BLOG UŽIVO, VIDEO: Marek Hamšik ostaje veran Napoliju
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Marek Hamšik ostaje veran Napoliju

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:30 - Juventus rasprodao sve sezonske karteFudbalski klub Juventus je prvi put u istoriji rasprodao sve sezonske karte. "Stara dama" će na svakom meču moći da računa na najmanje 30.000 navijača, koliko je bilo sezonskih karata, što je oko 3/4 stadiona u Torinu. Nema sumnje da je uzrok ovom rekordu upravo dolazak najboljeg strelca Serije A Iguaina, u rekordnom italijanskom transferu od 95 miliona evra iz Napolija. Juventus će odbranu titule u Kalču početi 20. avgusta protiv Fiorentine.

21:33 - Kruze prešao u VerderDosadašnji fudbaler Volfsburga Maks Kruze potpisao je ugovor sa Verderom, saopštio je danas klub iz Bremena.Kruze je danas prošao lekarske preglede i potpisao ugovor. Verder nije naveo detalje transfera.Kruze je bio član Verdera od 2006. do 2009. godine, ali je igrao uglavnom za B ekipu i odigrao je samo jednu utakmicu za prvi tim. On je igrao još za Sankt Pauli, Frajburg i Borusiju iz Menhengladbaha, pre nego što je prošlog leta prešao u Volfsburg.Kruze (28) je odigrao 166 utakmica u Bundesligi i postigao je 42 gola. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 14 utakmica, ali nije bio u ekipi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj ovog leta.

20:44 - Nil Lenon suspendovan na pet utakmica u evropskim takmičenjimaEvropska fudbalska unija (Uefa) suspendovala je danas trenera škotskog Hibernijana Nila Lenona zbog incidenta tokom utakmice sa Brondbijem u kvalifikacijama za Ligu Evropa prošlog meseca.Kako su preneli britanski mediji, Uefa je suspendovala Lenona zbog "akta nasilja prema sudiji" tokom prve utakmice drugog kola kvalifikacija sa Brondbijem, 14. jula. To je bila Lenonova prva utakmica na klupi Hibernijana, a njegov tim je izgubio na domaćem terenu sa 0:1.Lenon je protestovao kod sudije zbog poništenog gola koji je postigao Džejson Kamings i isključen je, zbog čega je propustio revanš u Danskoj, u kome je njegova ekipa pobedila sa 1:0, ali je eliminisana posle izvodjenja jedanaesteraca.Pošto je Hibernijan ispao iz evropskog takmičenja, suspenzija Lenonu će se proširiti na naredne sezone.

20:15 - Odbojkašice Srbije stigle u RioŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je večeras iz Sakuareme u Rio de Žaneiro na Olimpijske igre, saopštio je Odbojkaški savez Srbije. Srpske odbojkašice smestile su se u sobe u Olimpijskom selu, a prvi meč na turniru u Grupi B igraće u nedelju, 7. avgusta od 3.35 časova po srednjoevropskom vremenu protiv Italije. U drugom kolu, 8. avgusta, Srbija će igrati protiv Portorika od 22.05, a u trećem kolu 10. avgusta protiv SAD od 20 časova. Protivnik odbojkašica Srbije u četvrtom kolu 12. avgusta biće Kina, od 14.30, a u poslednjem kolu, dva dana kasnije, Srbija će igrati protiv Holandije od 14.30. U Grupi A igraju Japan, Južna Koreja, Brazil, Kamerun, Rusija i Argentina. Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri selekcije iz obe grupe. U četvrtfinalu će igrati pobednici grupa sa četvrtoplasiranim selekcijama iz druge grupe, dok će preostala dva četvrtfinalna para biti poznata posle žreba. U "šeširima" će se naći druge i treće ekipe iz A i B grupe.

19:44 - Rimas Kurtinaitis novi trener KantuaLitvanski trener Rimas Kurtinaitis novi je trener Kantua, saopštio je danas taj italijanski košarkaški klub.Kantu je na svom Tviter profilu objavio vest i poželeo dobrodošlicu novom treneru.Kurtinaitis je u poslednjih pet sezona predvodio ruski Himki.Tokom karijere, izmedju ostalih, predvodio je i Lijetuvos ritas, Rigu, Slask i Prokom.

