kejhil je u februaru potpisao ugovor sa Hangžuom, kineski klub je ponudio produženje saradnje do 2018. godine, ali je tridesetšestogodišnji napadač odbio ponudu. Kejhil je karijeru počeo u Sidneju, igrao je još za Milvol, Everton i Njujork Redbuls. Za reprezentaciju Australije debitovao je 2004. godine i do sada je odigrao 91 utakmicu i postigao rekordnih 47 golova.

15:57 - Dešon Tomas pojačao EfesNekadašnji košarkaš Barselone Amerikanac Dešon Tomas pojačao je Efes, potvrdio je turski klub. Tomas je sa Efesom potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu. On je diplomirao na Univerzitetu Ohajo, a kao 58. pika u drugoj rundi drafta 2013. godine izabrao San Antonio.Evropsku karijeru započeo je u Nanteru, iz kojeg je prešao u Barselonu, dok u Efes stize iz Ostin Sparsa – filijale San Antonio Sparsa. Prošle sezone u NDBL ligi prosečno je beležio 14,7 poena, 6,2 skoka i 2,2 asistencije po meču.

15:05 - Lukas Digne potpisao za BarselonuNekadašnji fudbaler PSŽ-a, Lukas Digne potpisao je ugovor sa Barselonom vredan 14 milona funti. Povremeni francuski reprezentativac zvanično je i predtavljen navijačima, a na konferenciji za medije pojavio se sa zaštitinom maskom na licu. Fudbaler koji igra na poziciji levog krila, treće je pojačanje Katalonaca za ovu sezonu.

14:54 - De Bjazi zainteresovan za posao selektora EngleskeSelektor fudbalske reprezentacije Albanije Djani De Bjazi rekao je da bi sa selekcijom Engleske mogao da napravi dobre rezultate. "Počastovan sam što bi moje ime moglo da se povezuje sa reprezentacijom Engleske. Fudbaleri imaju talenat i kvalitet koji bi trebalo ponovo otkriti, na odgovarajući način. Posao selektora Engleske bila bi prilika koja se ne odbija. Uveren sam, i sa mnogo poniznosti kažem, da bismo zajedno mogli da ostvarimo sjajne rezultate", rekao je De Bjazi. Fudbalski savez Engleske (FA) traži novog selektora, posle ostavke Roja Hodžsona i poraza od Islanda u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Britanski mediji preneli su da je trener Sanderlenda Sem Alardajs najozbiljniji kandidat za selektora Engleske i da su pregovori u toku. De Bjazi je tokom većeg dela karijere predvodio italijanske klubove, a reprezentaciju Albanije preuzeo je 2011. godine. Albanija se na Evropskom prvenstvu takmičila u Grupi A sa domaćinom Francuskom, Švajcarskom i Rumunijom. Izgubila je od Švajcarske (0:1) i Francuske (2:0), a pobedila Rumuniju (1:0) i takmičenje u grupnoj fazi završila na trećem mestu.

14:26 - Čaušić prešao u OsasunuNekadašnji mladi reprezentativac Srbije Goran Čaušić pojačao je Osasunu, potvrdio je španski klub.Čaušić je sa Osasunom potpisao dvogodišnji ugovor, a u Španiju stiže kao slobodan igrač, pošto je raskinuo ugovor sa turskim Eskišehirom.Tokom karijere 24-godišnji vezista nastupao je i za Crvenu zvezdu, Sopot i Rad iz kojeg je otišao u Eskišehir, a igrao je i na pozajmici u Manisi.Za mladu reprezentaciju odigrao je 10 utakmica i postigao jedan gol.

13:55 - Dešon Tomas pojačao EfesNekadašnji košarkaš Barselone Amerikanac Dešon Tomas pojačao je Anadolu Efes, potvrdio je danas turski klub.Tomas je sa Efesom potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu.Tomas je diplomirao na Univerzitetu Ohajo, a kao 58. pika u drugoj rundi drafta 2013. godine izabrao San Antonio.Evropsku karijeru započeo je u Nanteru, iz kojeg je prešao u Barselonu, dok u Efes stize iz Ostin Sparsa - filijale San Antonio Sparsa.Prošle sezone u NDBL ligi prosečno je beležio 14,7 poena, 6,2 skoka i 2,2 asistencije po meču.

