BLOG UŽIVO, VIDEO Zidan: Volim Pogbu, ali on je igrač Juventusa
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Zidan: Volim Pogbu, ali on je igrač Juventusa

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:02 - Gaske se povukao sa OI zbog povrede leđaFrancuski teniser Rišar Gaske neće učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zbog povrede ledja, saopštio je danas Teniski savez Francuske.Gaskea će u timu Francuske zameniti Benoa Per, kome će to biti prvi nastup na olimpijskim igrama.U konkurenciji dublova Gaske je u Riju trebalo da nastupi u paru sa Žo-Vilfredom Congom, a sada će njegovo mesto zauzeti Gael Monfis.Gaske je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u singlu eliminisan već u drugom kolu, ali je osvojio bronzanu medalju u paru sa Žilijenom Benetoom.Pre Gaskea od nastupa na Igrama u Riju odustali su Miloš Raonić, Tomaš Berdih, Dominik Tim, Džon Izner, Simona Halep i Karolina Pliškova.Olimpijske igre održaće se od 5. do 21. avgusta u Rio de Žaneiru.

22:26 - Atletiko Madrid: Radimo na tome da vratimo Dijega KostuPredsednik Atletiko Madrida Enrike Sereso rekao je danas da je taj fudbalski klub blizu angažovanja Dijega Koste."Dijego Kosta nas voli... Razgovarali smo s njim i radimo na tome da ga vratimo u Atletiko i da igra za nas naredne sezone. Blizu smo potpisa", rekao je Sereso, prenosi portal Gol.Kosta je napustio Visente Kalderon 2014. godine i prešao u Čelsi za 32 miliona funti. U prvoj sezoni je postigao 21 gol i pomogao Čelsiju da osvoji Premijer ligu i titulu u Liga kupu. Medjutim, tokom druge sezone u Čelsiju pratili su ga stalni problemi s povredama.Mediji su ekipu Dijega Simeonena povezivali i sa igračem Milana Karlosom Bakom, ali i Maurom Ikardijem i Gonzalom Iguainom."Baka je veoma dobar igrač, ali ga nećemo kupiti. On nije u našim planovima. Mi nećemo kupiti niti jednog napadača iz italijanske lige, ni Baku, ni Iguaina, niti bilo kog igrača koji se pominje", rekao je predsednik Atletiko Madrida.

21:40 - Del Boske ne žali zbog odluke da napusti klupu ŠpanijeŠpanski fudbalski trener Visente del Boske rekao je danas da ne žali zbog odluke da napusti funkciju selektora Španije posle osam godina.Del Boske je nakon eliminacije Španije sa Evropskog prvenstva saopštio da je napustio tu fudbalsku reprezentaciju, koja na turniru u Francuskoj nije uspela da odbrani titulu evropskog šampiona.Njemu ugovor sa Fudbalskim savezom Španije ističe krajem jula.Na pitanje da li žali zbog odluke da napusti kormilo Španije, Del Boske je za sajt Fife kratko rekao: "Da budem iskren, ne".Del Boske je na klupi Španije imao početak iz snova kada je nasledio Luisa Aragonesa 2008. godine. Španije je pod njegovim vodjstvom osvojila Svetsko prvenstvo 2010, a dve godine kasnije i Evropsko prvenstvo.Španija je potom doživela dva velika udarca. Prvo je na šampionatu sveta 2014. godine takmičenje završila još u grupnoj fazi, a na nedavno završenom Evropskom prvenstvu eliminisana je u osmini finala."Ne kažem da odlazim pošto sam završio svaki zadatak koji sam postavio. Svi smo znali da je to nemoguće ostvariti. Pobediti još jednom na Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu bi bilo nemoguće. Odlazim sa osećajem da ne ostavljam nikakve 'labave kraje'", rekao je Del Boske.Del Boskeova vladavina u Španiji nije se lepo završila."Bilo je od svega po malo. Imali smo priliku da osvojimo mnogo toga, ali smo takodje doživeli i poraze. To je sport. Odlazim čiste savesti i sa osećajem da sam ispunio svoju dužnost prema španskom fudbalu", rekao je Del Boske.

21:08 - Zidan: Volim Pogbu, ali on je igrač JuventusaTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da "voli Pola Pogbu", ali je istakao da je on u ovom trenutku igrač Juventusa.Mediji već dugo spekulišu da će francuski fudbaler napustiti Torino i preseliti se u Madrid. Pored Reala za Pogbu je, navodno, zainteresovan i Mančester junajted."Veoma sam zadovoljan timom koji imam i mislim da ga je teško poboljšati. Volim Pogbu, ali on je u ovom trenutku fudbaler Juventusa. Da, volim Pogbu, on je dobar igrač, ali nije jedini. Ima mnogo dobrih igrača, a svaki klub želi dobre igrače", rekao je Zidan, preneli su španski mediji.Pol Pogba je u Juventusu od 2012. godine, a pre toga je nosio dres Junajteda.

