ZVEZDA GOSTUJE, ITALIJA SE TRESE: Dolaze srpski huligani!
Foto: Profimedia

Crvena zvezda protiv Sasuola u plej-ofu za Ligu Evrope

ZVEZDA GOSTUJE, ITALIJA SE TRESE: Dolaze srpski huligani!

Fudbal -

Italijanski mediji biranim rečima pričaju o crveno-belima, ali isto tako izražavaju strah od nereda jer im se u državu vraćaju „Ivan Bogdanov i ostali huligani“

Sasuolo - Crvena zvezda! Šestoplasirana ekipa u Seriji A biće rival prvaka Srbije u meču plej-ofa za Ligu Evrope. Italijanski mediji ovakav žreb ocenili su kao najgori mogući za Sasuolo iz dva razloga.- Jedina ekipa pre žreba koju nisu želeli da vide kao rivala jeste Crvena zvezda. Razlog je kvalitet rivala, ali i aspekt bezbednosti. To je klub koji ima veoma opasne huligane koji su poznati u celom svetu i sada nam dolaze u Italiju - piše lokalni list iz Ređo Emilije.

Na „čizmi“ podsećaju na Ivana Bogdanova, navijača Crvena zvezde, koji je izazvao prekid meča Italija - Srbija u oktobru 2010. godine.- On je jedan od mnogobrojnih opasnih navijača koji dolazi iz Srbije.Zanimljivo, Bogdanov će bez problema moći da bodri crveno-bele u Ređo Emiliji (tamo će se igrati utakmica) jer mu je istekla petogodišnja zabrana ulaska u zemlje Evropske unije. Pošto je ovaj italijanski grad na manje od hiljadu kilometara od Beograda, može se očekivati da će naš tim imati veliku podršku navijača.

Poslednji voz za Evropu... Fudbaleri Crvene zvezde
Poslednji voz za Evropu... Fudbaleri Crvene zvezde

Gazeta delo sport i Sportmedijaset u komentaru žreba konstatovali su da italijanski tim nije imao sreće jer je dobio „veliku Crvenu zvezdu, koja se vraća u Evropu posle finansijskih problema“.Bilo je zanimljivo i čuti mišljenje Darka Lazovića, fudbalera Đenove i nekadašnjeg prvotimca crveno-belih.- Zvezda treba da ih poštuje, ali nikako da ih se plaši. Jer oni nisu Juventus, nego - Sasuolo. Onako, nezgodni su. Nemaju navijače, a opet svima su simpatični. Igraju ofanzivno, ni nalik na veliki broj italijanskih ekipa - poručio je Lazović za Mocart sport i najavio da dolazi da bodri Zvezdu.

Reč trenera ZvezdeGROF: ONAKO, SREDNJE TEŽAK PROTIVNIKU Ljutice Bogdana imali su razloga da budu zadovoljni žrebom za poslednju rundu kvalifikacija za LE. Miodrag Božović, trener crveno-belih, ocenjuje da su šanse podjednake.- Sam protivnik nije ni povoljan ni nepovoljan, spada u grupu srednje teških rivala. Nije izraziti favorit, ali ne možemo reći ni da imamo izrazite šanse. Konkretnije o njima pričaćemo kad dođe vreme za to. Nas već danas očekuje utakmica u Lučanima. Bitno je da vezujemo pobede i na taj način rastemo - jasan je Grof.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track