13:06 - Mančester junajted zainteresovan za Renata SančesaUprava fudbalskog kluba Mančester junajted pitala je kolege iz Bajerna za visinu obeštećenja za njihovog igrača Renata Sančesa. Mančester junajted je početkom godine želeo da dovede osamnaestogodišnjeg Renat, ali je Bajern bio brži i kupio ga od Benfike za 45 miliona evra. Sančes je u maju potpisao petogodišnji ugovor sa minhenskim klubom. Kako je preneo Dejli Rekord, novi trener Junajteda Žoze Murinjo želi da zna koliko je obeštećenje za Sančesa, koji je dobro igrao za Portugal ovog leta i pomogao mu da osvoji Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Kako se navodi, Murinjo je ljut što je Junajted propustio priliku da kupi Sančesa pre nego što se Bajern umešao u pregovore sa Benfikom. Murinjo ovog leta želi da dovede Old Traford i fudbalera Juventusa Pola Pogbu.

12:58 - Raduljica prelazi u ArmaniSrpski košarkaš Miroslav Raduljica potpisaće dvogodišnji ugovor sa italijanskim Armanijem. Kako prenose italijanski mediji Raduljica će imati opciju odlaska u NBA posle prve sezone, s obzirom na to da je zbog ponude iz Milana odbio neke ponude iz SAD. Raduljica je prošle sezone prosečno beležio 13,7 poena uz 4,4 skoka u Panatinaikosu, a tokom karijere igrao je i za FMP, Borac, Efes, Albu, Partizan, Azovmaš, Milvoki, Šandong i Minesotu. Sa selekcijom Srbije ima osvojene četiri zlatne medalje u mlađim kategorijama, dok je sa seniorskim timom stigao do srebra na Evropskom prvenstvu 2009. i Svetskom prvenstvu 2014. godine.

12:49 - Raul: Želeo sam da završim karijeru u RealuLegendarni španski fudbaler Raul Gonzales rekao je da je želeo da završi karijeru u Real Madridu i da očekuje da će se za nekoliko godina vratiti u taj klub.Bivši kapiten Reala Raul smatra se jednim od najboljih igrača u istoriji kluba. On je proveo 16 godina na "Santjago Bernaeu" i drugi je najbolji strelac u istoriji kluba sa 323 gola. Odigrao je najviše utakmica za "kraljevski" klub, 741 i osvojio šest šampionskih titula, tri Lige šampiona, dva interkontinentalna kupa, Superkup Evrope i četiri Superkupa Španije.On je 2010. godine iz Reala prešao u Šalke, odakle je dve godine kasnije potpisao za katarski El Sad. Posle dve godine otišao je u Njujork Kosmos, gde je na kraju sezone 2015. godine završio karijeru."Sanjao sam da završim karijeru u Real Madridu. Ali, ne kajem se. Sve što je došlo posle toga bilo je super. Ne bih ništa menjao. To je bila teška odluka, ali to je bilo najbolje. Imao sam odlična iskustva", rekao je tridesetdevetogodišnji Raul za AS.Raul, koji sada radi za špansku ligu u SAD, rekao je da je imao mnogo ponuda da se vrati u Real."(Predsednik Reala) Florentino Peres me je u više navrata zvao da se vratim, kad god želim. Svaki put kada se vidimo on mi kaže da je Real moj dom. Ali, ja donosim odluke. Pre nego što sam otišao u Katar razgovarao sam sa ljudima iz Reala, isto kao i pre nego što sam odlazio u Njujork. Kada sam odlučio da završim karijeru, razgovarao sam sa predsednikom, naravno. Rekao sam mu da želim da ostanem u Njujorku i otvorim predstavništvo španske lige", rekao je Raul.On je dodao da mu Peres nije ponudio odredjenu funkciju u klubu."Doneo sam čvrstu odluku i kako da mi u tom slučaju ponudi nešto konkretno? To bi morala da bude i porodična odluka, da želimo da se vratimo životu u Madridu. Takodje trebalo je da vidim da li se uklapam u tadašnju organizaciju kluba. Zahvalan sam Realu, znam da je to moj dom i da će u nekom trenutku biti prilike da ponovo budemo zajedno. Ali, u bliskoj budućnosti, u narednih godinu ili dve, mislim da se neće ukazati prilika. Videćemo u budućnosti", rekao je Raul.Bivši španski reprezentativac istakao je da nije iznenada odlučio da ode iz Reala 2010. godine."To nije odluka koju donesete za jedan dan. Treba vam višenedeljno razmišljanje o odlasku. To je bila zajednička odluka. Osećao sam da mi je potrebno malo vazduha. To je bilo najbolje za mene i moju porodicu. Okolnosti su bile takve i doneo sam odluku. Razgovarao sam sa trenerom Žozeom Morinjom. Da li sam razgovarao sa Florentinom... Imao sam ugovor, mogao sam da ostanem. Otišao sam na svoju inicijativu i klub mi je pomogao. Tamo sam proveo mnogo godina i obe strane su mislile da je to najbolja odluka", naveo je Raul.