19:13 - FS Turske otpustio 94 članaFudbalski savez Turske saopštio je da je otpustio 94 svoja člana, uključujući i nekolicinu sudija. U saopštenju se navodi da je akcija bila "potrebna", ali se ne navodi da li su otpušteni osumnjičeni za povezanost sa muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulanom, koga Turska optužuje da je organizovao neuspeli vojni puč 15. jula. Gulen, koji je na čelu medjunarodne mreže škola, dobrotvornih organizacija i preduzeća, negirao je da je učestvovao u puču. Privatna novinska agencija Dogan prenela je da nije otpušten nijedan glavni sudija već samo jedan pomoćni sudija.

18:43 - Odbojkašice Srbije druge na listi CEV, odbojkaši trećiŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije popravila je plasman za jedno mesto i sada je druga na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), dok je muška selekcija napredovala za tri pozicije i zauzima treće mesto. Kako je danas saopštio Odbojkaški savez Srbije, ženska reprezentacija je druga sa 320 bodova, a ispred nje je Rusija sa 342. Na trećem mestu je Italija sa 318 bodova, Turska je četvrta sa 310, a Nemačka je peta sa 304. ; Na rang listi seniora, Srbija je treća sa 316 bodova, a Italija i Rusija dele prvo mesto sa po 326 bodova. Na četvrtom mestu je Poljska sa 314, a na petom je Bugarska sa 310 bodova. U konkurenciji juniorki i kadetkinja Srbija je na prvim mestima. Juniorke imaju 290 bodova, ispred Turske (286) i Italije (280), dok su kadetkinje na čelu sa 288 bodova, a slede ih Italija i Turska sa po 284 boda. Na rang listi juniora, Srbija je sedma sa 226 bodova, a u konkurenciji kadeta srpski odbojkaši zauzimaju 10. mesto sa 166 bodova.

18:28 - Obi Mikel ostaje u ČelsijuFudbaler Čelsija Džon Obi Mikel rekao je da će i u predstojećoj sezoni igrati za taj londonski klub. Britanski mediji su tokom leta spekulisali da će dvadesetdevetogodišnji fudbler sredine terena napustiti Stamford Bridž po dolasku novog trenera Antonija Kontea. Ugovor nigerijskog reprezentativca ističe 2017. godine. "Definitivno ostajem u Čelsiju i pokušaću da dam najbolje za klub, kao što sam i do sada. Želim da pomognem ekipi u borbi da osvoji svaki bod, da pobedjuje i da osvaja trofeje. Takodje, želim da pomognem klubu da se ponovo plasira u Ligu šampiona", rekao je Mikel. Mikel je 2006. godine došao u Čelsi za koji je odigrao 372 utakmice i postigao šest golova. Mikel je naveo da će, ako bude morao da ode sa Stamford Bridža, imati gde da nastavi karijeru. Mikel će propustiti početak Premijer lige, pošto će sa reprezentacijom Nigerije učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. On je jedan od dvojice igrača u timu starijih od 23 godine.

18:10 - Baba na pozajmici u ŠalkeuFudbaler Čelsija Abdul Rahman Baba narednih godinu dana igraće na pozajmici u Šalkeu, objavio je nemački klub.Levi bek iz Gane prošao je lekarske preglede u Gelzenkirhenu i izabrao dres sa brojem 14. Baba prošle sezone nije bio u prvom planu "plavaca", odigrao je 23 utakmice u svim takmičenjima, a situacija se nije promenila ni dolaskom novog menadžera Antonija Kontea. On je prošlog leta došao u Čelsi iz Augzburga za 16,5 miliona evra, ali je bio u senci Sezara Aspikulijete. Igrao je i za Asante Kotoko i Grojter Firt, dok je za reprezentaciju Gane sakupio 18 nastupa.17:45 - Kapiten Velsa menja Stonsa?Novi menadžer Evertona Ronald Kuman dogovorio je transfer Ešlija Vilijamsa iz Svonsija za 10 miliona funti. Kapiten reprezentacije Velsa ima 31 godinu, igra na poziciji štopera, a njegov dolazak mogao bi da znači definizivni odlazak Džona Stonsa. Vilijams je blistao na nedavnom Evropskom prvenstvu gde je Vels neočekivano stigao do polufinala. On je u Svonsi stigao pre osam godina za svega 300.000 funti.17:10 - Bogut naišao na probleme sa tuš kabinom

