BLOG UŽIVO, VIDEO: Mega i Zvezda u finalu turnira u Vršcu
Foto: Bcmegabasket.net

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mega i Zvezda u finalu turnira u Vršcu

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:40 - Marković debitovao za SportingSrpski fudbaler Lazar Marković debitovao je za lisabonski Sporting u čije redove je prešao u letnjem prelaznom roku. Njegova ekipa savaldala je Moreirense sa 3:0 u četvrtom kolu portugalse Primeire, a Marković je odigrao poslednjih pola sata meča. Drugi srpski fudbaler član Sportinga, Radosav Petrović, nije bio u protokolu za ovaj susret. Pobedu ekipi Žorža Žesusa doneli su Martin, Kembel i Dost. Sporting posle četiri odigrana kola ima maksimalan učinak i na prvom je mestu na tabeli.

23:15 - Napoli pobedio PalermoFudbaleri Napolija pobedili su večeras u gostima ekipu Palerma sa 3:0 u trećem kolu italijanske Serije A. Napoli je tako stigao do druge pobede na početku sezone i sada je drugi na tabeli sa sedam bodova. Palermo je, na drugoj strani, i dalje bez trijumfa, nalazi se na 17. mestu sa samo jednim osvojenim bodom. U prvom poluvremenu večerašnjeg meča nije bilo golova, ali je Napoli do sredine drugog dela igre rešio pitanje pobednika. Prvi gol za Napoli postigao je Marek Hamšik u 47. minutu, prednost gostujuće ekipe duplirao je Hose Kaljehon u 51, a isti igrač je postavio konačnih 3:0 u 65. minutu.

22:55 - Mega protiv Zvezde u finalu turnira u VršcuKošarkaši Mega Leksa plasirali su se u finale turnira u Vršcu pošto su savladali Budućnost VOLI posle produžetka sa 91:84 (23:17, 19:20, 24:18, 14:25, 11:4). Utakmica je odigrana povodom 70 rođendana KK Vršac, a izabranici Dejana Milojevića su i pored problema sa ličnim greškama uspeli da slave protiv znatno iskusnijeg protivnika i obezbede plasman i finale turnira gde ih čeka Crvena zvezda. Mega je tokom celog meča imala prednost koja je u trećoj četvrtini narasla na 13 poena. U finišu utakmice je Budućnost uspela da izjednači rezultat. U dodatnih pet minuta iako su bili bez Tejića i Kabe koji su imali 5 ličnih grešaka, igrači Mege su odigrali hrabro i predvođeni Zagorcem i Jaramazom uspeli da dođu do pobede.Najbolji u redovima Mega Leksa je bio kapiten Rade Zagorac sa 28 poena i 11 skokova i Ognjen Jaramaz sa 17 poena i 4 ukradene lopte. U ekipi Budućnosti istakao se bivši igrač Mege Boris Savović sa 22 poena.

22:40 - Alaves pobedio BarselonuFudbaleri Alavesa pobedili su večeras na Kamp Nou ekipu Barselone sa 2:1 u utakmici trećeg kola španske Primere. Alaves je tako stigao do prve pobede u španskom šampionatu, ali je istovremeno naneo prvi poraz Barseloni od početka sezone. Barselona je četvrta na tabeli sa šest bodova, dok je Alaves sedmi sa bodom manje. Alaves je poveo golom Dejversona u 39. minutu, izjednačio je Žeremi Matju u 46, a pobedu gostujućoj ekipi doneo je Ibai u 64. minutu.

22:05 - Venger: Kažu mi da je bio penalMenadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da je zadovoljan pobedom od 2:1 nad Sautemptonom u 4. kolu Premijer lige. "Ovo je olakšanje jer smo promašili mnogo šansi, a oni imali samo jednu ili dve", rekao je Venger. Arsenal je slavio posle sumnjivog penala koji je sudija svirao nakon međusobnog povlačenja i pada Žozea Fontea i Olivijea Žirua. "Svi mi kažu da je bio penal, ali ja nisam video, moram da pogledam opet", dodao je Francuz.21:45 - Novi poraz hokejaša BeogradaHokejaši Beograda zabeležili su i drugi poraz na startu regionalne MOL lige. Brašov slavio sa ubedljivih 5:1 ((2:0, 3:1, 0:0). Već od samog početka utakmice bilo je evidentno koliko su hokejaši gostujuće ekipe fizički i tehnički nadmoćniji tako da se pobednik u ovom meču nije dovodio u pitanje. Hokejaši Beograda svojski su se trudili da pariraju odličnoj rumunskoj ekipi ali su samo u retkim trenucima uspevali da uspostave ravnotežu na terenu i ozbiljnije ugroze gol gostiju. Ekipa iz Brašova se očito za ovu sezonu izuzetno pojačala, usmeravajući ambicije ka samom vrhu MOL lige. I pored evidentne nadmoći gostiju, treba imati u vidu da je Beograđanima ovo bila druga teška utakmica u samo dva dana tako da je i umor "plavo-belih" doprineo ubedlivoj pobedi rumunske ekipe.U timu Beograda treba istaći kanađanina Huga Tjurkota, strelca jedinog gola za domaće, koji se u ove dve utakmice pokazao kao izuzetno korisno pojačanje. Pohvale zaslužuje i golman Arsenije Ranković, koji je kod rezultata 5:0 za goste zamenio Alekseja Trifonova i od tog momenta "zakatančio" gol svoje ekipe.Hokejaši Beograda sledećeg vikenda putuju na dva vezana gostovanja u Budimpeštu, gde se 16. septembra sastaju sa Ferencvarošem a već sledećeg dana ih dočekuje ekipa Ujpešta.

