BLOG UŽIVO, VIDEO: Felipe Masa završava karijeru na kraju sezone
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Felipe Masa završava karijeru na kraju sezone

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:10 - Reina: Iguain je izdajnik kao FigoGolman Napolija Pepe Reina rekao je da se Gonsalo Iguain prelaskom u Juventus poneo kao Luiš Figo prilikom transfera iz Barselone u Real Madrid 2000. godine. Reina se pridružio još jednom bivšem saigraču iz Napulja Edinsonu Kavaniju, istakavsi da nikada ne bi izdao Napoli kao što je to uradio argentinski fudbaler. "Iguainov odlazak u Juventus bio je težak trenutak za navijače Napolija. Ako moram da uporedim, to je slično Figovom", rekao je Reina. Iguain je ovog leta prešao u Juventus za rekordnih 94 miliona u italijanskom fudbalu i izazvao veliko nezadovoljstvo u Napulju, gde je bio ljubimac navijača.

21:45 - Marej u trećem kolu US opena 21:10 - Kiša i dalje pada u Njujorku
20:20 - Kiša prekinula Janka Tipsarevića 20:00 - Omladinci pobedili Amerikance na turniru u Subotici 19:40 - Terzić: Očekivali smo više novca za Kataija Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da je očekivao da će biti veća zarada od transfera Aleksandra Kataija u španski Alaves, ali i poručio da evropsko tržište diktira cenu. Katai je prešao u redove povratnika u Primeru za dva miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, insistirajući na prelasku u Španiju, iako je imao unosnije ponude iz Turske i Rusije. "Očekivali smo veći prihod od Kataija, Lokomotiva je nudila tri miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje, isti iznos i Bešiktaš. Katai nije hteo u Rusiju i Tursku i bili smo nemoćni, jer je hteo samo u Španiju. Selta nas je ucenjivala sa ratama i garancijama, a interes Zvezde je na prvom mestu. On se odrekao 350.000 evra koji mu pripadaju i čisto nam je pripalo dva miliona evra", rekao je Terzić na brifingu sa novinarima. Terzić je istakao da je cena znatno niža od očekivane, jer Katai nije bio pozivan u reprezentaciju Srbije, čak ni među 32 fudbalera za majsko-junske provere. Opširnije OVDE

19:00 - Rakitić propustio početak priprema zbog bolesti ćerkeHrvatski fudbaler Ivan Rakitić propustio je početak priprema reprezentacije uoči kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Turske zbog bolesti mladje kćerke Adare. On je u dogovoru sa selektorom Antom Čačićem ostao u Barseloni, a ukoliko najnoviji pregledi budu u redu, vezni fudbaler će se priključiti nacionalnom timu, saopštio je Fudbalski savez Hrvatske (HNS). "Porodica mi je uvek na prvom mestu i zato sam zamolio selektora i saigrače za razumijevanje. Najnoviji pregledi prošli su u redu i ako lekari danas to potvrde, pridružiću se Hrvatskoj na vreme", rekao je Rakitić. On je dodao da ne bi bio od koristi reprezentaciji ukoliko mu je dete bolesno, jer ne bi mogao da se koncentriše na fudbal. "Hvala selektoru, saigračima i svima drugima na podršci i razumevanju. Verujem da ćemo se uskoro videti i krenuti zajedno na Tursku", kazao je Rakitić. Utakmica prvog kola Grupe I kvalifikacija za Mundijal izmedju Hrvatske i Turske igraće se u ponedeljak od 20.45.