16:50 - Mirović i Batez poželeli uspeh olimpijcimaPredsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez poželeli su uspeh sportistima, trenerima i sportskim funkcionerima iz Vojvodine koji će nastupiti u timu Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žanejru. Na prijemu u Pokrajinskoj vladi, Mirović je rekao da su mnogi od olimpijaca, koji su iz Vojvodine, "slavu sporta i svoje zemlje već proneli do onih visina koje izazivaju snažne emocije". "Verujem da ćemo po povratku iz Brazila ponovo biti zajedno na nekom od balkona", kazao je Mirović i poručio da je obaveza pokrajinskih vlasti da čine mnogo više nego do sada na stvaranju uslova za razvoj sporta. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, koji je i bivši obojkaški reprezentativac Srbije, rekao je da su sportisti najbolji ambasadori Srbije i najbolji promoteri pravih vrednosti.Željko Trajković, član Predsedništva Olimpijskog komiteta i predsednik Rvačkog saveza Srbije, rekao je da prijem u Pokrajinskoj vladi predstavlja snažan podstrek i podršku sportistima na predstojećoj Olimpijadi.

16:30 - Beloruska rukometašica Ilina u skopskom VardaruRukometna reprezentativka Belorusije Dijana Ilina novi je igrač skopskog ženskog Vardara, objavio je makedonski šampion. Kako se navodi, Ilina bi trebalo da u Vardaru ostane tri godine i peto je pojačanje skopskog tima. Dvadesetogodišnja Dijana Ilina, koja igra na mestu srednjeg beka, rukometašicama Vardara će se priključiti na početku priprema za novu sezonu. Beloruska reprezentativka dolazi iz ekipe Gomelj koja je ove godine osvojila berloruskum ligu i Baltičku regionalnu ligu, a u reprezentaciji je od svoje 17. godine. Jesenji deo prošle sezone je odigrala u ruskom klubu Astrahanočka. Vardar su prethodno pojačale krila Kamila Herem i Tamara Mavsar, golmanka Majsa Pesoa i desni bek Aleksandra Lakrambere. Pripreme za novu sezonu Vardar počinje u nekompletnom sastavu, jer šest rukometašica igra na Olimpijskim igrama u Brazilu za svoje reprezentacije.

16:10 - Trener Raul Gonsales još dve godine u VardaruMakedonski rukometni šampion Vardar saopštio je danas da je produžio saradnju sa trenerom Raulom Gonzalesom i njegovim pomoćnikom Davidom Dejvisom Kamarom.Kako se navodi na klupskom sajtu, sa španskim trenerskim dvojcem potpisan je ugovor na dve godine.Gonzales i Kamara su skopski rukometni klub vodili prethodne tri sezone.Makedonski šampion će se sada, kako se navodi, fokusirati na obaveze koje ima na četiri fronta, u Ligi šampiona, regionalnoj SEHA ligi, domaćem prvenstvu i kupu Makedonije.Vardar u sredu počinje pripreme za novu sezonu u kojoj će u ekipi imati četvoricu novih rukometaša. Od 1. do 12. avgusta će boraviti u Sloveniji, gde će odigrati dve prijateljske utakmice sa ekipom Gorenje, nakon čega ide u Belorusiju, gde će učestvovati na jakom pripremnom turniru u u Brestu.U Ligi Šampiona makedonski prvak će igrati u Grupi B zajedno sa ekipama Rajn Nekar, Kjelce, PPD Zagreb, Meškov Brest, Celje, Kristijanštad i PIK Seged.Vardaru če to biti 11. sezona u društvu najboljih evropskih ekipa.

15:45 - Jovanović potpisao za VoždovacNekadašnji fudbaler Partizana i Rada Branislav Jovanović potpisao je jednogodišnji ugovor sa Voždovcem. "Ugovor je potpisan na godinu dana i Jovanović se odmah stavio na raspolaganje treneru Bratislavu Živkoviću", navodi se u saopštenju Voždovca. Jovanović je u Srbiji igrao za Napredak, Partizan i Rad, a iza sebe ima i internacionalno iskustvo sa Kipra gde je nastupao za Etnikos iz Ahne i izraelski Hapoel Ako iz kog je došao u redove "zmajeva". Voždovac u trećem kolu Super lige Srbije igra protiv Borca na svom terenu.

