LIGA EVROPE: U Zvezdi se i dalje lože - neka bude 4:0
Foto: Saša Pavlić

Crveno-beli danas jure Sasuolo

LIGA EVROPE: U Zvezdi se i dalje lože - neka bude 4:0

Fudbal -

U klubu podsetili na najveće preokrete, a eliminacija italijanske ekipe svakako bi bila jedna od tih pobeda o kojima bi se pričalo

Nada umire poslednja, pa tako i u Crvenoj zvezdi nema predaje pred revanš meč plej-ofa Lige Evrope sa Sasuolom iako su prvu utakmicu u Italiji izgubili sa visokim rezultatom 3:0.Italijani danas stižu u Beograd, Delije im ponovo spremaju vatromet i bakljadu tokom noći ispred hotela, a kako navijači, tako i svi u klubu veruju da sutra na Marakani može da stoji rezultat 4:0, koji bi ih odveo u grupnu fazu.Upravo povodom željenih 4:0 na zvaničnom sajtu kluba podsetili su na nekadašnju koreografiju Delija, koja bi mogla da se ponovi.

- Teška misija, ne i nemoguća, ako je suditi po pojedinim blistavim momentima naše istorije - stoji na sajtu Zvezde.I zaista, mnogo je preokreta bilo u prošlosti - od 1970. godine, kada je Ujpešt Doža pobedila Zvezdu sa 2:0, da bi u Beogradu naš tadašnji šampion slavio sa 4:0. Pet godina kasnije Real je pobedio Zvezdu u Madridu sa 2:0, da bi golovima Džajića, kao i Ognjena Petrovića crveno-beli u Beogradu stigli do penala, a potom i do polufinala Kupa pobednika kupova.Najveći preokret u istoriji Zvezde dogodio se u sezoni 1978/79. Dinamo je u Berlinu deklasirao ekipu s Pižonom na čelu rezultatom 5:2, Nemci su čak i u revanšu na Marakani imali vođstvo od 1:0, da bi Zvezda na kraju slavila sa četiri gola u drugom poluvremenu za konačnih 4:1. I kasnije, 1981. godine, Zvezde je praktično eliminisana od Banjika (3:1), ali je u revanšu bilo velikih 3:0 za prolaz dalje.- Zato, neka Marakana zagrmi - poručuju u Zvezdi.

Jure minus tri I VOJVODINA VERUJE U ČUDADok Crvena zvezda tri gola zaostatka iz prvog meča juri pred svojim navijačima, fudbalere Vojvodine očekuje teži zadatak, da tri gola minusa sa svog Karađorđa (0:3) stignu u predgrađu Amsterdama, gde ih dočekuje AZ Alkmar (20.00 RTV).Problem uoči ovog susreta za Novosađane predstavlja činjenica da su se povredili Nikola Trujić i Uroš Stamenić, ali pomoćni trener crveno-belih Dragan Šarac smatra da njegov tim nije bez šansi.- Potrebno je da povedemo i sigurno ćemo imati mogućnost da stignemo zaostatak - kaže Šarac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track