18:00 - Roko Leni Ukić potpisao za AEKHrvatski košarkaš Roko Leni Ukić potpisao je jednogodišnji ugovror sa AEK-om iz Atine. Ukić je u sredu uveče stigao u Atinu posle uspešnih medicinskih pregleda i u očekuje se da se u četvrtak upozna sa klupskim predsednikom Makisom Agelopusom. On je prošlu sezonu završio u italijanskom Kantuu, a igrao je još i za Split gde je i započeo karijeru, zatim za Taukeramiku, Barselonu, Lotomatiku, Toronto, Milvoki, Fenerbahče, Panatinaikos, Cedevitu i Vareze. AEK je u FIBA Ligi šampiona u grupi sa Partizanom, Bešiktašom, Dinamom iz Sasarija, Ludvigsburgom, Šarlroom, Solnokom i Zjelenom Gorom, a takmičenje počinje 18. oktobra.17:30 - Mečevi na US openu kasne zbog kišeČetvrtog dana Otvorenog prvenstva SAD u tenisu programi na terenima kasniće najmanje sat vremena zbog kiše. Trenutno se igra na najvećem stadionu "Artur Eš" koji je pokriven, a na terenu se nalaze Simona Halep i Lucije Šafaržova. Padavine su u međuvremenu stale, pa bi program trebalo da bude nastavljen oko 18 časova po srednjoevropskom vremenu. Krov je prvi put upotrebljen u sredu uveče tokom meča Rafaela Nadala i Andreasa Sepija.

17:03 - Milivojević: Irci neće biti borbeniji od nasSrpski fudbaler Luka Milivojević rekao je da je veoma važno na planu samopouzdanja da se pobedom protiv Republike Irske započnu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. "Pritisak raste godinama, a narod je gladan plasmana na velika takmičenja i očekuje uspeh. Pred nama je 10 utakmica i svaki meč je važan, prvi najvažniji. Pogotovo kada je u pitanju otvaranje kvalifikacija. Pobeda bi donela samopouzdanje a na nama je da pružimo maksimum i ostvarimo željeni rezultat", rekao je Milivojević u Staroj Pazovi. On je dodao da će ekipa učiniti sve da dobrim igrama vrati publiku na stadion. "Razumem navijače, podrška mora da se zasluži. Imamo dobru grupu igrača, a recept za uspeh je timska igra. Moramo da budemo tim, onda će i pojedinac doći do izražaja. I prvo mesto u grupi možemo da napadnemo samo timskom igrom, jakom hemijom na terenu", rekao je Milivojević. On je dodao da saigrači i on neće dozvoliti da Irci budu borbeniji od Srbije u Beogradu.

