IBANJEZ: Ovo mi je najteži poraz u poslednjih pet godina
Foto: Saša Pavlić

Fudbaleri Zvezde tužni zbog eliminacije

IBANJEZ: Ovo mi je najteži poraz u poslednjih pet godina

Fudbal -

Lopta je nezgodno odskočila! Moram da vidim snimak da bih mogao da komentarišem, probao sam da je oborim ali nisam uspeo. Nisam ni znao da je treći gol postignut iz ofsajda, rekao je golman Damir Kahriman

Luis Ibanjez nije mogao da sakrije emocije nakon eliminacije iz kvalifiakcija za Ligu šampiona.

- Mogli smo da prođemo bolje... Teško mi je pao ovaj poraz. Borili smo se, pokušavali smo da uradimo najbolje što možemo. Nismo iskoristili šanse, primili smo golove iz kontre. Moramo da idemo dalje, imamo još jednu šansu, važno je da damo sve od sebe da uđemo u Ligu Evrope - rekao je Ibanjez.

Levi bek se osvrnuo i na fizičku spremu.

- Oni su možda spremniji od nas, ali iskreno dali smo sve od sebe. Videlo se to na terenu, posle 90 minuta smo pali pishički. Nismo navikli na takav ritam, a oni već igraju pet godina u Evropi. Znaju se dobro i to je njihova prednost.

Argentinac je izdržao do kraja utakmice i pored problema sa povredom.

- Dobio sam udarac, mogao sam da izdržim do kraja. Stisnuo sam zube... Realno, mogao sam da tražim izmenu, ali ja nisam takav želeo sam da se borim. Mogli smo da imamo igrača više, nisam video šta je uradio Kanga. Moramo da dignemo glavu i da idemo dalje.

Ibanjez nije želeo previše da komentariše činjenicu da je Vanderson treći gol postigao iz ofsajd pozicije.

- Bilo mi je neverovatno da je on (Vanderson) brži od mene toliko... Mogao sam da reagujem bolje, mogao sam da napravim faul ali imao sam žuti karton i plašio sam se. Mogao sam i da ga izguram, nisam dobro reagovao. Žao mi je zbog ljudi koji su došli. Sanjali su Evropu, ali verujte nama je najgore. Ovaj poraz mi je najteži u poslednjih pet godina.

Golman crveno-belih Damir Kahriman nije bio na visini zadatka na revanšu protiv Ludogoreca. Morao je bolje iskusni čuvar mreže da reaguje kod drugog gola gostiju.

Posle šuta Vandersona lopta je prošla ispod ruke Kahrimanu.

- Lopta je nezgodno odskočila! Moram da vidim snimak da bih mogao da komentarišem, probao sam da je oborim ali nisam uspeo. Nisam ni znao da je treći gol postignut iz ofsajda - rekao je Kahriman.

Vremena za tugovanje nema.

- To je žar sporta i fudbala, dešava se i nije ovo ništa strašno. Igrali smo drugo poluvreme na maskimumu svi za jednog... Možda je to naš maksimum sada. Možemo samo da im čestitamo.

Kahriman se osvrnuo i na isključenje Kange.

- Moramo biti srećni, bilo je golova, svi su imali šta da vide i uživaju. Ništa se nije desilo strašno kada smo u svlačionici čuli da će biti 10 na 10. Morali smo da izađemo i damo maksimum, opet je bio egal.

Zvezdin defanzivac Zoran Rendulić ističe posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona da je Ludogorec, koji je prošao posle 2:4 u revanšu, posle produžetaka, za nijansu iskusniji tim.

"Još je vruća glava, teško je bilo šta reći. Bile su ovo dve egal utakmice. Vidi se da su taman za produžetak bili iskusniji. Možda nas je publika ponela, ali... imamo mi još dva meča, da prođemo u Ligu Evrope. Igrali smo sada protiv ukomponovanog tima, uvek znaju šta hoće i šta rade. Ispade da smo iste golove primili", rekao je Rendulić.

On je istakao da mu je veoma žao "delija".

"Žao mi je naših navijača. Ovo što su oni priredili, to mora da se doživi. Mislim da bih mogao još jednu utakmicu da odigram", nije skrivao oduševljenje navijanjem.

Rednulić priznaje da je bio zatečen činjenicom da je Zvezda ostala sa igračem manje između dva poluvremena, kada je Kanga isključen zbog udaranja rivala bez lopte.

"Tek kada sam ušao u svlačionicu sam saznao da imamo igrača manje. Ušao sam među prvima i nisam video šta se desilo sa Kangom. Pogledaćemo sve snimke i šta je tačno bilo. Moglo je bolje, ovo nam je veliko iskustvo. Ja prvo gledam od sebe i šta bih ja mogao da ispravim", zaključio je Zoran Renudlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja