(VIDEO) TEŠKO ZA BRĐANE: Čukarički sa igračem više u finišu primio gol, 0:2 pred revanš sa Videtonom
Foto: Saša Pavlić

Liga Evrope

(VIDEO) TEŠKO ZA BRĐANE: Čukarički sa igračem više u finišu primio gol, 0:2 pred revanš sa Videtonom

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su večeras u madjarskom gradu Felčutu od Videotona 2:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Čukarički je drugi gol primio u drugom minutu nadoknade vremena, iako je od 80. minuta imao igrača više na terenu. Strelci su bili Adam Bodi u 56. minutu, i Asmir Suljić.Revanš se igra za sedam dana.

Prvo poluvreme na impresivnom stadionu Pančo arena u Felčutu nije donelo mnogo uzbudjenja. Obe ekipe uglavnom su bile fokusirane na odbranu i svoje prilike su tražili iz kontranapda i posle prekida.

Prvi šut na utakmici vidjen je tek u 37. minutu kada je Staniša Mandić sa oko 20 metara uputio udarac ka golu rivala, ali je lopta otišla pored gola.

Domaćin je samo dva minuta kasnije umalo došao do prednosti, ali je šut Davida Barcija s oko sedam metara desno iskosa u poslednjem trenutku zakačio defanzivac beogradskog tima Lukas Pijasentin, pa je lopta završila malo pored gola.

Oba tima otvorenije su ušli u drugo poluvreme, Videoton je imao nekoliko solidnih pokušaja u uvodnim minutima, a posle neodlučnosti Stefana Živkovića u 58. minutu domaćin je stigao do prednosti.

Levi bek Čukaričkog gradio je loptu u želji da ona izadje u golaut, ali ju je Kristijan Gereši u poslednji čas zahvatio i poslao u šesnaesterac "brdjana", gde ju je sačekao Adam Bodi i laganim udarcem sa oko 10 metara savladao Nemanju Stevanovića.

Videoton je posle postignutog gola nastavio s inicijativom, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Nemanje Stevanovića.Čukarički je u poslednjih 25 minuta utakmice bio za nijansu bolji rival, a dobru situaciju pred golom Videotona u 68. minutu nisu iskoristili Saša Jovanović i Ismael Beko Fofana.

Videoton je od 80. minuta imao igrača manje na terenu, pošto je Loik Nego zbog oštrog starta nad Jovanovićem dobio drugi žuti karton, ali gosti iz Beograda to nisu uspeli da iskoriste, a čak je i domaćin u 88. minutu posle kontranapda imao dve dobre prilike, ali je prvo udarac Bodija odbranio Stevanović, da bi potom Robert Fecešin sa oko 10 metara šutirao malo pored gola.

U sudijskoj nadoknadi vremena Fecešin je na oko 30 metara od gola uz aut liniju oduzeo loptu Pijasentinu, te utrčao u šesnaesterac i na "penalu" proigrao usamnjenog Asmira Suljića koji je udarcem iz prve savladao Stevanovića.

"Mislim da je utakmica opravadala očekivanja. Videoton je pokazao dobru i agresivnu igru, onakvu kakvu smo očekivali. Mi nismo ispunili ono što smo želeli, a to je da ne primimio gol... Iz dve individualne greške primili smo dva gola i to je odlučilo meč", rekao je trener Čuke Lešnjak.

"Našu priliku u revanšu vidimo u tome da postignemo tri gola, a da ga ne primimo ili da postignemo četiri, a oni jedan... Sigurno će biti drugačije nego ovde, jer znamo da je Videoton drugi tim kada igra u gostima. Biće teško, ali verujemo da možemo, a pogotovo ako smanjimo greške na minimum", kazao je on.

Trener Videotona Hening Berg rekao je da je njegova ekipa pokazala kvalitet u večerašnjoj utakmici i da je zasluženo pobedila.

"Bila je ovo dobra utakmica, dobro smo odigrali danas. Pokazali smo kvalitet, disciplinu i u ofanzivi i u defanzivi. Ovo je put kojim treba da idemo. Bili smo agresivni kada je to trebalo. Rezultat je dobar, ali treba da budemo svesni da je ovo tek prvo poluvreme", rekao je Berg.

"Idmo u Srbiju sa željom da izborimo plasman. Znamo da je Čukarički dobar tim, to su pokazali i danas", dodao je on.

Na pitanje novinara šta mu je prolazilo kroz glavu kada je Videoton s desetoricom igrača na terenu, Berg je rekao da je samo razmišljao o tome da njegova ekipa ne primi gol.

"Bilo mi je najvažnije da izdržimo, da ne primimo gol, ali moji igrači su pokazali sjajan mentalitet i želju da se bore. U glavi kao da im je bilo da samo treba da napadaju", rekao je Berg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track