BLOG UŽIVO, VIDEO Ronaldo: Nadam se da ćemo izvući pouke
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO Ronaldo: Nadam se da ćemo izvući pouke

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:15 - Tores: Nije realno da je Simeone skratio ugovorCentarfor Atletiko Madrida Fernando Tores odbacio je navode da je trener Dijego Ćolo Simeone skratio ugovor sa klubom. Španski mediji su preneli da je Simeone pregovarao sa upravom Atletika o skraćenju ugovora, pa bi sa "Visente Kalderona" mogao da ode 2018. godine, a ne 2020."To je pretpostavka koja nije realna. Budimo realni, tek je prošao jedan mesec u novoj sezoni, a ovo je veoma važna godina za nas. Želimo da se razvijamo posle veoma dobre prošle sezone i komplikovanog finala (Lige šampiona). Neće nas omesti razmišljanje o tome šta bi moglo da se dogodi za devet meseci ili godinu dana. Nećemo sebi da pravimo prepreke. Uopšte ne znam da li su ti izveštaji tačni", rekao je Tores, preneli su španski mediji. Simeone je trener Atletika od decembra 2011. godine. Osvojio je šampionsku titulu u sezoni 2013/2014 i dva puta je predvodio ekipu do finala Lige šampiona u kojima je izgubila od gradskog rivala Reala. Simeone je posle poraza iz prošle sezone najavio mogućnost odlaska, pošto je u zategnutim odnosima sa upravom kluba. "On je tada rekao šta misli, nikada nije pogrešno kada govorite iz srca. Svi smo veoma srećni što je odlučio da ostane, on je osnovna baza ovog tima Atletika", rekao je Tores. Jedan od najboljih igrača Atletika Antoan Grizman nedavno je produžio ugovor sa madridskim klubom, tek pošto ga je Simeone uverio da će ostati na "Kalderonu".

22:30 - Poraz fudbalerki Srbije od BelgijeReprezentativke Srbije poražene su od Belgije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 3:1 (1:1).Naše devojke su odavno izgubile sve šanse da se nađu na završnom EURO turniru. Belgijanke su imale blagu inicijativu, prve su imale šansu, a zatim došle u vođstvo u ranoj fazi utakmice, kada je De Kanji pogodila u 13. minutu.Međutim, izabranice selektoraGorana Sretenovića brzo su uspostavile ravnotežu, a onda preko Mirele Tenkov uspele da izjednače u 31. minutu. Ipak, Belgijanke su pokazale zašto su smatrane za velikog favorita jer su do kraja susreta preko Delos u 52. i Van Gorp u 74. minutu osigurale pobedu pred oko 200 navijača

22:00 - Fetel se nada pobedi u SingapuruVozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je da se nada da će nastaviti sa dobrim rezultatima na stazi Marina bej u trci za Veliku nagradu Formule 1 u Singapuru.Fetel je najuspešniji vozač u osmogodišnjoj istoriji trke u Singapuru, pošto je pobedjivao 2011, 2012, 2013. i 2015. godine. Od prošlogodišnje trke u Singapuru ni Fetel ni Ferari nisu pobedili."Ta staza je prošle godine bila dobra za nas, a sada smo i poboljšali vozilo pa bi ponovo trebalo da bude dobro. Može se reći da je Mercedes favorit, ali prošle godine su u Singapuru imali problema. Nema garancija da će im se to ponoviti, ali ako se budu mučili, ostali će to sa zadovoljstvom iskoristiti", rekao je Fetel.Trka za Veliku nagradu Singapura je noćna ulična trka, koja se vozi se u nedelju od 20 časova po lokalnom, odnosno od 14 časova po srednjeevropskom vremenu."Imamo velike ciljeve. Možda imamo šansu, uvek mogu da se dese i neke nepredvidjene stvari. Došao sam u Singapur da pobedim, to ću pokušati da uradim ovog vikenda. To možda zvuči optimistično, ali nikada ne znate šta moze da se dogodi", rekao je četvorostruki svetski prvak.Ferari ove sezone nema nijednu pobedu, a Fetel je rekao da sezona nije propala i da se nazire povratak u vrh."Istina je da za sada nemamo sjajnu sezonu, ali nije toliko loše koliko neki ljudi misle. Kritični smo prema sebi jer nismo ostvarili cilj koji smo postavili na početku sezone. Prošle sezone smo smanjili zaostatak, a nažalost taj nedostatak i dalje postoji. Jednostavno nismo bili dovoljno brzi, ali radimo na tome 100 odsto. Da li sam uveren da ćemo pobedjivati u budućnosti? Jesam, 100 odsto", rekao je Fetel.

