BLOG UŽIVO, VIDEO: Niko Rozberg vezao drugu uzastopnu pobedu u Formuli 1
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Niko Rozberg vezao drugu uzastopnu pobedu u Formuli 1

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:32 - Nemačka lako pobedila Norvešku, remi Rumunije i Crne GoreFudbalska reprezentacija Nemačke pobedom od 3:0 nad Norveškom počela je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.Aktuelni prvaci sveta u popunosti su u Oslu nadigrali Norvešku u prvom kolu Grupe C. Ekipa Joakima Leva imala je skoro 70 odsto poseda lopte i 20 šuteva ka golu rivala.Nemačka je povela golom Tomasa Milera u 16. minutu, da bi na 2:0 povisio Džošua Kimih 45. minutu.Konačan rezultat postavio je Miler svojim drugim pogotkom u 60. minutu.Češka je u Pragu dočekala Severnu Irsku u drugom meču Grupe C, ali nije uspela da slavi, pošto je utakmica završena nerešeno 0:0.Ranije danas u prvom meču Grupe C, Azerbejdžan je sa 1:0 pobedio San Marino.Rumunija i Crna Gora su u okviru Grupe E u Klužu odigrali nerešeno 1:1, a domaćin je u poslednjim sekundama utakmice imao priliku da dodje do trijumfa, ali Nikolae Stančiu nije realizovao jedanaesterac.Rumunija je imala veći posed lopte i više šuteva ka golu rivala, ali je Crna Gora imala znatno bolje prilike, medjutim, nije uspela da zatrese mrežu Kostela Pantilimona, što je u 85. minutu, pogotkom posle kontranapada, kaznio Adrijan Popa.Delovalo je da će Rumunija osvojiti sva tri boda, ali je izjednačenje Crnoj Gori doneo Stevan Jovetić već u 87. minutu. ; U Grupi E, Danska je ranije danas s 1:0 pobedila Jermeniju, dok su Kazahstan i Poljska odigrali nerešeno 2:2.Selekcija Škotske pobedila je večeras u gostima Maltu s 5:1 u prvom kolu Grupe F. Tri gola za Škote postigao je Robert Snodgras. On se u listu strelaca upisao u 10, 61. minutu iz jedanaesterca i 84., a po jedan gol su postigli su Kris Martin u 53. i Stiven Flečer u 78.Strelac jedinog pogotka za Maltu bio je Alfred Efiong u 14. minutu.U Grupi F ranije danas Engleska je s 1:0 pobedila Slovačku, dok su Litvanije i Slovenija odigrali nerešeno 2:2. ;

20:58 - Englezi nadigrali Slovačku, Slovenija osvojila bod u LitvanijiFudbalska reprezentacija Engleske pobedila je večeras u gostima Slovačku sa 1:0 u prvom kolu Grupe F kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, dok su Litvanija i Slovenija odigrali nerešeno 2:2.Engleska je do trijumfa nad Slovačkom stigla u petom minutu sudijske nadoknade vremena drugog poluvremena, a strelac gola bio je Adam Lalana, koji je udarcem sa oko pet metara levo iskosa savladao Matuša Kozačika.Srpski sudija Milorad Mažić u 57. minutu pokazao je drugi žuti karton kapitenu Slovačke Martinu Škrtelu, pa je Engleska u nastavku imala znatno lakši zadatak.

20:23 - Četvrto mesto za Milenu Matić i Mariju Milošević u SkopljuMilena Matić i Marija Milošević zauzele su četvrto mesto turniru CEV “Satelit Skoplje 2016.” u beach – volley. U meču za treće mesto, finski par Sinisalo/Ahtijainen pobedio je Milenu Matić i Mariju Milošević sa 2:1, po setovima 25:23, 17:21 i 19:17.

19:48 - Vinjales za prvenac i prvo slavlje Suzukija od 2007!Vozač Suzukija Maverik Vinjales trijumfovao je na Velikoj nagradi Britanije, 12. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionatu i tako upisao prvu pobedu u kraljevskoj klasi.Španac je na legendarnom „Silverstonu“ postao sedmi različit pobednik na poslednjih sedam trka ove sezone, a svom timu je doneo prvu pobedu još od Velike nagrade Francuske. Tada je u Le Manu trijumf Suzukiju doneo kris Vermulen.Drugo mesto zauzeo je Kal Kračlou na LCR Hondi, dok je kao trećeplasirani kroz cilj prošao vozač Jamahe Valentino Rosi.Šest trka pre kraja sezone, Markes na čelu generalnog plasmana ima 50 bodova više od Rosija, a 64 od Lorenca. Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se već naredne nedelje Velikom nagradom San Marina i Riminija na stazi „Marko Simončeli“.