16:43 - Manuel Nojer novi kapiten NemačkeGolman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer imenovan je za novog kapitena fudbalske reprezentacije Nemačke. Selektor Nemačke Joahim Lev objavio je tu odluku, dan nakon što je Bastijan Švajnštajger odigrao poslednji meč za nacionalni tim. "Nojer je logičan naslednik Švajnštajgera. On sa sobom nosi sve što mogu da poželim u lideru na terenu", rekao je Lev. Nojer je za Nemačku debitovao juna 2009. godine, a bio je deo tima koji u Brazilu 2014. godine postao svetski prvak. On je do sada za reprezentaciju odigrao 71 utakmicu. "Ovo je velika čast za mene i čini me veoma ponosnim. Međutim, svi znamo da nam je potrebno više lidera na terenu ako želimo da budemo uspešni. Naravno da znam da uloga kapitena ima veliki simbolični značaj i oduševljen sam time što je selektor imao poverenje u mene i dao mi kapitensku traku", rekao je Nojer.16:15 - Ako Rim odustane, drugi grad kandidat za domaćina OIPremijer Italije Mateo Renci rekao je da će ta zemlja kandidovati neki drugi grad za domaćina Olimpijskih igara 2028. godine ukoliko Rim odustane od trke za organizaciju Igara 2024. "Odluka je na gradu i mi ćemo je prihvatiti kakva god ona bila. Mislim da bi odustajanje Rima bila greška, veoma tužan potez. Ako Rim tako odluči, mi ćemo kandidovati neki drugi grad za 2028. godinu", rekao je Renci. Kandidatura glavnog grada Italije naišla je na protivljenje nove gradonačelnice Virdžinije Rađi, koja je rekla da Rim ima važnije društvene i ekonomske prioritete, nego što su Igre. Međutim, kandidatura još nije formalno odbačena.Rim je poslednji put organizovao Olimpijske igre 1960, a izgubio je od Atine u poslednjem krugu glasanja za Igre 2004. Posle je bio primoran da povuče kandidaturu za 2020. godinu kada je Vlada premijera Marija Montija odbila da mu da finansijsku podršku.Ostali kandidati za organizaciju Igara 2024. godine su Los Anđeles, Pariz i Budimpešta.15:50 - Švajcarska pokrenula krivični postupak protiv BekenbaueraŠvajcarsko tužilaštvo pokrenulo je krivični postpuak protiv legendarnog nemačkog fudbalera Franca Bekenbauera i još tri osobe zbog novodne korupcije prilikom dodele organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine Nemačkoj. Etički komitet Svetske fudbalske federacije (Fifa) još u martu pokrenuo je postupak protiv šest osoba, uključujući i Bekenbauera, zbog sumnje u korupciju prilikom dodele Mundijala Nemačkoj, a švajcarsko tužilaštvo danas je potvrdilo da je na osnovu te istrage pokrenut krivični postupak protiv legendarnog nemačkog fudbalera. Kako piše nemački nedeljnik Špigl (Der Spiegel), Bekenbauer se sumnjiči za pranje novca i zloupotrebu poverenja dok je bio šef organizacionog odbora nemačke kandidature za domaćina Svetskog prvenstva 2006. godine. Špigl je u oktobru prošle godine objavio da je Organizacioni odbor nemačke kandidature za domaćina Mundijala 2006. godine, na čijem čelu je bio Bekenbauer, osnovao crni fond od 6,7 miliona evra, a da je tu sumu obezbedio bivši direktor Adidasa Robert Luis-Drajfus.

15:30 - Masa na kraju sezone ide u penzijuVozač Vilijamsa Felipe Masa najavio je da na kraju sezone završava karijeru. "Uspeo sam da ostvarim dosta svojih snova, ponosan sam na svoju karijeru", rekao je Masa. Brazilski vozač Formule jedan karijeru je počeo 2002. godine u Zauberu, 2006. je prešao u Ferari u kojem je ostao do 2014. godine i prelaska u Vilijams. On je do sada učestvovao na 242 trke, a trijumfovao na njih 11. Na pobedničkom podijumu je bio 42 puta, a 16 puta je osvajao pol poziciju. Sve pobede koje je zabeležio bile su u periodu od 2006. do 2008. godine kada je vozio za Ferari. Masi je 2008. godine titula izmakla za samo jedan bod. Tada je trijumfovao Luis Hamilton. On je na konferenciji za novinare zahvalio porodici koja je bila uz njega, svima sa kojima je ikada saradjivao u Formuli jedan, a posebno medicinskom osoblju koje mu je pomoglo nakon nesreće na Velikoj nagradi Madjarske 2009. godine.

15:00 - Magnusen dobio zeleno svetlo za MoncuVozač Renoa Kevin Magnusen dobio je dozvolu da učestvuje na trci za Veliku nagradu Italije nakon što je prošao medicinske preglede Medjunarodne automobilske federacije (FIA). Reno je na svom tviter nalogu objavio fotografiju Magnusena uz komentar da je danski vozač dobio zeleno svetlo za trku u Monci, što ukazuje da je prošao obavezni medicinski pregled FIA. Magnusen je u nedelju tokom trke u Belgiji izgubio kontrolu i pri velikoj brzini udario u zaštitni zid i potpuno uništio bolid. On je nepovređen izašao iz vozila, odmah je odveden u bolnicu gde je utvrđeno da je povredio i rasekao levi skočni zglob. On je od tada pregledan i u Danskoj, gde su lekari ustanovili da bi mogao da nastupi u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, u nedelju, ali je konačnu odluku o tome trebalo da donesu lekari FIA. U šampionatu Formule 1 Magnusen zauzima 16. mesto sa šest bodova.

