Bivši fudbaler Crvene zvezde razbesneo Hrvatsku: Daću vam za jogurt, da se sirotinja najede
Foto: Profimedia

Ružna provokacija

Bivši fudbaler Crvene zvezde razbesneo Hrvatsku: Daću vam za jogurt, da se sirotinja najede

Fudbal -

Minulo kolo hrvatskog prvenstva donelo je derbi u Vinkovcima, gde su domaća Cibalija i vodeća Rijeka odigrali bez golova.

Utakmicu je obeležio skandal u kome se u centru pažnje našao bivši fudbaler Crvene zvezde i crnogorski reprezentativac Marko Vešović.

Kako prenose hrvatski mediji fudbaler Rijeke je tokom utakmice ušao u verbalni okršaj sa igračem Cibalije Ivanom Zgrablićem. U okršaj se umešao i trener golmana domaćeg tima Tomislav Vranjić, koji je posle toga isključen.

Vranjić je posle utakmice objasnio šta se desilo.

"Jasno mi je da na svakoj utakmici postoje određene tenzije koje su sastavni deo ovakvih prvoligaških susreta. Međutim, koliko god tenzija bila velika, a utakmica napeta i neizvesna, što sigurno izaziva nervozu i kod igrača i kod trenera, postoji ipak nekakva etička linija preko koju ne bi trebalo da prelazi nijedan akter susreta. Bar ja tako mislim. A Vešović je prešao granicu dobrog ukusa. Rekao je da će nam za 100 kuna (1600 dinara) kupiti jogurt da se najedemo. Kao da smo mi sirotinja i nemamo šta da jedemo. Prilično potcenjivački sa njegove strane. Ako ga već zanima, mi smo i u težim vremenima imali šta da jedemo. Možemo da budemo ovakvi i onakvi, ali smo preponosni da na takve stvari ne bismo reagovali. Kazao sam mu, nažalost vruće glave, kako nije korektno da na takav način komunicira. Žao mi je što je tako ispalo, jer u Rijeci imam dosta prijatelja i smatram Rijeku prijateljskim klubom", rekao je Vranjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track