AUSTRIJSKI SRBIN: Evo zašto je Arnautović bio besan posle poraza od Srbije
Foto: Dado Đilas

Radile i emocije

AUSTRIJSKI SRBIN: Evo zašto je Arnautović bio besan posle poraza od Srbije

Fudbal -

Austrijski reprezentativac Marko Arnautović ocenio je večeras, posle poraza od srpske selekcije u Beogradu sa 3:2, da je Austrija nezasluženo izgubila, jer je imala brojne šanse.

Arnautović je, u izjavi austrijskoj državnoj televiziji ORF posle utakmice, kazao da je ovo bolan poraz.

"Mislim da, kada dozvoljavamo tri gola iz tri kontre, onda moramo da se preispitamo. Imali smo dovoljno šansi. Sam sam imao mnogo šansi. Mislim da smo nezasluženo izgubili", rekao je austrijski reprezentativac srpskog porekla.

On je indirektno kritikovao centralne igrače austrijske reprezentacije koji su, prema njegovom mišljenju, stajali preduboko u terenu, te je to omogućilo kontre srpskih napadača.

"Kvalifikacije su tek počele, idemo dalje", poručio je on.

Arnautović je kazao da je ova utakmica bila posebno emotivna za njega, ali da se skoncentrisao na utakmicu i pokušao da da sve od sebe.

Komentatori ORF-a ocenili su da je Dušan Tadić odlučio ovu utakmicu i da je Srbija zasluženo porazila Austriju.

Selektor Austrije Marsel Koler rekao je da nije nezadovoljan igrom u porazu od Srbije, ali da je bilo potrebno da njegovi fudbaleri budu "pod punim gasom" tokom cele utakmice da bi parirali protivniku.

"Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ali nismo bili na svom nivou, posebno u prvom poluvremenu. Dušan Tadić je igrao odlično i odlučio utakmicu. Bilo je potrebno da igramo punim gasom svih 90 minuta. Video sam greške i nadam se da će sledeći put biti bolje", rekao je Koler novinarima posle utakmice u Beogradu.

"Igra je bila veoma intenzivna, utakmica je bila dobra. Nismo bili kompaktni u prvom poluvremenu, često smo gubili loptu, što je Srbija veoma dobro koristila. U drugom delu smo bili bolji, imali prilike, ali nažalost smo samo uspeli da izjednačimo", kazao je Koler.

Austrija će u sledećem kolu dočekati Irsku 12. novembra, dok će Srbija isti dan gostovati Velsu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track