BLOG UŽIVO, VIDEO: Del Potro u četvrtfinalu US opena
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Del Potro u četvrtfinalu US opena

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:45 - Serena Vilijams u četvrtfinalu US openaNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale poslednjeg Gren slem turnira sezone, US opena. Serena Vilijams je pobedila Jaroslavu Švedovu 2:0, po setovima 6:2, 6:3. Američka teniserka igraće u četvrtfinalu protiv Rumunke Simone Halep, koja je pobedila Karlu Suarez Navaro 6:2, 7:5.

23:30 - Modrić: Sami smo krivi što nismo pobedili TurskuKapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić rekao je da je njegova ekipa bila bolja od Turske u večerašnjem meču i da je sama kriva što je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo počela remijem. "Bili smo bolji, stvorili smo bezbroj prilika, ali ih nismo realizovali. Sami smo krivi za to. Turska je srećno došla do pogotka i može se reći da smo izgubili dva boda. Teško je igrati pred praznim tribinama, bez navijača atmosfera je kao na treningu", rekao je Modrić. Fudbalska reprezentacija Hrvatske odigrala je večeras u Zagrebu nerešeno s Turskom 1:1 u prvom kolu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. "Trebalo je da pobedimo, zaslužili smo to. Samo u prvom poluvremenu smo tri puta pogodili prečku. Imali smo puno prilika, ali nažalost nismo ih iskoristili. Turci su, pak, izjednačili iz slobodnog udarca kojeg su dobili zbog nepostojećeg prekršaja. ;Treba reći da dosta naših igrača još nije u pravoj formi, tako da očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Ovo je teška grupa, nikome neće biti lako da osvoji bodove", rekao je selektor Hrvatske Ante Čačić

23:00 - Prvi bod za Kosovo u kvalifikacijama za SPFudbalska reprezentacija Kosova odigrala je večeras u gostima nerešeno 1:1 s Finskom u prvom kolu Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Finska je povela golom Paulusa Arajurija u 18. minutu, a izjednačenje i bod Kosovu doneo je Valon Beriša u 60. minutu iz jedanaesterca. Kosovu je ovo bila prva medjunarodna utakmica od kako je primljeno u Fifa. Fifa je u maju primila Kosovo u svoje članstvo i ta reprezentacija je naknadno ubačena u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji. Istim rezultatom, 1:1, završene su i preostale dve utakmice Grupe I. Hrvatska i Turska su u Zagrebu odigrale 1:1. Hrvatska je povela golom Ivana Rakitića u 44. minutu iz jedanaestrca, a bod Turskoj doneo je Hakan Čanhanoglu u trećem minutu sudijske nadoknade vremena u prvom poluvremenu. ; Fudbaleri Ukrajine i Islanda su, takodje, odigrali 1:1. Alfred Finbogason doneo je prednost Islandu u šestom minutu, dok je Ukrajina izjednačila preko Andrija Jarmolenka u 41. minutu. Ukrajina je mogla i do sva tri boda, ali Jevgen Konopljanka sedam minuta pre kraja nije iskoristio jedanaesterac

22:36 - Pliškova bolja od Venus VilijamsČeška teniserka Karolina Pliškova plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u osmini finala pobedila Amerikanku Venus Vilijams sa 4:6, 6:4, 7:6. Pliškova je tako stigla do svog prvog četvrtfinala na nekom grend slem turniru, pošto u prethodnih 17 puta nije uspevala da prodje treće kolo. Na drugoj strani, 36-godišnjoj Venus Vilijams nije pošlo za rukom da postane najstarija teniserka koja je stigla do četvrtfinala grend slem turnira još od Martine Navratilove 1994. godine. Navratilova je tada ima 37 godina. Pliškova će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice duela u kom se sastaju Agnješka Radvanska i Ana Konjuh.22:00 - Vavrinka u četvrtfinalu US openaŠvajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale US opena. On je u osmini finala pobedio Ukrajinca Marčenka 3:1, po setovima 6:4, 6:1, 6:7, 6:3. Švajcarac će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra.21:00 - Austrija slavila u GruzijiFudbalska reprezentacija Austrije uspešno je startovala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je savladala u gostima Gruziju sa 2:1 (2:0). Austrija je sav posao završila već u prvom poluvremenu kada su postigli golove Hinterger u 16. i Janko u 42. minutu. Poraz Gruzije ublažio je Ananidze u 78. minutu.20:35 - Kolašinac šesti na mitingu u ZagrebuSrpski atletičar Asmir Kolašinac osvojio je šesto mesto na mitingu u Zagrebu u bacanju kugle. Srpski atletičar je kuglu bacuio 20,42 metara. Pobeda je pripala Amerikancu Rajanu Kruzeru koji je kuglu bacio 22,28 metara.