20:01 - Kajzerslautern želi Miroslava KloseaPredsednik fudbalskog kluba Kajzerslautern Tomas Gris rekao je danas da će pokušati da angažuje doskorašnjeg igrača Lacija Miroslava Klosea.Klose na napustio Lacio na kraju prošle sezone, a povratak u klub u kojem je već igrao mogla bi da bude privlačna opcija. Tako barem razmišlja Gris."Bilo bi glupo od mene da makar ne pokušam da ga dovedem. To bi bio džekpot za Kajzerslautern. Moramo da probamo", rekao je Gris za televiziju SWR.Gris se nada da će nostalgija učiniti svoje, a jedina stvar koja mu ne ide na ruku je to što Kajzerslautern igra u drugoj nemačkoj ligi.Klose je u Laciju bio od 2011. godine i za taj italijanski klub je postigao 55 golova u Seriji A.On je u Kajzerslauternu igrao od 1999. do 2004. godine, a u karijeri je još nosio dres Verdera i Bajerna iz Minhena.

18:19 - Treća pobeda za Sagana, Frum zadržao žutu majicuBiciklista Tinkof tima Peter Sagan pobedio je u današnjoj 16. etapi Tur de Fransa, dok je vozač Skaja Kris Frum zadržao prednost u generalnom plasmanu.Sagan je do pobede stigao u foto-finišu ostavivši iza sebe Norvežanina Aleksandera Kristofa. Kristof je u prvom momentu mislio da je osvojio etapu, podigao je pesnicu u vis i proslavio, ali je nekoliko trenutaka kasnije shvatio da je, ipak, ostao bez trijumfa.Slovački biciklista je etapu dugu 209 kilometara od Muaranz-an-Montanja do Berna završio za četiri sata, 26 minuta i dve sekunde i tako stigao do svoje treće pobede na ovogodišnjem Turu, a sedme u karijeri.Kris Frum je današnju etapu završio na 13. mestu, ali je zadržao žutu majicu.

17:58 - Sloga odustala, užička Sloboda prvoligaš Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije održao je sednicu kojom je predsedavao predsednik Slaviša Kokeza. Na osnovu člana 50. Statuta FSS i člana 73. Propozicija za prvenstvo Prve lige Srbija za takmičarsku sezonu 2016/2017. odlučeno je da Sloboda iz Užica bude novi član Prve lige umesto Sloge iz Petrovca na Mlavi, koja je zbog problema u finasijskom poslovanju odustala od takmičenja.Zbog loših rezultata sa mesta selektora ženske A reprezentacije Srbije smenjen je Boris Arsić, Formirana je Komisija za ženski fudbal, a na narednoj sednici biće formirane i preostale komisije. Kompletirana je i lista delegata za utakmice Super lige, Prve lige i Kup Srbije.

17:11 - Partizanov đak potpisao za Crvenu zvezduNekadašnji fudbaler Spartaka i đak Partizanove škole Stefan Ilić potpisao je ugovor sa Crvenom Zvezdom, saopštili su danas crveno-beli. Ilić je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor. Radi se o napadaču i još jednom članu zlatne generacije "orlića" koja se okitila zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje je održano na Novom Zelandu, dodaje se u saopštenju Zvezde.

16:23 - Klop: Matip nije ozbiljnije povređenTrener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da se nada da će Žoel Matip trenirati normalno ove nedelje, uprkos tome što je obnovio povredu stopala na utakmici u Viganu.Matip je izašao sa terena zbog povrede sa bolnom grimasom na licu, ali je Klop rekao za sajt kluba da se nada da nije ništa ozbiljno."Nadam se da je samo mali problem i da nije previše ozbiljno. To je noga sa kojom je već imao problema u prošlosti. Malo ga je bolelo tokom priprema zbog intenziteta treniranja. Rekao mi je da mu se to desilo jedanput ili dvaput ranije. Mislim da će danas odmoriti i sutra nastaviti da trenira", rekao je trener Liverpula.Klop je kazao da je pre prijateljskog meča razmišljao da li da stavi Matipa ili Dejana Lovrena u tim, sa ciljem da neko od njih odigra celu utakmicu."Morali smo da se odlučimo za jednog ili drugog. Odlučili smo se za Žoela, ali bilo je malo previše za njega, ali na dobar način, kao što vidite", rekao je Klop.Matip je ovog leta došao iz Šalkea, i najverovatnije će početi sezonu u prvom timu, pošto je Kolo Ture otišao, a Mamadu Sako se oporavlja od povrede Ahilove tetive.