19:31 - Monfis prvi četvrtfinalista u Njujorku

Francuski teniser Gael Monfis prvi je četvrtfinalista ovogodišnjeg US opena, posle lake pobede nad Markosom Bagdatisom. Monfis je odigrao još jedan odličan meč u Njujorku i slavio rezultatom 6:3, 6:2, 6:3, posle dva sata igre.Trenutno 12. igrač na ATP listi tako je ponovio uspeh sa Australijan open u januaru kada je došao među osam najboljih, ujedno ostvarivši najbolji plasman na poslednjem Grend slemu, jer je kao 2010. i 2014. ušao u četvrtfinale.On je u šestom gemu napravio jedini brejk u prvom setu i lako ga priveo kraju, a kada Kipranin vratio brejk za 1:1 u drugom, očekivala se veća borba. Međutim, usledila je serija Francuza i rutinski završetak meča. Monfis sada može da se koncentriše na sledećeg protivnika, a to će biti pobednika meča Rafael Nadal – Lukas Puj.

18:52 - Dijabi: Boli me kada me nazivaju čovekom od staklaPodsećanje na brojne povrede koje je doživeo tokom karijere, uvek je neprijatna tema za nekadašnjeg vezistu Arsenala, Abu Dijabija. Tokom devet sezona u dresu „Tobdžija“, Dijabi je doživeo neverovatne 42 povrede.„Kažu da sam napravljen od stakla. To može biti bolno, posebno na psihološkom nivou. Oni ne znaju koliko ja truda ulažem svaki dan kako bih se oporavio i zalečio. Ali, šta mogu? Takva je moja životna priča“, izjavio je Dijabi.Dijabi priznaje da nikada nije uspeo da se oporavi od pogibeljnog starta igrača Sanderlenda, Dena Smita, koji se dogodio 2006. godine.„To je bio momenat koji je sve uništio. Tu je sve počelo. Pre toga, nikada nisam povredio nijedan mišić, telo mi je bilo u savršenom stanju“, otkrio je Francuz, trenutno igrač Olimpika iz Marseja.

18:05 - Basketaši u finalu Evropskog prvenstvaReprezentacija Srbije u basketu 3x3 pobedila je selekciju Holandije 21:12 i plasirala se u finale Evropskog prvenskog prvenstva u Rumuniji.Srpski basketaši, u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, zadržali su maksimalan učinak i ostvarili četvrtu pobedu na kontinentalnom šampionatu.U finalu, Srbija će igrati sa pobednikom meča između Rusije i Slovenije.

17:40 - Leman: Mnogo je 35 miliona funti za MustafijaLegenda Arsenala Jens Leman izjavio je da je bio iznenađen Vengerovom kupovinom Škodrana Mustafija za 35 miliona funti.Bivši fudbaler Valensije postao je treči najplaćeniji igrač u istoriji kada je na kraju prošlog meseca potpisao za 'Tobdžije'.Venger je prvo trebao da dovede nemačkog fudbalera za 20 miliona funti, ali se njegova cena skoro dvostruko povećala što je iznenadilo bivšeg golmana Arsenala.“Neverovatno je da Arsenal plati skoro 40 miliona funti za deanzivca. Zaista sam iznenađen. Mislim da je Venger najuspešniji menažer koji donosi pare u klub. On uvek učestvuje u Ligi šampiona, iako kupuje jeftine igrače, a prodaje skupe, izjavio je Leman. Arsenal u četvrtom kolu Premijer lige dočekuje ekipu Sautemptona u subotu od 16 časova.