20:00 - Austrija pobedila GruzijuFudbaleri Austrije pobedili su večeras u Tbilisiju selekciju Gruzije sa 2:1 u prvom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. Posle prvih 45 minuta meča Austrija je imala prednost od 2:0, a golove su postigli Mark Janko u 16. minutu i Martin Hintereger u 42. minutu. Austrija je prednost čuvala sve do 78. minuta kada je Jano Ananidze sjajnim golom sa skoro 30 metara uneo neizvesnost u meč. Fudbaleri Gruzije su do kraja utakmice na sve načine pokušavali da stignu makar do boda, imali su i jednu dobru priliku, ali nisu uspeli da pogode mrežu Austrije. U preostalim utakmicama Grupe D večeras se sastaju Srbija i Irska, odnosno Vels i Moldavija. Oba meča počinju u 20.45.

19:30 - Simona Halep u četvrtfinalu US openaRumunska teniserka Simona Halep plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedila Karlu Suares Navaro u dva seta - 6:2, 7:5. Meč Halep i Suares Navaro, pete i 12. teniserke sveta, trajao je sat i 40 minuta. "Uvek je teško igrati protiv Karle i zaista mi je drago što sam do pobede stigla posle dva seta", rekla je Halep posle meča. Halep, polufinalistkinja Ju Es opena iz 2015, u narednom kolu će igrati protiv pobednice meča u kom se sastaju Amerikanka Serena Vilijams i Jaroslava Švedova iz Kazahstana.

19:02 - Sud u Nemačkoj odbio zahteve ruskih paraolimpijacaNemački sud odbio je zahteve desetoro ruskih sportista da im izda sudsko odobrenje da nastupe na Paraolimijskim igrama u Rio de Žaneiru. Međunarodni paraolimpijski komitet je 7. avgusta suspendovao Rusiju sa predstojećih Paraolimpijskih igara zbog navodnog sistemskog dopinga. Rusija se žalila Sudu za sportsku arbitražu, ali je žalba odbijena. Sud u Bonu, gde je sedište Medjunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC), odlučio je da IPC "nije bio dužan" da dopusti ruskim sportistima da se takmiče na Igrama u Riju jer među njima nije bilo uovora o tome, a i Rusija sama, direktno, nominuje svoje sportiste. Rusija će organizovati posebno takmičenje za svoje paraolimpijce, a osvajači medalja će dobiti iste nagrade koje bi dobili za uspehe u Riju. Ruska vlada novčano nagrađuje osvajače olimpijskih i paraolimpijskih igara. Paraolimpijske igre u Riju održaće se od 7. do 18. septembra.

18:50 - Del Potro u četvrtfinalu US openaArgentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto mu je Austrijanac Dominik Tim zbog povrede kolena sredinom drugog seta predao meč četvrtog kola. Del Potro je prvi set dobio sa 6:3, a u drugom je vodio sa 3:2. Argetinski teniser u četvrtfinalu Ju Es opena sastaće se sa boljim iz duela izmedju Ukrajinca Ilije Marčenka i Švajcarca Stana Vavrinka.

