(VIDEO) CRNO-BELIMA DOVOLJNO 17 MINUTA: Partizan pobedio Napredak i krenuo u odbranu trofeja u Kupu
Foto: Saša Pavlić

Dva gola Đurđevića i jedan Leonarda

(VIDEO) CRNO-BELIMA DOVOLJNO 17 MINUTA: Partizan pobedio Napredak i krenuo u odbranu trofeja u Kupu

Fudbal -

Fudbaleri Partizana bez problema su kao domaćini savladali Napredak 3:1 (3:0) u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije.

1 / 8 Foto: Partizan.rs

Sve je bilo rešeno posle 36 minuta meča u Humskoj kada je na semaforu pisalo 3:0. Počev od 19. minuta Partizan je postigao tri gola i rešio pitanje pobednika. Dvostruki strelac bio je Uroš Đurđević, a jedan gol postigao je i Leonardo.

Crno-beli su se u drugom poluvremenu opustili što je Aleksa Vukanović iskoristio da u 56. minutu ublaži poraz gostiju. To je bilo prvi put da se zatrese Partizanova mreža posle tri meča u kojima je mirovala.

"Čarapani" su od 71. minuta igrali bez isključenog Džesea, kome je sudija Ilija Brdar pokazao drugi žuti karton, jer je procenio da je Nigerijac laktom udario domaćeg kapitena Miroslava Vulićevića.

Trener Partizana Marko Nikolić jeste napravio četiri promene u sastavu u odnosu na onaj koji je počeo 152. "večiti derbi", ali je očigledno da je na teren poslao "ozbiljan" tim. Njegov kolega iz Napretka Dragan Ivanović "čuvao" je pojedine važne igrače za sledeći prvenstveni meč sa Spartakom, pa drugačiji ishod današnjeg meča u Humskoj i nije bio moguć.

Na ovaj način crno-beli su se revanširali Kruševljanima za poraz na početku ove sezone kada je Napredak kao domaćin u prvenstvenom duelu pobedio 2:1.

Partizan je nastavio seriju, ovo mu je bila četvrta uzastopna pobeda, jer je prethodno vezao tri trijumfa u Superligi.

S druge strane, Napredak je prekinuo niz bez poraza, jer je u prethodna četiri prvenstvena duela zabeležio po dve pobede i remija.

Utakmica u Humskoj odigrana je pred svega oko 1.000 gledalaca.

TOK MEČA:

Kraj 3:1!

80. minut - Izašao je dvostruki strelac Đurđević, a u igri je Vlahović.

75. minut - Alen Stevanović se muči na terenu, očigledno je da ima problem s povredom, pa ga je Nikolić zamenio Jankovićem.

74. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Kosović je sjajno proigrao Đurđevića, koji se našao sam pred Petrovićem, ali nije postigao svoj treći gol na meču, jer je gostujući golman zaustavio njegov šut.

71. minut - CRVENI KARTON! Isključen je Napretkov igrač Džese. Brdar mu je pokazao drugi žuti karton, jer je procenio da je udario Vulićevića u lice.

69. minut - Poslednja izmena kod Kruševljana, Branimir Petrović je ušao umesto Vulića.

67. minut - Prva izmena kod domaćina, Kosović je zamenio Leonarda.

65. minut - Crno-beli su se mnogo opustili posle ubedljivog vođstva na poluvremenu, pa je u nastavku Napredak bolji rival.

63. minut - Sudija Brdar dao je žuti karton Vuliću zbog simuliranja, jer je igrač Napretka pokušao da iznudi penal.

61. minut - ŠANSA za NAPREDAK! Ponovo su gosti u prilici posle kornera. Džese se našao pred golom, ali mu je Kljajić ušao u šut i odbranio.

56. minut - GOOOLLL - 3:1 - VUKANOVIĆ! Crno-beli su dozvolili Vukanoviću da se nađe sam pred golom posle kornera, pa fudbaleru Napretka nije bilo teško da savlada Kljajića.

56. minut - Najkonkretniji pokušaj Kruševljana. Posle dobre akcije šutirao je Urošević, a golman Kljajić sjajno reagovao i izbio loptu u korner.

52. minut - Marjanović tukao snažno iz daljine, lopta je fijuknula za malo preko gola.

48. minut - Konačno je i Napredak zapretio, ali je Šljivić traljavo šutirao iz povoljne pozicije.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Džese je zamenio Jovovića kod gostiju.

Kraj prvog poluvremena - 3:0!

41. minut - Izmena kod gostiju - Vargu je zamenio N'Dijae.

40. minut - I Stevanović je ostao da leži povređen. Posle ukazane pomoći vratio se na teren.

36. minut - GOOOLLL - 3:0 - DRUGI GOL ĐURĐEVIĆA! Našao se u pravo vreme na pravom mestu da posle šuta Leonarda i odbrane Petrovića zakuca loptu u gol.

25. minut - GOOOLLL - 2:0 - LEONARDO! Brazilac je iskoristio smušenost dvojice defanzivaca Napretka, ukrao loptu i rutisnki zatresao mrežu.

24. minut - Everton se žali na povredu, ali nije ni dočekao pomoć lekara. Ustao je i nastavio da igra.

19. minut - GOOOLLL - 1:0 - UROŠ ĐURĐEVIĆ! Mladi napadač pogodio je iz drugog pokušaja, loptu je prebacio s leve na desnu nogu, a onda precizno opalio sa oko 17 metara.

15. minut - Drugi šut gostiju. Posle Varge, zapretio je i Jovović. Oba su završila van okvira. Crno-beli nisu još nijednom šutnuli ka golu Napretka.

10. minut - Ništa se zanimljivo nije desilo...

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

5. minut - Na tribinama stadiona u Humskoj okupilo se svega oko 1.000 gledalaca.

1. minut - Meč je poečo.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

SASTAVI:

Trener Partizana Marko Nikolić očigledno je ozbiljno shvatio ovaj meč, pa je izveo "ozbiljan" sastav. Napravio je četiri izmene u odnosu na derbi, pa je ukazao šansu Ostojiću, Marjanoviću, Alenu Stevanoviću i Đurđiću umesto Balažicu, Jevtoviću, Mihajloviću i Božinovu.

Trener Napretka Dragan Ivanović napravio je dosta izmena, priznajući da mu je naredni prvenstveni meč sa Spartakom veoma važan.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Everton, Marjanović, Stevanović Alen, Leonardo, Đurđić, Đurđević.

NAPREDAK: Petrović, Varga, Urošević, Projić, Simonović, Šljivić, Šarac, Vulić, Vukanović, Gobeljić, Jovović.

I crno-beli i Kruševljani u dobrom raspoloženju dočekuju međusobni duel. Partizan je dobio 152. "večiti derbi", što mu je bila treća uzastopna pobeda, dok Napredak nije izgubio poslednja četiri meča, od kojih je dva dobio.

Partizan brani trofej u Kupu, jer je prošle sezone u finalu u Gornjem Milanovcu savladao Javor 2:0.

Napredak i Partizan već su se sastajali ove sezone, u prvenstvenom duelu u Kruševcu pobedio je domaćin 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track