BLOG UŽIVO, VIDEO: Nadal siguran na startu US opena
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Nadal siguran na startu US opena

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:25 - Nadal siguran na startu US openaŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugo kolo US opena. On je u prvom kolu turnira u Njujorku pobedio Uzbekistanca Denisa Istomina 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:2. Španac će u drugom kolu igratiprotiv Italijana Andreasa Sepija, koji je bio bolji od Francuza Robera 6:2, 3:6, 6:4, 6:3.

22:00 - Forlan imao ponude iz EngleskeUrugvajski fudbaler Dijego Forlan otkrio je da je ovog leta odbio nekoliko ponuda engleskih timova, jer nije želeo da izda Mančester junajted. Forlan je proveo dve godine na Old Trafordu i za to vreme postigao je 10 golova na 63 utakmice. On je karijeri još igrao za Viljareal, Atletiko Madrid i Inter, a sada je u Indiji gde nastupa Mumbaj siti. Forlan je naveo da bi, ukoliko bi se vratio za Englesku, mogao da igra samo za Mančester junajted i da bi želeo da ponovo postigne pobednički gol protiv Liverpula. "Imao sam ponuda iz Engleske ovog leta, ali jedini klub za koji ću igrati u Engleskoj je Mančester junajted. Kada bi se Zlatan Ibrahimović, Vejn Runi ili Antoni Marsijal povredili, bilo bi mi drago da dodjem na hitnu pozajmicu i pomognem Junajtedu", napisao je Forlan- "Možda bih igrao u Liverpulu, postigao gol ili dva, a onda se sklonio kada bi se povredjeni igrači oporavili", dodao je Forlan.21:30 - Beker: Novaka muči povreda, ali je favorit za osvajanje US openaBoris Beker, trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, kaže da srpski teniser nije želeo ranije da otkriva povredu ručnog zgloba. Đoković je na Rolan Garosu postao prvi čovek u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge, a nakon toga usledio je možda i očekivani pad. "Sada je priznao da ima povredu ručnog zgloba. Nije želeo to ranije da ističe jer je pošteno izgubio na Vimbldonu i u Brazilu, ali mu je ta povreda pravila probleme i još uvek ih pravi. Ipak, on je favorit, branilac je titule i trenira naporno kako bi odbranio svoje trofeje", rekao je Beker.

21:10 - Košarkaši Zvezde pobedili OldenburgKošarkaši Crvene zvezde pobedili su nemački Oldenburgs 80:71 u prvoj pripremnoj utakmici pred start nove sezone. Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 13 poena. Ekipi se nakon obaveza u reprezentaciji Srbije i produženog odmora, početkom sledeće nedelje priključuju Stefan Jović i Marko Simomović, a narednu proveru, ekipa Crvene zvezde igraće u nedelju protiv rumunske Steaue u Beogradu. Prvi meč uz prisustvo publike, crveno-beli će odigrati 10. septembra u Vršcu protiv domaćina turnira ekipe Vršca.20:50 - Mesi povređen, možda propusti mečeve reprezentacijeFudbaler Barselone Lionel Mesi bi zbog povreda mogao da propusti kvalifikacione utakmice Argentine protiv Urugvaja i Venecuele za plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine. Mesi je prošao medicinske testove kojima je otkriveno da ima problema sa zadnjom ložom, saopštila je Barselona. On će, kako se navodi, otputovati za Argentinu, ali još nije sigurno i da li će igrati na tim utakmicama. "Njegovo prisustvo u tim utakmicama zavisiće od toga koliko se povreda razvija", navodi se u saopštenju Barselone. Meč između Argentine i Urugvaja na programu je u subotu, a duel s Venecuelom 6. septembra.20:19 - Vični, Kvitova i Kerber u drugom kolu US openaItalijanska teniserka Roberta Vični plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedila Nemicu Anu-Lenu Fridsam u dva seta - 6:2, 6:4. Prošlogodišnja polufinalistkinja Ju es opena i Fridsam su otvorile program na stadionu "Artur Eš". U drugo kolo plasirala se i Čehinja Petra Kvitova, koja je na startu turnira pobedila Jelenu Ostapenko iz Litvanije sa 7:5, 6:3. Kvitova će u narednoj rundi igrati protiv Čale Bjukočaj iz Turske, koja je bila bolja od Amerikanke Irine Falkoni. I Anđelik Kerber se plasirala u drugo kolo, pošto joj je Poljakinja Polona Hercog predala meč pri vođstvu Nemice od 6:0 i 1:0. Druga teniserka sveta će u narednoj rundi igrati ili protiv Aliz Korne iz Francuske ili protiv Hrvatice Mirjane Lučić Baroni. Nemica Andrea Petković je u prvom kolu bila bolja od Slovakinje Kristine Kucove sa 7:6, 6:3. Ona će u narednom kolu igrati protiv Belinde Benčić iz Švajcarske, koja je sa 2:1 savladala Amerikanku Samantu Kraford. Dankinja Karolina Voznijacki pobedila je domaću teniserku Tejlor Taunzend sa 4:6, 6:3, 6:4. Njena naredna protivnica biće ili Frančeska Skjavone ili Svetlana Kuznjecova.

