BOŽOVIĆ PRED SASUOLO: Svaki rezultat je dobar za Zvezdu, sem poraza
Foto: Aleksandar Radonić

Crno-beli priželjkuju pobedu

BOŽOVIĆ PRED SASUOLO: Svaki rezultat je dobar za Zvezdu, sem poraza

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović očekuje dobru utakmicu protiv Sasuola i dobar rezultat - a to je po njemu sve sem poraza.

"Svaki rezultat je dobar za nas, sem našeg poraza. Sigurno su nas dobro prostudirali, kao i mi njih. Videćemo sutra. Zvezda mora da odigra mnogo disciplinovanije i bolje nego u Nišu. Ovo je takav nivo takmičenja gde se svaka greška skupo plaća. Ako hoćemo rezultat moramo biti disciplinovani", rekao je Božović.

Sasuolo prvenstvene utakmice počinje u nedelju, dok Zvezda iza sebe ima desetak mečeva.

"Nadamo se da će naša prednost biti to što imamo više utakmica u nogama. Objektivno je nemoguće da oni budu 100 odsto spremni na početku jer tek počinju prvenstvo. Mislim da smo u boljem fizičkom stanju".

Italijanski mediji očekuju dolazak 4.000 Delija. "Sigurno je da nam podrška navijača mnogo znači. Ali, stadion je bio pun i protiv Ludogoreca, pa nismo pobedili. Ne smatram da je to opterećenje, već naša prednost, ali mislim da su nas slomili golovi koje smo dali sami sebi.

Prvi meč u Sasuolo po Božoviću nije ključan, jer ima revanš za sedam dana.

"Nije prvi meč u Bugarskoj bio odlučujući. Mi smo pravili gluposti tamo i u Beogradu. Sve je otvoreno dok se ne završe obe utakmice.Italijani igraju brzo, što bi mogao da bude problem za visoko postavljenu Zvezdinu odbranu. Ključ uspeha je na igri po bokovima. Ko tu bude bolji dobiće utakmicu. Berardi je igrač vrhunskih kvaliteta, ali i mi imamo odlične fudbalere. Nadam se dobrom rezultatu".

Aleksandar Katai, kapiten Crvene zvezde nada se golu.

"Ko će dati gol nije bitno. Voleo bih da to budem ja, ali i ne mora. Da ne napravimo gluposti kao protiv Ludogoreca i damo gol, pa da mirno dočekamo revanš u Beogradu".

Italijanske kolege zanimalo je kako će Crvena zvezda nastaviti evropsku epizodu posle poraza od Ludogoreca.

"Kako ćemo nastaviti, videćemo sutra i posle revanša u Beogradu. Sasuolo je vrlo dobar kolektiv sa nekoliko izvanrednih pojedinaca. Ostvarili su odličan rezultat u Seriji A. Nadamo se da mozemo ostvariti aktivan rezultat i posle utakmice u Beogradu izboriti prolaz u grupnu fazu - rekao je Božović i dodao.

"Berardi je igrač koji svojim individualnim sposobnostima može da reši utakmica. Ipak, snaga ekipe je u kolektivu.Aleksandar Katai je izneo svoja očekivanja i njega su pitali vezano za poraz od Ludogoreca. Utakmicu sa Ludogorecom smo prežalili. To je iza nas. Sutra nas očekuje novi izazov, to je Sasuolo. Svi želimo da napravimo dobar rezultat".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track