12:23 - Alerdajs prvi kandidat za novog selektor EngleskeTrener Sanderlenda Sem Alardajs najozbiljniji je kandidatat da preuzme funkciju selektora Engleske. Sanderlend je dozvolio Alerdajsu da započne pregovore sa čelnicima FA za upražnjeno mesto posle odlaska Roja Hodžsona, uprkos tome što bi voleli da ga zadrže. Alerdajs je već obavio razgovore sa potpredsednikom FA Dejvidom Gilom i uskoro bi trebalo da bude poznat ishod. Ovaj 61-godišnji stručnjak nije jedini kandidatat da preuzme selekciju Engleske, jer se spominju Jirgen Klinsman, Glen Hodl i Stiv Brus. Hodzšon je podneo ostavku krajem juna posle Evropskog prvenstva u Francuskoj i iznenađujuće eliminacije od Islanda u osmini finala.

12.00 - Ukrajinska dizačica tegova mora da vrati olimpijsku medalju zbog dopingaUkrajinska dizačica tegova Julija Kalina mora da vrati bronzanu medalju koju je osvojila na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu zbog dopinga.Kako su danas preneli britanski mediji, u uzorku krvi uzetom tokom Igara u Londonu, u krvi dvadesetsedmogodišnje Kaline pronadjena je zabranjena supstanca steroid turinabol.Medjunarodni olimpijski komitet je naredio Ukrajinki da "odmah" vrati bronzanu medalju, koju je osvojila u kategoriji 58 kilograma.Kalina je jedna od 10 dizača tegova čiji su rezultati bili pozitivni na zabranjene supstance tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

11:26 - Fudbaleri Srbije napredovali za sedam pozicija do 47. na Fifa rang listiFudbalska reprezentacija Srbije napredovala je za sedam pozicija i na danas objavljenoj rang listi Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) zauzima 47. mesto.Srbija na 47. mestu ima 576 bodova. Ekipa Slavoljuba Muslina je prošlog meseca zauzimala 54. mesto, a tada je napredovala za dve pozicije u odnosu na rang listu iz maja.Medju prvih pet selekcija nije bilo promena, prva na listi je i dalje Argentina sa 1.585 bodova, a slede je Belgija (1.401), Kolumbija (1.331), Nemačka (1.319) i Čile (1.316).Novi evropski prvak Portugal popeo se za dve pozicije, do šestog (1.266), a finalista Evropskog prvenstva Francuska popravila je plasman za 10 mesta, do sedmog (1.189).Španija i Brazil pali su za po dva mesta, na osmo odnosno deveto.Polufinalista Evropskog prvenstva Vels "skočio" je za 15. pozicija i sada je 11. selekcija sveta, Hrvatska se popela za 12 mesta do 15, a Poljska za 11 mesta do 16.Selekcija Islanda posle dobrih igara i plasmana u polufinale Evropskog prvenstva popravila je plasman za 12 pozicija i sada je 22, Holandija je pala za 12 pozicija i zauzima 26. mesto, dok je Rusija pala za devet i sada je 38. na listi.Reprezentacija Bosne i Hercegovine pala je za devet mesta na 29, Albanija se popela za pet pozicija na 37, dok je Slovenija pala za sedam mesta, do 64.Fifa rang lista: 1. Argentina 1.585 ; ; ; 2. Belgija 1.401 ; ; ; 3. Kolumbija 1.331 ; ; ; 4. Nemačka 1.319 ; ; ; 5. Čile 1.316 ; ; ; 6. Portugal 1.266 ; ; ; 7. Francuska 1.189 ; ; ; 8. Španija 1.165 ; ; ; 9. Brazil 1.156 ; ; ; 10. Italija 1.155 ; ; ; 11. Vels 1.137 ; ; ; 12. Urugvaj 1.130 ; ; ; 13. Engleska 1.107 ; ; ; 14. Meksiko 1.044 ; ; ; 15. Hrvatska 1.022 ; ; 16. Poljska 1.011 ; ; 17. Ekvador 1.002 ; ; 18. Švajcarska 957 ; ; ; 19. Turska 915 ; ; ; 19. Madjarska 915 ---------------------------------------------------- 47. Srbija 576

10:47 - Počeo Međunarodni teniski turnir u ProkupljuMeđunarodni teniski turnir za žene "Eurokomerc open", nagradnog fonda 10.000 dolara, počeo je u Prokuplju. Turnir se 11. put održava u Prokuplju, uz podršku lokalne samouprave i Teniskog saveza Srbije, u organizaciji Teniskog klub Topličanin. Na turniru učestvuje 26 teniserki iz celog sveta, među kojima su i tri dosadašnje pobednice. Posle tog turnira, na teniskim terenima u Prokuplju biće održan i drugi Međunarodni teniski turnir za žene "Proal open" nagradnog fonda od 10.000 dolara. Za učešće na tom turniru prijavilo se 100 teniserki iz celog sveta.