19:50 - Pobeda Čilića na startu US openaHrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je na startu poslednjeg gren slem turnira u sezoni pobedio Brazilca Rožerija Dutru da Silvu u tri seta - 6:4, 7:5, 6:1. Šampion Ju es opena iz 2014. godine je 108. tenisera sveta pobedio posle dva sata igre i pored velikog broja neiznudjenih grešaka koje je napravio. Protivnik Čiliću u narednom kolu biće ili Ukrajinac Sergij Stahovski ili Portugalac Gaštao Elieš. Britanac Kajl Edmund, 84. teniser sveta, napravio je iznenadjenje na početku Ju es Opena, pošto je eliminisao 15. igrača sveta, Francuza Rišara Gaskea sa 6:2, 6:6, 6:3. Gaske nije izgubio u prvom kolu nekog gren slem turnira još od 2010. godine i Rolan Garosa. U drugo kolo plasirao se i Argentinac Gvido Pelja, koji je bio bolji od Amerikanca Bjorna Fratandjela sa 3:0. Prvu prepreku na Otvorenom prvenstvu SAD preskočio je i Rus Mihail Južni, koji je 6:2, 6:1 i 6:1 pobedio Slovaka Martina Kližana.

19:00 - Marko Rog potpisao za NapoliDosadašnji fudbaler zagrebačkog Dinama Marko Rog potpisao je ugovor sa italijanskim Napolijem. Napoli nije objavio finansijske detalje, niti na koliko je hrvatski fudbaler potpisao. Rog je prošlu sezonu proveo u Dinamu u koji je došao iz Splita, a pre toga je nastupao za Varaždin. Za reprezentaciju Hrvatske je do sada odigrao četiri utakmice, a bio je deo nacionalne selekcije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

18:31 - Luka Modrić novi kapiten selekcije HrvatskeSelektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić saopštio je da je novi kapiten nacionalnog tima Luka Modrić. "Novi kapiten biće Luka Modrić, a njegovi zamenici Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka", rekao je Čačić. Modrić, koji je kapitensku traku nasledio od Darija Srne, prvi put je kapiten Hrvatske bio u proleće 2015. godine na gostovanju u Azerbajdžanu. Fudbaleri Hrvatske 5. septembra u Zagrebu igraju prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, a protivnik će im biti Turska. "Nadam se da smo svi ostali u stanju u kakvom smo bili na Evropskom prvenstvu i da da ćemo s istim snagama prezentirati ono što je potrebno da Hrvatska uspešno apsolvira kvalifikacije i plasira se u Rusiju", rekao je Čačić. Pored Hrvatske i Turske, u Grupi I su još i Island, Ukrajina, Finska i Kosovo.

