(VIDEO) JEZIVA ŽIVOTNA PRIČA JUNAKA EVROPSKOG PRVENSTVA: Moj tata je ubio maćehu
Foto: Reuters

Užas

(VIDEO) JEZIVA ŽIVOTNA PRIČA JUNAKA EVROPSKOG PRVENSTVA: Moj tata je ubio maćehu

Fudbal -

Moj otac je ubio maćehu kada sam imao 12 godina. Od tada je u zatvoru u Engleskoj, otkriva strelac odlučujućeg gola za Portugal u finalu protiv Francuske.

Jezivu životnu priču medijima je otkrio junak finala Evropskog prvenstva u fudbalu, Portugalac Eder. Kada je imao samo 12 godina, njegov otac je usmrtio njegovu maćehu.Do finala EP protiv Francuske (1:0) nije bilo mnogo ljudi koji su znali ko je Ederzito Antonio Mašedo Lopes.Monstruozno ubistvoA onda je 28-godišnji fudbaler postao heroj nacije golom u 109. minutu kojim je Portugalu doneo prvu titulu prvaka Evrope u istoriji. Polako su svi počeli da saznaju sve o njemu. Njegov otac Filomeno Antonio Lopes zadavio je njegovu maćehu Domingu Olivais, a onda je telo bacio u reku. Razlog je bila ljubomora jer je Ederov otac verovao da ga žena vara.- Moj otac je u zatvoru u Engleskoj od moje 12. godine. Moja maćeha je umrla, a on je optužen da ju je ubio. Osuđen je da 16 godina provede iza rešetaka - rekao je Eder.Dok je igrao u Premijer ligi za Svonsi, Portugalac je posećivao oca u zatvoru. Činio je to i pre dolaska u velški klub.- Od momenta kada sam počeo profesionalnu karijeru 2008. godine i kada sam počeo da zarađujem dovoljno novca, mogao sam da idem da ga posećujem. Kad god bih imao odmor, išao sam u Englesku kod njega.

IzbeglicaRođen je u Gvineji Bisao, a kada je imao dve godine, s majkom je kao izbeglica došao u Portugal. Eder je otkrio i da je kao osmogodišnji dečak napustio porodicu i živeo u školi.- Nisam odrastao sa najbližima nego u internatu. To je bilo dobro za mene. Pomoglo mi je da izrastem u snažnu osobu i da imam dobru fudbalsku karijeru - zaključio je Eder, fudbaler francuskog Liona.

ŠaljivdžijaPORODICA RASUTA PO SVETUEder je pokazao da ume dobro i da se zeza bez obzira na ozbiljnost teme koju je načeo. Pričajući o najbližim članovima porodice, fudbaler je došao do zanimljivog zaključka da njegovih ima po celom svetu.- Imam sestru koja studira u Vulverhemptonu i još jednu koja već neko vreme živi u Engleskoj. Moj brat živi u Portugalu, tako da je moja porodica svuda u svetu - poručio je Eder.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track