16:55 - Manćini: Ne razumem odluku Gvardiole da pošalje Harta u Torino

Italijanski fudbalski trener Roberto Manćini rekao je da ne razume odluku Pepa Gvardiole da se odrekne golmana Džoa Harta.Džo Hart"Svaki trener ima svoje ideje, ali ja stvarno ne mogu da razumem odluku Gvardiole. Trudim se da ne kritikujem druge trenere, ali odricanje od Harta je potpuno neobjašnjiv izbor", rekao je Manćini za Tutosport.Golman Mančester sitija Džo Hart prešao je na pozajmicu u Torino.Trener Sitija Pep Gvardiola obavestio je Harta da može da potraži novi klub, pošto je izgubio mesto u startnoj postavi, pa je 29-godišnji engleski reprezentativac prešao u Torino, gde će braniti do kraja sezone.Nekdašnji trener Mančester sitija i donedavno Intera rekao je da veruje da Hart može još da napreduje."Torino je dobio velikog igrača, koji uprkos svojim godinama još može da napreduje. U Italiji su treneri veoma kompetentni i to će biti prednost za njega. To će omogućiti Hartu da bude još jači", rekao je Manćini.

16:05 - Niko Rozberg vezao drugu uzastopnu pobedu u Formuli 1!Niko Rozberg je pobedio u trci za Veliku nagradu Italije i približio se lideru u generalnom plasmanu Luisu Hamiltonu na samo dva bodaRozberg je prošle nedelje slavio u Belgiji, a danas je dodao još jedan trijumf i time definitivno prekinuo dominaciju Hamiltona, koji je do pre sedam dana imao niz od četiri uzastopne pobede.Nemac je na najbolji mogući način iskoristio težak kiks Britanca na početku trke. Iako je Hamilton imao pol poziciju, na početku trke se "ukopao" kada se upalilo zeleno svetlo i u prvih 50 metara je pao na peto mesto.Uspeo je svetski šampion da se domogne druge pozicije, ali ne i da ugrozi lidera Rozberga. Iza vozača Mercedesa ostala su dvojica asova Ferarija, Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, dok je peto mesto osvojio Danijel Rikjardo iz Red Bula.Naredna trka šampionata Formule 1 voziće se 18. septembra u Singapuru.

15:15 - Benzema se možda vrati u reprezentaciju

Napadač Real Madrida Karim Benzema mogao bi da se vrati u reprezentaciju Francuske.Benzemi je zabranjeno da nastupa za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu 2016. godine pošto je bio umešan u pokušaj ucenjivanja saigrača Matjea Valbuene.Selektor Didije Dešan nije pozvao Benzemu u tim za prijateljsku utakmicu protiv Italije (3:1) niti za predstojeći duel sa Belorusijom na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.Predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel le Gre je rekao da postoji pomogućnost da se on vrati kada se okonča postupak protiv njega, ali da sve zavidi od Dešana. "Ja sam protiv doživotnih kazni. Mi nećemo rizikovati, o čemu god da se radi. On nije igrao na Evropskom prvenstvu, između Didijea i mene nema problema. Kada pogledate pravila, Benzema može da bude pozvan, kao i ostali igrači. Kada sud donese odluku o tom slučaju, onda će Didije Dešan odlučiti da li će pozvati Benzemu u reprezentaciju", rekao je Le Gre.14:20 - Barselona i Santos na sudu zbog GabigolaKako prenose italijanski mediji, Barselona želi da tuži Santos zbog transfera Gabrijela Barbose u Inter jer smatraju da su imali pravo preče kupovine. Kada je Nejmar 2013. potpisao za katalonski klub u kluzuli je stajalo da Barselona ima pravo prilikom kupovine mladog napadača.Međutim, predstavnici brazilskog kluba Santos su izjavili da su, dva dana pre prelaznog roka, dostavili dokumentaciju u kojoj su obavestili čelnike Barselone oko transfera "Gabigola" u Inter.“Barselona može da radi šta hoće. Ne zaboravimo da nam još nisu isplatili dva miliona evra koje nam duguju za Nejmarov transfer, izjavio je predsednik Modesto Roma. Na kraju, Santos i Barselona nesuglasice mogu da reše na sudu, dok je Inter miran i ne mora da brine da li će izgubiti brazilskog talentovanog napadača.

13:30 - Srpski basketaši u polufinalu EPReprezentacija Srbije u basketu 3x3 plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Rumuniji, pošto je pobedila domaću selekciju 22:11. Srpski basketaši, u sastavu Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović, savladali su evropske titule i najavili pohod na jedini trofej koji im nedostaje. U borbi za finale Srbija se sastaje sa pobednikom meča Holandija - Italija, danas od 16 sati.