15:55 - WADA: Vlada Rusije umešana u doping svojih sportistaSvetska antidoping agencija (WADA) saopštila je da postoji sumnja da je Vlada Rusije umešana u doping svojih sportista. Profesor Ričard Meklaren u svom izveštaju naveo je da je rusko ministarstvo sporta organizovalo, aktivno učestvovalo i pomagalo svojim sportistima oko dopinga. Kako prenosi agencija AFP, SAD i Kanada mogle bi da zahtevaju da se svim ruskim sportistima zabrani učešće na Olimpijskim igrama u Riju. Upravo zbog dopinga na Igrama u Brazilu neće se takmičiti ruski atletičari, dok je ranije iz suspendovana teniserka Marija Šarapova zbog korišćenja meldonijuma, supstance za koju mnogi tvrde da konzumiraju mnogi ruski sportisti.

14:47 - Nijang: Ne želim iz Milana, biću dobar i na terenu i van njegaFudbaler Milana M'Baje Nijang poručio je da nema nameru da odlazi iz kluba u ovom prelaznom roku, iako ga mediji povezuju sa šampionom Engleske Lesterom, ali i drugim klubovima iz Premijer lige. "Nikada nisam pričao o tržištu i transferima i nikada nisam pomišljao na odlazak. Ja sam igrač Milana. Srećan sam ovde i oštaću ovde. Želim da budem važan deo ovog tima", istakao je francuski fudbaler. Nijang je od dolaska u Milan bio na pozajmicama u Monpeljeu i Đenovi, ali je prošle sezone u drugom delu igrao dobro i rekao je da je ispunio svoj cilj. On je u junu bio meta kritika kada je snimio sebe kako skače sa krova kuće u bazen. Nijang je, međutim, bio u prvom timu u pobedi Milana nad Bordoom od 2:1 u prijateljskom meču i naglasio je da želi da radi sa novim trenerom Vinćencom Montelom. "Od prvog dana priprema sam razgovarao sa trenerom i sada znam šta treba da radim da bih postao šampion. Slušaću trenera. Moram da budem dobar i na terenu i van njega. Znam u čemu sam grešio i to više neću ponavljati", zaključio je 21-godišnji napadač. Mediji su u januaru pisali da je Lester nudio oko 20 miliona evra za Nijanga, dok se u proteklih mesec dana pisalo da ga traže i Everton i Vest Hem.

13:54 - Ranijeri: Konte stvoren za Čelsi, Murinjo novi Aleks FergusonTrener šampiona Engleske Lestera, Klaudio Ranijeri vrlo pohvalno je pričao o novom treneru Čelsija Antoniju Konteu, i ocenio je da će Žoze Murinjo vratiti Mančester junajted na staze stare slave.Konteov Čelsi loše je počeo, pošto je tim za vikend glatko izgubio od bečkog Rapida 2:0, što je izazvalo salve negodovanja navijača na društvenim mrežama, koji su Kontea brzo proglasili "prevarom" i "Van Galom, verzija 2.0".Trener Lestera, medjuti, pohvalio je svog zemljaka i rekao je da će Konte zasijati u Engleskoj."Antonio i Čelsi su stvoreni jedno za drugo. Moraju dobro da se upoznaju i ne dozvole sebi da ih ometu neizbežne kulturne razlike, ali u Čelsiju ćemo videti italijanski model", rekao je Ranijeri za Gazetu delo sport.Ranijeri je hvalio i novog trenera Junajteda."Može možda da postane i novi ser Aleks Ferguson. Neće ostati u Mančesteru 26 godina, ali će ostaviti traga", rekao je italijanski trener.Ranijeri je istakao još dvojicu trenera za koje misli da treba da se obrati pažnja - Maurisija Poketina iz Totenhema i Jirgena Klopa iz Liverpula."Poketino je bio rival za primer tokom završnog sprinta do titule prošle sezone. On radi vrlo dobro. Klop će imati prednost što je razbio led u okolini i naučio više o Premijer ligi. Osim toga, meni deluje da je savršen za okruženje kao što je Liverpul", rekao je Ranijeri.