21:25 - Čukarički nastavio da posrćeFudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su danas u gostima ekipu Voždovca sa 4:1 u osmom kolu Super lige Srbije, dok je Napredak slavio protiv Čukaričkog sa 2:1. Golove za Radnički, koji je upisao petu pobedu od početka sezone, postigli su Milan Pavkov u 33. i 54. minutu, Marko Mrkić u 69. i Lazar Arsić u 90. minutu. Jedini gol za Voždovac postigao je Nikola Lukić dva minuta pre kraja utakmice. Čukarički je nastavio da niže loše rezultate na startu nove sezone, pošto je izgubio u Kruševcu od Napretka sa 1:2. Strelci za Napredak bili su Slobodan Urošević u 13. i Marko Gobeljić u 41. minutu, dok je strelac jedinog gola za Čukarički bio Ismael Fofana u 58. minutu. Mladost je na svom terenu savladala Radnik iz Surdulice sa 2:0, dok su Metalac i Novi Pazar odigrali bez golova.

21:10 - Zvezda u finalu turnira u VršcuKošarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale turnira u Vršcu pobedom nad istoimenim domaćinom 86:69 (27:20, 19:17, 16:14, 24:18). Svoje prve minute od povratka u crveno-beli dres imao je Milko Bjelica, kao i reprezentativci Jović i Simonović, koji su sa treninzima, nakon povratka sa OI, počeli prošlog ponedeljka. U pobedi nad ekipom Vršca, koju sa klupe predvodi nekadašnji igrač Zvezde Milan Gurović, najefikasniji je bio Marko Simononović sa 13 poena, dok je 12 dodao Nemanja Dangubić. Sa po devet poena su ih pratili Dobrić i Kuzmić, Bjelica je na debiju ubacio osam, dok su po sedam dodali Jović i Gudurić. Zvezda će u finalu u nedelju od 20 časova igrati sa pobednikom duela Mega Leks – Budućnost VOLI.

20:50 - Pobede Sevilje i ViljarealaFudbaleri Sevilje pobedili su na svom terenu ekipu Las Palmasa sa 2:1 u utakmici trećeg kola španske Primere, dok je Viljareal u gostima bio bolji od Malage sa 2:0. Golove za Sevilju, koja je upisala drugu pobedu od početka sezone, postigli su Pablo Sarabija u 89. minutu iz jedanaesterca i Karlos Fernandes u 94. minutu. Jedini strelac za Las Palmas bio je Dominges Tanausu u 16. minutu. Sevilja je druga na tabeli sa sedam bodova, dok je Las Palmas treći sa bodom manje. Viljareal je pobedio Malagu golovima Nikole Sansonea i Haumea Koste, a mogao je da slavi i ubedljivije, ali Bruno nije iskoristio jedanaesterac u finišu prvog poluvremena. Viljareal je šesti na tabeli sa pet bodova, dok je Malaga na 14. poziciji sa dva osvojena boda.

20:40 - Lajpcig pobedio BorusijuFudbaleri Lajpciga pobedili su na svom terenu ekipu Borusije Dortmund 1:0 u meču drugog kola Bundeslige. Jedini gol na utakmici postigao je Keita u 89. minutu. Lajpcig je peti na tabeli sa četiri boda, dok je Borusija osma sa tri.

20:30 - Černišov zadovoljan bodomTrener fudbalera Spartaka Andrej Černišov rekao je remi sa Javorom realan rezultat i dodao da je igra iz drugog poluvremena ono što želi od svoje ekipe. "Želim da čestitam ekipi Javora... Ne znam da li su zadovoljni bodom, ali mislim da je na kraju rezultat realan. Prvo poluvreme nismo odigrali dobro, prva utakmica pred domaćom publikom je ostavila psihološku nestabilnost. Na poluvremenu smo pričali o tome, pokušali da ih relaksiramo i sve to sproveli u delo jer je igra iz drugog poluvremena ono što smo želeli sve vreme", rekao je Černišov. Fudbaleri Spartaka i Javora odigrali su danas u Subotici nerešeno 1:1 u utakmici osmog kola Super lige Srbije. Trener Javora Miloš Veselinović naveo je da današnja utakmica "nije bila lepa za gledanje". "Čestitam obema ekipama na velikoj borbi i htenju. Cela utakmica je obilovala sa puno duela, faulova i prekida. Generalno, nije bila lepa za gledanje. Mislim da je poluvreme proteklo u ujednačenoj igri, sa polušansama, a Spartak je imao veći posed lopte u drugom poluvremenu. Nismo uspeli da iskoristimo prostor koji su nam u tim trenucima ostavljali, a kazna je stigla minut pre kraja regularnog dela", rekao je Veselinović.

20:15 - Marej i Soareš osvojili titulu u dubluBritanski teniser Džejmi Marej i Brazilac Bruno Soareš osvojili su titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u konkurenciji dublova. Marej i Soareš su u finalu pobedili Špance Pabla Karenja Bustu i Giljerma Garsiju Lopesa sa 6:2, 6:3. Britansko-brazilski dubl je u prvom setu tri puta oduzimao servis protivnicima, dok im je u drugom jedan brejk bio dovoljan za konačan trijumf posle sat i 20 minuta. Njima je ovo druga grend slem titula ove godine nakon što su slavili i na Australijan openu.

20:05 - Đorđević debitovao pobedom na klupi Bajerna

19:50 - Debi Robinsona i poraz košarkaša PartizanaKošarkaši Partizana poraženi su od rumunske Oradee 78:76 (20:26, 17:14, 18:19, 23:17) u prijateljskom meču odigranom u Rumuniji. Nakon jučerašnje pobede protiv poljskog Ostrova, crno-beli su protiv domaće Oradee odigrali meč u kojem su dugo imali blagu rezultatsku prednost. Ipak, domaća ekipa je konstantno držala rezultatski priključak i uspela da stigne do pobede zahvaljujući pogotku Pašalića za tri poena u poslednjim trenucima meča. Svoje prve minute u crno-belom dresu, upisao je i Frenk Robinson koji je na terenu proveo 21 minut. Zbog obaveza u reprezentaciji BiH, ni na ovom meču nije igrao Adin Vrabac a van tima je bio i Kenan Karahodžić. Crno-beli se sutra vraćaju u Beograd, a potom sledi put u Trst gde će Partizan odigrati trijagonal na kojem će učestvovati još Udine i domaći Trst. Partizan je igrao u sastavu: Robinson 9, Ratkovica 12 (5as), Jovanović, Marinković 15, Tanasković, Majstorović, Birčević 9 (13sk), Koprivica 5 (5sk), Andrić 8, Hačer 8 (3as), Pot 6, Luković 4