21:00 - Maratonci “Plemenitog srca” stigli do BitoljaMemorijalni humanitarni maraton “Čast otadžbine", koji je povodom obeležavanja 100. godinišnjice Bitke na Kajmakčalanu startovao 11. septembra iz Beograda, stigao je danas u Bitolj.Maratonci Atletskog kluba “Plemenito srce", koji je organizator trke, položili su zatim vence i zapalili sveće na Srpsko vojničko groblje, na kojem je sahranjen 1.321 vojnik srpske vojske iz Balkanskih i Prvog svetskog rata.Učesnici maratona trebalo bi da sutra u 14 sati stignu na vrh Kajmakčalana, kako bi odali počast srpskim vojnicima poginulim u borbi 1916. godine.Do Kajmakčalana trči deset maratonaca, među kojima i tri devojke, a svako od njih dnevno prelazi po 100 kilometara, simbolično za 100 godina od bitke.Znak za početak maratona u nedelju su simbolično dali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ambašador Švajcarske u Srbiji Filip Ge.Predsednik kluba "Plemenito srce" Milisav Janković, na startu trke rekao je da će maratonci na Kajmakčalanu upaliti sveće za sve naše heroje koji su dali živote za slobodu."Da nije bilo njihove žrtve, mi danas ne bi uživali slobodu", rekao je Janković uz zahvalnost Ministarstvu za rad i ambasadi Švajcarske koji su pomogli održavanje maratona.

20:10 - Ronaldo: Nadam se da ćemo izvući poukeFudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo rekao je da se nada da će njegova ekipa izvući pouke iz utakmice sa Sportingom iz Lisabona, u kojoj je pobedila golom u sudijskoj nadoknadi vremena.Branilac titule Real Madrid pobedio je na svom terenu Sporting sa 2:1, u prvom kolu Lige šampiona. Rolando je izjednačio u 89. minutu golom iz slobodnog udarca, a rezervista Alvaro Morata postigao je pobedonosni gol u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena."Ova utakmica nam služi kao upozorenje da ne možemo loše da počinjemo utakmice. Tada će protivnici da nas razbiju, a mi to ne želimo. Želimo da osvojimo prvo mesto u grupi i da osvojimo trofej", rekao je Ronaldo.; Pre utakmice Real je bio favorit, ali njegovi igrači nisu uspeli da naprave ozbiljne šanse i loše su pratili kontranapade protivnika. "Na početku smo bili lošiji, ali to je fudbal, to je Real Madrid, a preokreti su deo našeg mitskog stadiona", rekao je Ronaldo, koji je sinoć odigrao 350. utakmicu za Real. Ronaldo nije proslavio gol protiv bivšeg kluba, samo je podigrao ruke u vis. "To je bio gol protiv kluba u kome sam naučio zanat, kluba koji ima mesto u mom srcu. Mnogo poštujem Sporting, zbog toga nisam mogao da proslavim gol", rekao je portugalski reprezentativac. Real će ove sezone pokušati da postane prva ekipa koja će odbraniti trofej u Ligi šampiona. U drugom kolu Real će u Dortmundu igrati protiv Borusije 27. septembra.