13:20 - Đakerini potpisao za NapoliDosadašnji fudbaler Sanderlenda Emanuele Đakerini potpisao je trogodišnji ugovor sa Napolijem, saopštio je italijanski klub. Đakerini je 2013. godine iz Juventusa prešao u Sanderlend, ali se nije najbolje snašao u Premijer ligi, pa je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Bolonji. “Došao sam u važan i prestižan klub. Srećan sam što ću nositi dres Napolija. Ne mogu da dočekam početak moje nove avanture. Biće fantastično igrati na stadionu San Paolo”, istakao je Đakerini. Đakerini je do sada odigrao 29 utakmica za reprezentaciju Italije i postigao četiri gola. Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Francuskoj, tridesetjednogodišnji vezni fudbaler je odigrao četiri utakmice i postigao gol za Italiju, koja je stigla do četvrtfinala gde je posle penala izgubila od Nemačke.

12:33 - Havi Garsija igra za Hrvatsku na OIŠpanski vaterpolista Havi Garsija dobio je dozvolu Međunarodne plivačke federacije (FINA) da zaigra za reprezentaciju Hrvatske na Olimpijskim igrama u Riju.Vaterpolista dubrovačkog Juga od 2013. godine ne igra za svoju zemlju posle nesporazuma sa selektorom, posle čega je odlučio da prihvati poziv Hrvatske."Presrećan sam što se na kraju sve završilo kako treba. Jedva čekam da zaigram za Hrvatsku, nadam se da ću biti od velike pomoći ekipi u Riju", rekao je Garsija, a preneo njegov klub na zvaničnom sajtu.On već tri godine poseduje hrvatsko državljanstvo, a u toj zemlji nastupao je i za riječko Primorje.Sa reprezentacijom Španije ima tri medalje sa velikih takmičenja, srebro i bronzu sa Svetskih prvenstava u Rimu (2009) i Melburnu (2007), kao i bronzu sa šampinata Evrope u Beogradu (2006).

11:23 - Pablo Aimar se vraća fudbaluBivša zvezda Argentine i brojnih evropskih klubova, Pablo Aimar objavio je da se vraća fudbalu posle pauze od godinu dana. Ovaj 36-godišnji plejmejker bi, prema navodima medija, trebalo da predstojeće sezone igra za Estudijantes Rio Kvarto, klub iz mesta iz kog potiče i u kom je počeo da trenira kao dečak. Aimar je sa 14 godina iz Rio Kvarta prešao u omladinsku školu River Plate, za čiji je prvi tim debitovao 1996. i potom postao jedan od najtraženijih svetskih fudbalera. Nakon četiri godine igranja za prvi tim Rivera, prešao je u Valensiju, gde je ostavio veliki trag. Tokom šest sezona u tom španskom klubu, dva puta je trijumfovao u Primeri, osvojio je Kup UEFA i igrao je finale Lige šampiona. U Evropi je proveo još sedam godina igrajući za Saragosu u Španiji i portugalsku Benfiku, iz koje je 2013. otišao u Maleziju gde je kratko ostao. U januaru 2015. vratio se u River, odigrao samo jednu utakmicu i sredinom te godine objavio je da se zbog hroničnih problema sa povredama povlači iz fudbala. Aimar je za reprezentaciju Argentine igrao 52 puta, uz osam golova. Kao igrača ga je posebno cenio legendarni Dijego Armando Maradona, koji je govorio da je Aimar jedan od retkih igrača zbog kojih bi platio ulaznicu za utakmicu.

11:00 - Demba Ba možda završi karijeru posle loma nogeSenegalski fudbaler Demba Ba polomio je nogu, a današnji izveštaji medija navode da je upitno da li će on moći da nastavi karijeru. "Ovo može da znači kraj njegove profesionalne karijere", rekao je Gregorio Mancano, koji trenira kinesku Šenhuu, klub za koji nastupa Ba. Ba je u nedelju polomio nogu dok je igrao za Šenhuu u kineskoj Super ligi protiv Šangaja. Nekadašnji napadač Vest Hema, Njukasla i Čelsija je prošle godine prešao u Šenhuu iz tuskog Bešiktaša. On je trenutno najbolji strelac kineske Super lige sa 14 golova na 18 utakmica.

10:44 - Konte: Kvadrado ostaje u ČelsijuKolumbijski fudbaler Huan Kvadrado ostaće u Čelsiju i dobiće drugu šansu, izjavio je danas novi menadžer londonskog kluba Antonio Konte.Kvadrado je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Juventusu i ostavio odličan utisak, posebno igrama u Ligi šampiona."Huan je naš igrač i biće u timu. Veoma sam srećan što ću sarađivati sa njim. Dok sam bio trener Juventusa hteo sam da ga dovedem, ali nisam uspeo... Sada imam priliku da ga treniram i sigurno ostaje u Čelsiju", rekao je Konte, a prenosi Skaj Sport.Kvadrado je početkom 2015. godine došao u Čelsi kao veliko pojačanje iz Fiorentine u transferu vrednom 28 miliona evra, ali se nije najbolje snašao na Stamford Bridžu.On je ranije nastupao za Independijente iz Medeljina, Udineze i Leće.