18:25 - Ortelano teško povređen u saobraćajnoj nesrećiŠpanski atletičar Bruno Ortelano teško je povredio desnu ruku u saobraćajnoj nesreći, saopšteno je. Doktori su saopštili da je Ortelano primljen u bolnicu sa ozbiljnom povredom desne ruke i da je odmah podvrgnut operaciji. Potparol Atletskog saveza Španije rekao je da nema opasnosti da evropski prvak izgubi ruku. Ortelano se nalazio u automobilu kojim je upravljao njegov rodjak i koji se na auto-putu sudario s kamionom. Ortelano je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zauzeo 10. mesto u trci na 200 metara.

17:55 - Kaseres u Čelsiju ako prođe pregledeUrugvajski fudbaler Martin Kaseres mogao bi da pojača Čelsi ukoliko dokaže da je povreda tetive prošlost. Menadžer "plavaca" Antonio Konte želi dodatno da ojača poslednju liniju, a Kaseresa veoma ceni još iz doba dok su sarađivali u Juventusu i kada je bio Urugvajac bio odlična alternativa na svim pozicijama u defazivi.Kaseres bi u London došao kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Juventusom, ali prethodno mora da prođe fizičke testove. 17:30 - Bekenbaueru ugrađen bajpasLegendarnom nemačkom fudbaleru Francu Bekenbaueru ugrađen je bajpas. Kako se navodi, Bekenbaueru je bajpas ugrađen u subotu, a operacija je bila zakazana i pre nego što je prošle nedelje protiv njega podnet krivični postupak zbog navodne korupcije u vezi sa dodelom Svetskog prvenstva Nemačkoj 2006. godine. Bild je preneo da je sedamdesetogodišnji Bekenbauer bio u svojoj kući u Salcburgu kada su je prošle nedelje pretresle švajcarske vlasti koje vode istragu, a u petak je otputovao u Nemačku da se pripremi za operaciju. Švajcarsko tužilaštvo je prošle nedelje podnelo krivični postupak protiv Bekenbauera i dvojice bivših predsednika Fudbalskog saveza Nemačke zbog navodne korupcije, pranja novca i zloupotreba u vezi s dodelom Mundijala Nemačkoj.

17:00 - Nekadašnjem Zvezdinom fudbaleru ukinut pritvorNekadašnji fudbaler Crvene Zvezde Nikola Mijailović (34), koji se tereti za nelegalnu gradnju akva parka na Adi Ciganliji, pušten je iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu. Mijailović je bio u pritvoru od 17. avgusta do 2. septembra, koji mu je sud bio odredio zbog opasnosti od bestva, bojazni da će ponoviti krivično delo i uticati na svedoke. Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je prošle sedmice protiv njega podnelo optužni predlog sudu zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole. Mijailović je inače na saslušanju negirao krivicu tvrdeći da mu je posao potpuno legalan, a pre nekoliko dana u izjavi za jedan beogradlsi list je naveo da je u akva park na Adi ciganliji uložio milion evra i da uredno plaća 20.000 evra mesečno za zakup. Gradilište se nalazi na makiškoj strani, neposredno iza parkinga, na površini od 4.000 kvadratnih metara.

16:11 - Varan odbio Junajted: Nije lako reći Murinju "ne"Štoper Real Madrida Rafael Varan otkrio je da je odbio ponudu Mančester Junajteda ovog leta."Junajted je veliki klub i laska mi interesovanje. Nije lako reći ne Žozeu Murinjo, ali sam morao da izmerim pozitivne i negativne strane. Trener Zinedin Zidan mi veruje, što mi je veoma važno, kada sam se uverio u to više nije došao u pitanje odlazak", rekao je Varan.Varan je u Real stigao 2011. godine, a iz Lansa ga je na Old Traford doveo upravo Murinjo. Nakon što je u prve tri sezone uglavnom delio minutažu sa drugim defanzivcima, dolaskom Zidana je postao skoro nezamenjiv u prvoj postavi. Dvadesettrogodišnji defanzivac je skupio od 30 nastupa za Francusku za koju je postigao dva gola i igrao finale Evropskog prvenstva ovog leta u domovini.