19:33 - Čapelja isključen iz fudbala zbog šamaranja fudbalerke ZvezdeDisciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) isključila je danas iz fudbala funkcionera ženskog fudbalskog kluba Vojvodina Dragana Čapelju zbog toga što je ošamario igračicu Crvene zvezde."Zbog nepoštovanja odluke o etičkom kodeksu i standardima ponašanja članova fudbalske organizacije, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije isključila je iz fudbalske organizacije Dragana Čapelju, funkcionera ŽFK Vojvodina, koji je ošamario igračicu Crvene zvezde Nevenu Miladinović", navodi se na sajtu FSS.Čapelja je 22. avgusta avgusta ošamario fudbalerku Zvezde pošto je bio ljut zbog radovanja članica beogradskog tima posle pobede protiv Vojvodine od 3:1 u Novom Sadu.

18:59 - Marej i Del Potro otvaraju duel Velike Britanije i ArgentinePolufinalni meč Dejvis kupa izmedju branioca titule Velike Britanije i Argentine počeće duelom Endija Mareja i Huana Martina Del Potra, odlučeno je danas žrebom u Glazgovu.Marej i Del Potro igraju sutra od 13 časova u Glazgovu. To će biti repriza finala Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kada je Britanac pobedio sa 7:5, 4:6, 6:2, 7:5 i odbranio zlatnu medalju.U drugom singlu igraju Kajl Edmund i Gvido Pelja.U subotu je na programu meč dublova u kome će nastupiti Endi Marej i Džejmi Marej protiv Federika Delbonisa i Leonarda Mejera. U nedelju se igraju uzvratni mečevi u singlu.Hrvatska i Francuska igraju u drugom polufinalu u Zadru.U prvom meču igraju Borna Čorić i Rišar Gaske, dok će posle njih na teren Marin Čilić i Lukas Puj.U subotu u dublu nastupiće Ivan Dodig i Marin Draganja protiv Pjera Uga Erbera i Nikolasa Maua. U nedelju se igraju uzvratni mečevi u dublu.

17:39 - Savićević: Teško je shvatiti da Berluskoni nije u MilanuLegendarni fudbaler Milana Dejan Savićević izjavio je da će mu biti potrebne godine da se navikne na činjenicu da Silvio Berluskoni nije gazda kluba."Ne mogu da shvatim da Berluskoni nije vaša gazda kluba. On je bio simbol svih Milanovih uspeha, a ja sam mu posebno zahvalan jer sam zahvaljujući njegovoj podršci u MIlanu napravio velike uspehe", rekao je Savićević u rođendanskom intervjuu za Gazetu delo sport, s obzirom na to da danas slavi 50. rođendan.Savićević se prisetio problema koje je imao sa Fabiom Kapelom tokom prve sezone na San Siru i presudne odluke Berluskonija da dobije veću minutažu, uprkos snažnoj konkurenciji u Marku Van Bastenu, Rudu Gulitu i Žan Pjeru Papenu.Ostalo je istorija, predvodio je Milan do titule prvaka Evrope 1994. godine u Atini briljantnom partijom i prelepim golom protiv Barselone 4:0, a list prenosi i izjavu Adrijana Galijanija, da bi sigurno bila osvojena i titula godinu dana kasnije protiv Ajaksa u Beču da se Savićević nije povredio na poslednjem treningu uoči finala.