18:10 - Zvezda odbila ponudu Selte za KataijaFudbalski klub Crvena zvezda odbio je ponudu španske Selte za svog najboljeg igrača Aleksandra Kataija. Zvezda je bila zadovoljna ponudom, ali ne i načinom isplate 2.750.000 evra, koliko je španski klub nezvanično ponudio. Šampion Srbije ima još dve ponude za Kataija, italijanske Atalante i Lokomotive iz Moskve, pa će crveno-beli pokušati da tog igrača prodaju nekom od ta dva kluba. Ponuda Lokomotive je finansijski jača i iznosi oko tri miliona evra, ali će se klub u dogovoru sa igračem odlučiti gde će on nastaviti karijeru. Aleksandar Katai je u Crvenu zvezdu stigao iz Olimpijakosa. On je prošle sezone bio najbolji strelac Super lige Srbije sa 21 postignutim golom, a i na početku ove sezone je pružao odlične partije kako u evropskim utakmicama, tako i u domaćem šampionatu.

17:50 - Čadli potpisao ugovor sa VBADosadašnji fudbaler Totenhema Naser Čadli potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Vest Bromvič Albionom. "Vest Brom ima dobar tim, dobrog menadžera i veoma sam zadovoljan što sam ovde. Želim da pomognem timu da upiše što više pobeda", rekao je belgijski fudbaler za sajt kluba. Čadli je u Vest Brom stigao, kako pišu britanski mediji, za 13 miliona funti. On je za Totenhem, u koji je došao 2013. godine iz Tventea, odigrao 119 utakmica i postigao 25 golova. Za reprezentaciju Belgije je do sada upisao 32 nastupa.

17:30 - Zvezda o incidentu u Novom Pazaru: Politici nema mesta na tribinamaFudbalski klub Crvena zvezda najoštrije je danas osudio dešavanja u Novom Pazaru i istakao da je nedopustivo da sportska borilišta služe za izražavanje verske i nacionalne mržnje. "FK Novi Pazar je poslužio kao poligon za promociju nacionalizma i šovinizma, a činjenica da je u elitnom rangu našeg fudbala, omogućava da se poruke takve sadržine glasno čuju. Jasno je istaknuto svim aktima svetske, evropske i naše kuće fudbala da politici nema mesta na tribinama", navodi se u saopštenju Zvezde. Klub iz Ljutice Bogdana navodi da skandiranje pristalica Novog Pazara protiv države i srpskog naroda ni jednog trenutka nije naišlo ni na kakvu osudu tog kluba, dok su navijači Zvezde, kako se navodi, više puta opominjani zbog uvredljivog skandiranja. Opširnije OVDE17:00 - Novi Pazar: Za nerede odgovorni i sudija i navijači ZvezdeUpravni odbor fudbalskog kluba Novi Pazar izrazio je danas žaljenje zbog ispada svojih navijača i najoštrije osudio njihovo ponašanje u meču sa Crvenom zvezdom, ističući da odgovornost za nerede snose i sudija Milan Ilić, kao i navijači gostiju. "Velike napore ulažemo kako bi navijanje bilo fer i sportsko, ali su nam u ovom slučaju navijači Crvene zvezde i sudija Milan Ilić otežali posao. Revolt i bes naših navijača izazvan je sudijskim sviranjem nepostojećeg penala i isticanjem četničkih transparenata i nacionalističkim skandiranjem navijača gostiju", navodi se u saopštenju. Novi Pazar navodi i da je i fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga odgurnuo sakupljača lopti dok je napuštao teren posle izmene, čime je isprovocirao publiku da burno reaguje. "Upravni odbor FK Novi Pazar traži od Fudbalskog saveza Srbije i sudijske organizacije da utiču i otklone lakrdijaše kojima je interes da duel između ova dva tima bude sve osim sportski", navodi se u saopštenju. Opširnije OVDE