14:44 - Mhitarijan propušta derbi sa SitijemFudbaler Mančester junajteda Henrik Mhitarijan mogao bi da propusti predstojeći derbi meč protiv Mančester sitija zbog povrede kolena, preneli su britanski mediji. Mhitarijan se povredio na jučerašnjoj prijateljskoj utakmici reprezentacije Jermenije i Češke. Jermenski reprezentativac se povredio u duelu sa Marekom Sušijem i već u prvom poluvremenu je napustio teren. Prema prvim procenama Mhitarijan će sa terena odsustvovati desetak dana. Derbi meč Junajteda i Sitija igra se 10. septembra.

14:21 - Miranda novi kapiten reprezentacije BrazilaOdbrambeni fudbaler Intera Miranda izabran je za novog kapitena reprezentacije Brazila, nakon što je Nejmar odustao od te uloge. Miranda će predvoditi Brazilce sa kapitenskom trakom u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, već od utakmice sa Ekvadorom u Kitu. "Znam da nacionalni tim ima nekoliko lidera, ali počastvovan što sam izabran. Očekuje nas važna utakmica sa Ekvadorom i pokušaćemo da zabeležimo pobedu. Jednostavno, moramo da pobedimo", rekao je Miranda. Nejmar je odlučio da preda traku posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju i izrazio nezadovoljstvo pritiskom i prevelikim očekivanjima od njega. Brazil se u kvalifikacijama u CONMEBOL zoni nalazi na tek šestom mestu, koje ne vodi čak ni u baraž, ali ima samo četiri boda manje od prvoplasiranog Urugvaja.

14:03 - Reina: Iguain napravio istu izdaju kao FigoGolman Napolija Pepe Reina rekao je da je Gonzalo Iguain prelaskom u tabor rivala Juventusa napravio isti potez kao Luis Figo prilikom transfera iz Barselone u Real Madrid 2000. godine. Reina se pridružio još jednom bivšem saigraču iz Napulja Edinsonu Kavaniju, istakavsi da nikada ne bi izdao Napoli kao što je to uradio argentinski fudbaler. "Iguainov odlazak u Juventus bio je težak trenutak za navijače Napolija. Ako moram da uporedim, to je slično Figovom", rekao je Reina. Iguain je ovog leta prešao u Juventus za rekordnih 94 miliona u italijanskom fudbalu i izazvao veliko nezadovoljstvo u Napulju, gde je bio ljubimac navijača. Sličnu "izdaju" napravio je Figo pre 16 godina, a koliko je takav potez loše primljen među navijačima Barselone najbolje odslikava činjenica da je na Nou Kampu gađan svinjskom glavom.

13:41 - Kubanskoj atletičarki zbog dopinga oduzeta srebrna medalja iz PekingaKubanskoj atletičarki Jarelis Barios je zbog dopinga oduzeta srebrna medalja koju je u bacanju diska osvojila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, saopštio je Međunarodni olimpijski komitet. MOK je naveo da je ponovnom analizom njenog doping uzorka utvrđeno da je koristila nedozvoljena sredstva. Barios je retroaktivno suspendovana i ostala je bez srebra koje je osvojila u Pekingu. Srebrna medalja sada odlazi u ruke Ukrajinki Oleni Antonovoj, dok je Kineskinji Song Aimin pripala bronzana medalja. Kubanska atletičarka je na Igrama u Londonu 2012. godine osvojila bronzanu medalju.

