SUKOB SRBA U TORINU Mihajlović: Maksimović me izdao, snosiće posledice
Foto: Fonet/AP

Oštro o sunarodniku

SUKOB SRBA U TORINU Mihajlović: Maksimović me izdao, snosiće posledice

Fudbal -

Trener fudbalera Torina Siniša Mihajlović izjavio je da ga je Nikola Maksimović izdao i lagao, kao i da će zbog propuštanja treninga snositi posledice.

Maksimović je napustio Torino i otišao u Srbiju jer zahteva da mu klub omogući transfer u Napoli, čiju zvaničnu ponudu ima na stolu, spekuliše se od oko 25 miliona evra.

"Ne znam da li Maksimović pravi grešku svojom voljom ili ga neko savetuje, ne zanima me to. Platiće posledice svog ponašanja jer je narušio ugled kluba. Ima problem sa pamćenjem, zaboravlja da sam mu ja pružio šansu da debituje za reprezentaciju Srbije, ali kada smo pričali pre nekoliko nedelja o njegovom statusu", rekao je Mihajlović za Gazetu delo Sport.

Maksimović se ljudima iz kluba ne javlja na telefonske pozive, četiri dana odsustvuje sa treninga, zbog čega ga najverovatnije očekuju sankcije.

"Zahvaljujući mom zalaganju klub mu je garantovao povećanje plate i povoljnu situaciju u slučaju transfera. Rekao sam mu da me sluša jer će naredne godine birati prelazak među najbolje klubove Evrope. Uveravao me je da je srećan, ali je nestao i kako sad da mu verujem".

Srpski stručnjak dodao je da ga je zemljak prevario i da se oseća prevarenim.

"Za mene, uvek su ljudske osobine ispred igračkih. Nikola je izdao sve, klub, saigrače, navijače i trenera. Sada je potez na klubu, Maksimović imao ugovor i ne može sam da odlučuje o svojoj sudbini. Ukoliko je odlučio da ostane u Torinu, onda će morati da povrati svoju veru, kao čovek, i kao fudbaler", oštar je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track