16:10 - Real mora da vrati Madridu 18,4 miliona evra državne pomoćiVlasti grada Madrida saopštile su danas da će od fudbalskog kluba Real Madrid tražiti povraćaj 18,4 miliona evra državne pomoći, na osnovu odluke Evropske komisije kojom je utvrdjeno da je ta pomoć bila nezakonita. "Grad će preduzeti sve neophodne mere da postupi po odluci Evropske komisije i povrati 18,4 miliona evra pomoći koju je država odobrila Real Madridu", navodi se u saopštenju Gradskog veća. Evropska komisija utvrdila je da je nezakonit sporazum o ustupanju zemljišta Real Madridu, koji je klub zaključio sa gradom Madridom, na čijem je čelu tada bila konzervativna Narodna partija. Uprava Reala platila je 1998. godine 595.000 evra za zemljište, ali transakcija nije realizovana iz tehničkih razloga, zbog čega su gradske vlasti 2011. godine isplatile klubu 22,7 miliona evra kompenzacije, iako je, po oceni Komisije, trebalo da daju samo 4,3 miliona evra. Sporno zemljište je, kako se navodi u odluci donetoj 4. jula, "preplaćeno za 18,4 miliona evra", što je "neopravdano favorizovanje Real Madrida u odnosu na druge klubove".

15:55 - Petoro srpskih tenisera na terenu drugog dana US openaDrugog dana US Opena na teren izlazi čak pet srpskih takmičara, dvojica u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji. Ana Ivanović prva izlazi na teren protiv Čehinje Denise Alertove od 17 sati na stadionu "Luis Armstrong", dok na istom mestu Janko Tipsarević čeka da se završi duel jer se odmah posle sastaje sa Amerikancem Semom Kverijem. Viktor Troicki i Radu Albot iz Moldavije igraju na terenu broj 14 od 18.30, a pola sata kasnije Aleksandra Krunić i Britanka Nikol Gibs biće na šestom terenu. Jelena Janković i Marijana Duke Marino iz Kolumbije igraće na terenu broj 4, ne pre 20.30 sati.

15:33 - Vardar želi titulu u SEHA ligiSkopski rukometni klub Vardar najavio je da namerava da se i ove godine bori za titulu u regionalnoj Seha ligi. Trener Vardara Raul Gonzales je je ocenio da će ove godine Seha liga biti najbolja do sada, jer će u njoj igrati sedam, osam ekipa koje igraju i u EHF Ligi šampiona i da će biti stvarno teško da se stigne do fajnal fora. "To će biti zaista teško takmičenje, ali Vardar ima iste ambicije kao i do sada, da obezbedi mesto medju najbolje četiri ekipe na fajnal foru i da se bori za titulu”, rekao je Gonzales na konferenciji za novinare. Makedonski rukometni šampion je dva puta osvajao titulu u Seha ligi, a proletos je u finalu sezone 2015/16. izgubio od madjarskog Vesprema. Kapiten skopskog tima Stojanče Stoilov je istakao da je cilj Vardara da trofej Seha lige posle nekoliko godina vrati u Skoplje. “To znači da sutra u meču sa Meškovom idemo na pobedu”, rekao je novi kapiten skopskih crveno-crnih i makedonski reprezentativac.

15:00 - Bufal prešao u Sautempton i srušio klupski rekordEngleski Sautempton srušio je klupski rekord u transferima, pošto je za dosadašnjeg fudbalera Lila Sofijana Bufala platio 17 miliona funti.Bufal je nadmašio sadašnjeg štopera "svetaca" Virdžila van Dajka prilikom prelaska iz Seltika za dva miliona manje u britanskim novčanicama.Ovaj 22-godišnji ofanzivni vezista potpisao je petogodišnji ugovor i postao saigrač srpskog reprezentativca Dušana Tadića."Veoma sam srećan što sam došao u Sautempton, klub sa neverovatnim navijačima. Sautempton je pokazao veliku želju da me dovede i mislim da sam izabrao pravo mesto za dalji napredak", rekao je Bufal za klupski sajt.Marokanski fudbaler iza sebe ima odličnu sezonu u Lilu, postigao je 12 golova i bio jedan od najboljih mladih igrača francuske Lige 1.

