MILIVOJEVIĆ VERUJE U PLASMAN NA SP 2018: Timskom igrom možemo do prvog mesta u grupi
Foto: Fss.rs

"Orlovi" protiv Iraca počinju kvalifikacije

MILIVOJEVIĆ VERUJE U PLASMAN NA SP 2018: Timskom igrom možemo do prvog mesta u grupi

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Luka Milivojević rekao je njegova ekipa može da "napadne" i prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo ukoliko igra timski.

"Imamo dobru grupu igrača, a recept za uspeh je timska igra. Moramo da budemo tim, onda će i pojedinac doći do izražaja. I prvo mesto u grupi možemo da napadnemo samo timskom igrom, jakom hemijom na terenu", rekao je Milivojević novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će se na početku kvalifikacija za Mundijal u Rusiji sastati sa Irskom u ponedeljak.

"Pritisak raste godinama. Narod je gladan plasmana na velika takmičenja i očekuje uspeh, a pred nama je deset utakmica i svaki meč je važan, prvi najvažniji. Pogotovo kada je u pitanju 'otvaranje' kvalifikacija. Pobeda bi donela samopouzdanje, a na nama je da pružimo maksimum i ostvarimo željeni rezultat", rekao je Milivojević.

Govoreći o fudbalerima Irske, Milivojević je naveo da su poznati po tome da nikad ne odustaju.

"To im je kvalitet, poznati su po velikom htenju, nikada ne odustaju. Zbog toga ne smemo dozvoliti da oni u Beogradu žele više od nas. Važno je da igramo na rezultat, pametno, jer mislim da je kvalitet na našoj strani. Ne bismo smeli da udjemo u njihov ritam, jednostavno mi treba da se pitamo", rekao je on.

Reprezentativac Srbije Filip Kostić rekao je da bi pobeda protiv Irske vratila veru u reprezentaciju.

"Imamo kvalitet, poznajemo i snagu Iraca. Znamo da velikom borbenošću anuliraju neke nedostatke, ali mislim da sve zavisi od nas", rekao je Kostić.

I golman Predrag Rajković veruje da bi pobeda protiv Irske donela samopouzdanje ekipi.

"Optimista sam, uveren da imamo dobar tim i pojedince. Imamo neophodan kvalitet da budemo ispred svih u našoj grupi koja nije laka, naprotiv. Svi zaslužuju respekt, pogotovo selekcije koje su bile na minulom Prvenstvu Evrope. Start je mnogo važan, a sa podrškom sa tribina, možemo da pobedimo Irce", rekao je Rajković.

Utakmica Srbije i Irske u prvom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine biće odigrana u ponedeljak od 20.45 na Stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track