15:23 - Američki košarkaši u Riju smešteni na luksuznom kruzeruAmerički košarkaski tim na Olimpijskim igrama u Riju neće biti zajedno sa drugim sportistima, nego na luksuznom kruzeru, gde smeštaj košta više od 10.000 evra nedeljno.Kako navode americki mediji, u pitanju je želja rukovodstva americkog tima da se velike NBA zvezde osećaju sto komotnije i bezbednije, što ne bi bilo mnoguće da su u olimpijskom selu.Amerikanci su i na nekoliko prethodnih Igara bili odvojeni od drugih sportista, u Londonu i Pekingu u luksuznim hotelima, a u Atini, takođe, na brodu.Poslednji put u selu su bili 1996. godine na domaćem terenu u Atlanti.Amerikanci su učestvovali na 17 Olimpijskih igara i osvojili 14 zlatnih, jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

15:02 - Sigurdson ostaje u Svonsiju do 2020.Fudbaler Svonsija Gilfi Sigurdson potpisao je danas novi, četvorogodišnji ugovor sa tim klubom.Za reprezentativca Islanda su ovog leta bili zainteresovani brojni klubovi, medju kojima i Everton, ali je Sigurdson odlučio da ostane u Svonsiju do 2020. godine.Sigurdson je u Svonsi došao 2014. godine iz Totenhema. Prošle sezone je odigrao 36 utakmica i postigao 11 golova.On je u karijeri, osim za Totehnem, igrao još i za Hofenhajm i Reding.Sigurdson je sa reprezentacijom Islanda na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Francuskoj stigao do četvrtfinala.

14:34 - Marek Hamšik ostaje veran NapolijuSlovački fudbaler Marek Hamšik rekao je danas da ostaje u Napoliju i da je zadovoljan tim izborom."Zadovoljan sam svojim izborom, mislim samo na Napoli. To je tim koji igra napadački fudbal i radi zajedno na tome da nešto osvoji", rekao je Hamšik, prenose italijanski mediji.Hamšik je pružio izvanredne partije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pa su se mnogi klubovi, medju kojima je i Bajern iz Minhena, bili zainteresovani za njega.Slovački reprezentativac je u Napoliju od 2007. godine, a pre toga je igrao za Brešu i Slovan iz Bratislave.

14:02 - Navijači Zvezde petardama budili fudbalere LudogorecaNavijači Crvene zvezde u noći između ponedeljka i utorka bacali su "topovske udare" i petarde ispred hotela gde su smešteni fudbaleri Ludogoreca uoči revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, prenose brojni bugarski mediji.Kako navode portali Sportal i Gong, grupa Zvezdinih pristalica htela je da ometa mir i san gostima bacajući eksplozivne naprave u 00.30, 2.30 i 4.30 sati.Niko nije povređen, dok su pripadnici policije brzo stigli na lice mesta i obezbedili prostor.Iz Ludogoreca su saopštili da će ih ovaj događaj dodatno motivisati i pokazati da su jači na terenu.Utakmica između Crvene zvezde i Ludogoreca igra se večeras od 20.30 sati pred punim tribinama stadiona Rajko Mitić.

13:31 - Boateng novi fudbaler Las PalmasaNekadašnji fudbaler Milana, Šalkea i Totenhema Kevin Prins Boateng karijeru će nastaviti u Las Palmasu, saopštio je danas španski prvoligaš.Fudbaler iz Gane kao slobodan igrač dolazi na Kanarska ostrva, pošto mu je istekao ugovor sa Milanom."Boateng je najpoznatiji strani fudbaler koji je došao u Las Palmas", navodi se na sajtu kluba.Karijera Boatenga je u velikom padu poslednjih godina, praćena brojnih povredama i nefudbalskim životom, a prošle sezone je počeo samo jedan od 10 mečeva.Igrao je još za Hertu, Borusiju iz Dormunda i Portsmut, dok je za reprezentaciju Gane zabeležio 15 nastupa i dva gola.

