TOMOVIĆ: Uz malo sreće možemo daleko da stignemo
Foto: Reuters

Srpski defanzivac veruje u dobar rezultat Fiorentine u Ligi Evrope

TOMOVIĆ: Uz malo sreće možemo daleko da stignemo

Fudbal -

Ekipa Fiorentine, za koju nastupa srpski fudbaler Nenad Tomović, ove nedelje započinje takmičenje u Ligi Evrope.

28-godišnji defanzivac kaže da njegova ekipa u ovo kontinentalno takmičenje ulazi sa ozbiljnim ambicijama.

-Mislim da će ove godine borba u Ligi Evrope biti vrlo izjednačena i da postoji mnogo kandidata za osvajanje pehara. Nama su ambicije uvek iste, a to je, za početak, prolazak grupe, a posle, uz povoljan žreb i naravno sreću, dolazak do same završnice - smatra Tomović.

Fiorentina se takmiči u grupi J, zajedno sa ekipama PAOK-a, Karabaha i Slovana iz Libereca. Tomović kaže da očekuje izjednačenu borbu za plasman u nokaut fazu.

-Protivnici u našoj grupi nisu po imenima preterano atraktivni i smatram da će svaka utakmica na neki način da nam bude teška, počevši već od prve u Solunu, protiv PAOK-a. Smatram da su Grci, zajedno sa nama, svakako favoriti za prolaz dalje - rekao je Tomović.

Fiorentina je takmičenje u Seriji A započela solidno. Ekipa ‘Viole’ je poražena od šampiona Juventusa u vrlo neizvesnoj utakmici, da bi zatim pobedila Kjevo, dok je duel sa Đenovom prekinut zbog velike kiše.

-Mislim da u prvenstvu Italije još uvek nismo došli do željene forme, ali smatram da iz utakmice u utakmicu težimo ka boljoj i efikasnijoj igri, koja će svakako doneti i rezultate - veruje Tomović.

Meč trećeg kola u Đenovi je prekinut posle nepunih pola sata igre zbog loših vremenskih uslova.

-Šteta je što je došlo do prekida jer bi to bila odlična utakmica i pravi test za nas, da vidimo gde se u ovom trenutku nalazimo sa formom. Što se tiče samog prekida, mislim da su svi na stadionu bili iznenađeni kišom jer je do 15. minuta bilo vedro i sunčano, uz temperaturu od čak 31 stepena. Generalno, Đenova je oduvek imala problema sa terenom zbog drenaže, a ujedno i ceo grad što se padavina tiče - objasnio je Tomović.

Meč PAOK – Fiorentina igra se u četvrtak, 15. septembra, posle čega u nedelju, Fiorentinu u Firenci očekuje duel sa Romom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track