SRBIJA NAPADA MOLDAVIJU: Orlovi, red je da pobedite
Foto: Dado Đilas

Fudbaleri Srbije danas (20.45) gostuju Moldaviji

SRBIJA NAPADA MOLDAVIJU: Orlovi, red je da pobedite

Fudbal -

Iako zbog ružne prošlosti niko ne sme pre meča da izgovori reč „pobeda“, četa Slavoljuba Muslina ulazi u današnji meč sa ciljem da osvoji tri boda

Fudbaleri Srbije večeras (20.45, RTS) u Kišinjevu igraju s Moldavijom meč drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Cilj je jasan - pobeda, međutim, niko u taboru „orlova“, pa ni selektor Slavoljub Muslin, ne izgovara ovu reč poučeni gorkim iskustvom koje je imala naša reprezentacija u prošlosti protiv takoreći slabih rivala.Od Vidićeve penzije, naši najbolji fudbaleri prilično hladno budu dočekani u zemljama gde „orlove“ očekuje utakmica.

Nikog ne zanimaju „orlovi“Nekada je već od pasoške kontrole stajao red onih kojih su želeli da se slikaju s kapitenom Mančester junajteda. Novinari su se utrkivali za izjave. A danas ništa od toga. Ni novinara, ni dece, ni fudbalskih zaljubljenika koji bi zatražili zajedničku sliku ili autogram od Ivanovića, Kolarova, Tadića...Čak ni u Moldaviji. Hladan doček kompenzovan je, međutim, ljubaznošću službenika na graničnom prelazu aerodroma u Kišinjevu. Za razliku od nekih prethodnih gostovanja u zemljama bivšeg SSSR, kada se i po dva sata besmisleno čekalo u redu za pečat na šalteru, sada je u Moldaviji taj posao završen za desetak minuta.SocijalaGrad Kišinjev ne bi mogao prosečnom srpskom turisti da dođe na listu omiljenih destinacija. Zgrade uz glavne bulevare su u veoma lošem stanju, one u unutrašnjosti grada su verovatno još goreg izgleda. Građeno je u socrealistickom stilu sedamdesetih, a tek ponegde nikle su staklene nakaze kakvih je pun i naš glavni grad. Asfalt je sličan beogradskom, dok plakati pored trotoara otkrivaju da se Moldavija ovih dana opredeljuje za neku od političkih opcija. Oni obavešteni tvrde da su došli do važnog raskršća kada će se birati između puta u EU ili u Rusiju.

Razišli se NENAD SAKIĆ UZ SRBIJU BEZ MIHENeopaženo je prošla vest da se trenerski tandem iz Sampdorije i Milana Mihajlović - Sakić razdvojio.- Ne radim više u Italiji. Odlučio sam da se osamostalim i da pronađem novi klub - rekao je Nenad Sakić, deo ekspedicije Srbije na putu u Moldaviji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track