12:07 - Premijerligaši potrošili rekordnih 1.165.000.000 funtiEngleski premijerligaši potrošili su ukupno 1.165.000.000 funti za transfere ovog leta i postavili rekord. Fudbalski klubovi iz elitnog ranga Engleske uveliko su nadmašili dosadašnji rekord od 870 miliona funti, a čak 13 njih je probilo svoju granicu najskupljih dolazaka. Najveći transfer ostvario je Mančester Junajted pošto je iz Juventusa za 89 miliona funti doveo Pola Pogbu, što je najveći ikada, naredna dva velika posla obavio je Mančester Siti - Džon Stons (Everton, 47,5 miliona) i Leroj Sane (Šalke, 37 miliona), a potom je Arsenal za Škodrana Mustafija (Valensija) i Granita Džaku (Borusija Menhengladbah) izdvojio ukupno 70 miliona britanskih novčanica. Šesto mesto na ovoj listi sa po 34 miliona dele David Luiz (PSŽ - Čelsi) i Sadio Mane (Sautempton - Liverpul), a potom sledi Miši Batšuaji (Marsej - Čelsi, 33 miliona), kao i Musa Sisoko (Njukasl - Totenhem, 30 miliona) i N'Golo Kante (Lester - Čelsi, 30 miliona). Najviše su trošili dva kluba iz Mančestera Junajted i Siti, više od 150 miliona funti za pojačanja. Skupoj kupovini možda je razlog to što su povećana tv prava u Premijerligi ove sezone na 5,1 milijardu funti.

11:00 - Matijašević: Dobar prelazni rokSportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je zadovoljan upravo završenim prelaznim rokom i da je neophodno da svi fudbaleri shvate da su u klubu u kojem je pobeda imperativ. "Doveli smo igrače koji ozbiljno mogu konkurisati za tim i nadam se brzom izlasku iz rezultatske krize. U suštini, zadovoljan sam kako je odradjen letnji prelazni rok. Sjajan posao je odradjen poslednjeg dana prelaznog roka dovodjenjem proverenog napadača Ognjena Ožegovića. Naravno, svi novi igrači su ozbiljno pojačali konkurenciju u timu i ne treba nikog izdvajati. Moraju da shvate svi da su u klubu u kom se traži pobeda", rekao je Matijašević za sajt kluba.U poslednja dva i po meseca, koliko je trajao letnji prelazni rok, u Čukarički je došlo devet igrača: Asmir Kajević, Marko Docić, Alen Mašović, Aleksandar Jevtić, Darko Bulatović, Marko Tomić, Ismail Fofana, Filip Pajović i Ognjen Ožegović. "Cilj je bio da dovedemo igrače na različitim pozicijama koji su kvalitetni da ravnomerno konkurišu za startnih 11", rekao je sportski direktor Čukaričkog. Klub s Banovog brda ovog leta su napustili Filip Stojković, Andrija Pavlović, Filip Knežević, Nemanja Stevanović, Bojan Ostojić, Djordje Bašanović i Tijago Galvao. Čukarički je posle sedam odigranih kola na 14. mestu na tabeli Super lige Srbije sa samo pet osvojenih bodova i samo jednom pobedom. "Dešavale su se povrede, ima mnogo stvari koje su uticale, ali nadam se brzom povratku u pobednički ritam", rekao je Matijašević.

10:18 - Robson-Kanu novi fudbaler Vest BromaVelški fudbaler Hal Robson-Kanu potpisao je dvogodišnji ugovor sa Vest Bromvič Albionom. Robson-Kanu je u VBA stigao kao slobodan igrač, pošto mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Redingom. Ugovor je na dve godine, uz opcija produžetka od još 12 meseci. Posle dobrih partija na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, gde je sa Velsom stigao do polufinala, Rabson-Kanu je privukao pažnju na sebe. Po navodima britanskih medija, mnogi klubovi su bili zainteresovani za njega, ali je Robson-Kanu odluku o tome gde nastavlja karijeru ostavio za poslednji dan prelaznog roka. "To je bila važna odluka i za mene i za moju porodicu i zato nismo žurili... VBA je fantastičan klub, radiću sa sjajnim trenerom i zaista sam srećan što sam ovde", rekao je Robson-Kanu.

