VRATILI VERU U IGRU Božović: Najvažnije je bilo da pobedimo i povratimo atmosferu
Foto: Fonet / FK Crvena Zvezda

Petarda protiv Radnika

VRATILI VERU U IGRU Božović: Najvažnije je bilo da pobedimo i povratimo atmosferu

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je ubedljiva pobeda nad Radnikom dobra za vraćanje atmosfere u ekipu i dodao da će njegov tim ići na pobedu protiv Sasuola.

"Teško smo ušli u utakmicu prvih pola sata, možda zbog velike sparine i lošeg rezultata u Italiji. Najvažnije je bilo da pobedimo, povratimo atmosferu u ekipi i pokušamo u četvrtak da makar pobedimo Sasuolo", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je na svom stadionu ubedljivo sa 5:0 pobedila Radnik u šestom kolu Super lige i tako se učvrstila na vodećoj poziciji u srpskom prvenstvu.

Crveno-beli su u četvrtak ubedljivo, 0:3, poraženi od Sasuola u baražu za Ligu Evropa, a za četiri dana će u Beogradu igrati revanš protiv italijanskog kluba.

Odličnu utakmicu protiv Radnika imao je Gelor Kanga, koji zbog crvenog kartona na meču sa Ludogorecom u kvalifikacijama za Ligu šampiona nije igrao protiv Sasuola.

"Ne želim da ga branim jer je napravio glupost. Svedoci smo raznih utakmica gde se igrači gurkaju međusobno pa sudije ne daju kartone. Šteta što nije igrao, mislim da bismo prošli Ludogorec, ali je to odavno istorija", kazao je Božović.

Trener Radnika Nikola Stanković rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila i da je taj trijumf mogao da bude i ubedljiviji.

"Bilo je veoma teško posle dva loša rezultata u prethodnim kolima. Zvezda je teško gostovanje za svakog. Zvezda je zasluženo pobedila i imala još mnogo šansi koje je mogla da iskoristi. Previše smo se otvorili, grešili u pasovima, a znamo koliko mogu igrači Zvezde", rekao je Stanković.

Zvezda će u četvrtak dočekati Sasuolo u revanšu baraža za Ligu Evropa, a potom će za vikend gostovati Novom Pazaru u prvenstvu. Radnik će u sledećem kolu dočekati Metalac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track