SPORTSKI DIREKTOR ZVEZDE ZA KURIR: Prelazni rok nije gotov, prioritet su ostanak Vijeire i Kataija
Foto: Dado Đilas

Raosavljević otkrio planove crveno-belih

SPORTSKI DIREKTOR ZVEZDE ZA KURIR: Prelazni rok nije gotov, prioritet su ostanak Vijeire i Kataija

Fudbal -

Sportski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević otkriva za Kurir da prelazni rok za crveno-bele nije gotov, iako navijači ne bi trebalo da očekuju "bombe" u smiraj fudbalske pijace koja se završava poslednjeg dana avgusta.

Prioritet su odlasci, pre svih Uga Vijeire i Aleksandra Kataija, ali će oni zavisiti od eventualnog plasmana Crvene zvezde u Ligu Evrope. Ako se to desi, nije isključeno da obojica produže ugovore i ostanu na Marakani, makar do decembra.

Portugalac Ugo Vijeira bio je nezadovoljan na po~etku sezone, ali kada je dobio sve zaostale plate i premije, sa daleko više elana je počeo da radi.

- Čekamo utakmice sa Sasuolom, pa ćemo posle toga odlučiti šta će biti sa Kataijem i Vijeirom. Pričali smo sa Ugom i nije tajna da je on čekao dobru ponudu pred novu sezonu. Sada je promenio mišljenje, koliko vidim ne bi imao ništa protiv toga da ostane i trebalo bi da produži ugovor ako ne ode - rekao je Raosavljević i dodao:

- Za Kataija smo odbili tri ponude koje su bile vredne tri miliona evra, ili nešto manje od toga. Sale nam treba za Evropu. Radi se o specifičnom igraču, koji ako je raspoložen može da razvali Milan... Nema takvih igrača. Da uzme loptu i reši utakmicu. Doveli smo zamene za njega, mada bih voleo da ostane. Ruzi i Mouče još nisu spremni i to se vidi.

Ako ode Ugo Vijeira pitanje centarfora se nameće samo po sebi. Crvena zvezda je pričala sa iskusnim centarforom Srđanom Vujaklijom iz Borca. Na početku prelaznog roka aktuelan je bio Uroš Đurđević koji je raskinuo ugovor sa Palermom. I dalje je bez kluba, a želi ga i trener Partizana Marko Nikolić.

- Ako Ugo ode onda moramo da tražimo špica! Pričali smo sa Vujaklijom i to ne krijemo. Ali, samo smo pričali. Ništa više od toga. Posle Sasuola imamo plan A, B i C. Neka navijači ne brinu.

Pitanje štopera je nešto što kida živce navijača crveno-belih. Stigao je samo Tomas Fibel koji se nije najbolje pokazao. Crvena zvezda je čini se predugo čekala Milana Mitrovića iz turskog Mersina. U igri je bilo i nekoliko stranaca, ali se na kraju u Evropu ušlo sa igračima iz prošle sezone Aleksandrom Lukovićem i Zoranom Rendulićem. Aktuelan je postao i povratak mladog Vukašina Jovanovića koji je zimus otišao u Zenit. Na kraju, kao iznuđeno rešenje protiv Sasuola uz Fibela igraće Damijan Le Talek, zadnji vezni.

- Želeli smo Srbina za štopera, jer imamo dosta stranaca. Istina je da se odužilo čekanje Mitrovića, ali u toj celoj priči nije kriv on, već njegov klub. Vule Jovanović je bio naša želja, ali mislim da ga Zenit neće pustiti. Rusi imaju dve ekipe i Vule je sada u B timu, tako da im je stalno na oku, ako se neko iz prve ekipe povredi. To je razumljivo, mada je on izrazio želju da se vrati na pozajmicu.

Makedonac

Dinamo nije bio ozbiljan za Avramovskog

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se mora smanjiti igrački fond do kraja prelaznog roka, što je Blažo Raosavljević i potvrdio:- Jovović, Orlandić, Gavrić, Avramovski, Mičel, kao i još neki igrači imaju ponude domaćih klubova, mada svi oni žele u inostranstvo. Što se tiče Avramovskog i Dinama iz Zagreba, mogu reći da je to bila samo priča, ništa ozbiljno. Adam Mičel nije zeleo da ode u Javor iz Ivanjice iako smo se sve dogovorili sa njima. Moramo da smanjimo broj igrača i znamo šta nam je činiti.

O Italijanima

Sasuolo je ekstra ekipa

Sasuolo je glavna tema u Ljutice Bogdana, mada sportski direktor Crvene zvezde tvrdi da nema presije u klubu.- Nema pritiska da se Sasuolo mora proći, mada mi svi u klubu želimo da igramo Ligu Evrope! Italijani su ekstra ekipa, ali oni jako dobro znaju šta je Crvena zvezda. Bio sam sa njima na žrebu, molili su boga da nas ne dobiju. Znaju naš renome, a plaše se i naših navijača. Mi smo naučili evropsku lekciju protiv Ludogoreca i videli kako se surovo kažnjavaju kiksevi - jasan je Raosavljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track