16:15 - Atletski stadion u oktobru, na otvaranju Vučić i LjajićPredsednik Atletskog kluba Novi Pazar i selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković najavio je da će novi atletski stadion u Novom Pazaru biti otvoren u oktobru, a da će otvaranju prisustvovati premijer Aleksandar Vučić i ministar Rasim Ljajić. "U planu je da početkom ili sredinom oktobra premijer, koji je izrazio želju da bude gost Novog Pazara, otvori stadion zajedno sa potpredsednikom vlade i ministrom Ljajićem" rekao je Zuković.Rezultati atletskog kluba Novi Pazar doprineli su da atletika bude veoma popularna u ovom regionu, podrška je stigla od Grada i Vlade i to je ono što će atletičarima pomoći da naprave još bolje rezultate."Mi već imamo plan za razvoj ostalih disciplina i za razvoj atletskog kluba Novi Pazar kao i regiona da, iskoristimo potencijal koji imamo sa Sjenicom, Tutinom, Raškom i drugim gradovima i iskreno se nadam da će ovaj atletski stadion biti sabiralište najboljih atletičara, atletskih radnika i trenera u regionu, a i šire" rekao je Zuković.Zuković dodaje da je plan da u Novom Pazaru boravi i atletska reprezentacija Srbije gde će biti formirani kampovi za trkačke discipline kako bi se iskoristilo ono što je država Srbija uradila za atletiku."Ono što je izuzetno važno je to da postoje i prateći rekviziti koji se već formiraju i koji su na stadionu, a to su tribina, prostor za zagravanje, tunel koji će se raditi ispod zapadne tribine kao i trim staza koja će biti iznad tribine i sigurno je to ono što nama puno znači što će nam pomoći u trenažnom procesu. Ono što smo tražili u gradovima pored nas sada ćemo imati ovde" rekao je predsednik atletskog kluba Novi Pazar.Prema njegovim rečima najava izgradnje hotela pored atletskog stadiona ono što je veoma važno i što je potrebno kako bi se atletičari stacionirali na atletskom stadionu čiji je položaj na veoma atraktivnoj lokaciji vidikovca iznad tog grada.Zuković kaže da su proteklih godina Amela Terzić, Teodora Simović i Elzan Bibić koji su biseri sporta Srbije morali da idu u druge gradove da treniraju, ali od sada to više neće biti nužno."Njima je puno lakše i puno draže da treniraju i rade u Novom Pazaru, u svom okruženju, jer će ih to poneti da naprave još bolje rezultate" rekao je on.Predsednik atletskog kluba ja najavio u organizaciju takmičenja na novom stadionu."Atletski savez Srbije stoji čvrsto iza atletičara iz Novog Pazara i omogućiće nam već u sledećoj godini da organizujemo takmičenje za atletičare baš na ovom stadionu gde će građani moći da vide najbolje takmičare na Balkanu" zaključio je Zuković.

15:51 - Radnički želi nastavak pobedničke serije protiv NapretkaFudbaleri Radničkog pokušaće protiv Napretka da nastave seriju od tri pobede, ali će im predstojeća utakmica biti veliki izazov, rekao je danas trener niškog kluba Milan Rastavac."Imamo iza sebe zaista lepu seriju, u prilici smo i da je nastavimo i najmanje što nam je u ovom trenutku potrebno je nekakva euforija. Meč sa Napretkom je za nas veliki izazov i sa aspekta ekipe protiv koje igramo i sa aspekta stanja u kojem se mi, kao tim, nalazimo. Verujem da možemo na pravi način da odgovorimo tom izazovu, s tim što je izuzetno bitno da oprez bude na visokom nivou", rekao je Rastavac na konferenciji za novinare.Radnički će u petak dočekati Napredak iz Kruševca u prvoj utakmici devetog kola Super lige Srbije.Niški klub je sa tri uzastopne pobede izbio na treće mesto na tabeli, iza Crvene zvezde i Vojvodine, a ispred Metalca, Partizana i Spartaka.Rastavac je naveo da njegovi igrači neće da se "ustežu" u igri, već da moraju da budu disciplinovani i organizovani kako bi na najbolji način odgovorili zahtevima utakmice."Ako bude tako, onda možemo da se nadamo i pobedi", dodao je on.Trener Radničkog ponovo neće moći da računa na Sašu Stojanovića i Pavla Poparu, a spisku povredjenih igrača dodat je i Petar Krstić, čiji je neizvestan nastup protiv Napretka.Kada je reč o narednom protivniku, Rastavac je rekao da dobri rezultati Napretka od povratka u Super ligu za njega nisu iznenadjenje, a posebno je pohvalno govorio o treneru kruševačkog kluba Draganu Ivanoviću."Znam koliko je stručan i posvećen, koliko studiozno i profesionalno pristupa poslu i siguran sam da će Napredak tek biti ozbiljan protivnik svakome, ne samo nama", rekao je Rastavac.Fudbaler Radničkog Miloš Stanojević, koji je ranije nastupao za Napredak, kazao je da dobro poznaje bivši klub, iako je tim značajno izmenjen od kad je on bio tamo."Napredak dobro poznajem, iako je tim dosta izmenjen u odnosu na period u kojem sam igrao, ali siguran sam da je pred nama dobar protivnik i ambiciozan tim. Ipak, mi smo u dobroj formi, a i Napredak igra napadački fudbal, pa očekujem jednu dobru i zanimljivu utakmicu. Verujem da ćemo nastaviti niz pobeda", kazao je Stanojević.Utakmica će se igrati u petak od 20.00 na stadionu Čair u Nišu.