14:27 - Maksimović: Trijumf nad Irskom vraća veru u srpski fudbalSrpski fudbaler Nemanja Maksimović rekao je danas da bi pobeda nad Republikom Irskom na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji vratila veru u nacionalni tim. "Početak kvalifikacija očekujemo sa velikim nestrpljenjem, najbitnije je da ih započnemo pobedom. Mislim da bi trijumf vratio veru u ovaj tim, a i nama bi mnogo značila u nastavku puta ka plasmanu na Svetsko prvenstvo", rekao je Maksimović. Zlatni orlić sa Novog Zelanda ističe da je sadašnja ekipa zaslužila podršku nacije na novom početku pod vođstvom selektora Slavoljuba Muslina. "Ovaj tim zaslužuje podršku, imamo kvalitet, ali je nedostajalo samopouzdanja. Mislim da smo u prethodne tri provere pokazali da se vraćamo pod vojstvom Muslina. Mislim da je to narod prepoznao i da će doći na stadion da nas podrži", rekao je Maksimović. On je dodao da veoma respektuje selekciju Republike Irske, ali smatra da je Srbija kvalitetnija. "Nemam pritisak, i u klubu se igra na pobedu. Irci imaju dobar tim, borbeni su, snažni, ali smo igrački kvalitetniji. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu".

13:26 - Muslin: Biće uspeha ako igrači pruže maksimumSelektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da od nacionalne selekcije može da se očekuje uspeh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali samo ukoliko svi fudbaleri budu pružali maksimum."Svi su izrazili želju da se bore i daju maksimum za državni grb. Jednu ekipu ne čini jedan ili dvojica igrača, već 25 ili 27 kao što sam ja pozvao. Ukoliko se budu borili i budu igrali kao u prethodne tri prijateljske utakmice možemo da očekujemo uspeh", rekao je Muslin novinarima u Staroj Pazovi. Reprezentativci Srbije okupili su se danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. "Srećan sam što iz prethodnog kola nema povredjenih igrača, to je najvažnije. Svi su dobro raspoloženi. Jedva čekamo da nastavimo da radimo ono što smo počeli u maju i junu. Raspoloženje i atmosfera je jako dobra, nadamo se dobrom radu u narednih sedam dana", rekao je Muslin. Srbija će na početku kvalifikacija za Mundijal 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić dočekati Irsku u prvom kolu Grupe D.

12:43 - Aleksandar Katai ide iz Crvene zvezde u SeltuFudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai rekao je da bi u narednih 48 sati trebalo da potpiše ugovor sa španskom Seltom."Najbliža je Selta. Pregovori su skoro završeni. Danas ili sutra bi oni trebalo da pošalju doktora kako bi se obavili pregledi posle čeka bi trebalo da se završi taj ugovor", rekao je Katai novinarima u Staroj Pazovi. On je dodao da ga raduje što će igrati u "verovatno najboljoj ligi na svetu" - Primeri. "Nije moglo bolje. Primera je verovatno najbolja liga na svetu. Tu su Barselona, Real i Atletiko Madrid,Valensija, Sevilja, svi znamo kakvi su to klubovi. Poslednjih dana dosta se spekulisalo o odlasku Kataija iz Zvezde, koja će prevma navodima medija zaraditi oko tri miliona evra od transfera najboljeg strelca Super lige Srbije iz prethodne sezone.

11:36 - Alkaser u BarseloniŠpanski fudbalski reprezentativac Pako Alkaser završio je sve obaveze koje su mu bile potrebne za transfer u Barselonu, pošto je prošao medicinske preglede, prenose mediji As i Marka. Katalonci će za 22-godišnjeg napadača platiti Valensiji 30 miliona evra. Alkaser je planiran kao zamena za neprikosnoven trio Luis Suarez - Lionel Mesi - Nejmar iako je u klubu sa Mestalje bio prvi napadač. U suprotnom pravcu, iz Barselone u Valensiju, otići će Munir El Hadadi, ali samo na pozajmicu.