19:30 - Tipsarević u Beogradu organizuje javni čas tenisa za decuSrpski reprezentativac organizovaće naredne nedelje manifestaciju "Naša misija - radost dečije igre", u kojoj će deci na Novom Beogradu održati javni čas tenisa i pokazivati im osnovne udarce, ali i razgovarati sa njima i odgovarati na pitanja okupljenih. Akciju će podržati i Tipsarevićeve kolege iz reprezentacije Nenad Zimonjić, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Bojana Jovanovski i selektor Bogdan Obradović, kao i mlade snage srpskog tenisa, među kojima je i najbolja juniorka Srbije, članica top 10 na svetu, 15-godišnja Olga Danilović. Podršku će pružiti i prijatelji iz oblasti kulture, nauke, umetnosti. "Srećan sam, jako sam srećan. Nakon svega kroz šta sam prošao, uspešno sam se vratio turnirima, igri koju toliko volim i sportu koji mu je pružio mnogo. Svoju radost i sreću želim da podelim sa najmlađima, koji su naša budućnost, oni na kojima svet ostaje. Verujem da ćemo svi, i deca, i ja i svi koji se pojave na manifestaciji uživati u pre svega dobrom druženju, da će nam tih nekoliko sati zajedničke energije doneti novu snagu", rekao je Tipsarević.19:10 - Rosicki odigrao prvi meč za Spartu posle više od 15 godinaHiljade navijača pozdravilo je Tomaša Rosickog, koji se posle više 15 godina vratio u Spartu iz Praga i češku fudbalsku ligu. Sparta je danas odigrala nerešeno sa ekipom Mlada Boleslav 2:2. Rosicki je praćen ovacijama sa tribina ušao u igru u 72. minutu i tako odigrao svoj prvi meč u češkom šampionatu još od 1. decembra 2000. godine i pobede Sparte nad Slavijom iz Praga sa 2:1. Više od 14.000 navijača je danas došlo na stadion kako bi pozdravili Rosickog. Poređenja radi, pre samo nekoliko dana je na istom stadionu bilo oko 10.000 navijača na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Češke i Severne Irske. Rosicki je pre desetak dana potpisao dvogodišnji ugovor sa Spartom.18:45 - Remi Spartaka i JavoraFudbaleri Spartaka i Javora odigrali su u Subotici nerešeno 1:1 u utakmici osmog kola Super lige Srbije. Javor je poveo u 45. minutu golom Igora Stojakovića iz slobodnog udarca, dok je bod Spartaku doneo Aleksandar Radovanović u 90. minutu. Javor je na 12. mestu na tabeli domaćeg šampionata sa sedam bodova, dok je Spartak peti sa 13. U naredom kolu Javor dočekuje Rad, a Spartak gostuje Čukaričkom.18:20 - Simeone: Sad su ulazili golovi; Grizman: Izvinjavam se zbog izjavaTrener Atletika Dijego Simeone rekao je posle prve pobede njegovog tima u ovoj sezoni Primere da su ovog puta "golovi ulazili", dok se napadač Madriđana Antoan Grizman izvinio zbog ranijih komentara o ispadanju iz lige. "Ovog puta su golovi ulazili, što se nije dešavalo u prethodnim mečevima. Postizanje prvog gola vas oslobađa i pomaže vam da stvorite više šansi. Struktura našeg tima bila je ista u sve tri utakmice", rekao je Simeone za Marku posle utakmice. Atletiko je danas pobedio Seltu sa 4:0, dok je u mečevima sa Alavesom i Leganesom igrao nerešeno. Prvo poluvreme završeno je danas nerešeno, a sva četiri gola postignuta su u drugom poluvremenu - dva je dao Grizman, a po jedan Koke i Anhel Korea. "Prvo poluvreme bilo je vrlo izjednačeno, ali smo se mi popravili u drugoj i posle Kokeovog gola tim je bio jak, silan i sposoban da bude opasan u svakom napadu. Iznad svega, Atletiko je tim. Pojedinci nas čine boljim, ali se uvek koncentrišemo na kolektivni rad", rekao je Simeone.Grizman je posle remija u prva dva kola rekao da će se tim boriti za opstanak ako nastavi da igra ovako, ali se danas izvinio, posle utakmice u kojoj je dao dva gola i zabeležio asistenciju.

18:00 - Arsenal do pobede iz penala, Totenhem ubedljivFudbaleri Arsenala pobedili su posle preokreta Sautempton sa 2:1 u utakmici četvrtog kola Premijer lige. Sautempton je poveo u 18. minutu, a strelac je bio golman Arsenala Petr Čeh. Srpski fudbaler Dušan Tadić izveo je slobodan udarac u 18. minutu, lopta je pogodila prečku, potom se odbila od Čeha i ušla u gol. Izjednačenje Arsenalu doneo je Loran Košelni u 29. minutu, a konačan rezultat postavio je Santi Kazorla u 94. iz jedanaesterca. Arsenal je peti na tabeli sa sedam bodova, dok je Sautempton na 18. poziciji sa dva boda. Fudbaleri Totenhema pobedili su u gostima ekipu Stouka sa ubedljivih 4:0. Totenhem je tako upisao drugu pobedu od početka sezone i trenutno je četvrti sa osam bodova. Na drugoj strani, Stouk je i dalje bez trijumfa, poslednji je na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom. Golove za Totenhem postigli su Son Hung-Min u 41. i 56. minutu, Dele Ali u ; 60. i Hari Kejn deset minuta kasnije.Votford je u gostima slavio protiv Vest Hema sa 4:2 i tako upisao svoju prvu pobedu od početka sezone. Vest Hemu je, na drugoj strani, ovo treći poraz i nalazi se na 17. mestu na tabeli Premijer lige sa tri boda. Barnli je s minimalnih 1:0 pobedio Hal, a istim rezultatom slavio je i Bornmut protiv Vest Bromviča. Fudbaleri Kristal Palasa su u gostima savladali Midlsbro sa 2:1.

