Najnovije vesti

SUKOB NA MARAKANI: Sportsko društvo Crvena zvezda potrošilo 500.000 evra namenjenih Fudbalskom klubu
Foto: Nemanja Pancic

Neverovatno

SUKOB NA MARAKANI: Sportsko društvo Crvena zvezda potrošilo 500.000 evra namenjenih Fudbalskom klubu

Fudbal
12:16h

Fudbalski klub Crvena zvezda 15. jula bio je podložan monitoringu UEFA za nastavak takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i malo je nedostajalo da se crveno-beli ponovo suoče sa žestokom kaznom.

Kako je Fudbalski klub Crvena zvezda precizirao u saopštenju, Sportsko društvo Crvena zvezda na nekorektan način je potrošilo novac dobijen od sponzora i time ugrozilo dalje učešće fudbalera u Evropi.

"Crvena Zvezda kao i svi klubovi koji imaju UEFA licencu su dužni da tromesecno podnose izvestaj UEFA, vezano za svoje finansijsko poslovanje. Tako je i naš klub zaključno sa 15. julom bio podložan UEFA monitoringu. Iz tog razloga smo molili našeg generalnog sponzora kompaniju Gazprom da nam godišnju donaciju u iznosu od 500.000 evra uplati ranije da bi ispoštovali naše obaveze za UEFA takmičenje.

S obzirom da je iz formalnih razloga potpisnik ugovora o donaciji SD Crvena zvezda, predstavnici kompanije Gazprom su nas u utorak 12. jula obavestili da su sredstva uplaćena na račun Sportskog društva Crvena zvezda i da ih fudbalski klub može koristiti istog dana u svrhu regulisanja obaveza za UEFA takmičenje. Istog trenutka smo o tome obavestili rukovodstvo SD i dali im nalog da namenska sredstva prebace na račun fudbalskog kluba.

Međutim, predstavnici sportskog društva su bez konsultacija i bilo kakvog obaveštenja, ceo iznos koji je kompanija Gazprom namenski uplatila za potrebe fudbalskog kluba utrošili u jednom danu za svoje potrebe, i na taj način stvorili opasnost da FK Crvena zvezda ostane bez UEFA licence. Iako smo u četvrtak 14. jula ostali šokirani nekorektnim postupkom predstavnika SD Crvena zvezda, i odmah o tome obavestili kompaniju Gazprom, smogli smo snage da ličnim vezama i pozajmicama dođemo do dela neophodnih sredstava, a deo smo opet reprogramirali u poslednjem momentu i na taj način prošli i ovaj kvartalni UEFA monitoring.

S obzirom na ovakav nekorektan postupak od strane predstavnika sportskog društva u trenutku kada su znali da FK Crvena zvezda bije odlučujuće bitke za potpuni oporavak kluba koji bi se pozitivno reflektovao na celokupno sportsko društvo, fudbalski klub će preispitati svoje odnose sa SD Crvena zvezda i o tome zauzeti jasan stav", stoji u saopštenju kluba koji je potpisao predsednik Svetozar Mijailović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...