10:56 - Isinbajeva podiže moral ruskim vojnicima u SirijiRuski sportisti, uključujući svetskog rekordera u ženskom skoku sa motkom, Jelenu Isinbajevu, posetili su vojnu bazu u Siriji koju koriste ruske vojne snage za borbe protiv pripadnika Islamske države. Agencija AP prenosi da je Isinbajeva, koja se ovog meseca povukla iz takmičenja, predvodila grupu ruskih sportista u poseti vojnoj bazi Hmeim u delu Sirije, a koja je pod kontrolom države. Ruska televizija je danas prenela snimke u kojima ruska prvakinja vodi jutarnji trening za nekoliko desetina ruskih trupa. Ona je izjavila da je "ponosna što joj je ukazana prilika da podigne moral ruskim vojnicima". Rusija, koja je saveznik sirijskog predsednika Bašara al Asada, bombarduje ciljeve Islamske države u Siriji već godinu dana.

09:38 - Napoli za Maksimovića nudi 27 miliona evraItalijanski Napoli poslao je poslednju ponudu Torinu za srpskog fudbalera Nikolu Maksimovića u iznosu od 27 miliona evra. Kako prenosi list Il Martino, inače veoma upućen u dešavanja u klubu podno Vezuva, predsednik Aurelio De Laurentis ubeđen je da će završiti posao do kraja prelaznog roka, ali ne želi da ide više od pomenute cifre. Sa druge strane, njegov kolega Urbano Kairo čeka da Čelsi i Mančester Siti konkretizuju interesovanje za Maksimovića jer mu je prioritet da ga pošalje u inostranstvo. Maksimović već dve nedelje ne trenira sa "bikovima", upravo iz revolta nakon što je klub odbio ponudu Napolija od 25 miliona evra. Kairo je popustio posle zahteva igrača i najavio da će otići u ovom prelaznom roku.

08:10 - Vojvodina ubedljiva protiv SpartakaFudbaleri Vojvodine ubedljivo su večeras pobedili u Novom Sadu ekipu Spartaka sa 5:0 (2:0) u poslednjoj utakmici 7. kola Superlige Srbije. Strelci za treći trijumf u nizu za Vojvodinu bili su Filip Malbašić u 13, Nikola Ašćerić u 31, Aleksandar Paločević u 61. i Lazar Zličić u 77. i 85. minutu. Ekipa Nenada Lalatovića na pauzu u šampionatu ide sa drugog mesta, tri boda iza vodeće Crvene zvezde, i posle još jedne odlične predstave. Novosađani su upisali petu pobedu ove sezone veoma lako protiv komšija iz Subotice, koji su takođe u gornjem delu tabele.

Rezultati i strelci 7. kola: Novi Pazar - Crvena zvezda 1:4 (Travančić 90. - Luković 24, Orlandić 32, Ruiz 86, Anđelković 90+12) Vojvodina - Spartak 5:0 (Malbašić 13, Ašćerić 31, Paločević 61, Zličić 77, 85) Odigrano ranije: Bačka - Borac 1:0 (Luković 14) Voždovac - Napredak 0:0 Javor - Čukarički 0:0 Radnički Niš - Mladost 2:0 (Stojanović 90, Petrović 90+4) Partizan - Rad 4:0 (Božinov 3, Milenković 23, Leonardo 49, Radović 80) Radnik - Metalac 0:1 (Kaisedo 84) Tabela: Crvena zvezda 19 bodova, Vojvodina 16, Radnički Niš 13, Metalac 13, Spartak 12, Voždovac 11, Partizan 10, Mladost 9, Napredak 9, Rad 9, Novi Pazar 7, Radnik 6, Javor 6, Borac 5, Čukarički 5, Bačka 4.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track