09:11 - Katai prešao u španski AlavesDosadašnji fg+udbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai je u poslednjim minutima prelaznog roka potpisao ugovor sa španskim Alavesom. "Poslednjeg dana prelaznog roka član španske Primere je bio najkonkretniji i transfer je realizovan. Crvena zvezda želi puno sreće i uspeha Aleksandru Kataiju i da nastavi sa dobrim igrama i u Primeri", navodi se u saopštenju Zvezde. Šampion Srbije je za svog najboljeg fudbalera imao ponude i Selte iz Viga, ali i italijanske Atalante i Lokomotive iz Moskve. Aleksandar Katai je u Crvenu zvezdu stigao iz Olimpijakosa 2014. godine. On je prošle sezone bio najbolji strelac Super lige Srbije sa 21 postignutim golom, a i na početku ove sezone je pružao odlične partije kako u evropskim utakmicama, tako i u domaćem šampionatu.

08:15 - Kraj za Zimonjića i Štepaneka na Ju Es openuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Čeh Radek Štepanek nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u konkurenciji dublova, pošto su prošle noći izgubili od Indijca Rohana Bopane i Danca Frederika Nilsena u tri seta - 3:6, 7:6, 3:6. Bopana i Nilsen će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Brajana Bekera i Markusa Denijela sa Novog Zelenda. Za razliku od Zimonjića u drugo kolo u konkurenciji dublova plasirao se Janko Tipsarević, koji je u paru sa Jen-hsun Luom sa Tajvana pobedio Italijana Paola Lorencija i Španca Injiga Servantesa u dva seta - 6:4, 6,2. Njih dvojica će u narednoj rundi igrati protiv brazilskog dubla Tomaš Beluči/Marsel Demoliner. U drugo kolo su se plasirali i Viktor Troicki i Dušan Lajović. Oni su juče bili bolji od Francuza Adrijana Manarina i Pol-Anrija Metjea u tri seta.

08:03 - Nadal lako sa Sepijem, Raonić ispaoŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je prošle noći pobedio Italijana Andreasa Sepija u tri seta - 6:0, 7:5, 6:1. Meč petog i 87. tenisera sveta trajao je dva sata i 21 minut, a Nadal će u narednom kolu igrati protiv Rusa Andreja Kuznjecova. Pobeda Nadala stigla je pošto je novi pokretni krov na stadionu "Artur Eš" prvi put zatvoren tokom nekog meča. Pri rezultatu 3:3 u drugom setu počela je da pada kiša u Njujorku, pa je meč prekinut na nekoliko minuta koliko je bilo potrebno da se krov vredan 150 miliona dolara zatvori. Kanadski teniser Miloš Raonić neočekivano je eliminisan u drugom kolu, pošto je od njega bio bolji 120. teniser sveta, Amerikanac Rajan Herison sa 3:1 (6:7, 7:5, 7:5, 6:1). Herison je prvi put u karijeri stigao do trećeg kola nekog grend slem turnira, a naredni protivnik će mu biti Kipranin Markos Bagdatis. U treće kolo plasirao se i Hrvat Marin Čilić, koji je sa 6:1, 6:2, 6:3 pobedio Ukrajinca Sergija Stahovskog za samo 99 minuta igre. Protivnik Čilića u trećem kolu je Amerikanac Džek Sok, koji je u tri seta bio bolji od Miše Zvereva. Ruski teniser Mihail Južni pobedio je Argentinca Gvida Pelju sa 6:2, 6:1, 7:6 i tako zakazao duel s najboljim teniserom sveta Novakom Djokovićem, kome je Jirži Veseli juče predao meč. Plasman u treće kolo poslednjeg grend slem turnira obezbedili su i Kajl Edmund, Kevin Anderson, Džon Izner, Žo-Vilfred Conga, Gael Monfis, Lukas Puj, Nikolas Almagro i Roberto Bautista Agut.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track