Najnovije vesti

REŽIRANA FRKA SA ANDRIJOM ŽIVKOVIĆEM: Zečević, Vučelić i Vazura uzeli 1.000.000 evra?
Foto: Dragana Udovičić, Saša Pavlić

Da ne veruješ

REŽIRANA FRKA SA ANDRIJOM ŽIVKOVIĆEM: Zečević, Vučelić i Vazura uzeli 1.000.000 evra?

Fudbal

Čelnici crno-belih od oca Andrije Živkovića, navodno, dobili veliki novac na ime scenarija po kom je mladi igrač bez obeštećenja prešao u Benfiku

Žarko Zečević, Milorad Vučelić i Miloš Vazura podelili su milion evra koje im je u sklopu paklenog plana dao otac Andrije Živkovića, Jovica, a sve to na ogromnu štetu Partizana, nezvanično saznaje Kurir. 

Saga u vezi sa (ne)potpisivanjem ugovora između talentovanog fudbalera i Partizana navodno je bila vešto režirana farsa iz koje su glavni akteri izašli bogatiji za veliki novac. Porodica Živković je, kako saznajemo, dobila slobodu i kasnije četiri miliona evra od Benfike za potpis, dok su pomenuti funkcioneri podelili milion evra na ravne časti.

Navodno, od početka velike medijske svađe koja je trajala nedeljama postojao je tajni dogovor između oca igrača Jovice Živkovića i čelnika crno-belih. 

Menadžeru veliki deo

Prema najvažnijim tačkama tajnog sporazuma, trebalo je sačuvati Andrijin status kvo, što znači da se ne potpisuje ugovor o produženju, niti da se ide na transfer u inostranstvo, uprkos pretnji da će sa računa Partizana morati da ode 2,5 miliona evra Piniju Zahaviju ako se ne ostvari prelazak igrača u inostranstvo. Tako se i odigrala „drama“. Dok se javnost zgražavala zbog svega što su tih dana Jovica Živković i predstavnici kluba rekli jedni o drugima, Andrija je sklonjen u Teleoptik, gde je održavao formu i čuvao se od mogućih povreda, a odakle se nedavno preselio u Lisabon. U međuvremenu, za vreme suspenzije u Partizanu, talentovani fudbaler je igrao za reprezentaciju Srbije, što mu je dodatni bonus.

Klubu ni dinar

Živković je, navodno, od dobijenog novca isplatio „ljute neprijatelje“, tako da je na kraju samo Partizan bio na velikom gubitku, ostavši i bez igrača i sa razmišljanjima odakle će namiriti Zahavija kada para od UEFA nema.

Žarko Zečević, Miloš Vazura, Milorad Vučelić i Jovica Živković juče se nisu javljali na telefone poznate redakciji Kurira.

Činjenice
ANDRIJA ŽIVKOVIĆ

- 2009. godine došao u Partizan iz niškog Nacionala

- Na početku karijere vlasništvo nad njegovim ugovorom imali su otac Jovica (15 odsto), menadžer Predrag Ðorđević (10 odsto) i Partizan (75 odsto)

- Partizan u leto 2014. prodaje 50 odsto fondu Pinija Zahavija za 1,25 miliona evra, uz preuzetu obavezu da ga klub proda do kraja leta 2015. U suprotnom, crno-beli su dužni da isplate Zahaviju duplo veći iznos

 

PAKLENI PLAN

- Živkoviću ostaje šest meseci ugovora s Partizanom 

- Zečević, Vazura i Vučelić s ocem Jovicom Živkovićem dogovaraju se da igrač ne produži ugovor s Partizanom 

- Andrija sklonjen iz prvog tima da ne bi rizikovao povredu, a u sklopu suspenzije preseljen u Teleoptik, gde održava formu 

- Igrač uredno dobija poziv za reprezentaciju, zbog čega mu raste cena 

- Otac Živković od Benfike dobija četiri miliona evra i u okviru paklenog plana milion daje Zečeviću, Vazuri i Vučeliću 

- Partizan ništa ne dobija od prodaje  Andrije jer je otišao kao slobodan igrač

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...