17:35 - Herta opet pobedila, Leverkuzen slavio u nadoknadiFudbaleri Herte pobedili su u gostima Ingolštat sa 2:0 i tako ostvarili drugi trijumf u prva dva kola Bundeslige ove sezone. Frajburg je kod kuće posle dramatičnog preokreta pobedio Borusiju Menhengladbah 3:1. Bajer Leverkuzen je do prve pobede u sezoni takodje došao posle preokreta, pošto je golom u 93. minutu pobedio Hamburg sa 3:1. Heroj trijumfa bio je 22-godišnji finski internacionalac Džoel Pohjanpalo, koji je postigao het-trik, od čega je dva gola dao posle 90. minuta. Hamburg je poveo golom Bobija Vuda u 58. minutu, a onda je Pohjanpalo postizao golove u 78, 91. i 94. minutu. Volfsburg i Keln odigrali su 0:0.17:28 - Kokeza u Firenci u poseti FS ItalijePredsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i zamenik generalnog sekretara Jovan Šurbatović prisustvovali su sastanku u Firenci, gde je FS Italije ugostio predstavnike evropskih saveza. Od ukupno 55 članica UEFA sastanku u Firenci prisustvovali su predstavnici 41 evropske fudbalske asocijacije, a tokom dva dana boravka Kokeza je održao niz sastanaka sa predstavnicima drugih saveza. Sastanak u Firenci je iskorišćen kako bi predstavnici evrospkih fudbalskih saveza upoznali Evelinu Kristilin koja je italijanski kandidat za mesto u Savetu FIFA. Takođe, razmenjene su brojne ideje o budućnosti evropskog fudbala, a predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević posebno se zalagao za balansiranu politiku UEFA kako bi se što je moguće više smanjio jaz između bogatih klubova i timova.U Firenci su bili i kandidati za predsednik UEFA Aleksander Čeferin i Mihael van Prag, uoči izbora 14. septembra u Atini.

17:00 - Gvardiola: Pobeda za samopouzdanje, Bravo je velika ličnostTrener Mančester sitija Đozep Gvardiola rekao je da je pobeda njegovih fudbalera nad Mančester junajtedom važna za samopouzdanje, pohvalio je Klaudija Brava i rekao je da neće odustati od toga da se njegovi defanzivci dodaju u zadnjoj linij tima. "Radujemo se zbog pobede. Mislim da su gledaoci ovde i širom sveta uživali. Utakmica je bila otvorena do kraja. Bili smo bolji u prvom poluvremenu. U drugom su oni pritiskali, a mi smo imali neke situacije koje nismo završavali. Sjajno je što smo došli na Old Traford i pobedili. Ovo jesu samo tri boda, ali nam je važno za samoopuzdanje", rekao je Gvardiola posle utakmice. Siti je pobedio 2:1, a jedini gol je primio kada se golman Bravo u skoku sudario sa Džonom Stonsom, ali Gvardiola nije želeo da čuje reči kritike za čileanskog golmana. "Činjenica je da nije imao sreće kod gola zbog Stonsa, ali na mene je najviše ostavilo utisak što je i posle toga nastavio da igra dobro. To govori o njegovom karakteru. Jedand od razloga što smo dobro igrali u prvom poluvremenu je upravo Bravo", rekao je Gvardiola. Engleski novinari priznali su treneru da nisu navikli da vide dodavanje igrača u zadnjoj liniji i pitali su ga da li je to možda previše rizično. "Jeste. ako izgubite loptu, lako primite gol. Ali, da bi protivnički igrači to uradili, moraju da dodju iza nas, a mi hoćemo da imamo kontrolu. Do poslednjeg dana rada u Engleskoj insistiraću na tome da moji igrači imaju loptu i drže posed. Znam da to neće biti moguće svih 90 minuta jer su protivnici dobri, ali, izvinite, oko toga neću da pregovaram", rekao je Gvardiola.

16:04 - Sitiju trijumf u derbiju MančesteraFudbaleri Mančester Sitija pobedili su Mančester Junajted 2:1 (2:1) na Old Trafordu u prvoj utakmici 4. kola Premijer lige. Belgijanac Kevin de Brujne obeležio je 172. duel Mančestera, jer je postigao gol u 15, a potom je posle njegovog šuta i odbitka od stative pogodio Keleći Ihenaćo u 36. minutu. Zlatan Ibrahimović uneo je neizvesnost u finišu prvog dela igre, kada je posle greške golmana Sitija Klaudija Brava smanjio rezultat, ali Junajted nije imao snage da dođe bar do remija. Ekipa Pepa Gvardiole u nastavku je bila bolji rival, de Brujne je još jednom pogodio stativu, ali je ostao nepromenjen rezultat. Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov odigrao je za "građane" ceo meč i bio zapažen, a i učestvovao je u akciji kod prvog gola Sitija. Siti je zadržao maksimalan učinak sa četiri trijumfa i na vrhu je Premijer lige, dok Junajted ima tri boda manje i doživeo je prvi poraz pod vođstvom Žozea Murinja.