09:56 - Nenad Krstičić napustio SampdorijuSrpski fudbaler Nenad Krstičić postao je slobodan igrač, pošto je Sampdorija saopštila da je sporazumno raskinula ugovor sa njim. "Srpskom veznom fudbaleru želimo da iskažemo iskrenu zahvalnost za trud koji je pokazao svih ovih sezona. Ceo klub na čelu sa predsednikom Masimom Fererom želi mu sreću u budućnosti", navodi se u saopštenju Sampdorije. Krstičić je sa 18 godina otišao u Sampdoriju, pošto je odigrao dobru sezonu u prvom timu OFK Beograda, u kom je ponikao. On je u Sampdoriji proveo osam godina i za to vreme provedeno u tom italijanskom klubu odigrao je 101 utakmicu, uz tri data gola. Zbog zdravstvenih problema nije bio standardan tokom celog boravka u klubu iz Đenove, a prvih šest meseci 2015. godine proveo je na pozajmici u Bolonji. Krstičić je tri puta igrao za reprezentaciju Srbije.

09:22 - Pad Ivanovićeve, Jankovićeva zadržala pozicijuNajbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović nazadovala je jedno mesto i zauzima 26. poziciju na danas objavljenoj WTA listi.Ivanovićeva je mesto ispred sunarodnice Jelene Janković, koja je zadržala 27. poziciju.Bojana Jovanovski je i dalje 130, Ivana Jorović je sa 140. pala na 141. mesto, dok je Aleksandra Krunić nazadovala čak 23 pozicije i sada je 157. teniserka sveta.Medju 10 najboljih nije bilo promena. Serena Vilijams je i dalje ubedljivo prva, ispred Andželik Kerber, Gabrine Muguruse, Agnješke Radvanske, Simone Halep i ostalih.

08:47 - Bez promena na vrhu, Djoković i dalje vladaSrpski teniser Novak Djoković i dalje suvereno vlada, pošto je na danas objavljenoj ATP listi zadržao prvo mesto sa 15.040 bodova.Djokovića sledi Endi Marej, koji ima 4.975 bodova manje, a daleko iza njega su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka.Medju 10 najboljih nije bilo promena.Viktor Troicki pao je za dva mesta i sada je 34. na ATP listi, dok je treći najbolji srpski teniser za dve pozicije nazadovao i Dušan Lajović, koji je 83. na svetu.Srbija medju 200 ima još četvoricu tenisera, a svi su zabeležili pad.Filip Krajinović je pao sa 138. na 142. mesto, Marko Tepavac je nazadovao dve pozicije do 181, dok je Miljan Zekić 189. što je jedno mesto lošije u odnosu na prošlu nedelju. Pedja Krstin je pao za devet mesta do 192.Slovački teniser Martin Kližan napravio je veliki skok posle osvajanja turnira u Hamburgu. On je napredovao 19. pozicija i sada je 28. na listi.

08:19 - Grbić: Ne sećam da je neko dobio Brazilce sa 3:0Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je ponosan na igrače zbog sjajne igre sinoć u finalu Svetske lige protiv Brazila.Srbija je savladala Brazil 3:0 i prvi put u istoriji, iz šestog pokušaja, osvojila zlatnu medalju u Svetskoj ligi."Ne sećam se, iskreno, da je neko dobio Brazilce u finalu sa 3:0 na jednom ovakvom takmičenju. Ponosan sam na ovu ekipu. Radili smo sjajno ovih nešto više od mesec dana. Nismo se spremali za Olimpijske igre, pa da smo zato ovako igrali, prosto smo svojim znojem došli do titule", rekao je Grbić.On je naveo da ne vidi sebe kao tvorca uspeha, da je tek drugu godinu selektor i da mu je jedina želja da napreduje zajedno sa timom.Jedan od junaka trijumfa, MVP turnira Marko Ivović, priznao je da nije očekivao tako ubedljiv trijumf u finalu."Bilo je neočekivano lako, neočekivano. Još ne znam šta smo uradili, ali stvarno ne znam. Čestitam ekipi, svima i momcima koji su bili s nama i onima koji su ih zamenili, ovo je uspeh svih nas", rekao je Ivović na terenu odmah posle pobede.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track