15:33 - Simeone skratio ugovor, ostaje u Atletiku do 2018.Uprava Atletika i trener Dijego Simeone postigli su dogovor o skraćenju ugovora na dve godine, uz veću platu, što znači da će argentinski trener ostati u Madridu do 2018. godine. Simeone je preuzeo Atletiko 2011. godine i tri godine kasnije predvodio ekipu do titule u Primeri, prve od 1996. godine, u čijem osvajanju je učestvovao kao igrač. Ujedno, osvojio je još Kupa kralja, UEFA Superkup i Ligu Evrope, te dva puta stizao do finala Lige šampiona, gde je doživeo dva prilično nesrećna poraza od Reala.

15:19 - Mijatović pojačao KumanovoSrpski košarkaš Danilo Mijatović od danas je novi igrač makedonskog tima Kumanovo. Trener Kumanova Marjan Srbinovski je rekao da misli da je klub u Mijatoviću našao igrača koji se dobro snalazi na pozicijama četiri i pet i da očekuje da se odmah priključi treninzima. Mijatović bi, prema očekivanju rukovodstva, trebalo da bude veliko pojačanje za Kumanovo koje će u ovoj sezoni pored makedonske lige igrati i regionalni Balkansku ligu (BIBL). Iskusni 32-godišnji krilni centar u Kumanovo dolazi kao zamena za Bojana Trajkovskog, koji je po završetku sezone napustio tim. Danilo Mijatović prethodno je sezonu i po igrao za skopski MZT, sa kojim je osvojio duplu krunu u makedonskom šampionatu. U Kumanovo dolazi nakon kratkog izleta u Dinamu iz Bukurešta.

15:08 - Rastavac ima ponuda, ali ostaje trener RadničkogTrener fudbalskog kluba Radnički Milan Rastavac rekao je da je dobijao ponude "sa raznih strana" i da je razgovarao o njima, ali da nema nameru da napusti niški klub. "Nema u tome ničeg ni velikog ni spektakularnog. Ponude postoje sa raznih strana, moja obaveza je da u tom inicijalnom delu sa svima razgovaram, jer je to, u najmanju ruku, korektno. No, napominjao sam to i ranije, neću tako lako otići iz Radničkog", rekao je Rastavac. Rastavac je u medijima pominjan kao jedan od kandidata da zameni Nenada Lalatovića na mestu trenera Vojvodine. "Kako će se stvari dalje razvijati ja stvarno ne znam jer uglavnom su novinske priče negde ispred stvarnih dešavanja", kazao je Rastavac. Radnički je od dolaska Rastavca jedan od srpskih klubova sa kontinuitetom dobrih rezultata. Nišlije su prošle sezone bile pete na tabeli Super lige i umalo se domogle kvalifikacija za Ligu Evropa.

14:40 - Ranijeri: Himna LŠ probudila MarezaMenadžer Lestera Klaudio Ranijeri istakao je himnu Lige šampiona kao ključnu inspiraciju za igru Rijada Mareza. Alžirac je u sredu postigao dva gola u pobedi nad Klubom Brižom 3:0 na debiju "lisica" u LŠ. "Možda ga je himna probudila. Možda je bio umoran od slušanja "dili-ding dili-dong", pa mu se više sviđa pesma LŠ. Doro je što je postigao dva gola, izveo je i fantastičan slobodan udarac, sviđa mi se kada dobro pokriva zonu. Naporno radi", rekao je Ranijeri.