12:08 - Grujić i Živković ponovo u mladoj reprezentacijiFudbaleri Marko Grujić i Andrija Živković prekomandovani su iz A tima u mladu reprezentaciju Srbije za meč sa Republikom Irskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Grujić se posle dva dana ponovo vratio u ekipu Tomislava Sivića, nakon što je igrao protiv Italije (1:1) u Vićenci, dok je Živković taj duel propustio zbog povrede, iako je bilo u planu da nastupi. Oni su napustili Sportski centar FSS u Staroj Pazovi i priključili se "orlićima" za važnu utakmicu sa Republikom Irskom u Novom Sadu u utorak. Srbija se nalazi na trećem mestu kvalifikacione grupe sa 14 bodova, jednim manje od Slovenije, ali i mečom manje, dok je prva Italija sa 20.

11:31 - Džošua titulu brani krajem novembra u MančesteruBritanski bokser Entoni Džošua braniće šampionsku titulu u teškoj kategoriji IBF verzije krajem novembra u Mančesteru. Kako je saopštio britanski bokser, ime protivnika biće saopšteno krajem septembra. Borba u kojoj će Džošua drugi put braniti šampionski pojas, održaće se 26. novembra u Mančesteru. “Trebalo je malo vremena za zvanično saopštenje. Želimo da to bude spektakularna predstava i potrebno je vreme da se stvari urade na pravi način”, rekao je Džošua. Osvajač zlatne olimpijske medalje iz Londona 2012. godine je do sada neporažen i ostvario je 17 pobeda, sve posle nokauta.

10:28 - Bonućiju i Dibali novi ugovori od JuventusaŠampion Italije Juventus ponudiće nove ugovore Leonardu Bonućiju i Paulu Dibali kako bi odbacio veliko interesovanje Mančester Sitija i Barselone. Juventus posle odličnog letnjeg prelaznog roka planira da zadrži ključne igrače na duže staze, a prvi koji će produžiti vernost su Bonući i Dibala. Bonući na stolu ima petogodišnji ugovor vredan pet miliona evra godišnje, po kojem bio postao najplaćeniji defanzivac Serije A, dok bi Dibala imao 500.000 manje od saigrača. Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je da je Bonući najbolji štoper na svetu, dok Barselona već duže vreme prati argentinskog napadača Dibalu.

09:10 - Zimonjić u četvrtfinalu mešovitih parovaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Jung Van Čan sa Tajvana plasirali su se u četvrtfinale US Opena u mešovitom dublu, posle pobede nad američko-rusko kombinacijom Skot Lipski/Ala Kurdrjavceva 6:1, 6:2. Zimonjić i Čan prošli su dalje za 47 minuta, dopustivši rivalma samo tri gema. Oni u borbi za polufinale čekaju pobednika meča Erik Butorac/Timea Baboš - Bruno Soareš/Jaroslava Švedova.

08:15 - Tim, Dimitrov i Del Potro u četvrtom koluAustrijski teniser Dominik Tim plasirao se u osminu finala Otvorenog prenstva SAD, pošto je pobedio Pabla Karenja Bustu iz Španije sa 1:6, 6:4, 6:4 i 7:5. Tim je u upisao 47 direktnih poena, od čega 20 u četvrtom setu i na kraju slavio posle gotovo tri sata igre. Austrijanac će u narednom kolu igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra koji je pobedio Španca Davida Ferera sa 7:6, 6:2, 6:3. Šampion Ju Es opena iz 2009. godine tako nastavlja sa sjajnim partijama iz poslednjih nekoliko nedelje, pa je posle osvojene srebrne medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru stigao do druge nedelje na poslednjem grend slem turniru u sezoni. "Postepeno napredujem, nadam se da ću da nastavim tako", rekao je Del Potro posle meča. Del Potro nije učestvovao na Otvorenom prvenstvu SAD od 2013. godine zbog povrede zgloba ruke, a publika na stadionu "Luis Armstrong" je i večeras bila uz njega. "Ova publika, ovaj stadion, ova atmosfera... Sve je neverovatno. Činite me srećnim svaki dan", rekao je Argentinac. U osminu finala plasirao se i Bugarin Grigor Dimitrov pošto je slavio protiv Portugalca Žoaa Souse sa 6:4, 6:1, 3:6, 6:2 posle dva sata i 40 minuta igre. Dimitrov će u osmini finala igrati protiv pobednika meča u kom se sastaju Britanac Endi Marej i Paolo Lorenci iz Italije.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track