12:57 - Atletiko zbog vojnog puča otkazao gostovanje GalatasarajuFudbaleri madridskog Atletika odustali su od puta u Istanbul i prijateljske utakmice sa Galatasarajem zbog političke situacije u toj zemlji.Galatasaraj je na svojoj oficijalnoj stranici saopštio da je otkazan subotnji duel jer Španci ne žele da ugroze svoju bezbednost posle neuspelog vojnog puča u Turskoj."Atletiko je tražio da se otkaže meč i izrazio želju da se ponovo zakaže u budućnosti", navodi se na sajtu "lavova".

12:19 - Aleks Song potpisao za RubinKamerunski fudbaler Aleks Song potpisao je danas petogodišnji ugovor sa ruskim Rubinom.Song je u Rubin stigao kao slobodan igrač. Finansijski detalji ugovora nisu obajveljeni.Song je prethodne dve sezone proveo na pozajmici u Vest Hemu kao igrač Barselone. Prošle sezone je imao velikih provlema s povredama, pa je odigrao samo 15 utakmica. ; Kamerunac je u karijeri, osim za Barselonu i Vest Hem, igrao još i za Arsenal, Bastiju i Čarlton.

11:54 - Selektor košarkašica SAD: Čeka nas teška grupaSelektor ženske košarkaške reprezentacije SAD Djeno Aurijena rekao je danas da je njegova ekipa u teškoj grupi na Olimpijskim igrama, ali je dodao da veruje u svoj tim."U teškoj smo grupi. Imamo evropskog šampiona, selekciju Srbije, i reprezentaciju Kanade. To su dva zaista dobra tima. Na sve to dodajte i Kinu i Španiju", rekao je Aurijena.Nijedan tim nije bio tako dominantan u poslednjih 20 godina kao što je ženska selekcija SAD. Američke košarkašice su osvojile pet uzastopnih zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, a u Riju će svakako želeti da nastave taj niz.SAD će u Riju igrati u grupi sa Srbijom, Kinom, Kanadom, Španijom i Senegalom.Jedina stvar koja može da oteža posao Amerikankama u Riju su kratke pripreme. Dok su ostale reprezentacije provele i po nekoliko meseci na pripremama, selekcija SAD će do prve utakmice na Igrama provesti zajedno samo dve nedelje."Nadam se da će se igračice setiti nekih stvari koje smo radili prošle godine na Svetskom prvenstvu... ; Srećom, tim se nije mnogo menjao. One me nikad nisu izneverile", rekao je Aurijena.Poslednji put kad su Amerikanke igrale u Brazilu izgubile su od Rusije u polufinalu Svetskog prvenstva 2006. godine. To je bio njihov jedini poraz na svetskim prvenstvima i olimpijskim igrama od 1992. godine.Agencija Asošijeted pres navodi da je SAD najveći favorit za zlato u Riju, a da će se za srebro i bronzu boriti nekoliko reprezentacija.Kao prve favorite za medalje AP navodi Francusku i Australiju, koje su osvajale medalje na prethodnim olimpijskim igrama, a potom selekcije Srbije i Kanade.

11:28 - Zvanično: Sane potpisao za SitiNemački fudbaler i dosadašnji igrač Šalkea Leroj Sane potpisao je danas petogodišnji ugovor sa Mančester sitijem."Jedan od razloga zbog kog sam se odlučio da dodjem u Siti je Pep Gvardiola. On me je ubedio da dodjem. Znam da ću naučiti mnogo od njega", rekao je Sane za sajt kluba.Prema navodima medija, Sane je u Mančester siti stigao za 37 miliona funti."Sane je poseban talenat i uzbudljiv igrač. Mislim da će naši navijači uživati gledajući ga. Brz je, stvara šanse, radi naporno za tim, takodje i postiže golove. Ima veoma pozitivan stav i mislim da će se dobro uklopiti u tim. Ima 20 godina i još se razvija kao igrač, ali on je već član reprezentacije Nemačke... Veoma smo srećni što je odlučio da dodje u Siti", rekao je Gvardiola.Sane je prošle sezone odigrao 33 utakmice u Bundesligi i postigao osam golova.