14:21 - Ivanović najavio novu pobedu NapretkaTrener fudbalskog kluba Napredak Dragan Ivanović rekao je da će njegova ekipa učiiti sve da protiv Radničkog pokaže da njeni dosadašnji rezultati u prvenstvu nisu slučajni. "Dva velika kluba sa dugim istorijama bi trebalo da vrate nadu u srpski fudbal. Napredak ide uzlaznom putanjom, što je meni apsolutno drago, zbog kluba i zbog ljudi koji žive za ovaj klub, zbog igrača i uprave, kao i zbog nas. Daćemo sve od sebe da pokažemo da ovi rezultati koji su korektni nisu slučajni i da ćemo biti veoma tvrd orah u ovoj utakmici", rekao je Dragan Ivanović. Radnički i Napredak će u petak u Nišu otvoriti deveto kolo Super lige Srbije. Obe ekipe su u dobroj formi. Domaćin je treći na tabeli, a Napredak sedmi. Ivanović je pohvalno govorio o Radničkom kao klubu, kao i treneru niškog tima Milanu Rastavcu. "Od kako je Rastavac na klupi, Radnički se učvrstio na samom vrhu tabele, kako prošle sezone, tako i sada posle odigranih osam kola, bez obzira na to što je tim pretrpeo nekoliko izmena. Bio sam apsolutno siguran da će on uspeti da stabilizuje klub i da ga dovede tamo gde je Radničkom mesto", kazao je Ivanović. Utakmica će se igrati u petak od 20.00 na stadionu Čair u Nišu.

14:00 - Kin: Gvardiola je PosebniLegendarni kapiten Mančester Junajteda Roj Kin izjavio je da Žoze Murinjo bez pokrića nosi nadimak "Posebni" i da je to više Pep Gvardila. Kin je za ESPN, očigledno pod utiskom poraza Junajteda u derbiju od Sitija, kritikovao i izjave Murinja da je sudija kriv za poraz, umesto da prizna sopstvene greške. On je sa Junajtedom osvojio 17 trofeja, od cega sedam titula u Premijer ligi, Ligu šampiona i Interkontinentalni kup.

13:30 - Humanitarni košarkaški turnir u ČačkuKošarkaški klub Borac organizovaće u Čačku medjunarodni humanitarni turnir za pomoć Dečijem odeljenju bolnice, saopšteno je danas. Turnir će biti održan u subotu i nedelju, 17. i 18. septembra, u hali košarkaškog kluba Borac, a kompletan prihod od prodatih ulaznica namenjen je Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Čačku. Na turniru će učestvovati četiri ekipe koje igraju Jadransku ligu, FMP, Mornar, Mega Leks i Igokea, kao i Borac i OKK Beograd, predstavnici KLS-a.

13:10 - Skaj suspendovao Di KanijaNekadašnji italijanski fudbaler Paolo Di Kanio suspendovan je sa mesta konsultanta na televiziji Skaj zbog toga što je pokazao tetovažu povezanu sa Benitom Musolinijem. Di Kanio je u prenosu pokažao tetovažu na ruci na kojoj piše "Dux", latinski naziv za reč "duče", koja se odnosi na italijanskog diktatora Musolinija. Izvršni potpredsednik Skaja Žak Reno izvinio se svima koje je Di Kaniov potez uvredio. Di Kanio je poznat po svojim političkim stavovima, a tokom igračke karijere je više puta kažnjavan zbog fašističkih pozdrava.

12:50 - Superkup Evrope 2018. u TalinuSuperkup Evrope između osvajaca Lige šampiona i pobednika Lige Evrope 2018. godine odigraće se u glavnom gradu Estonije Talinu, saopšteno je na sajtu Evropske fudbalske unije (UEFA). Utakmica je zakazana za 14. avgust, a domaćin će biti stadion "Lilekula arena", koji će za tu priliku biti renoviran i kapacitet će se sa sadašnjih 10.000 povećati na 15.000 gledalaca. UEFA je u poslednje četiri godine ukinula tradiciju da se Superkup igra u Monte Karlu, a domaćini su bili Prag (2013), Kardif (2014), Kardif (2015) i Trondhajm (2016). Superkup Evrope 2017. godine održaće se u Skoplju.