15:20 - Atletiko ubedljivo do prve pobede u novoj sezoni PrimereFudbaleri Atletiko Madrida zabeležili su prvu pobedu u ovoj sezoni Primere, pošto su danas u gostima pobedili Seltu sa 4:0.Atletiko je posle dva remija lako pobedio Seltu, poslednji tim šampionata, kome je ovo bio treći poraz u sezoni.Dvostruki strelac za Madridjane bio je Antoan Grizman, a golove su davali i Koke i Anhel Korea.Kasnije danas igraju se još četiri utakmice trećeg kola Primere.

15:00 - Seltik ubedljiv protiv Rendžersa, tri gola DembeleaFudbaleri Seltika pobedili su danas najvećeg rivala Rendžers sa 5:1 (2:0) u prvom derbiju posle četiri i po godine u škotskom šampionatu.Old Firm, 305. u prvenstvu, odlučio je sjajni Musa Dembele sa tri gola u 33, 42. i 83, uz jednu asistenciju Skotu Sinkleru u 61. minutu.Sve što je Rendžers uradio je pogodak Džoa Gardnera u 44. minutu, a poslednjih 15 minuta igrali su sa igračem manje zbog crvenog kartona Filipa Senderosa.Konačan rezultat postavio je rezervista Seltika Stjuart Armstrong u zaustavnom vremenu.Učesnik Lige šampiona pokazao da je trenutno gazda Glazgova i najstarijeg derbija na svetu protiv ekipe koja se tek ove godine vratila u najjači rang Škotske posle bankrota.Fudbaleri Seltika ostvarili su i četvrtu pobedu u šampionatu i nalaze se na prvom mestu, sa mečom manje i četiri boda više.

13:18 - Memorijalni maraton povodom 100 godina bitke na KajmakčalanuPovodom obeležavanja 100 godina od Bitke na Kajmakčalanu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, položiće sutra cveće kod Spomenika osmatračnice sa Kajmakčalana u Pionirskom parku u Beogradu, i odati počast junacima iz Prvog svetskog rata koji su izvojevali veliku pobedu u ovoj bici.Nakon polaganja cveća i odavanja počasti, ministar Aleksandar Vulin i ambasador Švajcarske Konfederacije u Srbiji, Filip Ge, simbolično će dati znak za početak memorijalnog maratona "Čast otadžbine", koji organizuje Atletski klub "Plemenito srce" iz Beograda.Planirano je da učesnici maratona 16. septembra stignu na vrh Kajmakčalana, saopštio je vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.Srpska vojska je u septembru 2016. godine, posle 18 dana teške i neizvesne borbe na Kajmakčalanu, uspela da otvori "Kapiju slobode" i pobedonosno krene put svoje domovine.Na volovskim kolima, po lošim putevima i nepovoljnim vremenskim uslovima, vojnici nisu poneli samo ponos i slobodu, već i uspomenu na veliku pobedu koja im je omogućila povratak u domovinu.Od kamenja sa Kajmakčalana napravljen je jedan od najneobičnijih spomenika - osmatračnica koji se nalazi u Pionirskom parku u Beogradu.Ovaj spomenik je podsetnik na sva stradanja i žrtve koje je Srbija podnela u Velikom ratu.Da se nikad ne zaborave velikani koji su se hrabro borili za svoju otadžbinu, na osmatračnici su napravljene i spomen-ploče sa imenima svih srpskih generala koji su učestvovali u Prvom svetskom ratu.

12:34 - Srpski basketaši osvojili Masters u DebrecinuBasketaši Novi Sad Al Vahda osvojili su Masters u Debrecinu, ubedljivom pobedom u finalu nad ekipom Ljubljane sa 21:12.Srpski tim, u sastavu Marko Savić, Marko Ždero, Dejan Majstorović i Dušan Domović Bulut, revanširao se Slovencima za poraz proteklog vikenda u finalu prvenstva Evrope u Bukureštu.Dušan Domović Bulut proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira, a postigao je čak 47 poena, što je rekord sezone."Protiv Ljubljane nikad nije lako, imali smo veliku želju da se izdignemo posle poraza u Bukureštu, uspeli smo na idealan način", rekao je kapiten Domobić Bulut.Novi Sad Al Wahda je još ranije obezbedio plasman na završni turnir u Abu Dhabiju, a dominacija je nastavljena i na individualnom nivou, jer je Marko Savić bio najbolji u šutiranju trojki. U zakucavanju je nenadmašan bio Ukrajinac Dmitrij Krivenko, a naredne obaveze na World Touru naš tim imaće 16. i 17. septembra, na šestom mastersu sezone u kineskom Pekingu.

