TRENER CRVENE ZVEZDE: Dajte više taj Ludogorec!
Foto: Crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda igra revanš protiv Maltežana

TRENER CRVENE ZVEZDE: Dajte više taj Ludogorec!

Fudbal -

Iako smo kao narod skloni potcenjivanju, nećemo omalovažiti Valetu, jer na to nemamo pravo, poručio trener crveno-belih Miodrag Božović

Biranim rečima pričao je Miodrag Grof Božović o La Valeti, protivniku sa Malte, protiv kojeg fudbaleri Crvene zvezde večeras (20.30) igraju revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, posle trijumfa u gostima od 2:1.Grof je svestan da je njegov tim apsolutni favorit u duelu s Maltežanima, pa ekipu želi psihički da spremi za narednu rundu, kada će igrati dvomeč protiv prvaka Bugarske Ludogoreca.- Šta da očekujem večeras, sem naše pobede?! Sve sem toga bilo bi ogromno iznenađenje! Ako smo ih tamo savladali, možemo i ovde. Ne smemo da ih potcenimo, jer niko danas u fudbalu nije za omalovažavanje. Mi ovde u Srbiji imamo tu crtu da potcenjujemo zemlje, klubove i ljude, ali to u ovom slučaju nemamo pravo - rekao je Miodrag Božović.Nisu mačiji kašaljNa pitanje Kurira hoće li biti promena u startnih 11 u odnosu na prvu utakmicu, Grof je odgovorio potvrdno. Verovatno će Zoran Rendulić na mestu štopera zameniti kapitena Aleksandra Lukovića, a Pablo Mouče na desnom krilu Slavoljuba Srnića:- Biće promena u timu, mada nije sve bilo loše na Malti. Previše su oni predstavljeni kao mačji kašalj, a u našem prvenstvu nema napadača kao što je Falkone. Naš Mouče je spreman da ruča (smeh)... On će najverovatnije početi meč. Ima dobar karakter i ako nije fizički spreman, on to nadoknadi željom. Zato mi se dopadaju igrači iz Argentine.

Bogati Bugari

Iako nije želeo, Grof se u jednom momentu dotakao Ludogoreca, potencijalnog protivnika u narednom kolu.- Ne treba stvarati velike aluzije i očekivati ekspresan plasman u Ligu šampiona. To je proces od tri godine. Novac danas, nažalost, igra glavnu ulogu u fudbalu. Ludogorec ima bogatog vlasnika, koji svake godine uloži u tim između 30 i 40 miliona evra, a toliki je naš dug. Zvezda se finansira od prodaje igrača i niko nam ništa nije poklonio. Za svaku ekipu sa ovih prostora i ulazak u Ligu Evrope je uspeh - zaključio je Božović.

PozivDELIJE, SVI NA STADIONMiodrag Božović je pozvao navijače Crvene zvezde da danas dođu na stadionu, a pohvalio je Kangu, Vijeiru i Ruiza.- Da sam navijač Crvene zvezde, došao bih na stadion. Devet godina smo čekali da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Zadovoljan sam igrom Kange, on je na Malti primio 120 lopti! Nije sebičan i uvek bira najbolje rešenje za tim. Ruiz je spreman za jedno poluvreme, a Vijeira je igrač koji može da reši utakmicu - istakao je Božović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track