12:32 - Skupština Jadranske lige 21. septembraJadranska liga zakazala je za 21. avgust sednicu Skupštine u Zagrebu, na koju su pozvani nacionalni regionalni savezi.Pozvani su košarkaški savezi Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Crne Gore i Makedonije, čiji klubovi učestvuju u regionalnom takmičenju.Predsedništvo Jadranske lige održalo je sastanak 9. septembra, na kom je usvojena serija odluka u cilju daljeg razvoja takmičenja i uspešnog početka nove sezone.

12:00 - Finale LŠ 2018. biće odigrano u KijevuFinale Lige šampiona 2018. godine odigraće se na "Olimpijskom stadionu" u Kijevu, saopšteno je na sajtu Fudbalske federacije Ukrajine. Predsednik ukrajinskog saveza Andrej Pavelko istakao je da će informacija biti zvanično potvrđena posle današnjeg sastanka UEFA u Atini. Kapacitet "Olimpijskog stadiona" u Kijevu iznosi 70.000 gledalaca, a na njemu se već igrala finala šampionata Evrope 2012. godine kada je Španija savladala Italiju 4:0. Zanimljivo, finale u Kijevu, odigraće se neposredno uoči Mundijala u Rusiji, odnosno, mesec dana pre nego što u Moskvi bude odigrano finale Svetskog prvenstva.

11:25 - Tomislav Nikolić čestitao osvajanje medalja srpskim paraolimpijcimaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je srpskim paraolimpijcima Nemanji Dimitrijeviću i Laslu Šuranjiju osvajanje bronzanih medalja u Rio de Žaneiru u disciplinama bacanje koplja i malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom, saopšteno je danas. U čestitki Nemanji Dimitrijeviću, Nikolić je istakao da njegov uspeh inspiriše celu Srbiju, pružajući primer kako se srcem bori za svoju zemlju i istovremeno pomeraju granice svojih mogućnosti. "Vi ste, Nemanja, obarajući sopstveni rekord, pokazali svima da ništa nije nemoguće, samo ako se veruje u sebe", ističe se u poruci predsednika Srbije. Obraćajući se Laslu Šuranjiju, Nikolić je zahvalio za dve medalje kojima je obradovao svoju zemlju i postigao za nju istorijski uspeh. "Naša zemlja radja šampione, a Vi ste, Laslo, još jednom pokazali celom svetu da je to tako. Srbija je ponosna na Vas. Hvala Vam na radosti koju ste nam priredili", poručio je Nikolić. Srpski reprezntativci do sada su osvojili šest medalja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

11:00 - Fudbalska reprezentacija Srbije pala za tri mesta na listi FIFAReprezentacija Srbije nazadovala je tri mesta na objavljenoj rang listi Svetske fudbalske federacije (Fifa). Srbija sa 602 boda zauzima 50. mesto, a pretekli su je Južna Koreja, Grčka i Uzbekistan. Od rivala Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, najbolje plasiran je Vels, koji je na 10. mestu. Austrija je 26, Irska 31, Gruzija 137, a Moldavija 161. Prvo mesto i dalje zauzima Argentina, ispred Belgije, dok je na treće mesto izbila Nemačka. Osvajač zlatne medalje na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, reprezentacija Brazila napredovala je za pet mesta i sada je četvrta, sa istim brojem bodova kao Kolumbija. Čile je šesti, ispred Portugala, Francuske, Urugvaja i Velsa. Među 10 najboljih više nisu Španija i Italija.10:30 - Zvezda redovno isplaćuje zarade uprkos velikom duguUprkos velikom dugu, fudbalski klub Crvena zvezda redovno isplaćuje zarade igračima i radnoj zajednici. Prema saznanjima Bete, zaposleni su dobili plate za avgust, što je prvi put posle skoro 10 godina da su zarade isplaćene na vreme.Upravni odbor Zvezde u sredu je saopštio da je klub finansijski stabilizovan. Početkom meseca je iz šampiona Srbije objavljeno da je ukupan dug između 36 i 39 miliona evra, kako je saopšteno na skupštini kluba u maju. Rukovodstvo crveno-belih je, takođe, pružilo podršku igračima i stručnom štabu uoči predstojeće utakmice protiv Partizana, koja će se igrati u subotu. Zvezda je pred deveto kolo lider na tabeli Super lige sa 22 boda, devet više od petoplasiranog "večitog" rivala.