12:00 - Vaterpolisti koji su pretučeni u Zagrebu su dobro, nastavljamo turnirKoordinator mlađih selekcija vaterpolo kluba Partizan Zoran Bratušša izjavio je da su svi kadeti, koji su napadnuti u Zagrebu u četvrtak uveče, dobro i da nastavljaju učešće na vaterpolo turniru.Bratuša je u Zagrebu potvrdio da se u četvrtak uveče u tom gradu dogodio incident, kada je grupa navijača zagrebačkog Dinama napala kadete Partizana u šetnji gradom.Oni su, dodao je, napali mlade vaterpoliste, i dvojicu od njih povredili, ali povrede nisu bile takve da su iziskivale zvanje Hitne pomoći.Bratuša je rekao da je jedan od kadeta, suprotno sugestijama kluba, nosio majicu sa obeležjima beogradskog kluba, što, naravno, ne opravdava napad."Ipak, to je moglo da se dogodi i u Beogradu, navijači su navijači", rekao je Bratuša.On je istakao da su im ljudi iz zagrebačke Mladosti ponudili gostoprimstvo, da kod njih spavaju, ali, kažže, nije bilo potrebe za tim, mada su zahvalni hrvatskim kolegama na razumevanju.Hrvatska policija je obavila uviđaj i najavila hapššenja.Bratušša kažže da je hrvatska policija postupila korektno, mada ne očekuje da će napadači biti uhapšeni, ali ističe da ne treba ovom događaju dati preterani značaj.Mladi vaterpolisti se pripremaju za finale kadetskog kupa, u subotu uveče.

11:22 - Eder: Žao mi je što sam dao gol FrancuskojPortugalski fudbaler Eder rekao je danas da mu je u neku ruku žao što je postigao gol protiv Francuske u finalu Evropskog prvenstva, nakon što je dobijao zvižduke na nekoliko stadiona u toj zemlji na utakmicama Lige 1.Eder je protiv domaćina šampionata doneo Portugaliji prvu titulu prvaka Evrope golom u finalu u produžecima."Malo mi je žao što sam dao gol Francuskoj, jer u toj zemlji imam mnogo prijatelja i igram u tamošnjoj ligi. Ipak, dao sam sve za moju domovinu, a nisam verovao da će ovaj gol izazvati tolike proteste. Nadam se da će se situacija smiriti", rekao je Eder za Lekip.Lil je ovog leta otkupio od Svonsija ugovor Edera, ali u ovoj sezoni snažni napadač još nije dao gol na tri utakmice.

10:38 - Zanimljiv intervju Đokovića posle pobede nad Monfisom

10:12 - Sedmo mesto za juniore Srbije na Prvenstvu EvropeMuška juniorska reprezentacija Srbije zauzela je 7. mesto na XXV EP 2016. u Bugarskoj. Srbija je jutros u Plovdivu, u meču za 7. mesto, savladala Bugarsku sa 3:1, po setovima 20:25, 25:23, 25:23 i 25:21, posle 101 minuta igre.

09:34 - Vavrinka protiv Đokovića u finalu US OpenaŠvajcarski teniser Stan Vavrinka igraće u finalu US Opena protiv Novaka Đokovića, pošto je rano jutros savladao Japanca Keija Nišikorija 4:6, 7:5, 6:4, 6:2.Vavrinka je slavio posle preokreta i više od tri sata igre, pa će se boriti za treću titulu na gren slemovima, a prvu u Njujorku.Vavrinka i Đoković do sada su se sastajali 23 puta, a Novak ima čak 19 pobeda.Finale US Opena igra se sutra od 22 sata.

09:02 - Remi Rada i Vojvodine bez golovaFudbaleri Rada i Vojvodine odigrali su sinoć bez golova 0:0 u prvoj utakmici osmog kola Superlige Srbije.U preostalim mečevima sastaju se: Subota: Spartak Ždrepčeva krv - Javor (16.30), Crvena zvezda - Bačka, Metalac - Novi Pazar, Napredak - Čukarički, Mladost - Radnik, Voždovac - Radnički Niš (19.00). Nedelja: Borac Čačak - Partizan (19.00).Tabela: Crvena zvezda 19 bodova, Vojvodina 17, Metalac 13, Radnički Niš 13, Spartak Ždrepčeva krv 12, Voždovac 11, Partizan 10, Rad 10, Napredak 9, Mladost 9, Novi Pazar 7, Radnik 6, Javor 6, Borac 5, Čukarički 5, Bačka 4.

