ZVEZDA BEZ EVROPE: Neko mora da položi račune!
Foto: Saša Pavlić

Đora i Živa poručili rukovodstvu

ZVEZDA BEZ EVROPE: Neko mora da položi račune!

Fudbal -

Crvena zvezda ostala bez miliona evra, a stranci sa velikim platama i kampanjski odrađen prelazni rok glavni krivci za ispadanje iz Evrope

Čelnici Crvene zvezde moraće da polože račune i objasne uzroke ispadanja iz Evrope i dovođenje nespremnih stranih fudbalera, smatraju Milovan Đorić i Milan Živadinović.Zvezda je ušla sa velikim ambicijama ovog leta u Evropu, ali nije uspela da se domogne grupne faze nijednog takmičenja. Priča o prasetu i BožićuNavijači su razočarani, a čelnici kluba se hvataju za glavu zbog finansija, odnosno gubitka najmanje 5,4 miliona evra, koliko bi doneo plasman u Ligu Evrope, ili već prežaljenih 14 miliona, koliko je garantovala Liga šampiona.- Neko mora da da objašnjenje za kampanjsko dovođenje igrača sedam dana pred početak takmičenja u Evropi. To je pitanje svih pitanja. Trener Božović je lepo rekao, ne goji se prase uoči Božića. Pogodio je u srž problema. Ova škola skupo je koštala Crvenu zvezdu - objasnio je Milovan Đorić i dodao:- Da budemo pošteni, naleteli su na najteže protivnike. Ludogorec i Sasuolo su bolji od Crvene zvezde. Posebno italijanski tim.

Potrošili pare, a izgubili Evropu... Mijailović, Božović i Terzić
Potrošili pare, a izgubili Evropu... Mijailović, Božović i Terzić

Crvena zvezda će do kraja avgusta morati da proda Aleksandra Kataija, Uga Vijeiru i Mičela Donalda kako bi nadomestila četiri miliona evra za plate igrača ili će opet morati da se ratosilja skupih stranaca, pre svih Argentinca Moučea.- Ne znam kako stoje finansijski, ali mislim da nije dobro. I ti stranci koje su dovodili imaju ogromne plate. Da se ja pitam, rešio bih se mnogih. Nisu to ni pravi profesionalci, jer kako jedan ozbiljan igrač sebi može da dopusti da dođe nespreman. Ja sam protiv dovođenja takvih stranaca. Garantujem da mali Plavšić nije nimalo lošiji igrač od Ruiza ili Moučea. Moraće da prodaju Kataija i Vijeiru da bi preživeli.Što pre privatizacijaSličnog mišljenja je i Milan Živadinović, koji je bio trener Miodragu Božoviću u Crvenoj zvezdi.- Strance koje su doveli ne mogu da igraju u Žarkovu i Mirijevu! Mene interesuje zašto su pustili Savu Pavićevića u Spartak, a on je glavni igrač ekipe koja je treća u ligi. Doveli su nekakve polovnjake koji su smešni i koji našoj deci uzimaju mesto. Neko bi za to morao da odgovara. Ovo je još jedan dokaz da nam je potrebna privatizacija. Što pre! Zvezdu treba prodati, ali da je kupi „Gasprom“ ili neki stranac sa biografijom - istakao je Živadinović.

Prošetaće se do titulePARTIZAN JE U RASULUMilovan Đorić smatra da navijači Crvene zvezde ne bi trebalo da strepe kada je u pitanju dominacija u domaćem prvenstvu.- Crvena zvezda ima toliko rezerve iznutra da je duplo jača od svih ostalih klubova u Srbiji. Biće prvi, sigurno, ne toliko ubedljivo kao prošle godine, ali dovoljno za novu titulu. Partizan je u rasulu, ko zna šta će tamo biti, tako da će joj Vojvodina biti jedini pravi rival. Plus, Superliga je znatno slabija u odnosu na prošlu godinu - smatra Đorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track