Luković: Mihajlović se ne odbija

Novi početak

Luković: Mihajlović se ne odbija

Fudbal -
Aleksandar Luković nije se dvoumio da se vrati u reprezentaciju Srbije kad ga je Siniša Mihajlović pozvao da se pridruži „orlovima“

Krenimo ispočetka.Naslov pesme Partibrejkersa „Jedan poziv menja sve“ objašnjava kako se iskusni Aleksandar Luković ponovo našao u timu „orlova“ nakon skoro dve godine dobrovoljnog egzila. Defanzivac ruskog Zenita spreman je da zaigra na bilo kojem mestu u timu, jer želi da pomogne selektoru Siniši Mihajloviću i mladim igračima, za koje od navijača traži strpljenje.- Nije bilo ubeđivanja da se vratim, bio je dovoljan samo jedan poziv selektora. Nikada nisam izjavio da je za mene reprezentacija završena priča, već sam u dogovoru sa FSS zatražio pauzu iz privatnih razloga. Sada sam tu da bih pomogao iskustvom, posebno talentovanim mladim igračima, za koje treba da pokažemo strpljenje. Ne smemo da ih osuđujemo posle jedne ili dve loše utakmice zato što će oni nositi igru reprezentacije u sledeća dva ili tri ciklusa. Uz dobru atmosferu, možemo da se plasiramo na Mundijal - rekao je Luković.Od Filipa Đuričića se očekuju da zauzme poziciju „desetke“ i da organizuje igru reprezentacije, kao i njegovi prethodnici s tim brojem na dresu.- Imamo lepu budućnost, ali moramo da prođemo period sazrevanja da bi od nas mogli da se očekuju veliki rezultati. Predstoje nam utakmice sa Španijom, Francuskom i Švedskom, ekipama iz evropskog krema, protiv kojih ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje - rekao je Đuričić.

Subotić u ženskom društvu
Subotić u ženskom društvu

Došao i Marko ŠćepovićNa okupljanju reprezentacije juče se pojavilo nekoliko fudbalera koji neće igrati na turneji zbog povreda. Na spisku povređenih nalaze se Zdravko Kuzmanović, Nenad Tomović, Lazar Marković i Matija Nastasić, dok se u sportskom centru pojavio i Marko Šćepović, čime je Mihajlović pokazao da na njega ozbiljno računa kad se oporavi od operacije kolena.Obrenovac zavladaoObrenovčani imaju pet razloga da budu izuzetno ponosni zbog spiska Siniše Mihajlovića. Čak pet igrača je direktnoj vezi s ovom beogradskom opštinom.- U Obrenovcu smo se rodili Ivan Obradović, Ivan Radovanović i ja, ali se može reći da su „naši“ Nemanja Matić i Radosav Petrović. Prvi je prošao fudbalsku školu kod nas u gradu, dok je Raća igrao u Radničkom - kaže Đuričić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track