08:30 - Đoković: Čudan meč protiv Monfisa, srećan sam zbog finalaSrpski teniser Novak Djoković rekao je da je polufinalni meč Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku protiv Gaela Monfisa bio čudan, da mu je francuski teniser u jednom trenutku "ušao u glavu", ali da je zadovoljan igrom i plasmanom u sedmo finale tog turnira."To je bio čudan meč, kao i uvek kada igra Gael, koji je nepredvidiv igrač. To sam na neki način mogao i da očekujem. Posle manje od 20 minuta vodio sam sa 5:0 i sve je bilo sjajno. Ali, onda je počelo na moj servis gem kod 5:1. Bio sam uhvaćen spuštenog garda kada je samo stajao i vraćao lopte a ja nisam mogao mnogo da uradim. Ako bih otišao na mrežu, on bi mi vratio pasing šot i vraćao bi mi neke neverovatne lopte. Ali, to je Gael, on sada tako igra. Voli da igra raznovrsno i da se brani, voli duge razmene udaraca", rekao je Djoković.Branilac titule Djoković sinoć se sedmi put plasirao u finale Ju Es opena pošto je u četiri seta pobedio 10. tenisera sveta Monfisa, 6:3, 6:2, 3:6, 6:2. ; Djoković će u nedelju od 22 časa u finalu igrati protiv trećeg igrača sveta Švajcarca Stena Vavrinke, koji je sa 4:6, 7:5, 6:4, 6:2 pobedio Keija Nišikorija iz Japana.Mnogi mediji su sinoćnji meč nazvali bizarnim zbog čudnog prvog seta, ali i ponašanja Monfisa koji je većim delom meča delovao nezainteresovano, zbog čega mu je publika zviždala, a kritikovao ga je i legendarni Džon Mekinro rekavši da se u nekoliko navrata Francuz ponašao neprofesionalno."Mislim da nije trebalo da mu dozvolim da se vrati u meč posle 2:0 u setovima i 2:0 u trećem. Sve se promenilo kada sam izgubio servis gem. On je počeo da veruje u sebe, a mislim da ga publika nije podržavala krajem drugog seta. Video je da mora da pojača i zaigra bolje, što je i uradio a onda je dobio podršku publike. Želeli su da gledaju dug meč", rekao je Djoković.Prvi igrač sveta dodao je da su se obojica psihički mučili krajem trećeg i u četvrtom setu."On je pokušao mnoge stvari, drugi servis, volej... Ponekad ne razumete igru, ali to je Monfis. Mislim da je najbolji tenis u životu igrao na tvrdoj podlozi ove sezone, to pokazuju rezultati, pa mislim da je ovo dobra pobeda za mene. Monfis voli zabavu, on voli da trči levo i desno, da skače i uklizava i mislim da sve prikazuje na terenu i u pojedinim poenima zabavlja publiku", rekao je Djoković.Srpski igrač naveo je da Monfis ima drugačiji pristup, ali i da je u odredjenom trenutku Francuz uspeo da mu "udje u glavu." "Dozvolio sam u jednom ili dva gema. Ali, to se dogadja pošto je bilo nekarakteristično i neobično videti da se igrač u polufinalu grend slema ponaša tako i tako igra. To nije moja stvar, moram da mislim na svoju igru. Dozvolio sam pad koncentracije, ali na sreću vratio sam se. Imaću dan da se oporavim i spremim za finale, tamo gde uvek želim da budem na turniru. Želim da budem u situaciji da se borim za trofej a sve što se do sada dogodilo na turniru ostavljam iza sebe", dodao je Djoković.Djoković će u nedelju igrati za treći trofej na Ju Es openu, a ukupno 13. grend slem titulu. Sa trećim igračem sveta Vavrinkom do sada je igrao 23 puta i pobedio je u 19 mečeva, od kojih i u poslednja dva."Dugo nisam igrao sa Vavrinkom. On je igrač za velike mečeve. Voli da igra na velikoj sceni protiv velikih igrača i mislim da tada podigne nivo igre. Postaje mnogo bolji. Na početku turnira se mučio, ali je ušao u formu u poslednjih nekoliko mečeva. Izgubio sam od njega u finalu Rolan Garosa i četvrfinalu Australijan opena kada je i osvojio trofeje. On je snažan igrač sa snažnim servisom i može da bude opasan za svakog protivnika", rekao je Djoković.Monfis je rekao da je tužan zbog izjave Mekinroa, ali da će "rado popričati sa pedesetsedmogodišnjakom o svom stavu"."Novak je na početku bio zaista dobar, ja nisam servirao dobro i brzo je poveo sa 5:0. Morao sam nešto da promenim. To je bilo teško jer sigurno da ljudi nisu bili spremni da vide to. Ali, zašto da dozvolim da gubim 6:0, a da ništa ne promenim? Definitivno sam pokušavao da udjem u njegovu glavu i pokažem mu nešto novo", rekao je Monfis.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track