15:40 - Partizan potpisao ugovor sa Stefanom Potom

Bivši reprezentativac u mlađim kategorijama Srbije osmo je pojačanje crno-belih. Novi igrač Partizana od početka priprema trenira sa ekipom a igrao je i na pripremnim utakmicama. Saradnja je dogovorena na godinu dana. Osmo pojačanje KK Partizan u sezoni 2016/17 je dvadesetdvogodišnji bek, Stefan Pot. Od početka priprema, Pot trenira sa svojim novim saigračima a igrao je i na svim pripremnim utakmicama. U novoj sezoni, Stefan će nositi dres sa brojem 33.– Velika je čast biti igrač Partizana. Izuzetno mi je drago što sam se radom na treninzima i na pripremnim utakmicama izborio za šansu u tako velikom klubu. Sada je na meni da radim još više i ukazano poverenje opravdam. – izjavio je Pot po potpisivanju jednogodišnjeg ugovora.

15:15 - Nadal: Mogu bolje, žao mi jeŠpanac Rafael Nadal tužan je zbog eliminacije sa poslednjeg Gren slem turnira u sezoni. Četvrti igrač sveta je poražen od Francuza Lukasa Puja, iako je u petom setu bio na korak da obezbedi mesto u četvrtinalu US Opena."Odigrao je čvrsto. Borio sam se do kraja, mogao sam bolje. Nisam se predavao, ali potrebno mi je još nešto, a toga danas nije bilo. Bio je "tesan" meč i moglo je svašta da se dogodi. Čestitam protivku, a meni ostaje da nastavim da radim", rekao je Nadal.Španac je bio utučen na konferenciji za medije. Znao i on da je prokockao veliku šansu kod rezultata 4:3 i 30:0 u odlučujućem petom setu."Ne radi se tu o iskustvu, već da se odigra bolje nego što sam ja odigrao. Morao sam da odigram smirenije. Istina je da nemam mnogo mečeva u poslednja tri, četiri meseca, ali i pored toga propustio sam šansu. Izgubio sam priliku da imam odličan turnir i žao mi je zbog toga".Rafa kaže da je siguran da može mnogo bolje da igra."Borim se, mogu da igram bolje, ali mogu i gore. Ono što nije loše je moj stav, moj prilaz je bio sjajan. Moram da nađem još nešto, da povratim nivo tenisa pre povrede. Što se tiče energije i motivacije bio sam sjajan, što se tiče tenisa potrebno mi je još", istakao je Nadal.

14:33 - Toni Pjulis ostaje trener Vest BromvičaTrener Vest Bromvič Albiona Toni Pjulis ostaće u tom klubu Premijer lige uprkos tome što je razočaran jer tokom letnjeg prelaznog roka nije uspeo da dovede fudbalere koje je želeo.Vest Bromvič je ovog leta za rekordnu sumu kluba od 13 miliona funti doveo Nasera Čadlija iz Totenhema, ali nije uspeo da dovede Vilijama Karvalja iz Sportinga iz Lisabona.Karvaljo, koji je osvojio Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Portugala ovog leta, koštao je oko 20 miliona funti, a britanski mediji spekulišu da je Pjulis razočaran što klub nije želeo toliko da plati za dvadesetčetvorogodišnjeg igrača.Pjulis nije predvodio ekipu u prijateljskoj utakmici protiv Delhi Dinamosa u subotu, zbog čega su mediji spekulisali da će napustiti klub.Premijerligaški klubovi su u ovogodišnjem letnjem prelaznom roku potrošili rekordnih 1,165 milijardi funti, a Vest Bromvič doveo je Čadlija, Meta Filipsa, Alana Njoma i na pozajmice Brendona Galoveja i Hala Robsona Kanua.Predsednik Vest Bromviča Džon Vilijams naveo je u saopštenju da je "Toni hteo petoricu igrača i dobio je petoricu"."Naš trener ima strogu selekciju, posebno kod igrača koje želi da dovede. Letnji prelazni rok je bio na izuzetno teškom tržištu", rekao je on i dodao da je razočaran neuspelim dovodjenjem jednog kvalitetnog fudbalera sredine terena.Pjulis je pokušao da dovede i igrača sredine terena Malage Ignasija Kamača, ali transfer se nije ostvario iz "fudbalskih razloga". Mediji su naveli da je Pjulisa brinulo zdravje dvadesetšestogodišnjeg igrača.

