MIČEL DONALD: Vijeira je naš brat, moramo mu pomoći
Foto: Saša Pavlić

Liga Šampiona

MIČEL DONALD: Vijeira je naš brat, moramo mu pomoći

Fudbal -

Portugalcu Ugu nije krenulo kako treba i zato smo svi uz njega. Mi smo porodica i ne zaboravljamo šta je uradio za Zvezdu prošle sezone, poručio Holanđanin

Pobedi se u zube ne gleda, smatra fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald posle trijumfa nad La Valetom (2:1) i prolaska u treći krug kvalifikacija za Ligu šampionima, gde će crveno-beli narednog utorka (20.00) odmeriti snage sa bugarskim Ludogorecom.Snažni Holanđanin dao je prelep gol u 30. minutu meča sa Maltežanima koji je doneo izjednačenje.Evrogol na otvaranju- Lep gol! Jedan od najlepših u karijeri. Dao sam ga u pravom trenutku - počeo je priču Mičel Donald (27) i dodao:- Ako se sećate, dao sam lep gol i prošle godine Ludogorecu. Bilo bi lepo da ga ponovim u utorak (smeh). Najvažnije je da smo pobedili, iako je bilo dobrih i loših momenata u našoj igri. Ovo je tek naša druga zajednička utakmica i još se uigravamo. Protiv La Valete nismo bili savršeni, to je normalno. Pala nam je koncentracija, što su oni iskoristili i dali nam gol. Mnogo smo grešili jer smo želeli da što pre izjednačimo.Mičel Donald smatra da je glavna snaga ovog tima Crvene zvezde što igrači između sebe imaju porodične, bukvalno bratske odnose. Odslikao je to na primeru Uga Vijeire.- Svakom fudbaleru je potrebna podrška, pa i Ugu. Zaslužuje poštovanje svih nas jer je prošle godine mnogo dao ovom timu. Postigao je 20 golova, vukao nas kad nam nije išlo. Mi to ne zaboravljamo jer smo mi porodica, a Ugo je naš brat. Moramo da mu pomognemo, jer koliko je god on potreban nama, toliko smo i mi potrebni njemu. To znaju naši navijači i zato je Ugo dobio aplauz kada je izlazio.Sledeći je LudogorecHolanđanin je odigrao solidno protiv La Valete, očigledno je da može mnogo bolje, a o Ludogorecu kaže:- Ludogorec nije nivo iznad nas, mada imaju više iskustva u Evropi. Tu su u prednosti i zato moramo biti bolji u svim segmentima igre, ne samo u odbrani. Imaju dosta Brazilaca, a Lukokija poznajem iz Ajaksa, iako je mlađi od mene. Odličan je igrač, ali ne treba mi previše da se njima opterećujemo! Moramo da gledamo sebe i verujemo u svoje mogućnosti.

Pojačanje ILIĆ UZEO RAJKOV DRESCrvena zvezda je juče potpisala ugovor sa zlatnim „orlićem“ s Novog Zelanda Stefanom Ilićem, mladim napadačem koji je došao iz Spartaka.- Čast mi je što sam došao u Crvenu zvezdu jer se taj klub ne odbija. Volim konkurenciju, a za mene je čast što ću učiti od kvalitetnih fudbalera koje ima Zvezda. Znači mi što su ovde Plavšić i Ristić, koje znam odranije - rekao je Ilić, dodavši da je uzeo dres sa brojem 95 zbog prijatelja Predraga Rajkovića i godine u kojoj je rođen.

Želja i realnostVOLEO BIH 10:0Upitan da kaže koji bi rezultat voleo protiv Ludogoreca u Razgradu, Donald je kao iz topa odgovorio s osmehom:- Voleo bih da bude 10:0 za nas! Ako me pitate šta bih voleo (smeh). Šalim se, naravno. Za nas bi bilo dobro da postignemo gol u gostima. Zadovoljio bih se minimalnom pobedom, znači 1:0 za nas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track