10:00 - Ruski hakeri: Kvitova, Vigins, Frum koristili nedozvoljena sredstvaRuski hakeri koji su "provalili" u tajne dokumente Svetske antidoping agencije (WADA) objavili su da su nedozvoljena sredstva koristili britanski biciklisti Bredli Vigins i Kris Frum, češka teniserka Petra Kvitova, Amerikanka Betani Matek-Sends i drugi poznati sportisti. Među njima je ukupno 11 osvajača medalja iz Rija, kao i bacač diska Robert Harting, golferka Šarli Hal, ragbistkinja Heder Fišer i veslač Sem Taunzend. Svi oni su, po istom principu kao i Serene i Venus Vilijams i gimnastičarka Simon Bajlt nedozvoljena asredstva, uz dozvolu WADA, koristili u medicinske svrhe, a ti dokumenti kasnije su stavljeni pod velo tajne. Prema nekim izvorima, Ruski hakeri iz grupe "Fancy Bears" imaju podatke o ukupno 29 sportista.

09:30 - Gvardiola: Ne mogu ničemu da naučim AgueraMenadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da njegov udeo u sjajnim igrama Serhija Aguera nije veliki. "Serhio je dobar jer je dobar - bio je dobar sa Manuelom (Pelegrinijem), dobar je u reprezentaciji, nadam se da će biti dobar sa nama. Njegov talenata za golove u šesnaestercu je prirodan, ne mogu ničemu ja tu da ga naučim", rekao je Gvardiola i dodao: "Mora da zna da je iza njega tim koji će mu pomoći ako on pomogne nama, u to moram da ga ubedim, a pomoći će nam ako nastavi da daje golove, kao i svi naši napadači".09:06 - Kerber: Mnogo ću spavati i dobro ću jestiNemačka teniserka Anđelik Kerber izjavila da se raduje odmoru posle titule na US openu i osvajanja prvog mesta na WTA listi. "Mnogo ću spavati, dobro ču jesti i provodiću vreme sa porodicom i prijateljima - jednostavno ću uživati u životu", rekla je Nemica i dodala: "Daću sve od sebe da ostanem prva na svetu, prihvatam taj izazov i spremna sam da se suočim sa njime. Sve što se desilo zaista je neverovatno, ne mogu rečima da opišem tako veliku emociju". Osim titule u Njujorku, Kerber je osvojila trofej u Melburnu i igrala je finale Vimbldona.08:45 - Ronaldo: Sporting je u mom srcuFudbaler Reala Kristijano Ronaldo kaže da nije mogao da slavi gol koji je postigao u meču sa lisabonskim Sportingom u prvom kolu Lige šampiona. Ronaldo je dao predivan gol iz slobodnog udarca u 89. minutu, da bi Morata u 95. doneo pobedu Realu. "Igrao sam protiv tima u kojem sam izučio zanat – Sporting ima posebno mesto u mom srcu, mnogo ih poštujem i zato nisam mogao da slavim", rekao je fudbaler Reala i nastavio: "Bili smo pomalo ravnodušni na početku, ali to je fudbal, to je Real i preokreti su deo ovog mitskog stadiona. Ovaj meč nam je upozorenje da ne možemo tako loše da startujemo jer će protivnici u tom slučaju obrisati pod nama. Želimo prvo mesto".

08:20 - Srpske stonoteniserke protiv Šveđanki za finale POI u Riju OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track