13:48 - Sisoko na probi u VBABivši fudbaler Juventusa i Pari Sen Žermena Mohamed Sisoko nalazi se na probi u engleskom premijerligašu Vest Bromvič Albionu.Sisoko bi mogao da se vrati u Premijer ligu ukoliko izbori ugovor, nakon što je tri sezone nosio dres Liverpula, od 2005. do 2008.On je odigrao 60 minuta za VBA u prijateljskom utakmici protiv Dinamo Delhija u pobedi 1:0 proteklog vikenda."Osećam se sjajno i srećan sam što sam odigrao 60 minuta. Samouveren sam, iako je prošlo mnogo vremena otkad sam napustio Englesku. Biću u VBA do kraja ove nedelje i videćemo šta će biti", rekao je Sisoko za Skaj Sport.Visoki vezista iz Malija nema klub još od februara ove godine, kada je napustio kineski Šangaj Šenhua.Tokom karijere igrao je još za Okser, Valensiju, Fiorentinu i Levante, dok za reprezentaciju Malija ima 34 nastupa i dva gola.

12:58 - Olerdajs: Ne mogu govoriti Runiju šta da igraSelektor Engleske Sem Olerdajs rekao je da "nije na njemu" da kaže kapitenu Vejnu Runiju šta da igra u timu.Engleska je savladala Slovačku 1:0, u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018, golom Adama Lalane u 95. minutu meča u Trnavi.Do tog pogotka "Gordi Albion" se mučio ispred gola domaćeg tima, čak i sa igačem više u poslednjih pola sata, iako je imao kontrolu igre i kružio oko kaznenog prostora.Runi, koji je igrao 116. put za Englesku, imao je ulogu plejmejkera, skoro u sredini veznog reda, daleko od najisturenijeg Harija Kejna. "Vejn igra gde god on želi. Igrao je malo dublje nego što sam mislio da će, ali sam zadovoljan njegovim učinkom", rekao je Olerdajs. 12:05 - Hamilton: Ne znam šta je bio problemLuis Hamilton nije razočaran drugim mestom na Monci, ali jeste samim dešavanjima na trci.Vodeći u generalnom plasmanu je ispustio šansu za novu pobedu očajnim startom sa pol pozicije."Ne znam šta se dogodilo, ne znam šta je bio problem, uradio sam sve normalno. Sve kako treba, a dobio sam dosta proklizavanja točka", rekao je Hamilton koji je prvo preuzeo odgovornost za loš start, "Iskreno, rekao sam to kako moji inženjeri ne bi bili nervozni".On je pao na šesto mesto, relativno lako je zaobišao Valterija Botasa i Danijela Rikarda, dobrom taktikom sa gumama je zaobišao kroz boks dva Ferarija, ali nije mogao da stigne timskog kolegu Nika Rozberga na prvom mestu. "Video sam kako Niko odmiče, znao sam u ranoj fazi trke da će pobeda biti nemouća. Drugo mesto je najbolje što sam mogao posle starta kakav sam imao. Ovo je veliki dan za Mercedes i drago mi je što sam deo toga. Ne znam da li je trka bila dobra za navijače, pošto nije bilo mnogo prestizanja", rekao je Britanac. Sedam trka pre kraja Hamilton ima dva boda prednosti nad Rozbergom u generalnom plasmanu. Sledeća trka na programu je 18. septembra u Singapuru.