10:51 - Kevin-Prins Boateng u Las PalmasuŠpanski fudbalski klub Las Palmas saopštio je danas da će Kevin-Prins Boateng naredne sezone nositi dres tog kluba."Boateng je bez sumnje najvažniji stranac koji je klub doveo u poslednjim decenijama", navodi se u saopštenju Las Palmasa.Boateng je u svojoj karijeri igrao Hertu, Totenhem, Borusiju iz Dortmunda, Portsmut, Milan i Šalke.Las Palmas je prošlu sezonu završio na 11. mestu na tabeli Primere.

10:12 - Cibulkova odustala od OI zbog povredeSlovačka teniserka Domenika Cibulkova saopštila je danas da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zbog povrede leve noge."Imam jaku upalu, a oporavak bi trebalo da traje sedam do deset dana. Lakeri su mi jasno rekli da ne bi trebalo da putujem u Rio, jer povreda može da se pogorša... Tačno je da me užasno boli i da nema smisla putovati u Rio ako ne mogu da dam 100 odsto. Jako mi je žao", rekla je Cibulkova za slovačke medije.Cibulkova je peta teniserka koja se povukla sa Igara u Riju, posle Simone Halep, Viktorije Azarenke, Belinde Benčič i Karoline Pliškove.Slovačka teniserka je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine eliminisana u trećem kolu, dok je pre četiri godine u Londonu olimpijski turnir završila već u prvom kolu.Teniski turnir u Riju igra se od 6. do 14. avgusta.

09:32 - Bauza novi selektor ArgentineArgentinski fudbalski stručnjak Edgardo Bauza imenovan je za novog selektora reprezentacije Argentine, saopštio je tamošnji Savez.Bauza je na tom mestu nasledio Herarda Martina, koji je otišao posle poraza od Čilea u finalu Kopa Amerike.Ovaj 58-godišnji trener pre dolaska na klupu Argentine vodio brazilskog velikana Sao Paulo, kao i ekvadorski LDU Kito i San Lorenco, sa kojima je osvajao titule Kopa Libertadores.Trenirao je i Rosario Centrak, Velez Sarsfild, Kolon, peruanski Sporting Kristal i Al Nasr iz Saudijske Arabije.

08:55 - Volf: Hamilton je nepobediv kada ima svoj danDirektor ekipe Mercedes u Formuli 1 Toto Volf rekao je danas da je vozač tog tima Luis Hamilton "nepobediv" kada ima svoj dan, ali nije isključio Nika Rozberga iz borbe za šampionsku titulu.Hamilton je u nedelju pobedio u trci za Veliku nagradu Nemačke i stekao 19 bodova prednosti nad klupskim kolegom Rozbergom. To je bila 49. pobeda u karijeri za aktuelnog svetskog prvaka Hamiltona a šesta u poslednjih sedam trka. Posle prve četiri trke Rozberg je imao 43 boda više od Hamiltona."Kada ima svoj dan Luis je nepobediv. Ali, to je i dalje mehanički sport, a Luis je čovek i možete imati dobre i loše dane i zbog toga ne može da pobedjuje u svakoj trci", rekao je Volf, preneo je Skaj Sports.Posle serije loših startova, sudara i problema sa bolidom, Hamilton je morao da čeka šest trka pre nego što je ostvario prvu pobedu u sezoni, u Monaku u maju. Četiri od pet pobeda Rozberg je ostvario na početku sezone."Zaista se divim načinu na koji se sve dešava, ping-pongu izmedju njih dvojice i načinu na koji se stalno vraćaju", rekao je Volf.U Formuli 1 je četvoronedelja pauza, a takmičenje se nastavlja 28. avgusta trkom za Veliku nagradu Belgije.

08:24 - Janković u osmini finala turnira u FlorijanopolisuSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u brazilskom Florijanopolisu, pošto je večeras pobedila 260. teniserku sveta Ruskinju Valeriju Solovjevu u dva seta, 7:5, 6:4.Janković, 29. teniserka sveta je u drugom i 12. gemu prvog seta oduzela servis protivnici, koja je napravila brejk u trećem gemu.U drugom setu vidjeno je sedam brejkova, od kojih je srpska teniserka napravila četiri i posle prve meč lopte i sat i 40 minuta plasirala se u osminu finala.Janković je prvi nosilac na turniru, a u osmini finala igraće protiv pobednice meča 127. teniserke sveta Ane Bogdan iz Rumunije i Bugarke Aleksandrine Najdenove, 276. na WTA listi.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track