10:03 - Klop: Grujićev debi iz snovaTrener Liverpula Jirgen Klop rekao je da je novi fudbaler te ekipe Marko Grujić imao "debi iz snova", u pobedi "crvenih" od 5:0 u prijateljskoj utakmici protiv trećeligaša Flitvuda, preneli su danas britanski mediji.Liverpul je juče pobedio Flitvud sa 5:0, a bivši fudbaler Crvene zvezde Grujić je u prvoj utakmici sa za svoj novi klub postigao gol, iznudio jedanaesterac i pogodio stativu."Postigao je gol u prvoj utakmici iz prve šanse - to je san. Videli ste, u prijateljskim utakmicama igrač često ne proslavlja gol kao što je to učinio Grujić, ali to je bio veliki trenutak za njega. Bilo je lepo videti to. On je još mlad, ima 20 godina, to znači da još može fizički da se razvija, i naravno na fudbalskom planu", rekao je Klop, preneo je Skaj Sports.Pripreme ekipe za novu sezonu su nedavno počele, a nemački trener dodao je da je zadovoljan prvom takmičarskom utakmicom."Spremni smo za rad sa igračima, napredovaće, moraju da napreduju, ali za prvu utakmicu, ovo je bilo dobro", rekao je Klop.

09:41 - Kejhil se vraća u australijsku liguFudbaler Hangžu grintauna Tim Kejhil dogovorio se o uslovima prelaska u Melburn siti, preneli su australijski mediji. Izvršni direktor Fudbalskog saveza Australije (FFA) saopštio je da pregovori sa bivšim fudbalerom Evertona dobro napreduju. "Razgovarao sam sa menadžerom Tima Kejhila. Nije prikladno da kažem nešto više, ali odvijaju se pozitivni razgovori. Želeli bismo da Tim igra u australijskoj ligi, verujem da je sada pravo vreme u njegovoj karijeri", rekao je izvršni direktor FFA Dejvid Gelop. Kejhil je u februaru potpisao ugovor sa Hangžuom, kineski klub je ponudio produženje saradnje do 2018. godine, ali je tridesetšestogodišnji napadač odbio ponudu. Kejhil je karijeru počeo u Sidneju, igrao je još za Milvol, Everton i Njujork Redbuls. Za reprezentaciju Australije debitovao je 2004. godine i do sada je odigrao 91 utakmicu i postigao rekordnih 47 golova.

09:20 - Janković četvrti Srbin u NBA, potpisao za MajamiSrpski košarkaš Stefan Janković izborio se za ugovor u NBA ligi i postao novi igrač Majamija, objavio je klub sa Floride. Rođeni Beograđanin igrao je za Majami u Letnjoj ligi i na pet utakmica prosečno postizao 17 poena, tri skoka i 1,4 asistencije. Janković, koji igra na poziciji krilnog centra, prošle sezone nastupao je za univerzitet Havaji i bio proglašen za igrača godine u Velikoj zapadnoj konferenciji, ali nije draftovan. Ovaj 23-godišnji košarkaš postao je četvrti Srbin u NBA ligi, posle Nikole Jokića, Nemanje Bjelice i Bobana Marjanovića.

08:15 - Marko Grujić zablistao na debiju u LiverpuluSrpski fudbaler Marko Grujić uspeo je za 18 minuta da opčini navijače Liverpula i trenera Jirgena Klopa. Sjajni mladi vezista je u prijateljskoj utakmici sa nižerazrednim Flitvudom izborio penal za "crvene", koji je Dani Ings promašio, a zatim i da postigne gol i dovede Liverpul u vođstvo od 1:0. Nešto kasnije nekadašnjifudbaler Crvene zvezde pogodio je i stativu. Utakmicu je u timu Jirgena Klopa počeo i drugi srpski internacionalac Lazar Marković, koji je takođe imao zapaženu rolu. Na kraju, Liverpul je pobedio 5:0.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track