11:20 - Ibrahimović: Nisam mogao odolim pozivu MurinjaFudbaler Mančester Junajteda Zlatan Ibrahimović izjavio je da je ranije imao ponude Arsenala i Mančester sitija, ali da su se ovog leta poklopile mnoge stvari da pređe u Premijer ligu, pre svih da ga pozove menadžer Žoze Murinjo.Šveđanin je posle isteka ugovora sa Pari Sen Žermenom odlučio da se oproba i u Engleskoj sa željom da nakon Holandije, Italije, Španije i Francuske osvoji titulu i na Ostrvu."Dva puta sam bio na korak od prelaska u Premijer ligu, u Arsenal i Mančester siti. Ipak, to se nije desilo, sve do poziva Junajteda i menadžera Žozea Murinja. On je veliki stručnjak, sa ogromnim znanjem i mnogo sam naučio od njega. Ko ne bi voleo da radi sa Žozeom?", rekao je Ibrahimović.On je odlično startovao u novom timu, postigao je četiri gola iz isto toliko odigranih kola Premijer lige.Uz to, doneo je Junajtedu prvi trofej u sezoni golom u finišu u pobedi nad Lesterom (2:1) u Komjuniti šildu.

10:32 - Juventus Bonućiju i Dibali nudi bolje ugovoreFudbalski šampion Italije Juventus ponudiće nove ugovore Leonardu Bonućiju i Paulu Dibali kako bi odbacio veliko interesovanje Mančester sitija i Barselone, prenosi Tutosport.Juventus posle odličnog letnjeg prelaznog roka planira da zadrži ključne igrače na duže staze, a prvi koji će produžiti vernost su Bonući i Dibala. Bonući na stolu ima petogodišnji ugovor vredan pet miliona evra godišnje, po kojem bI postao najplaćeniji defanzivac Serije A, dok bi Dibala imao 500.000 manje od saigrača.Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola ocenio je da je Bonući najbolji štoper na svetu, dok Barselona već duže vreme prati argentinskog napadača Dibalu.

09:42 - Tumbaković: Ceo meč u jednoj sekundi

Ljubiša Tumbaković debitovao je u takmičarskom meču kao selektor Crne Gore remijem u Rumuniji. "Sokolovi" su igrali 1:1 u Klužu, uz mnogo sreće, jer je domaćin promašio penal u 96. minutu."Vrlo je specifična situacija kada se penal svira u posljednjim minutima utakmice. I naravno da u tom momentu celi film utakmice prođe u jednoj sekundi. I da istog momenta poželiš da ostane rezultat koji je bio do tada. Statistički je uvek bliže da daš gol nego da promašiš, ali mi smo imali tu sreću da je protivnički igrač promašio", rekao je Tumbaković. Crnogorci nisu igrali previše ofanzivno u Rumuniji, što je bilo čudno domaćim novinarima. "Postoji pravilo u fudbalu da igraš onoliko dobro koliko ti protivnik dozvoli. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali egal utakmicu. Ipak je Rumunija ekipa koja je u prethodnim kvalifikacijama bila vrlo ubedljiva, pa je bila na Evropskom prvenstvu, pa su iz te ekipe sedmorica-osmorica igrala u startnoj postavi, a onda su još igrali kod kuće, i to još uz dodatni motiv što je to prva utakmica u ovoj mini-ligi. I mi smo tako postavili igru da bi eventualno sa nekim našim kvalitetima došli do rezultata. Domaćin se mnogo bolje nametnuo u drugom poluvremenu, kontrolisao sredinu terena i bio mnogo ubedljiji nego u prvom delu", objasnio je bivši trener i direktor Partizana. On je bio nezadovoljan i terenom u Klužu na kojem je odigrana utakmica. "Kakav je bio protivniku, takav je bio i nama, ali realno, teren nije na nivou takmičenja. I sigurno da bi na boljem terenu bio bolji i kvalitetniji fudbal, i od crnogorske i od rumunske selekcije", objasnio je Tumbaković. Grupe E kvalifikacija je već u prvom kolu potvrdila prognoze da će biti izuzetno interesantna. Poljska je ispustila pobedu u Kazahstanu, dok je Danska jedva savladala Jermeniju. "Interesantna je situacija, i pre početka se znalo su Danska, Poljska i Rumunija favoriti, a da ćemo svoju šansu tražiti mi, Kazahstan i Jermenija. Kazahstan je čak i dobro igrao, a Jermenija izgubila na strani samo 1:0, tako da preostalih devet kola svi zajedno možemo da napravimo zanimljivu mini-ligu", kaže selektor Crne Gore. Tumbaković na kraju može biti zadovoljan jer je osvojio bod na gostovanju protiv ekipe koja je igrala na Evropskom prvenstvu, i to veoma dobro. "Mislim da Rumunija ima sjajne pojedince i da današnje izdanje nije njeno pravo lice. Mislim da mogu mnogo bolje i da će verovatno u narednim utakmicama pokazati svoj kvalitet", zaključio je Tumbaković. Crna Gora u sledećem meču dočekuje Kazahstana, 8. oktobra.

08:54 - Puj pobedio Nadala, Kerber i Vinči u četvrtfinaluFrancuski teniser Luka Puj plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je noćas pobedio petog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala, u pet setova 6:1, 2:6, 6:4, 3:6 i 7:6.Puj, 25. igrač sveta, pobedio je dvostrukog šampiona Ju Es opena posle četiri sata i osam minuta.Otkako je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu Rolan Garosa Nadal, na grend slem turnirima nije prošao dalje od osmine finala. Španac u poslednje dve sezone nije osvojio grend slem. On je ove godine izgubio u prvom kolu na Australijan openu, sa Rolan Garosa se povukao pre meča trećeg kola zbog upale tetive levog zgloba, zbog koje je pauzirao dva i po meseca. Puj će drugi put u karijeri igrati u četvrtfinalu nekog grend slem turnira, pošto je ove godine bio medju osam najboljih na Vimbldonu.To će biti prvi put posle 89 godina da su se u četvrtfinale Ju Es opena plasirala trojica Francuza. Osim Puja tu su i Žo Vilfred Conga i Gael Monfis. ; Puj će u četvrtfinalu igrati upravo protiv Monfisa, koji je u tri seta, 6:3, 6:2, 6:3 pobedio Kipranina Markosa Bagdatisa. Druga teniserka sveta Andželik Kerber iz Nemačke plasirala se u četvrtfinale pošto je pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:3, 7.5. Ona će igrati protiv prošlogodišnje finalistkinje, Italijanke Roberte Vinči, koja je sa 7:6, 6:2 pobedila Ukrajinku Lesiju Curenko. Dvostruka finalistkinka Ju Es opena Dankinja Karolina Voznijacki igraće u četvrtfinalu protiv Letonke Anastasije Sevastove.

08:00 - Srbija kreće kvalifikacije: Plasman u Rusiju obavezaFudbalska reprezentacija Srbije danas započinje novi kvalifikacioni ciklus na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, sa željom da ostavi iza sebe loše rezultate iz prošlosti i plasira se na veliko takmičenje nakon što je prethodna tri propustila.Posle kraha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pred srpskim fudbalerima je novi početak, sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom, kao i sa velikim motivom i željom da konačno iskažu svoj kvalitet i obraduju naciju.Prvi rival "orlivima" biće Republika Irska u Beogradu, protiv kojeg je imala mnogo uspeha u međusobnim duelima, ali Ostrvljani dolaze na krilima dobrih rezultata sa EURO.Plasman u Rusiju neće biti lak, u grupi su čak tri nedavna učesnika sa EP - Austrija, Irska i Vels, pored Moldavije i Gruzije, ali selektor Muslin je veliki optimista."Dobro smo radili i spremali se, nemamo kadrovskih problema, orni smo za početak kvalifikacija. Svi jedva čekamo duel sa Ircima, nadam se da ćemo krenuti uz dobru igru i pobedu. Imamo nameru da se iskupimo za rezultate iz prošlosti, iako smo ih zaboravili", rekao je Muslin na konferenciji za medije dan uoči utakmice.Direktan plasman na SP obezbediće pobednici devet kvalifikacionih grupa, pridružiće im se još četiri kroz baraž, u koji idu drugoplasirani, osim jednog sa najslabijim učinkom.Utakmica između Srbije i Republike Irske igra se večeras od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track